View tracker

Hallå i Stugan!

Första december och 25 plusgrader, den kombinationen är ju inte direkt standard...
Men det är så denna torsdag har sett ut här downunder. Sydney försöker ju få in lite julkänsla här och där med dekorationer, men dessa ser mest malplacerade ut 😅


Trots att det inte är kallt och snöigt ute så har vi försökt få lite julkänsla idag. Vi har pyntat vårt rum med glitter (något som var lite krångligt i vårt rum med 3m högt i tak), öppnat första luckan i vår chokladkalender och kollat på första avsnittet av julkalendern. Julkänslan ligger ju inte direkt på topp trots detta men den kanske kommer smygandes så småningom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag så hade svenska kyrkan här i Sydney anordnat en julmarknad, vilken vi såklart besökte. Det fanns att köpa svenska ätbara ting och traditionella svenska jul grejer som adventsljusstakar och liknande. Vi köpte med oss knäckebröd och Ekströms jordgubbskräm.

Inne på Café Svenson serverades det julmat och julfika och vi firade första advent en dag för tidigt med lussebullar, pepparkakor och julmust 😍

Efter marknaden bar det av mot Luna Park för Erléus och Tuvhag tog en runda på stan för att köpa den tjockaste boken hon kunde hitta. Det gäller att få valuta för pengarna!

Tänkte även passa på att önska alla en riktigt bra första advent! ❤️🎄

Likes

Comments

View tracker

Hallå i rutan!

Äntligen fredag, fredagen har återfått sin betydelse då vi båda har fått jobb! Erléus har fått jobb på Luna Park vilket är ungefär som Sydneys motsvarighet till Gröna Lund framtills slutet av januari. Vilket därmed betyder att vi ska stanna januari ut i Sydney innan det bär av upp för östkusten. Tuvhag har fått jobb på ett café/restaurang framtills jul och efter det försöka hitta något för januari.

Det är dock riktigt skönt att inkomsterna nu börjar bli större än utgifterna.

Tuvhags jobb kommer även med mer fördelar än inkomst... The perks of att jobba på ett ställe som serverar mat... :


... När dagen är slut och det är mat över får man ta hem det som ska slängas! Drömmen för fattiga backpackers 😅

Helgen kommer bland annat att bestå utav att sälja diverse ätbara ting för Erléus på Luna Park medans Tuvhag (som jobbar måndag-fredag) ska försöka ta ikapp den sömn som har förlorats genom att gå upp klockan fem varje dag. Men vi ska även få in någon träff med Alicia och Amanda som nu båda är här från Melbourne!

Ha det bra och kom ihåg att det är första advent på söndag, så nu är det fullt acceptabelt att spela jullåtar på repeat! 😍

Likes

Comments

G'day eller snarare G'night för vår del!

Som vi skrev i föregående inlägg så har vi ju fått jobba lite denna veckan och det fortsatte i fredags då vi jobbade i Qudosbank arena som ligger i Olympia Parken. Vi var så kallade "Runners" som hade i uppdrag att fylla på kylarna och liknande i baren så att inget tog slut. Riktigt stressigt jobb då kön aldrig tog slut, tror några stod i kö i över en timme för att köpa dricka(!). Men det gick bra och vi kunde genom väggarna höra från inne i arenan bland annat TLC och Nelly spela. Så vi stod och sjöng med när TLC spelade "No Scrubs" och "Waterfalls".

I lördags hängde vi med vår friendo Jeanine och idag träffade vi Alicia som är på besök här i Sydney från Melbourne. Vi visade henne The Rocks och käkade gudomlig majs innan vi hade en liten picknick i The Royal Botanical Gardens och snackade och hade det mysigt.

En riktigt bra helg allt som allt!

Likes

Comments

Ja allt börjar nu lösa sig för oss! Vi börjar få fler endagars shift och därmed börjar vi få in pengar. 👍 I torsdags jobbade vi med att plocka ner ett event vilket gick ut på att flytta bord och stolar, väldigt enkla pengar!
Erléus har jobbat Måndag - onsdag på ett lager och Tuvhag har jobbat tisdag - torsdag, 2 dagar i ett lager och en dag som catering assistant.
Och imorgon är det dags för oss båda att jobba igen 👍


Sen senaste inlägget har vi även unnat oss ytterligare en resa till IKEA 😍 denna gången med en av våra nya huskamrater Alexandra!

Under vår rast i torsdags

Vår utsökta måltid på IKEA 😍

Likes

Comments

Ja det är väl ingen som har missat att Trump vann valet och nu är världens mäktigaste man. Helt ofattbart...

Vi har kunnat följa valet lite överallt då varenda teve skärm hade det på, men vi kollade främst på TV4 livesändning som faktiskt var tillgängligt här nere också.

Vädret har typ varit synkat med valet då det har regnat, åskat och blixtrat i takt med att Trumps vinst kom närmre och närmre. Så det har varit en mörkdag i flera bemärkelser.

Nu ska vi dränka vår besvikelse och sorg i TimTams..

Likes

Comments

Hallå i rutan!

Ekar lite tomt här, mycket på grund av att vi inte har något direkt intressant att dela med oss av. Dagarna består mest utav jobbsökande och gråtande på grund av att det går trögt (... skojar.. lite grann)

Men även om molnen för tillfället är rätt mörka på jobbhimlen så har det varit desto finare på den riktiga himlen. Man känner verkligen att sommaren är påväg så de senaste dagarna har vi har besökt Bondi två gånger.

Här kommer lite strandbilder för att göra er avundsjuka där hemma i kylan 😎

Likes

Comments


Vi har varit på bal! Eller ja snarare jobbat på en. Så vi har nu officiellt tjänat våra första australiensiska dollar 😎 Bästa jobbet någonsin, vi fick i princip betalt för att hänga. Det var vi och en annan svensk (såklart 😂) tjej som ansvarade för att checka av gästernas namn på en lista och ge dem band. Inte nog med att vi fick bra betalt för att göra denna enkla syssla vi fick även ta del av foodtrucksen, glassbaren och baren. Plus att alla som var där var jättetrevliga, det kändes knappt som att man jobbade, mer som att man var inbjuden på en fancy fest men hade missat klädkoden..

Tyvärr var ju detta bara för en kväll och vårt jobbsökande fortsätter 😕
Som tur väl är så börjar sommaren komma till Sydney så vädret är fint i alla fall, känns lite konstigt att ha 25 grader i November men vi ska inte klaga!


P.S Bild på glassen finns tyvärr inte då denna konsumerades innan den blev förevigad..


P.S 2 Det har ju varit Halloween här downunder med, såhär är en bild på en fin pumpa

Likes

Comments


Hallihallå!

Vi har fullt upp med jobbsökande, intervjuer och trials. Förhoppningsvis kan någon bestämma sig för att anställa oss snart.

Istället för tråkigt jobbsnack så tänkte vi lägga ut Surf Camp bilderna och videon. Bättre sent än aldrig...

Without further ado (Låttips för att komma i stämning; Let's Go Surfing - The Drums):Likes

Comments

Söndagar är utflyktsdagen och idag besökte vi IKEA! Det kändes lite som att vara tillbaka hemma i Sverige med alla svenska namn och svenska maträtter. Vi var tre svenskar, två tyskar, en nederländska och en amerikan så vi svenskar fick förklara hur man uttalade namnen och berätta om svenska "seder" 🤓

Vi åt såklart våra köttbullar och lyxade även till det med en Daimtårtbit 😍 Men när vi sitter och äter ser vi att den svenska flaggan som står utanför fönstret är på fel håll!? De har hängt upp den i fel kortsida..
Vi blev lite förnärmade men det blev bättre när vi hittade julmust och svenskt godis som kompensation i "The Swedish Food Market". Det blev en lyckad utflykt som vi får göra om innan jul så vi kan köpa pepparkakor och liknande 😎

Likes

Comments