View tracker

humör, barn, trött

...ner och upp. De få rutiner jag trodde vi skapat för lillebror är som bortblåsta. Han sover inget vidare, varken på dagen eller natten. Han skriker så fort han inte är i famnen och har börjat äta på natten igen. Just nu vet jag varken ut eller in och det enda jag kan göra är att följa med i vad han vill. MEN, det är verkligen bland det svåraste med att vara småbarnsförälder (tycker jag), att bara följa med. Jag gillar att ha en plan, styra och strukturera. Just nu går inte det. Jag är glad om jag får i mig frukost innan det är dax för lunch just nu. Och jag får träna på en av mina svagheter...

Om jag bortser från idag, har han under veckans tidigare dagar ätit varannan timme och ibland oftare. Vi provade med lite tillägg men nappflaska visade sig vara det näst värsta efter napp, så det funkade inte. Gah, vad gör jag om maten sinar och han inte tar flaska. Det är en av mina grubblerier...

Har googlat och läst om att allt möjligt kan hända vid fyra månaders ålder. Tänder? Tillväxt? Trygghetsbehov? Ja vad vet jag?!

Jag vet att det inte är synd om mig, men just nu känns det lite som att jag lever i ett smärre kaos där jag är en fågel med klippta vingar. Jag vet också att det går över, men när man är mitt i det känns det inte riktigt så.

Man säger ju att imorgon är en annan dag, så jag får väl tro på det. Skönt var det i alla fall att skriva av sig! Tack för att du "lyssnade".

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

hem, inredning

Åh vad jag gillar att återanvända burkar. Jag har en stor samling i mina gömmor. Ibland när jag handlar köper jag en "ny" variant på sylt, sill eller vad det kan vara om burken tilltalar mig. Glasburkar är snygga i sin enkelhet och perfekt att fixa något i och ta med som gå-bort-present. Här har jag satt en hyacit i en helt vanlig glasburk och lagt lite vita stenar längst ner. Stilrent och snyggt tycker jag. Att dessutom ha återanvänt känns bra ur miljösynpunkt.

Likes

Comments

View tracker

trött

En natt som inte liknat någon annan på länge... Avbruten sömn ungefär en gång i timmen. Huvudet är tungt och ögonlocken vill inte öppna sig riktigt. Kroppen skriker: SOV! Lilleman i sängen bredvid jollrar: KOM OCH LEK MED MIG! På det åkte mannen nyss iväg på jobbtripp. Idag gäller det att tänka positivt för att orka. God morgon måndag.... 💤

Likes

Comments

mat, träning

När jag började blogga för ungefär tre månader sedan visste jag inte i vilken riktning bloggen skulle ta. Nu känner jag att den blivit som min dagbok. Mycket vardagsinslag men även med inlägg av åsikter och tankar av olika slag. Det känns bra. Sen vet jag inte hur länge det håller, för det tar tid. Samtidigt är det roligt. För det mesta skriver jag när jag matar lilleman, så vi får väl se hur det blir när han inte är beroende av mig på samma sätt... Ni som läser varierar i antal från inlägg till inlägg och jag har bara koll på vilka några av er är. Fast jag vet ju också att det är sådant man får räkna med, men det känns både spännande och läskigt.

Dagen idag då. Lillebror blir fyra månader. Snart blir det smakportioner, spännande. Det blev go träning imorse. En promenad på det. Lunch ute, i november! Ljuvligt. Tjejerna har varit hos tandläkaren. Innan vi drog hem åkte vi och handlade. Tre barn och jag, ibland tänker jag inte längre än näsan räcker... fast det gick över förväntan. Och här kommer slutligen lite bilder:

Likes

Comments

crossfit, träning

Vilken skön morgon. Olle behövde inte vara på jobbet innan nio idag, så när han kom hem från sin morgonträning vid sju stack jag direkt ner för att köra ett pass. Passade på att prova boxens nya maskiner, skierg. Typ stakningsmaskin. Perfekt träning inför längdskidssäsongen men också för allmän träning av överkroppen. Körde det i kombination med thrusters och KB-svingar. Blev bra puls och skön trötthet i musklerna.

Nu sitter jag här och mumsar min frukost samtidigt som Alve sover och Meja spelar spel på IPaden. En dusch får det bli snart och sen är denna dag igång!

Likes

Comments

jul, hem

Häromdagen slog det mig att det snart är advent. Min tankar har enbart kretsat kring dopet det senaste så advent har liksom kommit i skymundan. Jag har inga direkta julkänslor än och därmed är jag inte riktigt lika motiverad till att adentspyssla. Jag tror att den långa fina hösten har bidragit till att jag inte känt att mörkret har varit lika tungt i år och därför inte heller längtat lika mycket efter att få tända upp i alla fönster.

Igår hände ändå något när familjen åkte en sväng för att köpa tomteluvor till julkortsfotografering. Då hamnade vi bland alla hyllor, fyllda med diverse julsaker och där och då dök det allt upp en liten julkänsla. Efter detta har det formats en del tankar och idéer som ska vill göra inför första advent nästa söndag. Vi får se hur mycket jag hinner med, men något ska nog bli av.

Likes

Comments

Torsdag kväll. Regn och rusk ute. Min bror och jag sitter i soffan och slökollar på tv och småpratar. Agerar "hotell" ikväll då brorsan opererat sig idag. Trevligt med sällskap nu när de stora barnen är med Olle och kompisar för att kolla in inspelningarna av Gladiatorerna i Sundsvall. Får rapporter titt som tätt med bilder på glada barn, så jag tror de har det väldigt kul.

Tidigare idag var Alve och jag en sväng på Ikea för att bl.a. fylla på ljusförråden. Här tänds det ljus varje morgon och kväll för att lysa upp i mörkret, vilket gör att det åt en del ljus. Det slank som vanligt ner en hel del annat i vagnen också, det blir ju lätt så på Ikea... Vi mötte upp en kompis med dotter och gick tillsammans. Trevligt att ses, det var ett tag sen. Två förvirrade mammor fick en trevlig stund tillsammans.

Likes

Comments

dop, familj, barn

Jag går runt här hemma och plockar, städar och donar efter gårdagens mysiga dopkalas för vår lillkille. Själva dopet i kyrkan blev inte någon lugn och tyst ceremoni eftersom Alve inte alls tyckte om musiken och den stora kyrkan och bestämde sig för att skrika sig igenom hela tillställningen. Stackaren. Tur att det hela inte tog så lång tid.

Innan vi drog iväg till kyrkan dukade vi långbord hemma med temat blått.

Efter kyrkan bjöd vi till kalas hemma. Tacka vår planlösning med öppning mellan kök och vardagsrum. Det möjliggör att duka långbord och alla gäster fick plats utan större problem. Lite trångt blir det, men så ska det väl vara på kalas?

Vi bjöd på bubbel och lite snacks innan vi serverade gulaschsoppa med bröd. Mamma hade hjälpt mig med både bröd och en omgång soppa, så snällt. Sen blev det mina dekorerade bakverk till efterrätt. Olle hade fixat en träpinne till alla cake pops som blev en fin detalj på efterättsbordet.

På det blev det paketöppning som systrarna Wixe gärna mer än gärna hjälpte lillebror med.

En lyckad dopdag som är ett fint minne att ta med sig och tillsammans med alla foton som min pappa tog kan vi i framtiden berätta för Alve om dagen.

Likes

Comments

bakning, barn, dop

Idag gör jag dessa små delikata mumsbitar. Två olika sorter med blandad garnering. Har kommit halvvägs i skrivande stund. Det färdiga resultatet kommer senare. Det tar lite tid med chokladöverdragen men allt har gått min väg idag. Alve har sovit sina långa förmiddagslur och Meja har ömsom lekt ömsom kollat in och hjälp mig lite grand. Resterande cake pops får jag ta i eftermiddag. Nu behöver barnen min tid en stund.

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt hur ska uttrycka mina känslor kring det som precis hänt i landet på andra sidan Atlanten. Rädsla? Ilska? Ett är säkert och det är att jag inte känner någon glädje eller är nöjd över vem det amerikanskan folket röstat fram till USA:s 45:e president. Att en man som uttryckt så rasistiska tankar kring människor, som behandlat kvinnor på ett förnedrande sätt och som, vad jag ser, inte har några konkreta genomtänkta tankar om hur han vill styra landet kan utses till att styra världens mäktigaste land är för mig obegripligt. Att folkets missnöje över arbetsförhållanden, skatter mm gör att de röstar på en man med pengar och förmåga att uttrycka sig gör mig mörkrädd. Varför inte satsa på rättvisa och godhet istället?

Jag kan inte påstå att jag kan så mycket om Hillarys politik och kan säga att den hade varit det bästa alternativet, men det lilla jag lärt mig under valkampanjen är att det till 100 % hade varit ett bättre alternativ än att det som blev.

Framtiden känns oviss för oss alla och må det ändå komma något gott ur detta.

Likes

Comments