Dagen var kommen när jag äntligen skulle få vara med på en obduktion!
Jag har frågat om det var okej att skriva detta inlägget och det var det!😊


Den texten i inlägget som är kursiv är mina egna tankar, just i stundens hetta😉

Vi fick skyddsrockar, munskydd och tofflor som vi skulle ha på oss. Vi fick vänta utanför i dessa kläder tills de kallade in oss. När vi stod utanför och väntade hörde vi hur de borrade och sågade inne i rummet.. ​Attans med att vi inte fick vara med och såga upp allt! 😳

yees, nu kommer det någon! ​Dörren öppnades och en kvinna kom ut och pratade med oss. Hon berättade att om vi kände oss obekväma eller började må dåligt när vi är inne i rummet så är det bara att titta bort eller gå ut och sätta sig en stund och sedan kan vi bara komma in igen. Ingen vet hur man ska reagera innan man väl kommer in dit. 

Det var en kvinna och en man som skulle utföra obduktionen. Vi kallar dom Anna-Lena och Svenne. 

Nu var vi äntligen välkomna in.. Där inne i obduktionsrummet är det kalt och kallt. Där låg en avliden kvinna som obducenterna redan öppnat upp och förberett. De berättar anamnesen på den avlidne och att vi nu ska hitta dödsorsaken då det var ett plötsligt dödsfall. 

På ett bord vid den avlidnes fötter låg det saxar och knivar som senare skulle användas. 

Likdoften var lite jobbig i början, men sen vande man sig ganska bra vid den speciella doften. 

De började med att lyfta bort bröstbenet som de redan sågat upp. Sen tog de och skar ut hjärtat, det var där vi skulle börja. De tog hjärtat och la det på bordet vid fötterna med instrumenten. ​Coolt, är hjärtat verkligen gult?!? skär upp nu så vi får se inuti!! ​Vi frågade varför hjärtat var gult, och det skulle tydligen vara så då det är fettet runtom hjärtat. ​ojdå, jag har alltid trott att det är rött/rosa, haha men ack så fel jag hade. Gult hjärta alltså?? coolt..

​De skar upp hjärtat och visade alla hjärtats delar som vi läst så mycket om i skolan. Samt två svarta fläckar på hjärtat som visade sig vara dödsorsaken. ​Jag vill känna!! ​Alla sträckte fram händerna och kände på hjärtats insida och det kändes ungefär som jag trodde. Under tiden vi kollade på hjärtat som Svenne skar i höll Anna-Lena på och få loss resten av organen. ​Vänta nu, jag vill se hur du gör.. Oj vad hårdhänt du är.. Nämen oj allt sitter ju verkligen ihop!! ​Hon tog ut tarmarna och la dom i vasken som var framför mig.. ​Åh fyfan vad dom luktade, Jag backar undan en liten stund tills doften försvinner. 

De la undan hjärtat för att patologen senare skulle kolla på det och fastställa dödsorsaken. Nu lyfte Anna-Lena upp lungorna som vi skulle kolla på. Lite svarta på olika ställen. Men de berättade en väldigt intressant sak!! Man kan tydligen inte se på lungorna om den avlidne varit rökare eller inte! En person som inte rökt en enda cigarett i hela sitt liv, men bott i en storstad och andats in massa föroreningar utan att veta om det, kan ha lika svarta lungor som en rökare.. ​Oj det hade jag ingen aning om.. Detta tycker nog Dan är lika intressant som jag tycker! ;) ​Jag sträcker även fram händerna här och kände hur glatta lungorna var, så jävla coolt.

Nu var lungorna färdiga och resterande organ lyftes ur kroppen och lades även dom på bordet. ​Oj nu är det ju verkligen ingenting kvar i kroppen.. Om jag böjer mig fram och kollar kanske jag ser mer.. WTF, jag ser ju genom halsen/hakan upp i munnen.. Jaja nu måste jag titta på de andra organen som de håller på att visa. 

​Levern, mjälten, magsäcken, njurarna, gallblåsan, urinblåsan, livmodern, äggstockarna osv..osv.. Allt satt ihop och låg nu på bordet framför oss! ​Visst fan vi har en mjälte också.. Det har vi inte läst så mkt om.. Vad fan har vi den till?!? ​Anna-Lena började med att vända på alla organ så vi skulle kunna få fram njurarna.. De var väldigt undangömda och fick ta kniven för att komma igenom all fettvävnad för att komma till njurarna.. Sedan Klipptes magsäcken upp, levern och resterande organ samt körtlar.. Alla "gångar" mellan organen, såsom blodkärl, urinrör, gallvägen osvosv, allt klipptes upp för att se så det såg fint och friskt ut. Självklart kände jag och rörde vid alla organen;) 

Blodkärl som hade lite förhårdnader i sig har vi läst mycket om, åderförkalkning osvosv.. Denna personen hade lite förhårdnader i något kärl och när den klipptes upp lät det ungefär som att klippa i Kex.. Så jävla hårt.. ​Jag måste känna!! OJ vad hårt det var, trodde det bara skulle vara lite tjockare, o inte såhär hårt, coolt!!

Äggstockarna såg ju inte alls ut som man trodde.. De såg ju ut som två små hjärnor ungefär? haha. Och Livmodern, herregud vad liten den var. Att den lilla saken kan bli så stor och ha en växande bebis i sig? Hur häftigt är inte det....

Nu vad det dags för hjärnan... De hade lagt ett snitt i nacken.. ( för att man skall kunna ha en begravning senare utan att kunna se att det varit en obduktion) Där tog Svenne tag i skinnet och lyfte över det över hela huvudet och fram och la typ håret i ansiktet om ni förstår?!? ​Nej usch vad sjukt det såg ut.. Nu ser hon ju inget.. haha sluta tänka så nu, du får inte tänka att det är en människa.. Hur jävla lätt är det då när hon fortfarande har öronhängen på och nagellack? sluta nu o koncentrera dig på vad han gör istället...!!! ​Nu lyfte han av skallbenet som de också hade förberett innan vi kom. Och där var hjärnan, han visade vart synnerverna och allt annat gick innan han kapade av dom och lyfte ur hjärnan och la även den på bordet.. ​Coolt... jag måste bara känna... ​Alla ville känna och vi fick till oss att vi skulle vara väldigt försiktiga.. ​wohoo jag har rört en hjärna!! ​Hjärnan delades i 7-9 delar, (kommer inte exakt ihåg) och vi fick kolla inuti hjärnan på alla ställen.. Så himla häftigt!!

Nu var obduktionen klar.. Allt detta tog endast 2 timmar.. Kändes dock som en evighet.. Och så himla intressant att se alla organ i verkligheten och inte bara i böckerna och läsa om de i journalen... Jag är så jävla glad att jag valde att vara med på en obduktion.. Tycker att alla som läser till sjuksköterska ska vara med på detta.. Det är så himla lärorikt och intressant!! 

Dock satt likdoften kvar i näsan i några timmar och kunde inte äta på ett tag.. Menmen, det var det helt klart värt!! 👍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vill bara stanna tiden och njuta lite.. Tiden går alldeles för fort! Hela sommaren bara sprang förbi, nu har även 6 veckors praktik sprungit förbi.. Nu måste jag stanna upp lite och tänka efter..
6 veckor har jag varit på kirurgavdelning 48 i Karlskrona. Jag har lärt mig supermycket och jag känner mig mer redo för jobbet som sjuksköterska än vad jag gjort innan.. Känns riktigt skönt faktiskt!

Nu väntar 3 dagar i skolan nästa vecka och sen kommer en ny praktikperiod!👍
Då väntar 6 veckor på Brunnsgårdens vårdcentral. Min handledare jag ska ha ringde mig idag. Hon lät jättetrevlig och väldigt lätt att prata med!👌🏼 Hon berättar att hon både jobbar som distriktsköterska och även på BVC. Jag har aldrig jobbat med barn innan så det ska bli väldigt roligt och intressant! Nu ser jag framemot denna kommande praktiken ännu mer😍

Vi har redan nu fått ut blanketter där vi ska välja en valbar kurs till termin 5.. Termin 5?!? Efter jul börjar jag termin 5, det sista året på sjuksköterskeutbildningen.. Helt galet...! Det känns som om det va någon vecka sedan jag började utbildningen.. Kan inte riktigt förstå att jag har kommit så långt som jag har gjort! Jag är riktigt stolt över mig själv att jag har kommit såhär långt med endast enstaka omtenta! 👏🏼

Från skolan till familjen

Familjelivet flyter på som vanligt. Lämna och hämta från fritids, laga mat, köra till aktiviteter. Aimee har dansen på torsdagar och simskola på fredagar. Funkar jättebra.

Hennes mamma hämtar henne efter simskolan på fredagar varannan helg, sen hämtar vi hem henne på söndagarna igen. Allt funkar smärtfritt än så länge. De helgerna som hon är hos sin mamma hittar de på saker nu, hon lägger verkligen ner tid på Aimee (vilket hon inte gjorde tidigare) , tror mest att det är för att få över Aimee på hennes sida igen, men det spelar ingen roll. För det är bara jätteroligt för Aimee att hitta på saker med sin mamma. Allt har blivit så bra och positivt från allas håll.

Skatteverket har även godkänt flytten nu , det stod att båda vårdnadshavarna hade nu skrivit på papper om flytten. Vilket menas att Aimees mamma också har skrivit på , hon märkte nog att hovrätten inte ville ta upp fallet och att det inte fanns mer för henne att göra.

Barnbidraget, underhållet och adressen.. Allt är nu flyttat till oss och det känns så skönt att förhoppningsvis det värsta är över nu!

Aimees rum har åkt på en renovering nu också. Har varit på IKEA och handlat massa nytt till hennes rum och Dan har fixat väggarna och ska lägga nytt golv ikväll kanske och förhoppningsvis blir hennes rum klart i slutet av helgen eller i början av nästa vecka👍 Så roligt med många bollar i luften😍

In progress-bilder. (Före)

Lägger upp bilder på rummet sen när allt är klart!😃

​Stolt liten tjej som även vågade ta hål i öronen igår!! 👏😍

Likes

Comments

Jag har fått en påbackning från en underbar vän (Sarah) att jag inte bara ska skriva här på bloggen om hur underbart livet är och hur bra jag har det.. Så idag tänkte jag skriva lite om värsta dagen i mitt liv.. Jag kommer inte gå in på detaljer på händelsen då det skulle vara alldeles för jobbigt för mig själv och folk i min närhet.😔

Idag är det 4 år sedan det hände.. Det som inte ska få hända.. Jag blev våldtagen i min egen lägenhet., natten mellan 11-12 september 2012. Klockan 6 på morgonen lämnade han lägenheten, jag var helt ensam och visste inte vad som precis hänt. Det första jag gjorde var att gå ner i tvättstugan för att tvätta sängkläderna.. Vet inte varför det var första tanken, menmen.. Resten av dagen låg jag på soffan, jag grät konstant och vågade inte resa mig (Om han skulle vara utanför).. Jag bodde på tredje våningen så det är inte så stor risk att han skulle vara utanför, men det va sån rädsla just då..

Jag skickade till Sarah att hon skulle komma hem till mig efter hon slutade jobba, vilket inte var förrän 17-tiden.. När hon kom låg jag fortfarande på soffan.. Jag berättade vad som hänt men jag såg inte allvaret i det. Det vara Sarah som gjorde det..

Först blev hon arg för att jag inte ringt henne direkt, sen blev hon ledsen över att hon inte kommit när jag skickade ett sms till henne på natten, sen var det jobbigt för henne att veta att jag legat som ett kolli hela dagen o mått dåligt..

Sen kom reaktionen med att vi måste till polisen! Jag tänkte att det finns mycket värre saker som dom har att göra med så det som hänt mig är inte så "farligt". Sarah tvingade med mig först till att träffa hennes mamma som var påväg till hennes jobb på akuten i Kristianstad.. Pratade med henne om vi skulle till akuten först eller polisen. Hon sa att vi skulle till polisen direkt och att de sen tar bilder på skadorna och att jag sen nog skulle få träffa en rättsläkare..

När vi stod och väntade på bussen som skulle ta oss till polisstationen bad Sarah mig att ringa till mina föräldrar, jag bara grät o grät o fick inte fram något ord så Sarah tog telefonen och ringde. Vet inte riktigt vad de sa i telefonen men mamma ville iaf höra min röst så hon visste att jag var okej. Jag började prata och hon frågade om hon skulle komma.. Jag visste att det tog ca en halvtimme innan hon kunde vara hos mig och att hon skulle upp o jobba dagen efter, visste inte heller hur lång tid det skulle ta hos polisen o sen tyckte jag att det skulle vara jobbigt om mamma var med och lyssnade när jag berättade allt för poliserna.. Så jag sa till henne att Sarah var med mig och att hon inte behövde komma. Det ångrade jag sen, i en jobbig situation vill man ha sin mamma!😳

Utanför polishuset ringde jag även min chef o berättade att jag inte kunde komma till jobbet (skulle jobbat på natten där)..

Inne på polishuset så fick jag komma in på förhör direkt. Kommer inte ihåg hur många som var inne i rummet.. Det jag kommer ihåg var att jag hade en filmkamera på bordet framför mig och Sarah satt snett bakom mig, "min skyddsängel"..❤

De tog bilder på skadorna jag hade och de tog hans DNA då jag inte hade duschat den dagen, vilket visade sig vara tur för då fanns hans DNA kvar..

När de hade fått hans namn skulle dom gå ut o kolla om han fanns i registret.. När de kom tillbaka sa dom inte ett ljud, Sarah frågade om dom hittade nått.. De fick inte säga det.. Men ena polisen sa sen "Jag kan säga iaf att du ska vara jävligt glad att du blev av med honom, och skulle han höra av sig igen så svara inte för det är ingen du vill ha kontakt med!!" Jo det känns ju tryggt?!? Denna mannen som poliser säger så om, vet vart jag bor?? fyfan, den rädslan efter det var inte o leka med..

Redan dagen efter kom det två poliser hem till mig o tog bilder i lägenheten och tog kläderna jag hade på mig den natten och sa till mig att skriva ner hela händelsen i detalj så jag hade det färskt om det skulle bli rättegång..

Sarah, min älskade vän.. Hon tog ledigt från jobbet i ca 2 veckor och var hos mig hela tiden.. min fina skyddsängel!!

Min mamma o pappa, syster, faster, mostrar.. Alla sa att de fanns för mig och att jag kunde sova hos dom om jag ville..

En kväll skulle Sarah träffa sin dåvarande kille och jag ville inte stå i vägen för henne. Jag sa att jag klarar mig o att det va självklart att hon skulle åka.. 1 timme efter att hon åkt klarade jag inte av det mer.. Jag ringde till min syster som körde från Sölvesborg till Kristianstad (där jag bodde) för att hämta mig så jag kunde sova på hennes soffa.. Jag trodde verkligen jag skulle klara en natt själv, men ack så fel jag hade..

Jag hade så många runt mig som brydde sig om mig, men ändå har jag aldrig känt mig så ensam!

Jag var sjukskriven i lite mer än 1 månad.. Första dagen på jobbet ringde polisen o meddelade att dom hade släppt honom.. Det var ord mot ord och de kunde inte hålla honom.. Jag stelnade... Är han ute? i Kristianstad? ingen rättegång? inget straff? jag fick panik.. En jobbkompis som var ledig den dagen gick o mötte mig och tog mig hem till henne.. Denna paniken om att han fanns i min stad o han kontrollerade mitt liv, usch!.. Det tog tid att komma tillbaka och jag sov nästan ingen natt själv.. antingen sov jag hos en jobbkompis eller sov Sarah hos mig.. Jag klarade inte av att vara själv.. 


3 och en halv månad efter händelsen träffade jag Dan.. Min prins!😍

När vi skulle flytta ihop ca 3-4 månader efter vi blev tillsammans så tvekade jag inte en sekund på att flytta ifrån Kristianstad! När jag packade ihop min lägenhet och bar ner lådor till bilen var en sådan underbar känsla.. Jag älskade verkligen den lägenheten, min första egna lägenhet.. Men tanken att han visste vart jag bodde fanns alltid i mina tankar.. Det var en lättnad att flytta ifrån Kristianstad och börja mitt nya liv i en annan stad! Underbart! Men just detta datumet, 12 September är fortfarande jobbigt.. Att skriva detta inlägget har kostat mig många tårar och tankar..

Jag är tacksam för alla som fanns där för mig när jag mådde som sämst.. Sarah framför allt!! Min familj, släkt och Sarahs familj och andra vänner, ni e guld värda och jag glömde aldrig vad ni gjorde för mig❤


Idag är jag jävligt glad för att det aset inte har förstört hela mitt liv, istället har jag blivit starkare och jag är jävligt lycklig i mitt fina hus i Mörrum!😍


Likes

Comments

Vänner

Lördagen kom efter första veckan i skolan (praktiken). Ellens efterlängtade 25 års fest väntade.

Ellen och jag träffades första gången när vi började gymnasiet år 2008. Har varit vänner sedan dess. Inget bråk eller tjabb mellan oss under dessa 8 åren.. 8 år?!? herregud vad tiden går😳

Vi har varit med om så mycket roligt under denna tid. Massa roliga saker under gymnasietiden och även efter. Roliga fester, myskvällar, resa till Egypten och massa annat bus som jag inte orkar skriva ner just nu. Jag låter alla bilderna tala för sig själva 😉😚

Ibland har vi inte pratat på några månader men när vi väl träffas sen så är det som vanligt och vi kan prata om vad som helst! Allt mellan himmel o jord 😊


Festen

Nu va det ju då dax att fira denna lilla prinsessa som blev 25 år!

Jag och Dan tog tåget hem till Martin för lite fördrinkar innan vi åkte vidare till Bromölla för att hämta upp Jimmy o sedan vidare till Kristianstad för att hämta upp My och en kompis till henne.. Sen äntligen vidare mot Ignaberga där Ellen hyrt en lokal till sin fest. När vi kommer dit är vi duktiga och går runt och hälsar på alla ca 40 personer som redan va där😉

Det var Ellens familj, släkt och andra vänner som redan var på plats.😊

Välkomstdrink och sedan var det dax för lite lekar. Vi delades upp i lag och sedan väntade tipsrunda, alla frågor handlade om Ellen såklart😉 Jag tyckte vi gjorde väldigt bra ifrån oss ( endast 2 fel )👍

Sen väntade 4 andra tävlingar.

# Spotta sega råttor längst. Det mått som blev av den som spottade längst i laget skulle vi använda, det blev 476 cm.

# Pilkastning. Alla i laget kastade en pil var o sen räknade vi ihop poängen.

# 3 gåtor. Vi gissade rätt på allihop👍

# Smaktest. Först va det tre bringare med dryck som vi skulle gissa rätt på. Det var coca cola, Ica´s cola och pepsi. Alla rätt även där👍 Sen var det tre olika ostsorter som vi skulle gissa rätt på.. Vi klarade en :P Sist men inte minst var den chokladsorter. Alla var mörk choklad men vi gissade rätt på alla tre även där👍 Grymma var vi😉

Resten av festen väntade mat, fika, snapsvisor, småprat, danstävling och musikquiz.. :)

Musikquizen skulle vi vara i samma lag som tidigare och där fick vi 10/15, också väldigt bra!! När vi sedan rättade tipsrundan och alla de andra tävlingarna tillsammans så vann vi!! Dock "fuskade" ett annat lag och sa att de fick fler poäng än oss men han som rättade deras papper gömde det när de skulle upp o hämta sitt pris o sen kom han till oss och gav oss sitt pris.. En i det laget som hade samvete iaf😉 menmen vi vet att vi vann även om de andra fick ta äran👌

Taxin in till Kristianstad kom vid 24 tiden.. vi var 15 st som åkte med in till Bånken👍 När vi kom dit var det jättelång kö!! Men som tur var hade Martin skrivit oss på gästlistan så vi kunde bara gå förbi hela kön😉 fullt med folk så man knappt kom fram, men där långt in i folksamlingen stod där ett långbord som var reserverat till oss. När vi satt oss kom de in med en stor bunke full med is o 15 drinkar till oss😍 så jävla nice!! Resten av kvällen drack vi drinkar, sjöng och dansade. Sen helt plötsligt var klockan lite i 3 och Bånken skulle stänga.. Vart tog tiden vägen?!?😳

Jag och Dan var inte hemma förrän 4.. När hände det sist? never..! haha

Men kvällen var helt fantastiskt, rolig och trevlig. Tack Ellen för en väldigt lyckad 25 året fest!!😍🎁☀🍸

Stort grattis min fina prinsessa!!❤

Likes

Comments

Familjen

Dagen var kommen när liten har blivit stor!

Jag och Dan satt kvällen innan och kollade på gamla bilder från när vi flyttade till vår första gemensamma lägenhet. Aimee var då lite mer än 3 år och vi hade en film när hon dansade med mina duntossor på fötterna! 😍 Så himla liten hon va då.. herregud vad tiden går.. Känns som om det var igår..

Jag träffade Aimee första gången när hon precis fyllt 3 år. Hon sprang runt med sin snuttefilt och nappen i munnen. Det var snö ute och vi klädde på oss o gick till lekplatsen. Efter en liten stund där började Dan kasta snöbollar på mig, Aimee började skälla på honom o sa att man inte fick kasta snöbollar på Hanna! 😌 Redan där gaddade vi ihop oss mot Dan 😉

Nu är hon 6 år och nästan 7 månader och började skolan.. Herregud...!

Hon hade haft en jättebra dag i skolan och hon var nöjd med alla kompisar i klassen. De hade även varit i gymnastiksalen och lekt lite lekar. Hon hade haft en toppen första dag👍😍

Efter skolan o efter middagen åkte vi in till Karlshamn för att äta en god glass i hamnen. Det måste man göra efter sin första skoldag👍 Så mysigt men blåsigt😉

Likes

Comments

Familjen
Sista semesterveckan

Tisdagskvällen kom Dan's bror Marcus med familj hit och skulle spendera några dagar tillsammans med oss. Så mysigt att ha de här och deras lille son Hugo😍

På fredagen skulle vi till Halmstad med Ann och familjen. Spenderade fredagen på busfabriken. Barnen lekte av sig rejält och alla hade så himla roligt! Vi vuxna satt och pratade och skojade om allt möjligt, fick kramp i skrattmusklerna😉 haha!

Fredagskvällen blev det sedan grillning och utelek hemma hos svärmor och Peo, där alla sedan skulle sova över. Väldigt mysigt det också!😚

Lördagen skulle spenderas hela dagen på Halmstads äventyrsland. Vi gjorde om planerna lite så männen och barnen åkte till äventyrslandet. Under tiden åkte jag, Ann och svärmor till Ullared för lite shopping. Jag hittade hur mkt kläder till Aimee som helst. Så nu e hennes nya skolkläder inhandlade och det resulterade i en väldigt nöjd tjej!😊

Vi hann även till äventyrslandet lite mer än en timme innan de stängde så även vi fick se hur roligt barnen hade det😍 (En väldigt lyckad dag) ❤

Efter äventyrslandet åkte vi hem till svärmor igen för grillning innan vi begav oss hemåt. Vi skulle egentligen stannat hela helgen men bestämde oss för att åka hem på lördagskvällen. Dels för att spendera lite mer tid med Macke och Wioletta innan de skulle hem (De stannade o bodde i vårt hus och passade katterna medans vi var borta) och dels för att vi hade mycket att göra på Söndagen. Pappa fyllde år på lördagen så vi åkte dit och firade honom på Söndagen, sen storhandlade vi till veckan som kom. Vi skulle börja jobba igen och Aimee skulle börja fritids😍

Första veckan efter semestern

På måndagen var Aimees första dag på fritids och jag följde med henne dit och skulle stanna ett tag med henne. Direkt när vi kom dit kom det fram en kille (som ska gå i Aimees klass) och frågade Aimee om hon ville leka. Jag stannade i ca 30 minuter sen kunde jag gå, Aimee kände sig redan som hemma 😍

Sådan härlig känsla❤

Helgen

Denna helgen som var nu skulle Aimee hem till sin mamma och jag och Dan skulle ha en myshelg!😊 Jag kollade i min kalender för att se när vi sist hade en barnfri, jobbfri, oplanerad helg tillsammans bara vi två.. Jag bläddrade så långt tills jag kom till vecka 1 sen tog kalendern slut.. Jadu alltså inte på hela detta året.. Det har varit fullspäckade helger där vi  antingen haft Aimee, middag med vänner, kalas, jobb, fest, tenta, hjälpa vänner flytta, skidsemester, övernattningsgäster, Kickoff, dansuppvisning, ullared, marknader, utflykter eller Göteborg m.m...😳

Det var på tiden att vi hade en lugn helg bara vi två!!😍 Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt, plockat lite i trädgården o jag har solat. Vi beställde thaimat igår och kollade på film och åt gottis hela kvällen. Så himla mysig och välbehövlig helg❤

Måste även bara säga hur mycket jag älskar denna man jag lever med, så himla underbar och om det ens är möjligt så älskar jag honom ännu mer efter denna helgen😘 Så mycket vi har varit med om och alla dessa minnen vi har tillsammans och hela livet framför oss! Du och jag min älskade😍❤

Likes

Comments

Familjen

I onsdags hämtade Dan hem sina tre Go-carts. De har stått hemma hos hans gamla chef då vi inte haft plats tidigare. Nu har vi ju hus och garage så nu får de plats😊 Man såg på Dan hur lycklig han var, han fick sitta och mecka och skruva hela eftermiddagen för att få den ena att starta. Sen gick den ena igång och Dan körde några rundor på gatan, som ett litet barn igen!😜haha.. Man såg riktigt hur han njöt.. Han skyller på att Go-cartsen är till barnen men jag tror att han har de lika mycket för sin egen skull😉


I torsdags hade vi Nova och Leon här hemma hela dagen. Det gick hur bra som helst.

Barnen älskade Go-cartsen, de körde flera gånger var och bara skrattade hela tiden😃 Så härligt att se när de är så glada!😊

När de skulle sova sen så var de helt överspelta! Första gången Leon skulle sova hos en kompis så det var ju självklart jättespännande för honom! När han hade varit i sängen en stund så saknar han sin mamma. Vi gick upp och pratade med honom lite och sa att man får och att det är bra att man saknar sin mamma och Nova höll honom i handen och jag klappade honom lite på huvudet sen log han så stort. Vi sa även till honom att mamma inte är hemma än, men att hon kommer hem om ca en timme så skulle han fortfarande vara vaken då så får han gärna åka hem till mamma😊 Han nöjde sig med det och somnade 20 min senare! Alla barnen sov till 8 på morgonen och de var hur nöjda som helst👍

Oftast behövs det inte så mycket för att barn skall vara glada och lyckliga. Det räcker ofta med föräldrar som engagerar sig lite och att de har någon kompis!😚

Fredag

Sen var det äntligen Fredag och Diggiloo väntade!!😍

Ann och Patrick kom när de vaknat och skulle dricka lite kaffe innan de skulle hämta barnen. Vi gjorde upp andra planer istället.

Jag och Ann åkte in till stan för en liten shoppingtur och till Coop för att handla det sista till picknicken. Dan och Patrick tog med sin barnen hem till de och började röja ut i deras garage där de sen ska börja bygga ett rum till Patricks äldsta son Joel!😊


När klockan började närma sig 16 så blev jag stressad.. Vi skulle köra vid 17 och jag skulle hinna duscha och fixa picknicken! Snabbt o lämna av Ann och hämta upp Dan. Hem och fixa ordning allt och hinna hem till Ann och Patrick till 17 igen! Vi var där 16.50! wohoo👍😃

Ann ville ha en bild på alla innan vi åkte iväg. Tuva ville dock inte vara med på bilden så hon blev mästerfotograf istället!😉

Vi åkte sedan vidare mot Ronneby och Brunnsparken👍

Tog plats på gräset och barnen sprang iväg till hoppborgarna, clownerna och alla deras aktiviteter! De sprang fram och tillbaka dit resten av kvällen sen😉 Så roligt att de har lite aktiviteter för små barn och för de som e lite större som inte gillar alla sitta still i flera timmar😉 tipptopp😍

Hela kvällen blev helt fantastisk (förutom myggorna)! Underbart bra musik, helt i min smak, komiker som var helt fantastisk och vilka artister!! så himla bra😍

Diggiloo, vi ses igen nästa år!!


​Har även hört rykte på byn om att min blogg är den nya snackisen! Vad roligt att jag kan roa människor jag inte känner med min blogg!😊 Roligt att människor inte har annat att prata om än vad vi hittar på för utflykter, hur jag skriver eller hur gammal jag är, som sagt roligt att kunna roa någon😉

Så mina nya läsare som jag inte känner, välkomna hit till min blogg och jag hoppas ni roas av hur underbart mitt liv är😍❤

(Lite tragiskt att ni inte har annat att prata om dock, men bara roligt för mig!😜)


Likes

Comments

Familjen

Nu har 6 veckor av sommarjobbet på akuten gått! Jag har lärt mig jättemkt och har träffat många underbara människor!! Bästa sommarjobbet jag haft måste jag säga:) Riktigt roligt!!:)

Under dessa 6 veckor har vi självklart hittat på massa annat på vår lediga tid!:) Vi har umgåtts med vänner, Jag har stått i kiosken på IFÖ-CUP (8:e året i rad), vi har varit i Göteborg , haft mysiga grillkvällar och massa annat!😊

Idag startade semestern, två veckors ledighet har jag framför mig!👍 Dock börjar första dagen med värsta halsontet och feber! Mindre roligt..😒Hela denna dagen har jag spenderat i soffan, riktigt segt:( Hoppas det går över snabbt för vi har massor planer för semestern..

På Torsdag hämtar vi hem Aimee igen, då ska vi även hämta Nova och Leon hos deras mormor så barnen kan leka hela dagen!😌 Sen ska de även sova över här, spännande tycker barnen!.. 😊

På fredag ska vi packa picknick-korg och åka till Ronneby med Novas familj och kolla på Diggiloo!!😃

På lördag ska vi ta en heldag till med Novas familj.. Vi ska iväg och paddla kanot och grilla!👍😍

Nästa vecka ska vi iväg med samma familj till Halmstad! Sova över hos svärmor och gå på Halmstads äventyrsland👍

Så roligt att ha lite planerat under semestern!! Så nu hoppas jag att jag blir frisk snart..​På torsdag när vi hämtar Aimee så börjar hennes liv här på riktigt! Nu har vi som sagt semester i två veckor.. Vecka 32 börjar hon på fritids här.. Så spännande för både henne och för oss👍 

Fick ett sms från hennes mamma för ett tag sen där hon mer eller mindre skrev att hon ska ha Aimee varje helg i höst.. Hur kan hon ens tro att vi kommer gå med på det? Skulle vi bara ha vardagen här hemma och sen ingen ledig tid ihop alls?!? Kommer ju aldrig hända. Vi vill självklart ha Aimee här hemma på våra helger så vi kan hitta på massa roligt också😊 


Jaja, vi får väl se hur detta slutar, om det någonsin slutar?!?

Likes

Comments

Boende tvist

​Efter vi fick domstolsbeslutet så hade vi kunnat hämta Aimee direkt då det gällde från den dagen. Men vi tyckte att Aimee skulle få ett riktigt avslut på sitt nuvarande dagis. Vi hade sedan tidigare bestämt att hennes mamma skulle ha Aimee på sin semester vecka 29 och halva vecka 30 och vi skulle ha henne på vår semester halva 30 och hela vecka 31. Så med det visste vi att Aimee bara hade två veckor kvar på sitt nuvarande dagis och vi tänkte att hon kunde bo kvar hos sin mamma dessa veckor och få säga hejdå till sina kompisar där osv. 

Vi har fått inskolning på fritids här i Mörrum vecka 32 och det passade ju jättebra att hon då flyttar till oss under vår semester med henne. 

Dessa planerna gick åt helvete när hennes mamma satte sig på tvären!

Det började redan på lördagen.. Vi fick beslutet på torsdagen och helgen som kom skulle Aimee vara hos sin mamma, men hon ville till oss så hon var hos oss lördag till söndag lite extra:) Vi bestämde med hennes mamma att hon lämnade på lördagen och sen skulle vi skjutsa hem henne på söndagen. Inga problem där..

Sen kommer sms om att vi inte ska berätta någonting för Aimee om beslutet då hon skulle överklaga till hovrätten.. Vi menar på att beslutet gäller ändå fram tills om de skulle ta ett annat beslut och att hon kommer flytta hit. Enligt vår advokat är det inte ens säkert att hovrätten tar upp ärendet då det står i domen att alla 4 domare var eniga om beslutet.. Menmen hon tjabbar vidare om att vi inte ska berätta osv.. Men det hade vi ju dock redan gjort och Aimee blev överlycklig och hoppade upp och ner i soffan av glädje!😃

På söndagen, någon timme innan vi ska köra hem Aimee till sin mamma får vi ett sms från henne där det står "Då hörs vi om två veckor när det är min helg, du kan ju be Aimee ringa ikväll!"

Jahopp, vad gör vi nu? Ska inte Aimee få ett riktigt avslut på sitt dagis? Hur ska vi göra nu dessa två veckor när vi inte fixat något nytt dagis? Hur kan hon göra såhär mot Aimee? Hur ska vi förklara att Aimee inte ska hem till sin mamma som det var planerat? Många frågor kom i våra huvud.. 

Hon menar på att Dan ska ta ledigt från sitt jobb för att köra Aimee till sitt dagis i Karlskrona.. Jo ellerhur?!?😳

Vi fick göra det bästa av situationen och ringa runt till släkt och vänner.. Aimees farmor som bor i Halmstad ställde gärna upp den första veckan. De gick med på att möta oss i Osby på söndagskvällen.. Så vi satte oss o pratade med Aimee om att hon inte skulle till mamma utan att hon skulle på semester till Farmor istället. Aimee blev hur glad som helst och sprang genast och började packa ihop leksaker.. Jag snabbade mig o packa kläder till henne och sen körde vi iväg..

Dan ringde även direkt på Måndagen till hennes dagis och berättade att hon inte kommer dit mer och berättade vad som hänt. 

Aimee hade det jättebra hos farmor förra veckan och hon var hur lycklig som helst!😊

Denna veckan var jag ledig idag och är även ledig imorgon så då löser det sig med Aimee. Denna veckan har även Ann (Novas mamma) semester så Aimee var där o lekte i Måndags och ska även dit på Torsdag och sova där till Fredag! Så skönt att vi har så många runt oss som hjälper till när det behövs !!😊

På fredag ska Aimee till sin mamma och vara där till torsdag vecka 30! Lång tid 😞 Menmen sen börjar hon skola här och det kommer bli kanon!!

Har även visat Aimee sin nya skola och hon kan knappt vänta!😃

Likes

Comments

Boende tvist

Idag var dagen kommen, dagen vi skulle få beslutet från tingsrätten om vart Aimee ska bo.

Under ca 1 år har denna jobbiga process pågått. Det har varit massa kontakt med advokat, tingsrätt, familjerätt, utredningar, massa tjabb med modern och psykiskt jobbigt för både mig och Dan.. 😳

Idag den 30 juni kl 14 kunde vi ringa tingsrätten och få deras beslut.. Hela dagen har man gått på nålar och varit jättenervös.. 😬 Klockan gick så himla sakta och varje minut kändes som en timme.. Började jobba vid 12.30 o efter det gick tiden lite fortare.. När klockan blev 14, satt jag och kollade på klockan hela tiden o väntade på ett sms från Dan.. Klockan blev 5 över och sen 10 över och inget sms.. När klockan var 20 över skickade jag o frågade om han hade ringt.. Fick tillbaka "Ja" "Vi vann!!!"
Jag tänkte, allvarligt?!? Men jo då! Helt riktigt, vi vann!👏🏼😍

Domaren har dömt till att Aimee ska flytta till oss!
Helt galet känns det, är självklart jätteglada och både jag och Dan blev helt tårögda! Men väldigt chockade, vi hade satt upp en mur om att hon inte skulle få flytta.. Men den muren rasade och vi är jätteglada!!

Nu är det mycket som ska göras.. Kontakta nytt dagis, gamla dagiset , advokat o sen ska adressen bytas och vi måste handla massa nya kläder till henne så vi har fler ombyte osvosv.. Det är en väldigt stor omställning för oss nu när vi ska ha Aimee hemma på heltid! Men så himla roligt!!

Vi sa även för några dagar sedan att vi måste ha något mål om vi vinner! "Vad ska vi göra om vi vinner?" Åka iväg o shoppa e ju inget för det måste vi göra ändå🤗 Men då kollar vi på resor så åker vi iväg på vår semester!! Så nu får vi kolla o boka resa också😍👏🏼 Aimee ska få åka utomlands för första gången👏🏼👌🏼☀️

Nu väntar en spännande tid men även krävande såklart, och ni kommer få följa det mesta här!👍👏🏼

Likes

Comments