​Ligger just nu i sängen och lyssnar på min spellista "Äre höst ellä?" på spotify. För tillfället är det en av mina nyfunna favoritlåtar som spelas - Imagination, Shawn Mendes. Jag har haft en helt okej dag idag, inga direkta dalar eller toppar, ganska platt. Lunchade med en kollega idag vilket var väldigt trevligt! Det fick mig definitivt att må lite bättre. Nu framåt sen kväll börjar alla tankarna komma. Dessvärre har jag inte kvar min beteendeterapeut och jag googlade för att se om det fanns några psykologer att prata med i Karlskrona, men de kostar ju skjortan! 700kr för 50 minuter! Helt sanslöst... Just nu undrar jag om det någonsin kommer bli bra igen. Kommer jag få känna glädje igen? Kommer jag att bli lycklig? Få tillbaka toppar och dalar i mitt mående, eller är detta allt? Hade velat prata med någon som gått igenom samma sak som mig, som säger att det kommer bli bra så småningom. Det är sånt man inte kan prata med folk om som inte varit i samma sitts. De förstår liksom inte oron och ovissheten, de kan bara föreställa sig den och ändå är det inte tillräckligt. Jag känner mig tom för tillfället. Jag vill bara fylla mitt liv med energi och glädje men frågan är bara hur fan då? Och går det ens?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Igår åkte jag upp till Växjö för att idag träffa min samtalskontakt samt prata med min läkare. När jag kom upp igår var jag väldigt trött och ångestfylld, men jag åkte till en kär vän, lagade mat, kollade PH och bara tog det lugnt, så himla skönt! Hon lärde mig även att sticka varpå jag nu har köpt egna stickor och garn. Det är verkligen terapeutiskt att bara sitta och sticka. 

Eftersom min senaste medicinjustering inte har haft någon positiv verkan utan snarare tvärtom, så bestämde jag och min läkare oss för att prova ett nytt läkemedel, Venlafaxin. Är det någon som har ätit det och som har erfarenheter? Skriv gärna i så fall! Jag håller verkligen tummarna på att vi hittat rätt nu. Får jag inte ordning på sömnen så är nästa steg sömntabletter och efter det nya antidepressiva tabletter.... Orkar inte hålla på att byta medicin hela tiden. Kommer jag någonsin att må bra igen? Jag minns inte senast jag var så lycklig och glad att det kändes hela vägen in i hjärtat. Jag och min beteendeterapeut (samtalskontakten) kom i alla fall fram till att vi får avvakta med våra samtal några veckor framöver då hon anser att jag är för djupt i min depression för tillfället för att hon ska kunna vara till nytta för mig. 

Jag var också och hälsade på mitt jobb idag. Gud vad jag saknar allihopa... Det är verkligen ett härligt gäng! Jag var nog på avdelningen 1,5 timmar innan jag bestämde mig för att åka hem igen. Jag längtar tills jag kan börja jobba igen. Förhoppningsvis kan jag kanske det i början av december, men vem vet. Jag önskar nästan att man kunde bota depression som man botar urinvägsinfektion. En liten antibiotikakur och sen vart det klart! Men dessvärre funkar det inte alls så. Vartenda litet stimuli tröttar ut mig och ju fler stimuli det blir desto närmre kommer jag panikångestattackerna. Som när jag var i Lund i helgen med mamma och pappa för att fira att två av mina kusiner fyllt år. De två yngsta är 4 och 8 år tror jag och de är så himla söta och rara, men de kan även föra ett himla liv. Vi var även 10 personer på kalaset vilket blev alldeles för mycket för mig och min hjärna. Det resulterade i att jag fick gå och lägga mig och sova under kalaset för jag var så trött och så pass nära en panikångestattack. 

Det är svårt att ta det lugnt när man väl har en bra dag. Då vill man gärna göra allt som man inte kan annars när man inte mår bra. Däremot kan jag inte göra så, jag kan inte fylla en bra dag med aktiviteter för då blir de kommande 2-3 dagarna skit med jättemycket trötthet och ångest. Jag måste lära mig att ta det lugnt, att göra ingenting. Det är nog det svåraste jag vet.

Likes

Comments

Idag är det 20 år sedan min morfar gick bort. 20 år sedan min älskade morfar bestämde sig för att lämna jordelivet. Bo "Bosse" Carlsson, 21/7 1947 - 18/10 1996.

Som liten blev min morfar och hans far lämnade av morfars mamma som då även tog morfars storebror med sig. Eftersom detta var i slutet av 40-talet och början på 50-talet var det inte så vanligt att man som man stannade hemma och tog hand om ett barn varpå morfar fick bo hos sin farmor i veckorna och tillsammans med sin far om helgerna. Vad jag förstått det som så var inte min morfars farmor den trevligaste personen i universum. Efter några år träffade morfars far en kvinna, Astrid, som de flyttade ihop med. Morfar gillade verkligen Astrid frågade senare om inte han kunde få kalla henne för mamma.

Min morfar var väldigt omtyckt och han jobbade som elektriker i Karlskrona och trivdes med sitt jobb och sina kollegor. Han var väldigt duktig på sitt jobb. Efter många år fick han en annan position på jobbet och skulle nu ha folk under sig som skulle svara till honom. Min morfar var noggrann och ambitiös i sitt jobb, ibland hände det att han själv gjorde arbetsuppgifter som han egentligen kunde delegerat ut till andra. Detta blev ifrågasatt och han blev kritiserad av en kollega vilket tog hårt på min morfar.

Jag har fått till mig att min morfar älskade mig väldigt mycket och hade med mig överallt, såsom när han skulle hänga upp tvätten ute så tog han mig med sig fastän jag bara var liten bebis. När mamma och pappa skulle resa utomlands tog morfar ledigt en vecka för att kunna passa mig. Han gav mig min första piggelin-glass vilket resulterade i att jag inte drack rent vatten förrän jag var runt 15 år igen. Han älskade verkligen mig.

Varför jag väljer att skriva om min morfar idag är mer än att det är hans dödsdag idag. Det är nämligen som så att vi är mer lika varandra än vad folk kan tro då även min morfar led av depression. Däremot var hans depression mycket djupare och längre gången än min.

I slutet av -94, när jag var ungefär ett halvår gammal, gjorde morfar sitt första självmordsförsök med hjälp av tabletter. Han berättade för min mormor vad han gjort och de åkte in till akuten där han togs omhand. Efter detta började han få ECT-behandlingar*. Morfar fick ca 5-6 stycken ECT-behandlingar, men av vad jag förstått av min mamma så hjälpte dessa inte morfar, utan de snarare försämrade hans tillstånd. Den 18 oktober 1996 vaknar min mormor i deras säng. Morfar ligger inte i den och finns inte heller i huset. Hon går ut och börjar leta efter honom. Till slut hittar hon honom på en badstrand i närheten av en telefonkiosk. Morfar hade tagit sitt liv med hjälp av tabletter. Jag var inte med på min morfars begravning, jag var alldeles för liten.

Ingen vet riktigt varför morfar valde att avsluta sitt liv mer än att han hade en djup depression. Ingen vet varför han låg så pass nära en telefonkiosk, "tänk om han försökte ringa på hjälp eller är det bara en tillfällighet?". Det är så många frågor utan några som helst svar.

Morfars "mamma", Astrid, dog år 2012. På hennes begravning fick jag för första gången träffa min morfars bror, mannen som morfar hade blivit separerad ifrån i ung ålder. Det var en väldigt speciell och obeskrivlig känsla att få träffa morfars bror. Detta var det närmsta jag skulle komma morfar igen (förutom mamma), det var som om en liten bit av mig själv nästan hittade tillbaka. Jag fick höra att han var väldigt lik min morfar till utseendet och denna man var väldigt snäll och trevlig. Jag fick en väldig impuls av att bara krama om honom och be honom stanna i Karlskrona. Jag ville bara vara nära honom och kunde inte låta bli att studera honom.

Efter ceremonin samlades sällskapet i ett hus vid kyrkan för att äta. Det var där jag träffade en av morfars släktingar som kom att säga bland de mest rörande ord jag någonsin hört. Min morfar hade nämligen sagt till henne att jag var hans anledning att leva. Det kommer jag aldrig någonsin att glömma.

*ECT-behandling

ECT är en elektrokonvulsiv behandling som är en behandlingsform vid flera psykiska sjukdomar, vanligen vid svår depression eller vid depression som inte förbättras av läkemedelsintag. Vid depression är balansen mellan vissa signalsubstanser och de receptorer som överför signalsubstanserna förändrade. Det finns forskning som visar att elbehandling återställer denna balansen.

ECT ges alltid på sjukhus eftersom man blir sövd en kort stund under behandlingen. Innan behandlingen får man träffa en narkosläkare som gör en kroppslig undersökning, tar blodprov och ibland kontrollerar hjärtat med EKG. I behandlingsrummet från man sladdar inkopplade på bröstkorgen och på pannan för EKG och EEG så att hjärtats och hjärnans aktivitet kan följas under behandlingen. Först andas man in syrgas och sedan blir man sövd. När man somnat får man sedan muskelavslappnande medicin. För att inte skada tänderna under behandlingen får man ett bitskydd insatt.

Under behandlingen förs korta pulser med ström genom hjärnan under några sekunder. Strömmen kommer från elektroder som läggs på huvudet. Detta leder till att ett kontrollerat krampanfall framkallas som brukar pågå 15-60 sekunder. Man vaknar sedan 5-10 minuter efter behandlingen, när narkosläkemedlet slutat att verka. 

ECT kan ge minnesstörningar. Oftast är dessa tillfälliga och handlar framförallt om sjukdomsperioden, men en del patienten upplever att även äldre minnen påverkas.

http://www.1177.se/Kronoberg/Fakta-och-rad/Behandlingar/Elbehandling/

Likes

Comments

Bland det jobbigaste med min depression är mina minnessvårigheter. Jag minns inte riktigt när mina minnessvårigheter började, men det var i alla fall inte ett av de första symtomen, utan det kom strax innan jag sökte vård. Läkaren sa att han trodde att det beror på att hjärnan har gått på högvarv så länge utan att vila att den nu har svårt att komma ihåg saker, men att det kan förbättras om jag vilar. Jag vet inte hur mycket det stämmer, men han är ju läkare så han borde veta. Jag kan berätta en sak för mamma som jag hört om eller sett och sen efter en timma kan jag berätta samma sak igen, för då minns jag inte att jag sagt det. "Ja men Hanna, det sa du ju för en stund sedan?" "Fan också" tänker jag varje gång. Oftast är det att jag inte minns vissa ord eller saker som folk sagt till mig eller saker som jag gjort under dagen. Jag kan till exempel inte alltid säga vad det är för dag eller vad jag gjorde och hur jag kände mig för två dagar sedan. Detta är något jag måste ta upp med min läkare vid nästa samtal. Det kan också vara som häromdagen när mamma kom till mig och frågade om hon skulle köpa den där yoghurten med kokossmak som vi hade pratat om kvällen innan, eftersom jag och min lillebror hade velat prova den. Jag hade absolut ingen aning om vad hon snackade om. Vilken jäkla yoghurt? Jag har inte hört något om detta? När pratade vi om det? Sjukt jobbigt.

Något som försvårar och komplicerar det för mitt minne ännu mer är mina drömmar. Jag drömmer alltid om vardagliga ting och alltid om saker som jag har gjort under dagen eller om saker som jag ska göra nästa dag. Till exempel dagen innan jag skulle åka till Lund så drömde jag om hela tågresan under natten. Idag skulle jag fika på stan och under natten drömde jag om att jag krockade med bilen, kollade på skor och fikade. När det är vardagliga saker (inte krocka med bilen) så är det ännu svårare för mig att minnas, för jag kan inte alltid urskilja vad som har hänt på riktigt och vad som har varit en dröm. Det är riktigt irriterande och något jag måste lära mig att urskilja. 

Det är riktigt obehagligt och skrämmande att jag inte kan minnas saker eller urskilja drömmar från verklighet... Jag undrar hur lång tid det kan ta innan hjärnan har återhämtat sig lite mer. Jag får fråga min läkare på tisdag, det är inte mer med det. Nu måste jag försöka sova snart. Undra vilka drömmar jag kommer drömma inatt. Antagligen att jag är ute och springer eftersom det är det jag ska försöka göra imorgon. Eller så drömmer jag om "Riktiga karlar" från TV4 eftersom det var det jag kollade på ikväll. Kanske att jag tränar hunden eftersom jag gjorde det innan idag. Vem vet.

Likes

Comments

Min första panikångestattack inträffade den 26 augusti 2015. Det var mitt i nollningen och jag hade fullt upp med att nolla de nya sjuksköterske- och socionomstudenterna. Festen hade inte pågått så länge och jag hade bara druckit några cider, jag hade 100% koll på läget och jag visste precis hur mycket alkohol jag tålde och jag var inte i närheten av min gräns än. Vi håller till i en annan lägenhet i mitt lägenhetshus när jag bestämmer mig för att hämta min tequila och samtidigt gå på toa hemma hos mig varpå min kompis Anna följer med mig. Jag minns att jag börjar få svårt att andas, att luftstrupen slår knut på sig själv samtidigt som jag börjar få ett tryck över bröstet och rusande puls. Jag sätter mig med en duns på toalocket och det enda jag minns är att Anna kommer in genom toadörren innan jag svimmar för första gången. BAM! Jag slår huvudet i väggen och vaknar till, hyperventilerar och är livrädd, förstår inte vad som händer. Och där försvann jag igen. Jag minns att jag får hjälp in till sängen av bland annat Anna och Tova. De lägger mig i sängen och ruskar om mig och skriker åt mig att andas. Jag svimmar igen. Vaknar. Hyperventilerar. Svimmar på nytt. Och så här fortsätter det, det tar aldrig stopp och jag tror att jag är på väg att dö. Anna ringer efter ambulans och Tova sätter sig gränsle över mig och slår mig i ansiktet i ett försök om att få mig att andas igen.

Efter en stund kommer ambulansen och ambulansmännen kommer in i mitt sovrum. De frågar hur det är med mig, hur mycket jag druckit och meddelar att de ska ta med mig tillbaka till akuten. Vägen från mitt sovrum och ut till ambulansen svimmar jag två gånger, varav den ena gången slår jag huvudet i en stentrappa. I ambulansen sedan har jag långa andningsuppehåll och är avsvimmad större delen av resan. Väl på akuten blir jag mottagen av en stressad sjuksköterska som inte ens presenterar sig. Det märks att han är frustrerad och tror att jag har druckit för mycket och enbart är berusad, vilket alls inte var fallet. Efter ett tag börjar jag få kramper i hela min kropp, jag hyperventilerar och svimmar av på nytt. Sjuksköterskan fräser irriterat att jag ska ligga still för han ska ta blodprover. Efter ett tag börjar det lugna sig, jag svimmar inte lika mycket. Jag känner att jag behöver gå på toa och Anna som följt med mig till akuten följer mig in till toan. På väg tillbaka till britsen händer det igen och jag trillar ihop i Annas famn. Jag får hjälp till britsen och det är så här det fortsätter för mig de kommande två timmarna. Efter ett tag behöver Anna åka hem men hon berättar att Tova ska komma och hålla mig sällskap istället. Under tiden jag är själv är det ingen personal som tittar till mig och av vad jag kan utläsa ur min journal på nätet blir jag "rymningsbenägen" och försöker kravla mig ur sängen men trillar varje gång ihop på golvet och de sätter vak på mig. 

Till slut kommer provresultaten tillbaka som visar på att jag inte alls har höga halter av alkohol i kroppen. Sköterskan kommer tillbaka till mig och meddelar att jag inte var berusad som han trodde och att han ska meddela det till läkaren. Efter ett tag får jag reda på att det är panikångestattacker jag haft halva kvällen och en bit in på natten och jag skrivs ut. Utan att någon undersöker mitt huvud som jag slog i trappen, utan att få ha pratat med en läkare, utan att få ha pratat med någon alls. Mina föräldrar är vid denna tidpunkten på väg från Karlskrona till Växjö för att hämta hem mig.

Av detta har jag lärt mig jättemycket. Både hur jag ska hantera mina panikångestattacker samt hur jag ska bemöta andra i min yrkesroll som sjuksköterska. Man ska inte döma andra, man ska helt sätta sina förförståelser åt sidan för det behöver inte vara ens i närheten av vad man misstänker. Man måste lyssna på personen man har framför sig. Jag har även lärt mig att panikångestattacker är något otroligt obehagligt och något som jag fruktar för att drabbas av. Innan jag blev sjukskriven vaknade jag varje natt efter ett stressigt jobbpass av panikångestattacker där jag inte kunde andas och det kändes som om jag skulle dö. 

Om du känner någon med panikångestattacker och som brukar få det, fråga den då hur den vill ha hjälp när det händer så att man på bästa sätt kan hjälpa denne. Jag själv behöver sätta mig ned med någon framför mig som hjälper mig att kontrollera min andning, men det är väldigt olika från person till person.

Likes

Comments

Igår gjorde min lillebror en gest som fick mig att för första gången på väldigt länge känna en känsla: glädje. Den lille rackaren hade lurat mig att han och hans tjej skulle och gymma. När de åkte hemifrån tyckte jag det var lite konstigt att de inte hade träningskläder på sig, men de hade en väska med sig så jag tänkte inte så mycket mer på det. När de sedan kom hem igen var de fortfarande i samma snygga vardagliga kläder som innan och jag funderade på om de hade duschat och fixat till sig på gymmet också. Konstigt... Sen visade det sig att min bror hade varit och tatuerat in mitt födelsenummer! Fatta vad glad jag blev och var överväldigande det var att känna en känsla så starkt. Jag har verkligen världens bästa lillebror, ingen tvekan om saken. Även om vi bråkar över onödiga saker emellanåt... Men det är ju sånt syskon gör. 

Likes

Comments

Jag önskar att jag kunde säga att jag sökte vård så fort som jag förstod att någonting inte stod rätt till med mig, men så var inte fallet. Jag plöjde på som vanligt med livet, träningen och plugget som slutligen övergick till jobb. Det var inte förrän jag en dag inte kunde finns styrkan att ens resa mig från sängen som jag bestämde mig för att det var dags att ta kontakt med vården. Vad för typ av person man möter inom vården är väldigt avgörande för hur resterande delen av vårdförloppet ska se ut, oavsett vilken profession man möter och anledning till varför man sökt. Själv har jag träffat två läkare, två beteendevetare och en sjuksköterska. Den som jag fick mest förtroende för var sjuksköterskan, som tyvärr bara var till hjälp för att slussa mig vidare till läkare och samtalskontakt. Den första läkaren jag träffade skrev jag om i mitt första inlägg. Han jobbade på en vårdcentral i Växjö, var ung och väldigt ny i sin läkarroll, men ändå väldigt duktig. Dock inte så empatisk. Någon vecka därefter träffade jag min första samtalskontakt via vårdcentralen, en beteendevetare. Jag gillade inte alls henne och hur hon bemötte mig gjorde mig bara mer upprörd och det kändes inte som om jag hade fått ut något alls från vårt möte. Hon kunde lika väl sagt "åh men lilla gumman då" i en timma och det hade gett mig mer. Efteråt bokade vi in en ny tid som jag avbokade. Då fick jag en remiss om en ny tid igen, den avbokade jag också. Sen ringde hon mig men konflikträdd som jag är samt dålig på att säga nej så svarade jag inte. Jag har fått ytterligare en remiss som jag tackat nej till sen dess. Men jag tror hon har gett upp nu.

Efter den dåliga upplevelsen av vårdcentralens beteendevetare bestämde jag mig för att prata med min chef och be henne om hjälp med att få komma till Previa, företagshälsovården. På Previa mötte jag denna underbara sköterska som jag dessvärre inte minns namnet på. Jag öppnade upp mig totalt för henne och efteråt satt hon bara och gapade. Någon vecka därpå fick jag träffa en av Previas läkare som gjorde lite medicinjusteringar och sjukskrev mig. Denna läkaren är något utöver det vanliga alltså, wow vad han förstår mig och kan verkligen lyssna på mig och låta mig vara delaktig i besluten! Däremot är han inte särskilt empatisk, men man kan inte få allt här i världen. Sen är det då min samtalskontakt som jag fått via Previa, ännu en beteendevetare. Jag ska ärligt säg att jag var väldigt skeptisk när hon presenterade sig som beteendevetare med tanke på mina erfarenheter från den förra, men herrejesus vad bra hon är! Hon lyssnar verkligen och hjälper mig att se saker ur nya synvinklar och hjälper mig att gräva på djupet. 

Det jag vill få fram med detta inlägget är att även om man har dåliga erfarenheter av vården så finns det ju faktiskt andra läkare, sjuksköterskor, samtalskontakter osv som man kan träffa. Man behöver inte nöja sig med den man blir tilldelad. Och det ger så mycket att gå och prata med någon! Själv var jag väldigt skeptisk till det och nästintill vägrade tills mamma sa att jag likväl kunde prova. Och jag ska säg att det har verkligen hjälpt mig.

Likes

Comments

Idag vaknade jag och mådde pyton, alltså riktigt dåligt. Jag hade knappt fått någon sömn och när jag väl sovit under natten hade jag drömt i stort sett hela tiden. Jag vaknade med illamående, ångest och yrsel och kände mig riktigt ledsen. "Typiskt också, jag och mamma som ska till IKEA i eftermiddag.... Jaja..". Jag tvingade i mig lite frukost och sen låg jag framför tvn hela morgonen och förmiddagen och gosade med vovven. Efter ett tag började jag känna mig mer som jag brukar, likgiltig med endast en touch av illamående och yrsel och jag bestämde mig för att jag visst skulle ta mig till IKEA med mamma. Sagt och gjort, nu har jag varit där och inhandlat lite nya, inte allt för behövliga, saker.

Efter IKEA åkte jag direkt till ishockeymatchen mellan KHK och Rögle tillsammans med pappa. Väl på Norra stå kom jag ihåg hur mycket jag älskar ishockey och hur stort intresse det faktiskt är för mig. Jag måste försöka gå på fler matcher. Jag har ingen aning om varifrån jag fått dagens energi, men jag vet med stor säkerhet att jag imorgon kommer att vara riktigt trött och antagligen kommer jag inte må alls bra. Men det får det vara värt för idag har jag haft kul. Det får ta den tiden det tar att återhämta sig från dessa åtta timmarna.

Likes

Comments

Något som jag märkte tidigt är hur viktigt det är med stöd. Jag vet inte hur jag hade klarat mig om jag inte hade fått det fantastiska stöd som jag har fått av vänner, familj och kollegor. Jag tror att det var svårt för de flesta att i början acceptera och förstå att jag drabbats av en depression. "Hanna som alltid är så snäll och glad?" "Men du ser ju pigg och glad ut?". Grejen är att depression inte alltid syns på utsidan, det är inte som ett brutet ben. Faktum är att all energi jag hade gick åt till att dölja mitt egentliga mående för omvärlden. Jag la 110% på jobbet, log, skrattade och fokuserade allt vad jag kunde. Sen gick jag hem och hamnade i soffan. Jag sov inte, men jag var inte heller vaken. Jag åt inte och jag orkade inte bry mig om att höra av mig till andra. Om någon kontaktade mig så klistrade jag på den där falska utsidan igen eller låtsades som att jag inte hade hört deras samtal, att jag var upptagen och undrade om det var något viktigt de ville. Jag sov 1-3 timmar per natt. Åt i snitt ett mål mat om dagen, oftast på jobbet då kollegorna tvingade mig att äta (tack, ni är guld värda!) och så höll det på dag ut och dag in innan jag blev sjukskriven.

​Min familj är ett väldigt stort stöd för mig. Under i stort sett hela min sjukskrivning har jag bott hemma hos dem i Karlskrona och det kommer jag antagligen att fortsätta göra tills det är dags för mig att börja jobba igen. De hjälper mig så att jag kommer ut om dagarna, de ser till så att jag får mat i mig. De ta hand om vardagssysslorna så att jag inte behöver tänka på att t.ex. tvätta och laga mat. De hjälper mig andas när ångesten blir som värst och finns där med kramar när det behövs. Jag tror inte att de i början förstod hur illa ställt det var med mig, de trodde nog att jag skulle må bättre snabbare, vilket jag också trodde däremot. Det finns fler i min familj som drabbats av depression och det har varit ett så otroligt stort stöd att prata med dessa om det, hur de tar sig genom vardagen och bara få se att man inte är ensam i detta. 

Mina vänner har varit rediga guldklimpar i detta med! De har funnits där att prata med när jag mått dåligt och det har känts naturligt att öppna sig för dem, som att det är okej att jag mår som jag mår. De har funnits där som sällskap mitt i natten när jag behövde någon att ringa eller t.o.m. sova med för att dämpa panikångestattackerna. De har tagit emot mig med öppna famnar, frågat hur jag mår, tagit med mig på utflykter till stall osv. Jag kan knappt förstå hur otroligt lyckligt lottad jag är som har er som mina vänner!

Även mina kollegor på jobbet har varit ett enormt stöd för mig, såväl på jobbet som utanför. Innan jag blev sjukskriven så fanns de alltid där för att hjälpa mig igenom de jobbigaste dagarna. De hjälpte mig att få i mig mat, de stöttade mig och hjälpte mig med mina arbetsuppgifter när jag hade jobbiga dagar. De lät mig luta mig mot deras axlar när jag knappt orkade hålla uppe min fasad längre och de  lät mig öppna upp mig för dem. Jag kan inte önska mig bättre kollegor än dem jag har. Jag kan ärligt säga att jag har världens bästa kollegor och herrejesus vad jag saknar er nu när jag är sjukskriven! Jag har hälsat på min avdelning två eller tre gånger sen sjukskrivningen och det är så skönt att få höra att man är saknad och att de kommer stötta mig även när jag kommer tillbaka för att jobba 50% igen när jag väl blir redo.

Stöd är viktigt och jag har nog bannemig det bästa stödet av alla. Jag vet att jag inte alltid hör av mig och att jag kanske inte visar hur mycket jag uppskattar er, men ni anar inte vad ni betyder för mig! Ni har gjort och gör min vardag enormt mycket lättare. Till er är jag evigt tacksam.

Likes

Comments

​Sitter just nu på Espresso House i Karlskrona. Det krävdes stor kraftansträngning för att klä på sig, göra sig iordnning och faktiskt ta sig hit, men nu är jag här. Tanken är att jag ska ta mig ut lite mer så att jag inte bara ligger hemma och halvsover hela dagarna. Så nu sitter jag här med min dator, min nyanlända självbiografi av Gandhi, en morotsmuffins och en stor latte med extra kaffe. Standard. 

Idag är på gränsen till en dålig dag. Den är bra på så vis att jag faktiskt kunde samla ihop krafter för att göra något, jag har ju t.o.m. varit ute på graven innan idag. Det är en dålig dag eftersom jag är känslolös idag. Jag vill känna mig ledsen och gråta så att man ändå känner någon känsla, men nej, idag är jag helt blank. Däremot kommer dumma tankar upp såsom "varför har detta drabbat mig?" "är jag inte lika stark som andra?" "är jag dålig för att jag mår som jag mår?" osv. Idag känner jag mig som den felande länken, någon som får evolutionen att gå back istället för framåt mot någon slags robotmänniska som åker runt på sin flygare osv. 

Folk säger till mig att det är okej att jag mår som jag mår och att jag får ta den tiden som behövs för att må bra igen. Men ändå känner jag en enorm stress. Min sjukskrivning blev för någon vecka sedan förlängd till 18 oktober. Skönt att få mer tid på sig att vila upp kan man tycka, men jag fick även justeringar i min medicinering och har nu tusen tankar som far runt i mitt huvud. "Tänk om jag inte mår bra då heller?" "Behöver jag börja jobba fastän jag inte mår bra?" "Jag måste skynda mig med att må bra. Skynda mig med att kunna bli en välfungerande robot som går upp i tid, jobbar, tränar, är social, lagar mat, dejtar, städar, diskar, tvättar, lägger mig i tid och upptäcker världen". Jag måste bara må bra igen. Men vad innebär det egentligen att må bra? 

Likes

Comments