barn, lycka

Har precis sagt god natt till största dottern. Jag sjunger Vargsången, kramar henne och säger god natt. När jag är på väg ut från rummet kommer de tre magiska orden från henne. Där och då blir jag alldeles knäsvag, varm och tårögd. Alltid samma reaktion. Jag vänder om, går tillbaka och ger henne den största kramen och säger jag älskar dig också.

Likes

Comments

VAB, barn

Var det någon som sa Vabruari? Jaha, då har även vi fått sjukstuga hemma. Mellantjejen vaknade med halsont igår som senare adderades med hög feber och kräkningar på eftermiddagen. I morse var hela hon täckt av röda utslag och med tanke på att det går scharlakansfeber på förskolan kunde jag lägga ihop ett plus ett och ställa diagnos. Efter läkarbesök sen eftermiddag idag fick hon penicillin. I och med detta får vi i familjen hålla oss i karantän ett par dagar för att inte riskera att smitta andra. Tråkigt att helgplanerna blir inställda, vi skulle haft vänner på besök. Ja, ja. Inget att göra åt.

Nu blir det fokus på att få Meja frisk och hålla oss andra friska så att sportlovet blir trevligt!

Likes

Comments

allmänt

Startade denna tisdag med en promenad. Kyla, sol och sovande bebis. Lugnt, fridfullt och ljuvligt vackert. Energidepåerna är påfyllda!

Likes

Comments

helg, familj, hemma

Som jag längtat efter denna fredagen. Familjen är komplett igen och vi har en minst sagt fullproppad helg framför oss. Imorgon ska jag iväg på morgonkvisten och köra ett skönt träningspass innan det blir röjning av träd och vedhuggning tillsammans med pappa. Sen följer tjejerna med pappa hem och får det mysigt med honom och mamma. Olle och jag får lite mer tid för varandra även om Alve hänger med oss. Vi ska laga god mat, umgås och ha det gott! Söndag eftermiddag hämtar vi sen hem tjejerna igen.

Vi firade in fredagen med denna goda middag. Kalkonburgare med bröd och en grön sallad. Himmelskt gott, om jag får lov att klappa mig själv på axeln.

Nu är nästa mål att orka hålla sig vaken under hela På spåret...

Trevlig helg på er! 🌟

Likes

Comments

familj, reflektion, allmänt

Tisdag kväll, barnen sover och jag sitter ensam i soffan. Olle kommer hem om en timme från veckans första jobbresa. Och imorgon drar han iväg på nästa. Vad jag ogillar dessa veckor. Från det att dörren stängs till det att den öppnas igen längtar jag efter honom, efter att vara vi tillsammans med barnen.

Likes

Comments

reflektion, humör, lycka

Livet har sina stunder, sina ups and downs. Vad som ryms inom detta är hela tiden olika. Från den ena dagen till den andra kan en sak vara botten och plötsligt förvandlas till toppen, eller tvärt om. Tänkte bjuda på mina fem bästa saker i livet just nu. Här är de, helt utan inbördes rangordning:

1. Familjestunder
Att bara få vara alla tillsammans är bland det bästa jag vet. Vara hemma utan några planer för dagen och bara göra det vi känner för. Allt utan måsten och plikter. De inträffar sällan, men när de gör det så är de underbara.

2. Träning
Jag känner att jag börjar hitta tillbaka till ett fungerande koncept igen när det gäller min träning. Tidiga morgnar har blivit en guldstund med löpning och att resterande träning få komma iväg själv hemifrån och träna med andra ger så mycket energi.

3. Ljuset
Att mörkret väljer att lägga sitt täcke över oss senare och senare för varje dag och att ljuset får ta mer plats kan bara beskrivas med ett ord: L J U V L I G T !

4. Läsa
Sen jag lärde mig läsa har jag alltid läst mängder av böcker. Drömt mig bort i andra världar, kopplat av eller lärt mig nya saker. Sen barnen föddes har jag läst mest för dem och väldigt lite för mig själv. Men de gånger jag lyckas påbörja en bok måste jag läsa klart den och då prioritera det. Just nu läser jag en humoristisk bok som är magisk, Britt-Marie var här heter den och är skriven av samma författare som skrivit En man som heter Ove. Ett hett boktips!

5. Renovering
Idag hämtade vi hem mitt senaste möbelfynd som jag ska bygga om en aning och sen rusta upp med lite ny färg. Det har länge kliat i mina renoveringsfingrar och jag är glad att jag äntligen hittat ett objekt att ge mig på. Det kommer få ta plats i vårt nya sovrum så småningom. Mer avslöjar jag inte nu, återkommer med det senare.

Likes

Comments

kläder, barn, vår

Kunde inte motstå att shoppa med mig den här bomberjackan/koftan hem häromdagen till stora dottern. Jag tycker att den ger vårkänslor. Tidigt, jag vet men det får mig ändå att må bra att tänka på våren. Jag gillar vintern, men då ska det vara riktig vinter med massor av snö och inte som här på västkusten där regnet öser ner på tvären och den lilla snö som kommer blir till slask efter bara några timmar...

Likes

Comments

Japp, årets tandläkarbesök är nu avklarat. Och jag hade skött mig även denna gång. Trots det blev jag sjuhundra kronor fattigare... tråkiga pengar, men är glad för att vi har bra tandvård i Sverige, att jag har bra kvalité på tänderna och att jag inte behövde göra något större ingrepp.

Nu kvällsmat med familjen! 🍲 🍽

Likes

Comments

träning, barn

Att få till träningen med en mer vaken lilleman kräver sin planering. Det senaste har därför träningen blivit av tidigt på morgonen när Olle fortfarande är hemma och jag kan köra något kort intensivt hemma eller ge mig ut på en löprunda. I morse tänkte jag att jag skulle ut och springa men när klockan ringde 06.30 var jag helt slut efter en del vakentid under natten så jag valde att sova vidare en stund till.

Jag drog istället på mig träningskläderna när det var dags för förmiddagens tupplur för Alve. Det fick bli en löprunda med vagnen. Bestämde mig för en runda och gav mig iväg. Det är motstånd att springa med vagn och en sjukilos bebis, men förväntade mig inte mer motstånd i form av en nyskrapad grusväg vilket gjorde det extremt tungt att putta vagnen... men det som inte dödar härdar och jag fick mer träning än vad jag tänkt mig från början. Nu är vi hemma iaf och det känns sådär härligt skönt i kroppen!

Likes

Comments

drömmar

...något som jag drömt så många gånger förut. Jag drömde att jag sprang utan att komma framåt. Det är bland den jobbigaste drömmen som finns att drömma. Att vilja komma till ett mål, ta i som bara den, men allt rör sig i slow motion. Och man når aldrig slutdestinationen. Så frustrerande och jag kan ingenting om drömtydning, så hjälp mig om ni vet.

Fast när jag tänker efter har jag drömt mer jobbiga, eller snarare hemska drömmar också. En natt drömde jag att min dåvarande fotbollstränare talade om för mig att det var min tur att hängas, för varje år var det minsann så att en spelare hängdes. Och nu hade oturen kommit till mig... som tur var hann jag vakna innan det skedde. När jag var liten drömde jag en återkommande dröm när jag var sjuk. Då var det ett svart lurvigt oidentifierat djur som jagade mig upp i trädkronan på eken som fanns på baksidan av huset. Runt, runt, runt... som tur är finns det trevligare drömmar också. Minns väl den natten jag fick rädda en vän som kommit bort i ett tomteland. Nissarna och jag målade renarna vita för att inte synas i snön bland mycket andra tokiga saker. Och det bästa - vi hittade henne! Tänk vad spännande och ibland även ospännande saker man kan vara med om medan man sover...

Likes

Comments