Hej och hå! Hur har eran sommar varit so far?

Jag har under en längre tid haft problem med min hy, gav Dermalogica ett försök, och jag fick resultat. Men jag kände att det inte var tillräckligt. Nu har jag börjat gå hos en hudterapeut inne i Kristianstad och börjat använda Exuviance. Jag märker skillnad redan, men bättre ska det bli!

Vad använder ni för hudvårdsprodukter?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det har kommit i kapp mig, och jag är lite splittrad. Instagram-smink har tagit över sminkvärlden och är nu något jag ser folk gör till sin vardagliga sminkrutin. Skarpt i målade ögonbryn, fullt täckande foundation, skarp contour och matta läppar. På bild ser detta skitsnyggt ut. Verkligen skitsnyggt. Men hur ser det ut om man skulle bära denna sminkningen till vardags? Den ser nog inte lika felfri ut. Studiolamporna som tjejen till höger använder + en fulltäckande foundation suddar ut mycket av hudens textur och får huden att se felfri ut. I verkligheten hade man sett hur tjejens tjocka foundation låg på huden, hur hårt ifyllda brynen hade varit och två skapt orangea sträck på kinderna.

Jag är inte här för att säga vad som är rätt och fel, man får sminka sig hur man vill och HUR mycket man vill. Men poängen och varför jag skriver det här är att sminket INTE kommer se ut som det gör på bilden i verkliga livet. Man kommer se att det är mycket smink på ansiktet och tyvärr kan det istället för att se fräscht ut snarare se lite för mycket ut. I min åsikt.

Nu kommer tjejen till vänster in. Hon är runway-modell och hennes smink avspeglar minimalism. En lätt täckande foundation som låter hennes egna hy och små skavanker lysa igenom. Bryngel som lägger brynen till rätta, ett färgstarkt läppstift och minimalistiskt av bronzer uppe på kindbenen. Hennes foundation skulle inte vara märkbar i verkligheten, bronzern skulle ge henne en solkysst-look och i helhet skulle hon se väldigt fräsch ut. Istället för att sminket döljer hennes ansikte helt, framhäver det hennes ansikte.

Detta är helt och hållet mina egna åsikter och självklart får alla sminka sig som de själva vill men det kan vara något att tänka på.

Likes

Comments

Detta rouget har snabbt blivit en favorit hos mig.

MAC - Mineralize Blush 'Petal Power'

Ett mineralrouge som är korallfärgat och har mycket guldskimmer i sig. Ger mycket lyster så någon extra applicering av highlighter behövs inte. Rouget smälter fint in i basen och går att bygga upp färgen till den intensiteten man gillar. Tyvärr upplever jag att rouget för sig själv inte sitter hela dagen men om man grundar med ett cremerouge skulle hållbarheten förbättras. Denna färgen kommer användas flitigt i sommar på en solkysst hud. Läckert!


Likes

Comments

Detta är varför jag älskar smink. Smink som är artistisk, som är utanför boxen och som är skapad utifrån det kreativa sinnet. Smink är konst, ett sätt att uttrycka sig.

This is why i love makeup. Makeup thats artistic, makeup thats outside the box and created by your creative heart. Makeup is art, a place where you can express yourself.


Likes

Comments

En klassiker, en svart sotning. En av de mest tilltalande sotningar och även en av de mest klassiska. Kräver koncentration och försiktighet. Inte sudda för mycket men inte heller för lite.

A classic black smokey eye. One of the most appealing smokey eyes and also one of the most classic.

Produkter/Products

Bas/Base

Kat Von D Lock it Foundation

Kat Von D Shade n Light Contour Palette

MAC Mineralize Skinfinish Soft and Gentle

Ögon/Eyes

MAC Pro longwere concealer - som primer/as a primer

MAC Eyeshadow Cork - som basskugga/as a base shadow

MAC Eyeshadow Carbon - huvud-skugga/all over shadow

Sephora Collection Colorful Shadow & Liner - På vattenlinjen/in the waterline

Läppar/Lips

MAC Lipstick Blankety


Likes

Comments

Tänkte dra igång och blogga igen! Saknar att ta foto och redigerar bilder, så varför inte ta och damma av denna bloggen. Tänkte köra ett nytt koncept och för det mesta låta denna bloggen vara smink och skönhetsrelaterad. Kan hända att den hoppar in något mer personligt då och då. Hoppas ni vill haka på och följa med på denna bloggens nystart!

Likes

Comments