helg, lycka, kärlek, shopping, utflykt

Nersjunken i soffan. Här ligger jag nog kvar till jag ska flytta mig till sängen. Ska mumsa lite nötter och slötitta på Idol.

Det känns skönt att lägga arbetsveckan, vab-dagar och fullspäckat schema bakom sig och blicka framåt mot två riktigt goa helgdagar.

I morgon startar jag upp helgen på bästa sätt - ett rejält träningspass tillsammans med mitt träningsgäng. Efter det blir det hem och packa väskan för att dra till Helsingborg tillsammans med min man. Bara vi två - superlyx!! Längtar efter shopping, mys och hotellfrukost. Bring it on!

Hoppas helgen blir till belåtenhet för er där ute också!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

barn, lillebror, sjukdom, VAB

Fyrtio graders feber och allt annat än sig själv. Ja, så är statusen för minstingen i huset. Höstens första VAB är ett faktum.

Tiden sniglar sig fram när det är sjukstuga på den här nivån. Allt stannar upp och det finns inte tid till någonting annat än att konka runt på en tiokilosklump. Uthållighetsträning för armarna minst sagt.

Men samtidigt som jag blir helt låst och jag lider med att se hur jobbigt han har det, är det också lite mysigt. Mysigt att han sover i min famn och för ovanlighetens skull är stilla mer än ett par minuter i sträck.

Mest av allt önskar jag ändå att febern snart lämnar hans lilla arma kropp.

Likes

Comments

tankar

Precis bäddat ner mig i sängen efter en lång dag. Just nu står jobbet mig upp över öronen. Utmanande på ett sätt, utmattande på ett annat. Vill bara ta mig genom dessa två veckor fram till höstlovet så det blir ett par dagars andrum.

För övrigt är denna vecka fullspäckad på annat vis också. Bland tjejernas hämtningar och lämningar på olika aktiviteter är mannen min borta ett par kvällar, föräldramöte på förskolan stundar och upptill det ett utvecklingssamtal för lilleman. Och lite träning på det, tack.

Veckan avslutas dock på ett avkopplat sätt med hotellnatt, shopping och restaurangbesök på tumanhand med min bättre hälft. Som jag ser fram emot det!

Men först ska vi plöja oss igenom vardagen. Let’s go!

Likes

Comments

mål, träning, utmaning

På måndag börjar perioden för löpning för oss alla som gör Icaklassikern. Men jag tjuvstartade idag och gick även i mål idag. Jag vet att det är tillåtet att dela upp löpningen i olika pass, men denna del var den jag ville prova att genomföra i ett sträck.

Med endast några 5-10 km lopp de senaste veckorna var det min envishet som fick ta mig genom loppet. Iaf de sista 8-9 km. Flåset var aldrig någon fara, men mina benmuskler, med mycket styrketräning det senaste, fick kämpa desto hårdare eftersom de inte är vana att arbeta under så lång tid.

Tidigt hittade jag ett lagom långsamt tempo som jag kände att jag kunde nöta på i. Med poddar i öronen tog jag tankarna från arbetet och det rullade på.

En kissepaus, några instastorys samt några meter här och där med promenad klockade jag 3 h, 29 min och 54 s när gpsen visade 3 mil. Sex sekunder till godo för mitt tidsmål.

Trettio minuter efter att jag slutat springa började jag frysa, må illa och det var nästan omöjligt att göra annat än att ligga still. Men nu med några timmars vila känns kroppen helt ok. Nu väntar en kväll med go mat och lohilo-glass!

Och upp till allt känner jag mig nöjd och stolt över att jag klarade min utmaning. High five!

Likes

Comments

familj, jul, känslor, tankar

Julsaker börjar dyka upp i affärerna. Folk börjar prata om jul. Själv känner jag för att ställa in i år. Har ingen lust.

Vi, min familj och jag, blir tvungna att sätta "nya traditioner" som jag själv inte varit med och valt. Jag vill helt enkelt inte. Julen blev helt plötsligt meningslös, iaf känns det så nu.

Kan det inte bara bli januari direkt vid jullovets start?

Likes

Comments

crossfit, mål, träning, tävling

Japp, igår satt jag och min vapendragare Jenny klistrade vid datorn strax innan kl 18 för väntan på biljettsläpp till Halmstad Throwdown 2018. Och om vi blev glada när vi klickat oss igenom alla steg och bekräftelsen dök upp om att vi fått en plats. Yeah!

Nu har jag ett mål med min träning igen. Sen jobbstart i augusti och mycket resor för min andra hälft har träningen släpat efter en aning, men med ett mål i sikte kommer det bli roligt att träna igen och ett måste för att klara de gränser som finns för att delta.

Idag på morgonen provade jag over head squat på 37,5 kg, det gick fint. Gränsen är på 40 kg så det känns lugnt. Sämre är det med min höft som fortfarande inte tillåter tunga knäböj, men det ska nog gå vägen. Det är ju lång tid till februari. Mycket tid att träna flås, nöta lyft och teama ihop mig med Jenny. Vilken kick!

Nu kör vi!

Här ett par bilder från när vi tävlade i Malmö hösten 2015, dagen efter jag plussat med Alve. Skulle varit med i Throwdown 2016, men då fick jag tacka nej på grund av graviditeten. Men nu så...

Likes

Comments

drömmar, födelsedag

Dryga en månad till min födelsedag. Dessa två läckerheter står högst på min materiella önskelista. Snygga, användbara hörlurar samt världens mest läckra klocka. Dyker de inte upp när jag fyller, lär jag köpa de som present till mig själv. Ett stort VILL HA med andra ord.

Annars kan jag också tänka mig:
- en tatuering
- en dag på tumanhand med min man.
- en riktigt familjedag utan måsten
- två timmar med en bra bok
- träningstid


Likes

Comments

familj, natur, utflykt

På förmiddagen idag packade vi bilen och begav oss till Sumpafallen. Ett naturreservat ett par mil in i landet som jag inte besökt på flera år, men som jag minns som mysigt och vackert. Vi tog oss en liten promenad, kollade in fåren, grillade och utforskade det porlande vattnet. En skön och trevlig utflykt fylld av frisk luft.

Likes

Comments

barn, musik

Det finns en vaggvisa som jag har sjungit sen tjejerna var riktigt små. En visa som fortfarande efterfrågas i stort sett varje kväll Det är något speciellt över den och att allas vår Astrid Lindgren skrivit den gör den viktig tycker jag.

Nu lilla humla,
nu ska du sova.
Alla små ungar
i sina sängar
och deras mammor
och deras pappor,
alla ska sova
för nu är det natt.
Sova ska också
vareviga katt.

Kossor och kalvar
i sina hagar
alla små föl och
alla små grisar
alla kaniner
och alla små lamm,
nu ska de sova
för nu är det natt.
Sova ska också
vareviga katt.

Skogar och hagar
åkrar och ängar
blommor och fåglar
och alla små kryp
allting som lever
på hela jorden,
allting ska sova
för nu är det natt.
Sova ska också
vareviga katt.

Likes

Comments

barn, mode, kläder

Det är hög tid att börja rusta för höst och vinter. I tanken vill jag gärna hålla kvar vid sommar och värme, men det är dags att ta tag det där med kläder för kallare årstider.

En del kan plockas fram från förra året, men en del kompletteringar behövs. Tjejernas vinterjackor och skor behöver ses över och lilleman behöver overall och vinterjacka. Idag var jag och köpte skor till Alve som passar för blöta höstdagar och lite varmare vinterdagar. Check på den.

Själva letar jag efter ny vinterjacka/kappa. Har tittat på den på bilden, men kan inte bestämma mig och den är jag eller inte. Får känna på det lite till innan jag bestämmer mig.

Likes

Comments