Postad i: Kost & Träning

Jag tänkte dela med mig lite av min tävlingsdiet och vad den innebär. Det fick bli den här dieten eftersom jag behövde stressa på allt lite, och för att jag vet att min kropp svarar väldigt bra på fett och mindre kolhydrater.
Det är säkert inte en diet jag kommer gå på nästa gång jag ska tävla utan då kommer jag fokusera på att jobba med att sänka kolhydrater istället. Men ibland måste man testa sig fram för att se vad som fungerar bäst för dig och din kropp.1. VAD MENAS MED KETOS?

Enkelt förklarat är ketos ett metaboliskt tillstånd i kroppen som innebär att en hög fettförbränning pågår. Insulinnivåerna måste vara låga för att ketonproduktionen ska kicka igång. Vid ketos förbränns fett istället för kolhydrater och därför måste man begränsa sitt intag av just kolhydrater.

Det är fettreserverna man är ute efter att bränna vid ketos. När kolhydraterna är slut blir fettvävnad kroppens primära energikälla, något de flesta träningsfantaster vill uppnå för att reducera oönskat underhudsfett. Vid fettförbränning omvandlas lagrad fettvävnad till fettsyror som sedan omvandlas till ketoner eller ketonkroppar i levern.

Optimal ketos uppstår då levern producerar mer ketoner än det normala värdet. För att nå tillståndet måste intaget av kolhydrater minimeras. Utesluter man kolhydrater helt ur kosten uppnår man ketos inom tre till sju dagar.

För att veta om kroppen befinner sig i optimal ketos kan du mäta antalet ketoner i blodet eller urinen med en så kallad ketonmätare. Ett optimalt ketonvärde är lika med 1,5-3 mmol/l.

2. VARFÖR ÄR KETOS ETT EFTERTRAKTAT TILLSTÅND?

Olika personer har olika lätt att nå ketos. Det som man vill uppnår är givetvis att få kroppen att bränna mer fett än vanligt istället för glykos. Personer som är aktiva och tränar på hög nivå kan ha stor nytta av ketos för att nå en eftersträvansvärd toppform. De extra fettreserverna förbränns effektivt i detta tillstånd.

Periodisk fasta ger också upphov till ketos då kroppen naturligt bildar ketoner om man avstår från föda i mer än åtta timmar. En strikt diet, fasta eller kosthållning som är låg på kolhydrater kan alltså leda till optimal ketos. Vill man prova på att äta på ett sätt som främjar ketos och leverns förmåga att producera ketoner får man successivt utesluta kolhydrater ur kosten. Efter omkring tre dagar ligger leverns ketonproduktion på max, kroppen hämtar då främst energi från fettsyror.
När man övergår till en ketonfrämjande kost kan man drabbas av symtom som huvudvärk, trötthet, synrubbningar och en acetondoftande andedräkt. Efter cirka en vecka brukar besvären gå över. LCHF är en kosthållning som begränsar antalet kolhydrater och som leder till att kroppen använder fett som energikälla istället för glykogen. En strikt LCHF metod godkänner ett intag av cirka 10 % kolhydrater, och genom att äta på detta sätt kan man hamna i ketos.

Efter två till tre veckor har kroppen ställt om sig helt till att omvandla fett till energi istället för kolhydrater. Det gäller att skynda långsamt och inte förvänta sig allt för stora resultat innan denna tid har passerat. Att sträva efter ketos kan vara ett mål för dig som tränar och vill ha snabba fettförbrännande resultat.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Kost & Träning

Det finns många kosttillskott som påstås göra mirakel för din träning – men koffein är en av få tillskott som verkligen har en vetenskapligt bevisad effekt. Här är fem anledningar till varför du bör dricka koffein innan du tränar.


1. Träningen blir mindre jobbig
Visst, träning ska inte vara en dans på rosor – det ska vara jobbigt och du ska behöva ta i. Men genom att inta koffein upplevs träningen faktiskt mindre ansträngande. I en studie kunde man till exempel se att den upplevda ansträngningen minskade med hela 5 procent, något som resulterade i en stor prestationshöjning 

2. Du blir mer uthållig
Under konditionsträning vet vi att det finns mängder av fördelar med att inta koffein. I en meta-analys, där man har gått igenom tidigare studier på ämnet, kom man fram till att koffein förbättrade prestationen med hela 12,3 procent. Allra mest nytta gjorde det under långvarig konditionsträning (2). De där 12 procenten gör stor skillnad när du väl är där i löparspåret!

3. Du kan lyfta tyngre vikter
Koffein har inte bara positiva effekter för dig som vill springa eller cykla långt, utan också för dig som vill lyfta tunga vikter. I en studie kunde deltagarna lyfta 11 procent tyngre vikter i bänkpress och 12 tyngre i benpress när de drack koffein, jämfört med när de inte gjorde det 


4. Du får bättre fokus
När du är trött eller när gymmet är fullt av andra personer som distraherar dig kan det vara svårt att fokusera på det du ska göra – att träna. Men faktum är att koffein kan hjälpa dig även här. Man har i flera studier sett att koffein hjälper dig att koncentrera, även under träning .

5. Du får bättre minne
Den sista punkten är visserligen inte direkt kopplad till träning, men är ändå värd att nämna. Koffein hjälper dig inte bara att bli pigg – forskning har visat att det också ger dig ett förbättrat minne upp till ett dygn efter att du har konsumerat det.

Likes

Comments

Postad i: Kost & Träning

2 ägg
33 gram ceasin protein cinnamon bun
1 tesked fiberhusk ( innehåller 0 kolhydrater)
vatten eller kokos mjölk välj själv, rör om och stek!
Blir hur gott som helst och är totalt 2,3 kolhydrater
På hela portionen vilket är GRYMT!

Likes

Comments

Postad i: Kost & Träning

Äntligen duschat efter ett riktigt svettigt cardio pass. körde 1 timme och 10 minuters trappa, asså intervaller är så jäkla jobbiga. kör 30 minuters intervall och förbränner minst 500 per gång och sen kliver jag av 2 -3 minuter och andas sen går jag på igen och kör 30 så jag körde så tills jag fick hämtning. Förbrände 1189 kalorier vilket är ändå okej, men jag försöker att ta mig över vad jag äter så jag förbränner mer än vad jag stoppar i mig. Men helst ska jag göra allt detta på tom mage och jag hade ätit frukost nu innan jag körde. Just nu fixar jag med mat och ska äntligen äta någonting. Vet inte vad jag ska göra denna lördag, men tycker det är så skönt att bara koppla av. Jag vet att jag måste sätta mig med bloggen i alla fall och göra inlägg inför veckan med svar på frågor som jag har fått ifrån er. sen ska jag ändra lite på designen så jag får till den lite bättre. nu när jag ändå faktiskt har några minuter över, vilket känns som det aldrig händer nu mera.
är så otroligt taggad inför veckan, har en massa roliga saker som kommer att hända som jag kommer skriva mer om senare i veckan.

Men det bästa tipset jag kan ge er som vill gå ner i vikt är att kör cardio alltså trappmaskin, löpband, cross trainer, cykel på tom mage och sen kör intervaller att ni kör skit hårt i 1 minut och sen 1 minut lugnt tempo och sen 1 minut hårt igen, på de sättet får du upp pulsen och ökar i fettförbränningen!Likes

Comments

Postad i: Kost & Träning

Det var förra året som jag blev sponsrad av MMsports och mina tävlings drömmar kunde äntligen börja bli verkliga.
För att kunna tävla så måste du ha någon som sponsrar dig, det tog mig säkert två år innan jag fick sponsring och en sponsring som jag faktiskt vela ha. Först var jag inne på BMR , dom har super bra produkter som är jätte goda det tycker jag verkligen, det var priserna som inte lockade mig. Men sen när jag började troget handla ifrån MMsports så tyckte jag att de har bra priser, jag kan stå bakom deras produkter och därför valde jag att ansöka om det skulle finnas någon chans att få vara med i teamet. För att få vara med så krävs det att du är aktiv i sociala medier, och att du kan skriva om MMsports ofta och lägga ut bilder. Kändes som allt stämde rätt bra in på mig eftersom jag sysslar med precis allt.
Sen så går det någon vecka efter man ansökt så får man antingen ett mail där det står att man inte kommit med i teamet eller så har man kommit med. jag glömde nästan bort att jag hade ansökt, men när jag var i Turkiet förra sommaren så fick jag ett mail om att jag hade kommit med i teamet och alla beskrivningar vad jag skulle göra för att kunna tävla. Så när jag kom hem så började de med att jag fick team kläder och jag var så taggad.
Sen i januari det här året så betalade jag in min tävlings licens, den måste du ha för att kunna tävla hela detta år.
efter det så var det bara att köra, köpa skor, köpa bikini delar så den kunde bli sydd, boka spray tan, fransar, hår, naglar, allt som behöver fixas så det är väldigt dyrt, men det är en upplevelse och det är värt varje krona man lägger ner, varje sekund man kör cardio och svettas och alla de timmarna i skorna.

Likes

Comments

Postad i: Kost & Träning

Så sjukt trött idag, promenader, gympass och alldeles för lite sömn. Så i natt ska jag försöka sova så mycket jag bara kan så ja orkar träna ordentligt i morgon. måste köra hög cardio i morgon så ja kommer upp i lite kalorier.
Har faktiskt gått jätte bra de senaste dagarna med cardio så jag ska fortsätta köra så jag förbränner mer och mer för varje dag som går. Jag är så sjukt taggad på bikinin och allt nu så jag längtar tills allt blir mer verkligt.

Likes

Comments

Postad i: Kost & Träning

Godmorgon fredag!
just nu ligger jag i sängen och inväntar på att lilla bebisen ska vakna, jag är alltså barnvakt åt en 1 åring helt ensam idag, men det brukar gå ganska bra med mig och barn så får hoppas de gör de nu med. När han vaknar så ska han få äta lite frukost sen så tänkte ja ta en promenad med honom så jag får komma ut och röra på mig. blir träning på eftermiddagen när mannen kommer hem igen och kan hjälpa till. Så min fredag ska njutas på gymmet och sen till en bra film är mina planer.
Perfekt tycker jag. Vad ska ni göra denna underbart gråa fredag? Nå roliga planer?

Likes

Comments

Postad i: Kost & Träning

Jag fick en kommentar av en läsare om personen inte hade råd att köpa gym kort just för tillfället och just därför tänker jag välja att visa er lite hemma övningar som man kan göra, som inte kräver att du behöver ha saker och som faktiskt är effektivare än vad du tror.

1. squats
vem kan inte göra squats hemma liksom? jag gör 100 stycken dagligen hemma, även om jag har tränat på gymmet vilket jag gör varje dag just nu. sätt handen på din rumpa och känn efter vart känner du som mest och vart tappar du din kontakt, där du börjar tappa att det är hårt i rumpan där ska du sluta helt enkelt. för annars kommer de inte ge dig dom där resultaten som du strävar efter.


2. utfallssteg
du behöver inte ha en massa tunga vikter för att göra utfallssteg, utan det räcker att du har en liten gång och har du inte det, så gör dom på stående plats, det finns ingen som säger att du inte kan göra detta hemma. den tar super bra i både ben och rumpa är verkligen en killer.

3. armhävningar
Kan man inte göra riktiga armhävningar så börja på knä, det tar minst lika mycket och det är super jobbigt, jag har sjuk träningsvärk efter varje gång jag har kört armhävningar, så det är perfekt som kvällsrutin.

4. plankan
Ställ dig i plankan och ta fram timern och kolla hur länge du kan stå,skriv ner det och kör dagen efter igen, gör så varje kväll så du kan förbättra din core så du får en bättre hållning och orkar mer i din vardag. Jag tycker denna är super bra och jag brukar även ställa mig i sido planka för att få mer effekt på just magen.

4. situps
Jag brukar sätta fast fötterna i soffan, eller kanske i sängen beror på vart jag befinner mig och vart jag får plats med fötterna, men här kan man göra situps och få ett bra motstånd bara med hjälp av fötterna. här gör jag 20 vilar sen 20 sen vilar och sen 20 tills jag känner att magen är helt slut.

5. Dips
En riktigt enkel övning som effektivt tränar framförallt triceps och bröstmuskler. Sätt dig på en bänk, stol eller liknande med benen utsträckta framför dig. Placera armarna på bänken och sänk kroppen nedåt för att sedan pressa dig upp igen. Du kan enkelt reglera hur tungt det ska vara genom att ha benen närmare eller längre ifrån kroppen, eller genom att placera något tungt på knäna.
Du kan ta en vanlig köksstol. super simpelt.

Alla dessa övningar gör jag minst 50 - 100 stycken med vila emellan såklart. men det är perfekt för att du ska få fram den där brännan och känna att musklerna arbetar.

Likes

Comments

Postad i: Kost & Träning

Godmorgon på er!
hade väldigt svårt att sova i natt, låg och planerade en massa cardio, posering och allt jag känner att jag behöver göra varje dag, min hjärna exploderar av saker på kvällstid så därför vart de svårt att sova. Ska strax ta mig utanför dörren åka till gymmet men först kaffe för att överleva denna dag helt enkelt! det bästa som finns är att starta morgonen med kaffe, mys och en fin dag.
vilket det faktiskt är idag, tro det eller ej! Så jag ska ta mina chanser idag och röra på mig ute också, blir nog en bra dag för vi hoppas.
Sen måste jag och mannen städa lite efter gymmet för vi har bebis besök i helgen av hans systerson och Gud vad han är söt, vill äta upp honom. Bara gosa ner sig med honom efter en härlig och mysig träning!

Likes

Comments

Postad i: Kost & Träning

Här har ni en början på min bikini nå mer än såhär kommer ni inte få se, men ja tror när allt är klar med detaljerna kommer detta bli skit snyggt!!

Likes

Comments