Smink

Har länge varit fast vid att endast använde ansiktsmasker från Lush, eftersom jag tyckt att dem verkligen varit helt amazing för huden. Men för ett tag sedan började jag prova denna från The body shop, som jag hört så himla mycket bra om från olika håll.

Den känns väldigt djuprengörande men ändå snäll mot huden. Jag skulle kanske inte använda den på en av mina torraste hud-dagar, för den har den där "svidande" känslan. Detta är verkligen en produkt jag känner skillnad med, och som är helt fantastisk under de dagar då man behöver en liten boost.

Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask, The Body Shop, 195:-

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Porträtt

Två på den vackraste jag vet. Anton. Bara att bokstavera hans namn får min mage att pirra. Bara att veta att han är min får mig att vela skrika ut det till hela världen. Att få vakna bredvid honom och se på honom när han sover är det vackraste jag vet. Jag är så kär och för honom skulle jag göra precis allt.

Likes

Comments

Vardagligt

Medan jag ligger hemma sjuk med svullna lymfkörtlar och feber kan jag iallafall glädjas lite åt de saker som succesivt ramlar ner i brevlådan. Idag kom ett paket från Gymgrossisten, som innehöll tre stycken Booty Builder bands samt en burk med Shape från Star nutrition! Det är sååå frustrerande att ligga på soffan när det kommer hem sådant här kul. Vill ju bara prova det nu direkt på en gång.

Likes

Comments

​Ibland är det svårt att hitta balans. En balans som gör att livet flyter på, och en balans som gör att man klarar av att göra allt man ska göra innan livet kommer emellan. Låter kanske lite luddigt och det är det väl också. Allt är ganska luddigt just nu faktiskt. Jag vet vad jag måste göra för att klara av stress, jag vet vad jag måste göra för att undvika ångest och tunga vågor över mitt bröst. Men det är som att kroppen springer iväg medan själen står blixtstilla kvar. Jag vet liksom inte hur jag ska hitta en balans. Jag arbetar med ett otroligt stressrelaterat jobb. Det är min mardröm, men samtidigt något av det finaste jag har. Jag försöker att tänka på hur mycket jag utvecklats sedan jag drog på mig den där fula vita mössan för första gången. Jag försöker tänka på att den där fula vita mössan snart kommer att bytas ut mot en grå, lite finare mössa. Men det gör mig också otroligt stressad. Prestationsångesten glider in.

Jag vet vad jag ska göra för att få en annan färg på mössan. Det vet jag. Men det finns så många aspekter som gör att jag inte klarar av att tro på det. Jag vågar inte tro på det. Varför? Tänk om jag inte klarar det? Då kommer jag att göra mig själv djupt besviken. Som att bita sig själv i fingret. Jag måste klara det. 

När jag gick i terapi fick jag lära mig en för mig då helt konstig sak, men som jag idag försöker tänka på dagligen. "Välj dina vänner" och "välj dina strider" är två meningar jag försöker ha med mig i hjärnan och som jag försöker tänka efter. Negativ energi påverkar mig otroligt mycket. Det liksom sätter djupa sår i mig. Jag vet inte om det har med envishet att göra, för jag skulle egentligen inte kalla mig själv envis. Men jag tror det har och göra med att jag ALLTID strävar efter rättvisa. Det har jag också alltid gjort. I skolan var jag tyvärr den som alltid var villig att diskutera. Jag skriver tyvärr, för att det inte gynnade mig i slutändan. Även ifall jag alltid hade en god tanke, så är det inte alltid läge att dra igång en diskussion - för alla är inte villiga att göra det, trots att de kanske håller med. 

Just nu ser jag bara fram emot att komma iväg. Jag vill bort från Sverige och bort från allt som har med jobb och stressrelaterade saker att göra. Jag vill inte ägna det en endaste tanke. Om en månad är jag på en annan plats på denna jord, och det är det ända jag kan glädjas åt just nu. Jag behöver bra energi.

Likes

Comments

Vardagligt

"För det enda jag vill just nu är att ha dig nära. Att se på dig när du sover och skämmas lite över hur jag ler för mig själv. Jag gosar med dina öron och i samma sekund ångrar jag mig för då vänder du dig om och jag vet att det är dags att sova. Men jag vill ju inte sova för det enda jag vill är att se dig drömma. Känna dina andetag och bara älska att du är min. Jag är kär i kärleken." Snart är du hos mig igen


Likes

Comments

Vardagligt

Idag är en sådan dag där jag bara vill sova och vakna när jag mår lite bättre. Det var även min plan, då jag vaknade klockan 8 med sprängningshuvudvärk och ångest. Åt frukost och somnade i soffan till en ljudbok. Vaknade upp två timmar senare med en känsla likt att åka en berg-och-dalbana. Ett sug i magen som inte försvinner trots att man försöker dränka den med flera glas vatten. I dessa stunder är det svårt att hitta motivation, det är svårt att ens resa sig upp. Men på något underligt sätt gör man det bara ändå. Det blir ju bättre. Någon gång.

Förra sommaren fick jag göra min första skattning och förra sommaren fick jag sagt till mig att jag var i en djup depression. Jag? Depression? Hur kunde jag, som hade allt jag önskade mig plus lite till, som levde ett från en annans perspektiv "perfekt" liv - bli diagnostiserad med en psykisk sjukdom? Jag har svårt än idag att acceptera det och jag vet inte om jag någonsin kommer kunna förstå det helt. Jag hade turen att få träffa en otrolig terapeut det första jag gjorde. Jag blev behandlad med KBT och jag började medicineras med antidepressiv medicin.

Det känns konstigt att kolla tillbaka på mitt liv för ett år sedan. Hur jag levde, hur jag spenderade min vakna tid, hur jag levde i relationer som jag inte borde ha levt i. Framförallt tänker jag tillbaka på hur jag faktiskt mådde under den där tiden. Även om hela mitt liv är annorlunda idag, så finns ångesten kvar. Den är inte lika intensiv och det är inte samma tyngd på bröstet - men den finns där, och det är ibland svårt att veta hur man ska hantera den.

Jag brukar se på min ångest lite som jag ser på fysiska problem eller fysiska sjukdomar. Ibland krävs det att man får hjälp med sitt problem för att man faktiskt ska kunna bli hel. Man kanske behöver massera sin rygg ibland om man har överansträngt den. Och jag kanske helt enkelt bara måste acceptera min ångest, lyssna på min kropp och faktiskt vila när ångesten kommer.

För att komma någon som helst vart måste man helt enkelt strida lite hur jobbigt och tufft det än kan vara. Idag kan jag flyga flygplan utan lugnange medicin och det är jag obeskrivligt jävla stolt över. Varför? För att jag UTSATTE mig själv för det. Hur fucking jobbigt det än har varit att utsätta sig för rädslor så är det värt det om man ska kunna gå vidare i livet och faktiskt kunna fokusera på vad som egentligen är problem och inte. Så idag, trots min ångest, ska jag kämpa på tills jag inte har någon energi kvar i kroppen.

Likes

Comments

Mat

Denna helt fantastiskt goda (och fina) smoothie bowl fick mätta min mage till lunch idag! Jag körde inget recept utan jag brukar faktiskt gå på känsla när jag gör mina smoothies, men det blev en jättegod kombo. Vad jag hade i:

1 banan, frysta hallon, frysta blåbär, planti vaniljyoghurt, havredryck samt en tsk kokosolja. Jag toppade den med pumpakärnor, mandlar, cocoa nibs och chiafrön! Mums

Likes

Comments

Vardagligt


Började min dag med en löptur på 3 km. Fyfan. Jag brukar någon gång då och då inbilla mig själv att det är nice att springa och att det är värt efteråt. Jag ångrar mig alltid när jag sprungit de första minuterna. Skräll.

Gjorde mig själv supergoda avokadoknäckebröd och drack lite te för att starta igång kroppen, sedan tog jag världens längsta dusch som inkluderade body scrub och borttagning av hår - SKÖNT. Streckkollade på Paradise Hotel tills det var dags att bege sig till gymmet för ytterligare lite rörelse för kroppen. Yoga stod på schemat och jag och Linnea körde på trots att kroppen värkte sönder efter gårdagens Soma. Glömmer alltid bort hur fantastiskt det är med yoga och hur jävla harmonisk man känner sig efteråt. Nog för att jag måste se helt sjukt icke-glamorös ut när jag väl utövar rörelserna, men ändå!!

Resten av min kväll kommer jag antingen spendera framför Sims, eller så kommer jag vila mina ögon till någon bra serie. Det måste iallafall inkludera te, så långt vet jag, men än är jag osäker över mitt extremt viktiga val av sysselsättning.

Likes

Comments

Vardagligt

De inköp jag fick med mig hem från Väla idag, så nöjd!

Ny vecka och nya tag. Lite så har jag börjat tänka faktiskt även om det låter väldigt klyschigt. Omger mig just nu med alldeles för mycket negativ energi från olika håll och kanter, och jag vet egentligen vad som bör göras men ibland är det inte helt lätt. Ibland krävs bara en enda liten förändring.

Idag har jag spenderat min lediga dag med att vara med människor jag älskar så mycket. Jag träffade Anna klockan 10, vi åkte ner till Väla i Helsingborg för att laga hennes telefon och under tiden hanns det med lite shopping! Väldigt välbehövligt måste jag säga och jag är väldigt nöjd med mina få men bra inköp. Senare på eftermiddagen mötte jag upp Linnea på gymmet och vi tränade SomaMove ihop, extrem jobbig halvtimme men även den var otroligt välbehövlig. Fantastiskt att kunna kombinera utsöndring av endorfiner samt att träffa sin bästa vän i livet.

Avslutade denna fina dag med att dricka några glas vin och ventilera med Anna & Frida. Älskar att kunna skratta på riktigt och inte bry sig om att man ibland kan vara helt dum i huvudet för dem är likadana. Jag vet egentligen inte vad jag ville få ut av detta inlägg men ibland när jag kör fast mentalt kan det vara skönt att kolla tillbaka på detta och faktiskt få svart på vitt vilka fantastiska människor som omger mig - och att dem kan sila bort alla de som tynger mig.

Likes

Comments

Vardagligt

Finns inget jag längtar efter så mycket just nu som jag längtar efter att inreda. Bara fylla en lägenhet med växter och doftljus haha. Här är iallafall några favoriter i inspirationsväg som finns i min lilla pinterest.

Likes

Comments