barn, shopping, tacksam

Idag när mannen kom hem från jobbet tog jag mig en tur till det gula varuhuset i Ullared. Några timmar alldeles för mig själv där förbrukningsvaror, kläder till barnen, lite smått och plock samt inspirationshämtning till sovrummet blev resultatet. Var hemifrån sisådär 3,5 h och när jag öppnade dörren med händerna fulla av varor möttes jag av två glada tjejer med utsträckta armar samt en liten kille som kom hasandes för glatta livet efter för att sen sträcka sina armar mot mig.

Tänk vad några timmar hemifrån kan göra för att få uppleva att vara saknad. En fin känsla.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

renovering

Idag har vi fått in heltäckningsmattan i sovrummet. Det gjorde att rummet fick en helt nytt utseende och mysfaktorn ökade. Är nöjd med färgvalet som matchar bra ihop med garderobsdörrarna.

Likes

Comments

barn

Såhär ett par dagar innan sin 8-månadersdag har Alve knäckt koden till hur man kryper. Eller snarare hasar fram på rumpan och puttar ifrån med ett ben. Han började röra på sig i måndags och sen dess har det gått fort framåt.

Han har redan lyckats sätta igång dammsugaren, utforskat toalettborsten, hällt ut alla klädnypor och öppnat ett antal lådor i köket. Glädjen och nyfikenheten över att en ny värld har öppnats för honom lyser i hans ögon. Från att ha varit rätt missnöjd har han förvandlats till en glad och nöjd kille.

Det är bara att konstatera att det inte blir så många lugna stunder från och med nu och att det är dags att plocka undan småsaker och säkra hemmet!

Likes

Comments

allmänt, familj, semester

Hemma igen efter en härlig vecka i fjällen. Oj vad vi har haft det bra trots påhälsning av förkylningar hos barnen och bihåleinflammation för min del.

Sol, blåst, mulet, snö - ja alla väder har vi haft. Mest sol och kallt i snön vilket gav oss ett perfekt före. Går inte att klaga.

Trevligt sällskap - kusinerna har haft så roligt tillsammans och vi vuxna också. Att bo nitton personer i en och samma stuga kräver sitt, men med tio års erfarenhet får vi bra kläm på det.

Goda middagar - att bara behöva laga mat en kväll och sätta sig till dukat bord resterande är lyx. Och gott!

Skidåkningen - många åk blev det och det är kul att se sina barns utveckling från dag ett till den sista.

En vecka helt i min smak.

Och medan vi lite större tränade på skidteknik passade lilleman på att göra armhävningar...

Likes

Comments

semester, familj, vinter

Nu har vi varit på plats i fjällen ett par dagar. Resan upp gick smidigt, är imponerad av våra barn som bara finner sig i att vi sätter dem i bilen för en resa på 75 mil. De sov de första 6-7 timmarna eftersom vi åkte hemifrån mitt i natten. Sen blev det frukoststopp i Mora innan de tre sista timmarna som flöt på bra med film, musik och lekar. Och en tupplur för lilleman.

Tisdag idag och alla är ute i backen utom jag. Förkylningen ger sig inte och bihålorna gör nedrans ont. Det funkar bra så länge jag håller mig still men rör jag på mig kommer huvudvärken direkt. Provade ett par åk på förmiddagen igår men sen fick jag ge mig. Surt som attans såklart!

Bjuder på fin solnedgång som var kvällen vi kom upp och hoppas på att solen tittar fram snart igen så jag kan sätta mig på terassen och lapa d-vitamin iaf.

Likes

Comments

renovering, inredning

Sen ett tag tillbaka har renoveringen av sovrummet stått still. Allt beror på vardagen som tagit all tid. Men det har inte gjort oss så mycket, vi har inte känt någon brådska över att bli klara. Vi sitter inte i sjön direkt med att få ett sovrum.

Garderobsdörrarna är uppe sen ett par veckor. Vi blev supernöjda! I veckan beställde vi heltäckningsmatta och sängen förväntas levereras inom två veckor. Det är vad som står på tur, plus en sänggavel som ska byggas. Jag vet hur jag vill ha den, det ska bara göras....

Efter det återstår egentligen bara detaljer som gardiner, lampor och övrig inredning. Dit är det en bit, men letar redan inspiration och börjar få en bild över hur jag vill ha det.

Till sist har jag mitt lilla renoveringsprojekt som ska få agera skrivbord/förvaringsmöbel. I dagsläget är den inte så tilltalande, men det kommer den bli när jag är klar någon gång här i vår.

Likes

Comments

åsikter, allmänt, familj

Alltså, nu börjar jag bli lite smått förbannad över alla som struntar blint i att respektera familjeparkeringarna. Senast idag när jag var och handlade med lilleman såg jag två unga människor utan barn i bilen ta sig friheten att parkera på en familjeparkering. Jag skulle kunna ge x antal exempel till som jag upplevt på kort tid.

Varför är min stora undran? Varför inte bara visa respekt till de som behöver denna parkering pga av dess yta som gör det mer möjligt och smidigt att ta ur och in sina barn i bilen? Det spelar ingen roll att det finns två likadana parkeringsplatser till eller att du bara ska in och köpa en liter mjölk. Dessa parkeringar finns där av en anledning. Är du dessutom så lat att du inte orkar parkera längre bort så blir jag orolig för din hälsa.

Det som gör mig förbannad är just att respekten inte finns där. Det är egentligen inte en stor grej, men vad händer när repekt saknas för sådana här små ting? Kanske det med tiden eskalerar och respekten försvinner för större regler/lagar och vart kommer det då att sluta? Många bäckar små sägs det ju och det tror jag gäller i både positiv och negativ riktning.

Till sist blir jag förbannad på mig själv att jag bara muttrar och surar över problemet och inte är modig nog att ryta i från när det händer. En dag, vacker eller grådassig, ska jag ta mod till mig och stackars den krake som då blir den drabbade.

Likes

Comments

sjukdom, allmänt

Till slut gick det inte att hålla sig undan. De onda bacillerna som härjat hos Meja och Alve i veckan har nu hoppat på mig och sen i fredags har jag känt mig ganska risig och idag riktigt risig. Tur det är helg och att jag inte är ensam hemma. Jag håller tummar och tår för att jag blir bättre till imorgon när det är vardag igen och Olle är bortrest på jobb i tre dagar. Men sen är det bara ett par dagar till helg och vi kommer ha en hel vecka tillsammans när vi drar till fjällen. Som jag längtar!

Tänkte på det nu när jag ockuperat soffan i två dagar, att det är skönt att inte göra något, men det tragiska är att det krävs sjukdom för att tillåta mig det. Kanske ska försöka ta med mig det som en lärdom.

Nu ska jag fortsätta slötitta på Vasaloppet, läsa, sova och kurera mig. Önskar er alla en skön söndag.

Likes

Comments

kläder, barn

Har börjat kolla över barnens ytterkläder inför våren. Det saknas en jacka här, överdragsbyxor där mm. Klickade precis hem denna söta jacka till lillebror. Nu ska den bara kompletteras med en mössa och kanske en keps. Han kommer bli coolast i stan. :-) Skämt och sido, jag känner mig nöjd med valet. Själv behöver jag också en ny jacka men velar om vilken stil jag vill ha på den. Tycker det finns för mycket att välja bland. Jag får väl helt enkelt vela vidare till just "DEN" dyker upp.

Likes

Comments