Söndagar är utflyktsdagen och idag besökte vi IKEA! Det kändes lite som att vara tillbaka hemma i Sverige med alla svenska namn och svenska maträtter. Vi var tre svenskar, två tyskar, en nederländska och en amerikan så vi svenskar fick förklara hur man uttalade namnen och berätta om svenska "seder" 🤓

Vi åt såklart våra köttbullar och lyxade även till det med en Daimtårtbit 😍 Men när vi sitter och äter ser vi att den svenska flaggan som står utanför fönstret är på fel håll!? De har hängt upp den i fel kortsida..
Vi blev lite förnärmade men det blev bättre när vi hittade julmust och svenskt godis som kompensation i "The Swedish Food Market". Det blev en lyckad utflykt som vi får göra om innan jul så vi kan köpa pepparkakor och liknande 😎

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår eftermiddag bestämde vi oss för att vara lite kulturella och besökte The Museum of Contemporary Art. Det var ett trevligt (gratis) tidsfördriv, även om en del av verken var väldigt mysko.. Vi satt och kollade på en slags video jättelänge trots att den var väldigt dålig, hypnotiserande dålig.

På kvällen fortsatte vi hänga med vår holländska kompis och träffade sedan även våra gamla rumskompisar nere på SideBar.

Likes

Comments

Nu är hostellivet över för vår del för ett tag, vi har nämligen flyttat ut ur bästa rum 302 och bor numera i ett hus med fyra andra tjejer (kvinnor..?). Vi har ett eget rum men delar kök och badrum med de andra. Vi bor fortfarande rätt centralt i en stadsdel som heter Paddington. Nu är det bara jobb kvar som ska fixas.

När vi inte letar jobb hänger vi med våra downunder amigos. Idag blev det en picknick i parken med vår nederländska kompis och hennes rumskamrat som också var svensk.

Hoppas allt är bra med er där hemma och att det inte regnar för mycket 😉


Picknick i Hyde Park (den australiensiska versionen)

Likes

Comments

Vi är tillbaka! Bloggen har legat nere eftersom vi inte haft wi-fi den senaste veckan..
Men här kommer en uppdatering:

Förra veckan begav vi oss två timmar söder om Sydney till Seven Mile Beach för Surf Camp 🏄‍♀️
Fem dagar spenderades på stranden med våra surfbrädor och vi kan nu stolt säga att vi faktiskt kan grunderna i surfing (bildbevis kommer så fort vi får bilderna från Surf Camp). När vi inte surfade spenderades tiden genom att slappa med alla andra, äta god mat (mycket känguru), frysa och ta hand om våra skador. Vi har båda sjuka skavsår från brädorna. Erléus slog i ryggen och Tuvhag foten, men vi lever!
Finns inget man kan klaga på, grymma instruktörer, bra vågor, fina stugor, bra mat, listan fortsätter. Om ni har chansen att åka på Surfcamp ta den, vi vill redan tillbaka!

Nu är vi tillbaka i Sydney och letar jobb och lägenhet, förhoppningsvis hittar vi både ett ställe att jobba och ett ställe att bo snabbt.

Likes

Comments

Söndagar är ju billiga kollektivtrafiks dagen här i Sydney så vi bestämde oss för att ta färjan till Manly. Tyvärr var vädret inte så jättemysigt då det var väldigt blåsigt. Men vi satt en stund på stranden innan vi gick runt i Manly. Där vi förövrigt hittade ett svenskt(!?) fik.

Efter Manly har vi lagat mat, spelat kort med våra roomies och diskuterat diverse ämnen (allt från om det är någon skillnad mellan pasta och nudlar till skillnaden mellan skolsystemet i Sverige och Tyskland). Diskussionerna blir rätt intressanta när man kommer från olika länder. Det är dock lite ledsamt eftersom det är vår sista natt i rum 302 men vi får träffas efter surfcamp.Likes

Comments

En riktigt händelserik dag, hela dagen spenderades på en RSA kurs så vi får servera alkohol down-under. Kursen var vääldigt speciell, snubben som höll i den var väldigt laidback och bokstaverade nästintill ut svaren till oss, så vi blev godkända vilket ju var "cool bananas"...

Nu ikväll så begav sig hela rum 302 (vi är numera tre svenska tjejer och tre tyska killar) ner till Darling Harbour för att se fyrverkerierna som skulle visas vid nio. När vi står och väntar på fyrverkerierna ska börja hör vi "Marry you" börjar spelas och säger på skoj att "nu ska någon fria med en Flashmob". Men vad tror ni inte det är som händer när vi går närmare musiken? Jo, massvis med folk börjar dansa innan de till slut drar upp en tjej i mitten och hennes kille kommer fram och friar!! Både vi och vår roomie Moa blir helt till oss när hon säger JA precis innan fyrverkerierna startar. Snacka om dröm frieri!

Efter fyrverkerierna stod vi en stund och kollade på streetperformers som dansade och voltade innan vi fortsatte till Harbour Bridge för att se operahuset by night. Där slog övertröttheten till då vi satte igång att dansa uppe på bron, tyskarna gav oss lite konstiga blickar men innerst inne ville dom joina 😌.

En rätt speciell men riktigt rolig dag.

Likes

Comments

Idag fick vi gå upp tidigt för att åka till The Blue Mountains som ligger ca 2h från Sydney. På vägen dit stannade vi på Featherdale Wildlife Park där vi fick klappa både koalor och kängurus! Vilket betyder att Tuvhag kan kryssa av en punkt på sin bucketlist 👌

När vi sett alla djuren fortsatte bussresan och vi kom fram till The Blue Mountains. Vi stannade på olika utsiktspunkter för att se The Three Sisters, efter att fotona var tagna tog vi oss in i regnskogen för att gå en runda. Det var riktigt häftigt, vi såg vattenfall och världens farligaste spindels nät.. Men den sov tydligen på dagen så det var lugnt 😅

Träningsvärken från gårdagens paddling kommer få sällskap av träningsvärk från dagens trappor som aldrig verkade ta slut.

Nu ska snart sova för imorgon ska vi gå från Bondi till Cogee!
The Three Sisters and Solitaire Mountain

Likes

Comments

Idag har vi gjort något vi har sett framemot länge, Paddle Boarding (man paddlar medans man står på en stor surfbräda). Vi åkte buss till en liten mysig strand som hette Malabar där vi träffade instruktörerna. Det var riktigt kul och vi fick båda kläm på det rätt snabbt. Men vi kommer definitivt ha träningsvärk efter detta då man använder hela kroppen 😅
Vi vågade även på att hoppa runt 180grader på surfbrädan och Tuvhag försökte sig på att stå på ett ben vilket gick bra i cirka 5sek..

Imorgon ska vi på dagsutflykt till The Blue Mountains!

Likes

Comments

Idag har vi sett heeela Sydney på en och en halvtimme! Vi var uppe i Sydneys högsta torn: Westfield Tower. Tornet roterar så när vi åt oss mätta på lunchbuffén hade vi en riktigt fin utsikt. Maten var riktigt god, vi har typ fortfarande matkoma...


Eftersom det var kanelbullensdag var vi ju tvungna att besöka Café Svensson och äta en kanelbulle. Hos dem kunde man även köpa svenskt godis, bra att veta när marabousuget slår till.

Likes

Comments

Hello Darlings...

Idag sov vi ganska länge, eller Tuvhag sov länge och Erléus valde att inte väcka..
Efter en lat morgon gick vi några kvarter bort för att leta efter Svenska kyrkan, det är ju kanelbullensdag imorgon det har ni väl inte missat?? Det var stängt men skulle vara öppet imorgon så vi kan fira med äkta kanelbullar 👍

Sen gick vi till Darling Harbour, vilket vi uppfattade som turiststråket med museer, butiker och resturanger. Inte det mysigaste området men nu kan vi checka av det.

Vi hittade dock fina glasögon, en duktig street performer och självaste Crocodile Dundee

Likes

Comments