I dag tenkte jeg ikke å blogge om det jeg vanligvis blogger om, men heller om en større lidenskap som jeg har båret på helt siden ti-års alderen. Det kanskje ikke mange vet er at jeg skriver en roman med navnet "Milliardær Arvingen", jeg begynte først og planlegge den i slutten av 2013 og allerede i begynnelsen av 2014 var nettopp denne boken begynt å bli realitet. Siden da har det vært hundrevis av skrive sperrer, ti-talls pauser - til nå, når jeg virkelig har satt i gang alt av re-search og det som måtte være godt for historien jeg forteller. Så hvis du en gang drømmer om å bli forfatter -- fortsett å les: dette er mine personlige tips til akkurat deg!

Helt siden jeg var liten har det alltid bodd en liten forfatter i meg. Da jeg var rundt åtte år tegnet jeg "tegneserier" og laget snakke bobler til de med tekst inni. Helt til slutt laget jeg de til en egen tegneserie bok. Da jeg kom i tolv, tretten års alderen begynte jeg å komponere min egen musikk (både melodi og tekst) da jeg nesten alltid skrev om mobbingen jeg gikk gjennom. Men senere ville jeg skrive lengre noveller og til og med bøker om jeg kunne. Dette startet i slutten av 2009 da jeg skrev min første og lengste novelle som het "Forbudt kjærlighet" - Mange endte opp med å like det jeg hadde skrevet og det var da jeg forstod at dette var det jeg ville bli til syvende og sist. Jeg er ingen forfatter (enda), men disse tipsene jeg velger å dele i dag er det jeg har lært meg siden jeg begynte å skrive.

Steng ute omverdenen - Dette er det jeg synes er det vanskeligste av alt. Det å la telefonen ligge eller å gå og sjekke facebook. Men skal du skrive bok (hvis dette er det du virkelig ønsker å gjøre) så må du være disiplinert. Du må legge fra deg det som ikke har noe med skriving å gjøre. Kryp inn i den rosa boblen din; om det er å omgås med mennesker og å ha musikk på ørene eller å lage deg en skikkelig god kosekrok i hjørnet av sengen din - gjør det som passer deg best. Skru av telefon og tv, og koble fra internet på macen eller pc'n din. Dette er vanskelig og kanskje umulig å forestille seg, men det er verdt din og bokens tid i det lengre løp!

STUDER SKRIVEMÅTER - Let's face it, ingen av oss er proffe til noe før vi prøver det ut og ser hvordan vi vil klare oss i det lange løp. Jeg var ikke akkurat noe flink til å formulere meg på rett måte når jeg begynte å skrive, og det var heller vanskelig å forholde seg til flere ting samtidig; fordi det er ofte det det blir. I flere år før at jeg i det hele tatt begynte å planlegge og skrive "Milliardær Arvingen" så studerte jeg dag inn og dag ut andres forfattere arbeid, skrivemåter og formuleringer. Finn noen du stoler på, spør dem om de kan lese det du har skrevet for så å få en respons på det i ettertid. På denne måten vil skrivingen din bli mye bedre. Du kan også (som jeg har gjort) ta kontakt med forfattere som skriver i den sjangeren du vil skrive om tips og triks og kanskje grave litt etter hvordan skrive måter de har og hvilke verktøy de har og hjelpe seg med! Ellers så bruker du de ressursene du har rundt deg: Lek og lag setninger. Bygg opp boken din på en måte du liker den!

Gå ut!!! - Ikke bare sitt inne. Det gjør ingen godt. Når du går ut, ha alltid notatblokka på telefonen din i nærheten eller penn og papir. Kjøp deg en kaffe å sett deg i den lokale parken, på en kafe eller på et kjøpesenter. Observer hva alle andre rundt deg gjør. Skriv det ned, detaljer det og lag setninger. Dette er noe jeg ofte gjør for å kanskje kunne bygge opp en scene i boken min som jeg kan bruke.

Ha en idè og jobb med den!- Jeg har alltid skrevet små kjærlighets noveller før jeg ble bitt av krim-basillen. Og jeg vil si (fra mitt synspunkt) at dette er noe av det vanskeligste jeg noen gang har begitt meg ut på å gjøre. Forskjellen mellom en kjærlighets roman og en krim roman er stor, virkelig så stor at du ikke aner hvor mye tid og re-search det tar. Jeg fikk først mine første idèer om en krimroman allerede sommeren 2013 men begynte ikke å planlegge eller skrive den før i begynnelsen av 2014. Allerede da var navnet på boken på plass og litt av innholdet. Det er også viktig å forhånds bestemme sjanger av boken og eventuelt sette en dato for utgivelse som gir deg den motivasjonen til å skrive regelmessig og jobbe iherdig med prosjektet ditt.

Det å miste motivasjonen - Det er på ingen måte bra og overarbeide seg selv med å skrive. I verste fall kan du oppleve å få sykdommen skrivesperre. Lag en ukeplan eller en tidsplan for mye du skal arbeide med den i måneden eller i uken. Motiver deg selv på å skrive, finn musikk (musikk som vil inspirere og vekke din indre forfatter), les bøker og hvis du får idèer til nye scener eller nye kapitler i boken: Skriv dem ned. Jobb med dem! Det var en tid hvor jeg ikke hadde motivasjon til å ta opp boken eller i det hele tatt å tenke på den. Så etter et halvt år tok jeg den opp, så over den og begynte å jobbe med den igjen. Ikke til jeg hadde vært innom Photoshop og laget et alternativt bokomslag. Etter det har jeg jobbet tett og ofte med boken og allerede nå den siste uken har det kommet flere idèer til meg enn det det noen gang har gjort før. Alt er skrevet ned og delt inn i de kapitlene jeg ser for meg at de passer inn i. Under denne kategorien for bokskriving kommer også det å gå ut, under. Gå ut, snakk med mennesker, kjøp en kaffe og gå på shopping.

Dette er bare mine personlige tips, bare fordi at de fungerer for meg betyr ikke nødvendigvis at de fungerer for deg. Jeg har jobbet helt siden februar 2014 med boken jeg skriver og tenker jo at det har tatt en enormt lang tid for meg å skrive det jeg har skrevet til nå. Siden jeg skriver en krimroman så er det ikke skrivingen jeg trenger å tenke på (siden den gjør seg selv), men heller det å gjøre re-search i den sjangeren jeg skriver i. Det er vanskelig og det tar en stor del av hverdagen min på å få det ned på papiret. Men jeg har satt datoen til i slutten av 2018 at boken vil bli utgitt, så jeg har et lite år på meg igjen før at denne blir publisert. Jeg gleder meg til å gå den veien, men det er skummelt.

Jeg håper på det varmeste at disse tipsene kan hjelpe deg i hvertfall litt på vei om ikke litt lengre. Flere tips vil komme etterhvert når jeg kommer på flere!

- Skjekk "skrive" spillelisten min på youtube for inspirasjon!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Everydaylife

Sommeren er borte og høsten har allerede vært her i over to måneder. Det er bare helt sinnsykt hvor fort tiden går. Jeg fatter det egentlig ikke, for jeg har aldri tid til noen andre ting enn jobb, studie og noen timer med søvn. I går satte jeg datoen for flyttingen til Krakòw og rart er det å tenke på at om syv måneder så er koffertene pakket og det bare er litt over en uke til jeg reiser uten returbillett. Jeg studerer polsk på dagelig basis rett og slett fordi jeg vil lære meg språket, kulturen deres og det å kunne snakke fritt med dem - med deres eget språk. Jeg studerer også i helgene, men da studerer jeg prosjektledelse for og forhåpentligvis få meg en jobb der nede.

I tillegg til alt av studie og jobb så holder jeg på og planlegger bloggingen min fremover og tenker at jeg har veldig lyst til å oppdatere dere på "the road to moving to Krakòw" og vil da bruke bloggen flittig i forhold til dette. Jeg planlegger også diverse blogginnlegg og å ta nye bilder - for de bildene jeg bruker nå er kjempe gamle.

Likes

Comments

Everydaylife

Etter å ha vært utrolig mye plaget med at noen tukler noe sykt med instagram kontoene mine måtte jeg til slutt bare få meg en ny en og her er de første bildene fra instaen min. I forhold til min gamle insta, tenker jeg å fokusere på å legge ut bedre bilder med bedre lyskvalitet, reisebilder og slike ting. Tykk på bildet for å komme til instagrammen min.

Jeg har også lyst til å følge flere fine mennesker som driver med sminke, mote og reising. Hvis jeg kunne bry deg med en liten tjeneste, så legg gjerne igjen instagrammen din i kommentarfeltet nedenfor :-)

Likes

Comments

Beauty, Shopping

Jeg har i mange år hatt Louis Vuitton øverst på ønskelista mi, men endelig kom dagen hvor en jeg jobber med sa at han skulle selge en ubrukt Louis Vuitton lommebok og uten å legge tvil på svaret mitt, kjøpte jeg den. Mitt neste kjøp blir helt klart hos Louis Vuitton da jeg har så uendelig lyst på en Neverfull og en speedy! Men uansett, til å være mitt første kjøp er jeg relativt veldig fornøyd. Denne ligger enda fint innpakket i esken sin og bare venter på at jeg skal begynne å bruke den i Krakòw 🌸

Likes

Comments

Personal

Da er tiden kommet for å virkelig innse at ting i livet mitt kommer til å forandre seg drastisk. Det har ikke vært noen hemmelighet i det hele tatt at jeg har hatt (store) planer om å flytte til Krakòw, og selvom jeg ikke har vært så direkte om det verken på blogg eller på andre sosiale medier så er det det som skal skje innen de seks neste månedene.

For ca. fire uker siden fikk jeg uendelig vondt i noen tenner og siden jeg ikke går til norske tannleger lengre så fant jeg meg selv på et fly ned til Krakòw sammen med kjæresten til broren min bare noen få dager etterpå. Etter å ha brukt hele ni dager der nede innså jeg faktisk at tiden min var inne for en forandring. Jeg ser ingen fremtid for meg selv i Norge og jeg føler meg heller ikke noe tilfreds her så dermed var saken klar: Jeg flytter. Det neste halve året mitt går til å studere det polske språket for å kunne snakke med de som bor der, men også for å kunne ta del i aktiviteter. Jeg er også i kontakt med så mange andre instanser at jeg holder på å bli gal. Organisering er virkelig ikke min ting, men tydeligvis har jeg mestret det i stor grad til nå.

Når man bor på en så liten plass som jeg gjør så stiller ofte folk seg veldig kritisk og skeptisk til hele situasjonen. Mange spørsmål har blitt stilt. Spesielt kommer spørsmålet "Hvorfor flytter du fra et rikt land til et fattig land", jeg tror heller ikke det er så mange som tror på meg at jeg skal flytte, på grunn av diverse ting som har skjedd tidligere. Det å faktisk se at folk betviler avgjørelsene mine og ikke tror at jeg kommer til å greie det føles rett gjennom urettferdig. Hadde noen i min vennekrets sagt at de skulle flytte ut av norge så hadde jeg motivert vedkommende og støttet de. Men folk er jo tydeligvis forskjellig!

Likes

Comments

For Inquirements, please contact: hjacobs.kontakt@gmail.com<br>

Design by Nouw.com