hem, inredning, renovering

Idag drog vi igång med vårt sovrum på allvar. Vi rensade garderober och fick anordna en tillfällig på övervåningen. Två av de befintliga garderoberna har vi placerat i barnens rum och de två resterande ska vi använda oss av som en grund till vår nya. Till den nya garderoben har vi sen beställt skjutdörrar i mörkgrå nyans. Var även iväg i veckan och beställde tapeter, ljusa med en känsla av linnestruktur.

Näst på tur blir att spackla och slipa samt måla dörr- och fönsterkarmar så att vi hinner tapetsera innan skjutdörrarna kommer om ett par veckor. Får se om vi hinner med lite av det imorgon. Det tar tid att renovera med tre barn, men idag har vi hunnit med mer än förväntat så vi är nöjda så långt.

Likes

Comments

familj, utmaning, barn

Första veckan i år, där jag är ensam med barnen, är här. Olle är borta i jobb och jag står för markservicen här hemma. Det krävs och är alldeles nödvändigt att förbereda allt som bara går kvällen innan så att morgonbestyren flyter på så smidigt som möjligt. Tider till skolbuss ska passas, hår och tänder borstas och garanterat även minst ett systerbråk lösas. Då är det skönt att frukosten nästintill redan är klar. Tacka vet jag havregrynsgröt.

Likes

Comments

lycka, reflektion

Fredagen den 13:e. Alla skrockfullas otursdag. Men min lyckodag. Jag träffade Olle fredagen den 13:e april 2007 och jag gifte mig med honom fredagen den 13:e 2011. Där emellan och efter dess har jag haft många trevliga fredagen den 13:e. Hittills har denna dag varit finfin och jag hoppas att den fortsätter vara det. Önskar alla ett fint slut på denna veckan och en trevlig helg!

Likes

Comments

mat

Riven i gratäng, kokta tillsammans med smör eller gratinerade med getost. Jag har helt klart hittat en ny favorit och använder just nu rödbetan flitigt i matlagningen. Idag blev det rödbetskross uppblandat i potatismoset. Prova, jag lovar att det blir succé!

Likes

Comments

barn, reflektion

En påminnelse från äldsta dottern. Det började med att hon skrev denna lapp till sig själv och satte på sin anslagstavla. När jag såg den frågade jag varför hon skrivit den. Svaret blev att hon tyckte att hon bråkade mycket med oss och hon ville sluta med det. Jag svarade henne med att det var en god tanke men att hon också skulle komma ihåg att hon gör många bra och fina saker också.

Att vara runt sex år sägs vara tufft och när jag läser om utvecklingsfaser för sexåringar är det som om texten är skriven om vår Tuva. "Full av misstro", "ingenting är bra nog", "kris", "krävande" och "kan inte misslyckas" bland mycket annat. Och i det här blir det mycket bråk, både med syskon och oss föräldrar. Något hon på något sätt är väl medveten om och vill göra något åt, fast hon egentligen inte kan.

Detta fick mig att inse att hon är otroligt klok. Långt mycket klokare än jag som själv blir irriterad och frustrerad eftersom hon är otroligt krävande och bråkar mycket. Men hennes lapp fick mig att inse att det inte bara är hon som bråkar och att mycket av hennes beteende är en övergående period. Därför bad jag henne skriva en lapp till. Den sitter nu på kylskåpet som en påminnelse till mig och Olle. För visst har hon så rätt i: "BRÅKA iNTE"

Likes

Comments

hem, renovering

Renoveringen är påbörjad. Efter att vi upplevt en frän doft i sovrummet nere, som de senaste åren agerat lekrum, flyttade vi ut alla saker för att lokalisera doften. När vi kom hem efter julfirandet var den som bortblåst och vi vet inte än i dag vad det var som luktade. Strunt samma - stanken är borta och det är viktigast.

Därmed började vi diskutera hur vi skulle göra med rummet. Flytta in leksakerna igen eller renovera till ett sovrum för Olle och mig? Svaret blev det senare och allrummet uppe är numera tjejernas nya lekyta. Känns som ett bra beslut, vi behöver inte oroa oss för smådelar av leksaker här nere när Alve snart börjar röra på sig mer själv. Han får dock ha kvar sina leksaker kvar nere, men får ta vårt sovrum där uppe när renoveringen är klar. Det blev inte riktigt som vi tänk från början, utan bättre. Tänk vad en dålig doft kan medföra.

Detta blir första renoveringsprojektet sen vi byggde huset för 6,5 år sedan. Det ska dras lite ny el, byggas garderob, fixas ny sänggavel och vi har funderingar på att rulla in heltäckningsmatta. Kul ska det bli! Och här kommer lite före bilder:

Likes

Comments

vänner, familj

Nyårsaftonskväll blev precis sådär lagom lyxig och väldigt trevlig. Efter att ha firat en andra jul i fredags och med lite sömn i bagaget var jag först inte jättesugen på att åka iväg för att fira nyår, men väl framme ändrades det snabbt. Där möttes vi av goda vänner. Vi konstaterade, trots att vi känt varandra sen gymnasiet, att vi inte firat nyår med varandra alla tillsammans. Knytis var temat för kvällen och det bjöds på en god trerätters som började vid åtta och avslutades strax innan tolvslaget. Läggning av barn, amning och diverse lekar tog upp tiden mellan de olika rätterna. Vi skålade in det nya året och strax därefter tog tröttheten överhanden och det var dags att sova. Ett bra slut på 2016 och en fin start på 2017.

Likes

Comments

2016, familj, reflektion

Det är med en mängd blandade känslor det är dags att säga hej då till det gångna året, 2016. Säga hej då och stoppa ner en massa minnen i livets ryggsäck.

Det skulle bli ett alldeles för långt inlägg om jag skulle sammanfatta hela året i ord. Därför får det istället summeras med hjälp av bilder och lite text.

I början av januari släppte vi nyheten om "ett tredje" barn. Efter ultraljudet i februari visste Olle och jag att det var lillebror vi väntade på, en hemlighet vi höll för oss själva.

Det blev lite vinter.

Vi fick uppleva ännu en vecka i vackra Lofsdalen.

April blev en tung månad när Olle drabbades av sitt andra diskbråck. Den fysiska styrka han byggt upp och den psykiska styrka vi hittat tillbaka till sen första gången för två år sedan raderades på ett ögonblick. Jag såg en lika tung sommar och höst framför mig som efter första omgången, men en operation och Olles vilja, envishet och plikt till att träna sig tillbaka gjorde att allt blev bättre på kortare tid än vi någonsin vågat tro och hoppas på.

Tuva provade på att spela fotboll, min mage växte och frodades och i väntan på varmt hav fick vi göra det bästa möjliga i inledningen av sommaren.

Sommaren gjorde intåg med lätträknade varma dagar. Vi firade midsommar hos och med goda vänner, plockade mängder av jordgubbar och åkte på minisemester till Malmö för att kolla in Sommarlov.

Jul i är här. Ett sista kort på den stora magen som jag vid det här laget var rätt trött på. Mejas födelsedag kom och även Olles.

Och så kom han tillslut, lillebror Wixe. Efter den mest intensiva och värsta förlossningen av mina tre fanns han hos oss. Älskad från första stund och första mötet mellan honom och hans stolta storasystrar är ett av de finaste ögonblick jag upplevt.

Tuva fyllde sex år fyra dagar efter Alves ankomst och vi kunde konstatera att alla barn välsignats med en egen födelsedag och att juli kommer bli en riktig kalasmånad framöver.

Tuva började skolan, en väldigt speciell känsla för både henne och mig. Vi hade en trevlig kräftskiva med goda vänner, vi åkte uppåt landet för att plocka lingon och träffa farmor och farfar och Alve bjöd oss på det där efterlängtade första leendet.

Hösten gjorde intåg på riktigt. Jag kom igång med träningen och lyckades bli av med alla gravidkilon lagom till min födelsedag. Holly och Molly flyttade hem till oss men tyvärr sprang Molly bort efter en månad. Vi gjorde en höstlovsutflykt till Nordens ark, döpte Alve och fick många fina höstdagar.

Hösten flög förbi med väldig fart och fullt med händelser och aktiviteter. Helt plötsligt var det jul. Nu, idag, nyårsafton stundar en härlig kväll tillsammans med de bästa av vänner. Ett perfekt avslut på ett händelserikt 2016. Nu siktar vi framåt mot ett nytt oskrivet blad i våra liv. Välkommen 2017!

Likes

Comments