midsommar, fest, vänner, sommar

Känner fortfarande en viss trötthet efter midsommarfirandet. Men det var det värt efter ett lyckat midsommarkalas här hos oss på västkusten. Fem familjer, tjugoen personer varav elva barn. Ett knytkalas med sill, nubbe, färskpotatis, glass, jordgubbar, lekar, sol, regn, musik, dans, glatt humör mm. Precis så som midsommar ska vara.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

hår, frisyr, flätor

Att få fläta tjejernas hår är alltid lika kul. Årets midsommarflätor hade tjejerna beställt själva med lite idétips från min sida. Jag blev nöjd och tjejerna helt lyriska.

Likes

Comments

hälsa, mat, mål, träning, utmaning

I åtta veckor har jag fokuserat på min kost in i minsta detalj. Syftet med det har varit följande:

💧att få koll på vad och hur mycket jag stoppar i mig varje dag.

💧att lära mig om och hur mycket energi olika livsmedel innehåller.

💧att komma tillbaka till den vikt jag hade för sju år sedan, innan min kropp bar och födde mina tre barn.

Hur har planen varit? Att väga all mat och räkna energiinnehåll. Utifrån uträknad energiförbrukning/dag ligga på ett underskott av 500 kcal/dag. Förändringen har legat i mängden mat, inte så mycket i val av livsmedel eftersom jag tycker att jag tidigare gjort bra val på den fronten. Och upptill detta träna förstås.

Har resan varit svår? Både ja och nej. När jag bestämt mig för något så kör jag all in och målet har fått mig att kämpa hela vägen även de dagar då jag funderat över vad jag håller på med. Under resan har jag medvetet valt att göra några små pauser då vi varit bortresta, bjudna på fest mm. Det ser jag som att ha balans och en sund inställning.

Har resan gett resultat? Ja, jag har uppnått mina mål och det känns så bra. I morse visade vågen 4,6 kg mindre än för åtta veckor sedan och måtten har minskat både i midja, över lår och rumpa. Jag har lärt mig mycket om energiinnehåll i olika livsmedel och förstått att jag tidigare stoppat i mig lite för stora mängder mat.

För min egen skull har jag tagit bilder för att se förändringen, men det är något som jag behåller för mig själv. Bilden här nedan är ett resultat av en lättare kropp i kombination med bra träning - att kunna göra flera pullups på rad och känna hur jag orkar dra mig upp för egen kraft är så härlig! Detta har också varit ett mål, så att uppnå det utöver det första är en fin bonus. Att känna sig stark ger lyckorus!

Nu har jag klappat mig själv på axeln bra länge i denna text. Från och med idag siktar jag mot nya mål 💪🏼Likes

Comments

shopping, drömmar, kläder, mode

Har ett extremt sug efter att få gå i affärer och shoppa! I flera dagar har jag drömt om nya toppar, shorts och härliga klänningar. Säkert för att tiden läggs på annat och framförallt för att den saftiga föräldrarpenningen spenderas som sig bör i första hand på andra ting. Men tjooosan vad jag önskar mig en dag med ett par vänner och bara gå in i och ut ur alla affärer och shoppa, fika och prata strunt. Ge mig!!

Likes

Comments

känslor

Ny vecka inledd, midsommarveckan. Veckan som passerat har varit en vecka med svallande och spretande känslor. Eller när jag tänker till har det nog inte bara varit sista veckan utan de två senaste.

För snart två månader sedan skrev jag om en händelse, utan vidare detaljer, som chockade mig och gjorde mig otroligt trasig och ledsen på insidan. Sen det hände fram till för två veckor sedan har jag försökt lära mig leva med det även om det varit otroligt svårt. Men efter ett möte med inblandad och nya uppgifter har allt bara blossat upp igen. Antagligen ett steg i bearbetningsprocessen men oerhört påfrestande på energi och humör. Mitt inre genomgår någon sorts kamp där ena sidan vill förlåta och gå vidare medan andra sidan är irriterad, arg och besviken. Hur kommer jag då framåt?

Det jag trots allt har lärt mig hittills ur detta är att inte ta någonting för givet. Det har gjort att jag fokuserar mer på min lilla familj och att jag försöker göra det bästa av vardagen och det som händer här i nuet. Låter antagligen som en klyscha, men isf är det en sann sådan.

Skönt att denna veckan bjuder på mycket annat att tänka på. En hel del förberedelser inför midsommarfirandet här hos oss blir det. Vi har rensat garaget, där vi kommer duka långbord. Enda alternativet för våra 20 gäster inklusive oss. Har bakat lite smått och gott och imorgon blir det storhandling. På torsdag piffar vi och dukar för att sen ta emot våra gäster på fredag.

På torsdag går jag också i mål på ett annat "litet projekt" som jag ägnat mig åt de senaste åtta veckorna. Mer om det i ett separat inlägg.

Nu blir det ut i solen - vad tror ni, visar den sig även på fredag?Min trygghet genom livet med världens varmaste famn att landa i.

Likes

Comments

Baka, barn, tacksam, bakning, skola, sommar

Idag var det skolavslutning för äldsta dottern. Första riktiga sommarlovet, årets längsta rast. Tänk att hon nu gått ett år i skolan, vår kloka, eftertänksamma, lite smått vilda Tuva. I veckan har det nästan varit lite tårar över att få sommarlov, ett gott betyg till skolan, pedagoger och vänner, men jag tror att hon kommer uppskatta sovmorgon, frihet och mindre måsten när det väl faller på.

Själv tycker jag att det är något visst med skolavslutningar. Jag har upplevt några genom mitt yrke, vilket är helt fantastiskt. Fast än mer fantastiskt blir det att stå på andra sidan som förälder. Gåshud, lätt fuktiga ögon och en enorm stolthet över sitt barn. Och när jag tackar fröken för ett tryggt och inspirerande jobb med Tuva och hon kontrar med att själv tacka för lånet av Tuva och meddelar att "hon har varit en enkel elev att ha och göra med", blir jag varm inom mig. Trots alla bråk, tjat och diskussioner oss emellan har vi en dotter som uppför sig och beter sig väl när det gäller. Det känns tryggt.

Efter en trevlig stund i kyrkan med musik, sång och rappande präst åkte vi hem och firade med tårta som Tuva dekorerat efter eget tycke. Lunch på stan och sen grillning på kvällen och ännu mer tårta på det. Och vi kunde inte låta bli att skämma bort henne med en liten present också. En riktig lyxdag - underbart med sådana emellanåt!

Nu ser vi fram emot och håller tummarna för en lång, solig och härlig sommar! ☀️

Likes

Comments

kläder, mode, shopping

Idag tog jag och lilleman en sväng söder ut för att utföra lite ärenden. Tittade in på HM och Lindex och lyckades fynda lite. Var sin kofta/tjocktröja till barnen och en bikini, sportlinne och kofta till mig. Med 20% på rean och ett presentkort kom jag under 500 kr. Me like!

Likes

Comments

måla, möbler, renovering

Äntligen har jag kommit mig för att köpa färg till sekretären som jag köpte på blocket i början av året. Nu ska den förvandlas och bli en färgklick i sovrummet där den kommer agera förvaring/skrivbord. Det kliar i mina fingrar. Jag hoppas på att komma igång i helgen.

Likes

Comments

mat, tacksam, allmänt, vänner

Vips så var helgen förbi och måndag knackade på dörren. Men det är ingen ansträngande måndag idag direkt. Ledig dag och bara mig själv att rå om. Man och barn kommer hem från sin lilla tripp först sent ikväll. Längtar såklart, men ser fram emot en dag med att göra saker i min takt.

Startade dagen med en timmes cykeltur. Varför valde jag just denna morgon när det blåste på tvären och dessutom cyklade "fel håll" på rundan...? Men har jag bestämt mig så har jag, så det var bara att trampa! Nu sitter jag och mumsar frukost, skriver och gör rabarbersaft på samma gång. Multitasking!

I helgen som passerade var jag hos en vän i Hjo tillsammans med en vän till. Vi ses inte så ofta, så vi pratade ikapp, inspekterade vännens nybyggda hus och gick en promenad. Mycket trevlig stad med många fina gamla trähus. God mat blev det också. Hemlagat på lördagen och brunch på mysig kvarn på söndagen.

Likes

Comments

familj, helg, vänner

Vi inledde helgen med att gå på kalas igår. Det var en kusin till barnen som fyllde år. God mat bjöds det på och födelsedagsbarnet verkade nöjd och belåten med kvällen. Jag hade lite att stå i med att göra alla kalasklara innan Olle kom hem från jobbet. Lite kaos blev det, men med typ tio minuters marginal var vi alla duschade, ombytta och piffade. Dock hann jag bara fånga lilleman på bild innan vi åkte.

Nu är det lördag morgon och jag sitter och äter frukost och skriver samtidigt. Det funkar fint när en är ensam hemma. Olle med barn åkte tidigt i morse till Jämtland för att hälsa på kusinerna över helgen. Själv ska jag snart sätta mig i bilen för att åka iväg på tjejhelg. Det ska bli himla kul!

Nu kör vi helg! På återseende!

Likes

Comments