Header
View tracker

​Det var längesedan jag var här och skrev några ord. För flera år sedan så var det flera inlägg om dagen som jag kunde vara här och skriva men jag känner att motivationen inte finns där för tillfället. Däremot så har jag börjat fundera på bloggens framtid eller om jag ska starta en ny för att börja på ny kula. Ska jag blogga så handlar det inte om flera inlägg om dagen utan mer som en registrering av det som sker i livet gällande träning och mål. Vill ha någonstans där jag kan skriva ner allt det och att kunna rensa hjärnan. Även att få skriva av sig ibland. Så ja, bloggmotivationen kanske är börjar komma tillbaka sakta men säkert men då på ett helt annat sätt. Frågan är: ska jag fortsätta skriva här eller ska jag starta en ny?


En kort uppdatering sen sist: Jag har börjat på universitet i Göteborg-Hälsopromotion kostvetenskap som är en tre-årig utbildning som jag har kommit in på. 5 tentor gjorda och 5 tentor godkända. Än så länge så har allt slit gett resultat!  Jag har bytt tillbaka till Kareby och spelar bandy där. Jag bor fortfarande med min pojkvän och kanin. Jag håller fortfarande pass på gymmet, spinning och Blåsse circuit (Högintensiv träning). De senaste månaderna i korta drag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Första jobbdagen efter två dagar ledigt och usch, idag har jag inte alls mått bra. Jag har sovit riktigt dåligt inatt och på jobbet har jag varit illamående, yrslig och haft en obehaglig känsla i kroppen.
Direkt efter att jag slutade jobbet så gick jag och lade mig och sov i 2 h. Planen var även att ta en löprunda men det blev en promenad på 6,6 km istället. Även då yrslig och vinglig på benen. Jag hoppas att jag vaknar upp imorgon och mår bättre igen.
Natti.

Likes

Comments

View tracker

Klockan är ju 23:40 och jag sitter med ansiktsmask på bredvid en sovande pojkvän. Vår kanin pepsi hoppade runt Jonas förut i ett försök att väcka honom, haha.
Annars då? Det har inte varit många knop i min kropp idag. Inte heller igår, har haft två lediga dagar och om 6,5 h ringer klockan och jag ska ut till Ramsvik igen.

Igår söndag så var vi på fallens dagar i Trollhättan och kollade på fantastiskt duktiga och talangfulla Miriam Bryant. Fick rysningar flera gånger, vilken tjej!! Det var den enda aktiviteten jag gjorde nu i helgen förutom att jobba. I lördags så var det piratfest på Ramsvik vilket innebar ett 12 h pass för mig. Jag fick jobba över 2 h för att det var så galet mycket att göra! Vid 23 kunde jag äntligen lämna och det var bra det för att kroppen värkte och blodsockret var i sin lägsta dipp på länge.

Idag på min andra lediga dag så har jag VILAT, hela dagen lång. Fram tills klockan 17 då jag började göra mig iordning för spinning. En promenad dit och sedan ett jättebra pass, allt gick bra idag och det var nästan fullbokat trots semestervecka! Vi avslutade dagen med ett dopp på ursand och sedan köttfärssås och spaghetti framför zootropolis.

Nu ska jag tvätta bort ansiktsmasken och sedan sova, natti!

Likes

Comments

Det är mycket som händer på jobbet just nu. Jag har en ny position, det är ny personal och ingenting klickar just nu känns det som. Jag blir verkligen en erfarenhet rikare och jag lär mig massor på det. Dock känner jag vissa dagar mig väldigt ilsken och det tar en del på orken. Men jag har börjat märka att träningen hjälper mig väldigt mycket just nu gällande med att kunna koppla bort allt. Eller det har det väl egentligen alltid gjort men nu är det extra tydligt.

Så idag värmde jag upp inför jobb med att köra:
3 km löpning, 1 km promenad, jag varvade burpees 10x5, sittup 10x5 och rygglyft 10x5. Det blev en kort och riktigt svettig genomkörare vilket efteråt var hur härligt som helst! Jag prioriterar väldigt mycket nu de korta men intensiva passen, jag känner att det är det som funkar bäst nu under mina arbetsdagar!

Likes

Comments

Ledig dag igår förutom ett spinningpass på kvällen. Idag ännu en gång ut till Ramsvik igen. 9 h arbetsdag och efter försökte jag mig på ett träningspass. Hade inte ätit på flera timmar så slängde snabbt i mig en drickyoghurt. Det skulle jag inte ha gjort .... Energin var på botten, yoghurten satt uppe i halsen, hörlurarna hade jag lyckats att glömma hemma och vädret var lite varmare än jag trott.
1 km uppvärmning, ca 20 min styrka och till sist 1 km nedvarvning. Känslan efteråt? Otroligt tung i kroppen, väldigt missnöjd över min insats men samtidigt så vet jag att det kommer kännas såhär i början. Det är mycket springande på jobbet vissa dagar och samtidigt mycket stress. Sommarens träning är ändå betydligt Mycket mer än tidigare år! Så jag ger inte upp, 30 minuter är så himla mycket bättre än 0! Alla har vi sega pass ibland och det handlar bara om att göra så gott man kan och sedan ta sig förbi det. Imorgon är en ny dag, då testar vi igen, och då vet jag att det kommer att bli bättre!

En bild på min middag, en toast Skagen tillsammans med Agnes nere i restaurangen där vi annars jobbar.

Likes

Comments

Lyxen att ha tillgång till en spinningsal när man vill träna!
Ska alldeles strax ut mot Ramsvik igen för att jobba. Men jag har varit så otroligt trött det senaste och tror att det beror mycket på att det är psykiskt påfrestande att vara på jobbet men även att jag kommit ifrån mina träningsrutiner som faktiskt ger mig kraft.
Idag blev det promenad till o från gymmet, uppvärmning och nedvarvning på cykeln och huvudmomentet idag blev body pump. Så otroligt kul var det!!
Måndagar har hittills varit min enda träningsdag på veckan då jag håller i 2 spinningpass på gymet. Men ska försöka lyssna på kroppen mer och tvinga mig till att röra mig fastän kroppen inte riktigt känner för det för jag vet att i slutändan är det de jag behöver!

Likes

Comments

Fick chansen att åka upp till Kanikenäs (morfars familjegård) och passade på att ladda upp batterierna lite grann. Så skönt att komma ifrån allt och bara vara. Hade planerat att ha vilovecka med träningen men det blev bara 4 dagar. Fick någonstans kraft att springa intervaller vid skogen, så himla skönt med riktig frisk luft! Nackdelen var dock alla myggor och flugor.....
Välbehövligt för kroppen och sinnet var det att få lite avstånd från allt! Önskade bara att jag hade haft någon vecka ledigt under sommaren så att jag hade haft mer tid för sånt här, men det är ett senare moment i livet.

Likes

Comments

Dagens mål; 1 mil löpning. 3 km tog det och knät gjorde sig påmint. Besviken och arg men jag vet att det är kroppens sätt att påminna att jag slarvat med knäkontrollen det senaste ... Ny plan: promenera färdigt rundan och sen några vändor med gamla rehabövningar och nytt försök igen innan veckan är slut
/skam den som ger sig

Likes

Comments

Ett kort och snabbt inlägg, mer text kommer inom snar framtid!

Igår; min första riktiga cykelrunda med en snabb cykel på en längre distans, 3,2 mil blev min testrunda.

Idag; 1.1 mils promenad tillsammans med Emma. Sedan löprunda till o från gymmet, fortsatt löpning på löpbandet och sedan 45 min styrka med kombinerat med pulsövningar.

Kommer kanske en del nyheter angående mål i framtiden nu framöver. Stay tuned!

Likes

Comments