mat

Ikväll blir det den enklaste grönsakssoppa till kvällsmat. Gott, snabblagat och uppskattat. Upptill det blir det nybakat fröknäcke, en favorit hos Wixes.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

barn

Tre månader med lilleman i familjen. Tre månader av alla möjliga känslor. Tre månader av självklarhet. Hur skulle vår familj se ut utan honom? Idag säger vi hipp hipp hurra för vår glädjespridare Alve!

Likes

Comments

höst

Lövens alla nyanser av färger är näst intill magiska så här års. Även om det är grått, regnigt, ruggigt och kallt ute lyser löven upp likt adventsljusstakarna i december.

När jag de senaste dagarna gått mina promenader har jag vid flera tillfällen tänkt att det känns som att befinna sig i en färgsprakande tunnel när jag passerat under jättelika lönnar och andra stora träd.

När löven sen faller blir det som med snö. En perfekt lekaktivitet för barnen. Samtidigt blir det kalt och trist på träden, men det tänker jag inte bry mig om riktigt än...

Likes

Comments

barn, lycka

Idag firar vi åtta timmars nattsömn! Åtta timmar för både lilleman och mig. Löjligt skönt och lyxigt och jag känner mig som en annan människa. Går runt och är sådär smålycklig. Njuter, för vem vet om det var en tillfällighet eller något som kommer fortsätta...?

Likes

Comments

barn, kläder, shopping

Efter ett tidigt träningspass hemma tog jag med Alve ner på stan för lite shopping. Det blev en del fynd till barnen som behövde lite nytt. Hittade en hel del på rea, hurra för det! Fick även tag på kjolar till tjejerna som de ska ha på Alves dop. Nöjd! Nu saknas bara någon fin topp till, men tror att det finns i garderoben här hemma. Lilleman fick också lite nytt nu när han vuxit ur minsta storlekarna (snyft!). Själv unnade jag mig två par träningssockar.

Likes

Comments

hår

Yes, jag vågade! Har, sen jag bokade klippning för över en månad sen, funderat över vad jag vill göra med mitt hår. Fylla på med nya ljusa slingor eller förändra? För ca en vecka sen började jag surfa runt för att få inspiration till det senare och fastnade nästan direkt för de kalla färgerna. Hittade lite snygga bilder som jag tog med till min frisör som absolut tyckte jag skulle prova. Hon sa att det var mina typer av färger. Jag blev än mer peppad att göra en stor förändring så det fick det bli! Och gissa om jag blev nöjd. Jag blev supernöjd!

Färgerna gör sig inte riktigt rätt på bild, men till och med min färgblinde man såg skillnaden när jag kom hem. :)

Likes

Comments

familj, helg

Ja, här hemma räknar vi ner till helgen. Ska bli skönt med två heldagar med hela familjen efter att mannen varit bortrest ännu en vecka. Tänkte bl.a. baka lite inför kommande dop.

Ikväll blir det klassiskt tacomys när alla landat hemma efter jobb och skola. Tror vi ska hinna med ett litet träningspass också. Men nu ska Meja och jag ut och hoppa i löven i det fina höstvädret medan lilleputt förhoppningsvis sover gott i vagnen.

Happy friday och trevlig helg!

Likes

Comments

träning, idrott

Många inlägg om träning blir det. Det är ett av mina stora intressen så det kanske inte är så konstigt egentligen. Träning och idrott har varit en del av mitt liv sen barnsben, utan träning känner jag mig inte hel på något vis. Allt började med spontanidrott hemma med mina bröder, främst fotboll och landhockey. Med familjen åkte vi en del skridskor och i stort sett varje vinter en vecka till fjällen. Minns att jag höll på med gymnastik också ett tag innan jag fastnade för fotboll när jag var runt 10-11 år. Upptill fotbollen blev det mycket volleyboll i föreningen 4H som jag var väldigt aktiv i under barn- och ungdomsåren.

Förutom att jag tränar själv försöker jag sprida glädjen i att röra på sig till mina barn här hemma med också till "mina barn" på jobbet som idrottslärare. Det är så härligt att se hur glada barn kan bli av att röra på sig och få dem att inse det själva. Det är också väldigt kul att se hur barns självförtroende kan växa genom idrott och träning. Sen får man inte glömma gemenskap och hänsynstagande som också utvecklas genom idrotten.

Idag har jag själv kört passet på bilden. Det känns bra och så här 11 veckor efter Alves ankomst har jag nu kunnat trappa upp intensiteten i passen. Jag kör fortfarande med låga vikter för att kunna behålla magstödet som är lååångt ifrån återställt. Där gäller det att ha tålamod så att inte ryggen tar skada. Passet idag var kul, mycket ben vilket var tanken. På torsdag blir det fokus på överkroppen. Längtar redan dit!

Jag är tacksam att jag kan lägga så mycket tid på träning som jag gör just nu när jag är hemma. Visst handlar det om att prioritera men jag vet att mängden träning inte kommer bli den samma när jag börjar jobba igen, så nu passar jag på att njuta!

Likes

Comments

familj, hemma, helg

Igår blev det "höstning" ute i trädgården och idag inne. Ja, det var mycket visset som skulle rensas bort i trädgården. Tomatplantor och blommor bland mycket annat. En storstädning av garaget hann vi också med. Jag tycker om att rensa och städa, det är den knäppa sidan av mig. Fast en sida som är bra att ha också.

Idag har vi gjort lite av det samma fast inne. Fixat med lite belysning, letat fram varmare kläder, organiserat i garderober och lådor mm.

Har såklart hunnit med en del annat också. Bakade bland annat de godaste chokladbollarna jag någonsin ätit med en grund på dadlar. Supersmarriga! Håller på att provbaka inför stundande dop där jag tänker mig ett plockbord av godsaker till efterrätt. Chokladbollarna kommer definitivt finnas med!

Likes

Comments

familj, utmaning, barn

I måndags morse åkte mannen min på ännu en jobbresa, denna gång till Tjeckien. Det händer titt som tätt att han är iväg en natt eller max två, men denna gång var det en riktig långresa - från tidig måndag till sen fredag. En prövning för mig personligen då han, sen lilleman kom, endast varit iväg ett par nätter. Att sköta tre barn, morgonbestyr, passa busstider, hämta- och lämnatider, matlagning, katter och hushållet själv har krävt sin planering och mentala förberedelse. Och tack vare struktur och planering har det fungerat bra. Det måste det ju göra, jag har ju liksom inget val annat än att få det att fungera. Jag ska inte sticka under stolen med att det varit tufft, tagit på krafterna och prövat mitt tålamod flera gånger, men det har gått och det känns bra inför liknande tillfällen i framtiden.

Mina tankar går till alla er som alltid har det såhär i vardagen. Hatten av för alla ensamstående föräldrar eller föräldrar som av någon annan anledning har sina barn helt ensam i längre perioder eller alltid. Jag beundrar er! Jag är så tacksam att för det mesta ha någon att dela vardagssysslorna med och att man kan hjälpas åt med morgon- och kvällsbestyren. Och att man korta stunder kan få vara Hanna och inte bara mamma.

Tuffast med att vara ensam är att aldrig få någon paus. Skriker Alve är det jag som får ta honom, är blöjan full får jag byta den, är det stora kriget mellan tjejerna är det jag som får gå emellan osv. Det handlar inte om att klaga, utan att jag inte är van att ha det så. Barnen går alltid först, men när det tar över en timme att steka lite pannkakor pga av olika anledningar eller när man får duscha medan lilleman skriker skapas en inre stress som jag tycker är svår att hantera. Mitt humör påverkas väldigt mycket av det och det går ut över andra. Inte bra. Något jag vet att jag behöver jobba med. Det näst jobbigaste är att inte få prata med en vuxen människa om vuxna saker.

Innan denna veckan kom försökte jag förbereda mig mentalt inför att vara ensam med barnen och jag tänkte att jag skulle se det positivt och peppa mig själv:
- Jag får mycket tid med barnen
- Göra det enkelt för mig
- Träna, då blir jag på bättre humör och orkar mer
- Det är inte för alltid

Det låter kanske som om jag har bestigit världens högsta berg den här veckan. Absolut inte men det har varit en omställning i sig att få ett tredje barn och på det styra båten ensam har varit en utmaning. I våras hade jag inte ens funderat över att det skulle vara tungt att Olle är på jobbresa, det är lille Alve som gör den stora skillnaden. Men nu vet jag att jag klarar det bra, igår och idag har det till och med känts som om jag fått rutin på att sköta morgon- och kvällsrutinerna själv. Men om jag får välja vill jag ha Olle hemma såklart!

Nu är det bara timmar till H A N är hemma igen. Som jag längtar! Som barnen längtar! Snart har vi en mysig lååång helg tillsammans! <3

Det är tur det finns hjälpmedel när lilleman inte vill samarbeta....

Me and my ❤️

Likes

Comments