TIDEN VART TAR DU VAGEN???? Jag fattar ej hur snabbt den gar. Sista inlägget var efter en manad i USA. Nu har det gatt tva manader till. Herre gud. Nu vet jag knappt hur jag ska borja detta inlägget, sa himla mycket har hant. Jag kommer nog bara att skriva helt vilt utan någon direkt tidsordning, samma med bilderna.


Jag har gatt pa nagra Fresno State games. Det ar ett college typ en timma ivag som vi ofta gar och kollar pa nar de spelar. Jag var också och besökte The Sequoia's, som ar en national park med GIGANTISKA trad. Jag sag världens hogsta trad faktiskt, det var maktigt. I skolan ar jag valdigt upptagen med en av mina klasser som heter ASB, dar vi har allt ansvar for vartenda event som hander pa skolan. Skolor i USA ar valdigt, valdigt aktiva och engagerade med bade sina elever, larare och sporter. Vi i ASB planerar, dekorerar, fixar och bygger allt som eventen kan behöva. Vi dekorerar gympasalen också vilket inte tar lite tid. Kvallar innan rally's tar plats kommer jag sallan hem innan 11. Jag har också varit pa en Rotary convention. Rotary ar min organisation som jag akter med, och aven om det var tröttsamt sa var det valkigt kul! Jag har också varit pa en Fair, som var sa typiskt amerikanskt som man bara kunde forestalla sig. Jag har sprungit ett 5K race dar jag tog medalj faktiskt, aven om vi gick halva vagen. Varje vecka som leder upp till ett stort football game pa fredagen ar "dress up week" dar varje dag har ett tema. Det ar faktiskt valkigt kul att se hur vissa elever gar all out, nagot som vi i Sverige aldrig skulle gjort.

En valdigt cool upplevelse var nar jag akte privat plan upp till San Francisco for att kolla pa ett NFL game. Det var huuur coolt som helst. Jag akte med en annan utbytesstudent fran Spanien och hennes counselor som agde planet. Jag var också pa Disneyland!!!!!!! Verkligen en sak att bocka av min bucket list. Det var valdigt surrealistiskt att faktiskt vara dar. Det var ganska jobbigt dock, for hela min vardfamilj var dar. Systrarna ar valdigt tajta och foraldrarna ser dem inte sa ofta eftersom de inte bor hemma langre, sa jag blev ganska mycket utanför, vilket tog bort fran upplevelsen. Det var jattetrist eftersom jag sa himla garna ville ha det jattekul, men jag kunde inte sluta onska att jag kunde byta ut systrarna mot mina riktiga broder for bara en liten stund. Men men, sant far man forvanta sig, right?

Jag följde med en av mina utbytesstudenter fran Danmark med hennes vardfamilj och kollade pa hennes vardssysters volleyball game pa hennes college typ 3 timmar bort. Det var jattekul! Och det kanna bra att kunna bonda lite medl henne också, eftersom hon ar fran Danmark.

Sen har ju Halloween också varit! Har ar det varsta party grejen sa det var jattekul! Jag gick pa tva stycken halloween fester med mina vardforaldrar och det var hur kul som helst att kla ut sig. Aven om min kostym inte var den sexigaste precis....

Tror jag har tagit med det mesta nu. Forlat for att jag inte uppdaterat innan nu, men som sagt tiden gar sa himla fort och jag tanker aldrig pa att satta mig ner och skriva. Men nu har jag det gjort och det kanns bra. Hoppas ni familj och vanner dar hemma överlever i hostmorkret! Tanker pa er varje dag och langtar <3333333333333

Nu kommer bilderna!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

(pls ursäkta att jag inte har manga å, ä eller ö. Min svenska dator ar urladdad och min adapter funkar inte, sa jag använder min vardfamiljs dator - utan det svenska tangentbordet saklart.)

HERREGUD vad tiden går fort. Kan inte fatta att fyra veckor har passerat. Ber om ursäkt for hur himla lang tid det tagit for mig att uppdatera. Jag har varit sa galet upptagen fran dag ett att jag knappt inser nar en vecka passerat. I Sverige ar jag lycklig om jag hinner med en sak per dag, typ stada rummet, men har gar allting i 170km/timmen. Man kan hinna ata frukost, fa en massage, traffa vanner, ga pa yoga, blir runt kord i en bil i nagra timmar, gora laxan, aka och handla och sedan hem och gora middag, halsa pa mormor, aka och shoppa och sen skypa med familjen innan det blir dags att sova.

Detta inlägget kommer blir ganska langt eftersom det faktiskt gatt en manad nu och MYCKET har hant. Pa slutet kommer en bildbomb också, sa bered er kara familj och vanner. Men antar att jag borde borja fran borjan.

Resan ner gick oforvantat bra och jag tackar gudarna for det. Nar min vardfamilj moter mig efter 27 timmar utan somn och tre plan kan jag inte vara annat an halvt dod, bade fysiskt och psykiskt. Appladerna och kramarna hjälpte lite dock. Alla fran Rotary plus min vardfamlij motte mig med öppna armar och jag har inte kant mig annat an valkommen fran dag ett.

Innan skolan ens borjat har min vardamma hunnit presentera mig for en tjej pa min gata som också ar en senior(she's my bff now) som tog hand om mig och krossade mardrömmen om att vara ensam och radd forsta dagen i skolan. En utbytesstudent fran Belgien och jag hann också bli van med innan skolan borjade. Sa skolan har inte varit annat an toppen hittills och att fa vanner har inte varit nagot problem alls. Hur kunde det bli sa har bra??

Foa att prata lite om skolan nu da. Jag tar sex klasser sammanlagt, period 1 ar 3D arts, period 2 ar ASB(en ledarskaps klass alla utbytesstudenter tar for att engagera sig i skolan eftersom alla i den klassen tar hand om ALLT och alla event som hander pa skolan), period 3 ar dans, period 4 ar civics(som ar ganska likt samhällsvetenskap), period 5 ar engelska, och tillsist period 6 ar matte. Matten ar definitivt svarats hittills, tack vare alla termer jag inte fattar. Matten ar ju latt men orden??? Fast det ska val ga tillslut det också.

Jag tankte lista de storsta eventen som hant eftersom att skriva detaljerat om allihopa skulle ta en evighet.

* Vi akte till Chico! Jag anlande torsdag kvall och fredag morgon akte jag, mina vardforaldrar och min ena vardsyster till hennes collegestad for att flytta in henne i sin nya lagenhet.

* Jag fick testa pa western ridning! Jattesnallt Rotaryfolk tog med mig till en farm sa att jag fick testa pa och jag ar valkommen tillbaka nar som helst!

* Skolans forsta rally! Vi satt i gympasalen och peppade alla inför ett nytt skolar och genomförde lite lekar med lararna och sjöng lite.

* Ice Breaker! Skolans forsta "dans" som var ett stort poolparty. Jag hade roligare an vad jag borde haft med mina kompisar.

* Jag gick pa min forsta baseballmatch! Det var inte jatteintense precis och vi gick efter någon timme, men det var vart det!

* Poolparty for inbounds och outbounds! Nagra ungdomar fran Rotary bjod in oss som redan var har och nagra som inte akt ivag pa sitt utbyte annu. Det var jattemysigt att bara prata, ata mat och skaffa lite vanner.

* Senior sunrise! Ett event som skolan anordnar dar alla seniors sitter och kollar pa soluppgången tillsammans och tar tusentals bilder.

*Vattenpolo game! Jag och Louise, den belgiska utbytesstudenten, gick och kollade pa ett av skolans vattenpologames. Vi vann hehe.

* Orientation Weekend! Alla utbytesstudenter i mitt distrikt spenderade en helg tillsammans vid kusten och genomgick en liten "träning" inför vart kommande ar. Vi gick till ett akvarium(hur coolt som helst?!) och tog bilder vid vattnet och hade en jattemysig kvall med god mat. Alskar allihopa till dods och ska traffa dem om tva veckor igen!

*Gick pa en volleybollmatch! Tjejen som bor pa min gata, Mikayla, spelar volleyboll och ar jatteduktig. Jag, Louise och min vardmamma gick och tittade pa henne.

*Spenderade denna helgen i Morro Bay! Min andra vardsyster bor dar och eftersom denna helgen ar Labor Day weekend ar det en tredagarshelg akte vi bort till kusten och bodde hos henne fran fredag till mandag morgon. Vi gjorde stand up paddle boarding och jag sag uttrar, sjolejon och rockor, hur coolt?? Det var underbart och saltvattnet och det lite kyligare vadret påminde verkligen om hemma, till skillnad fran varder i Visalia. Det ar SVINVARMT och jag ar i en permanent bastu, jag svar. Men det ar jakla skont samtidigt maste jag saga.

Men oj, glomde jag namna att min vardfamilj kommer ta med mig till Mexico i tre veckor over jul och nyar..? Heheheheh. Men det var val det mesta som hant. Forlat igen for den daliga uppdateringen, men har verkligen varit jatteupptagen. Nu kommer bildbomben!!

(SAKNAR ER DAR HEMMA OCH DROMMER KONSTANT OM MIN FAMILJ, MEN VET ATT DET AR VART DET. ALSKAR ER!!!)

Likes

Comments

Nu händer det faktiskt, jag är på väg. Försöker ignorera verkligheten så länge det går och låtsas som att jag inte kommer behöva lämna alla jag älskar så länge. De senaste dagarna har det dock blivit aningen svårt, eftersom man har tagit så många farväl. Men nu är jag på hotellet i Stockholm efter en låååång med min familj och vår nyaste medlem, Victoria. Hon anlände i lördags ifrån New York efter en väldig tuff resa(oväder=missat flyg+sova på flygplats golv och förlorat bagage) men vi är verkligen så glada över att ha henne här. Hoppas min resa blir bättre än hennes dock(även om klockan ringer 3.45 imorgon).

Vad som har hänt sedan sista inlägget har varit mycket förberedelser och vanlig sommar med bästa vännerna på jorden. Och visum intervjun såklart. Den gick förvånansvärt bra och snabbt! Kom till ambassaden ca 7.15 på morgonen, gick genom säkerhet vid 7.40 kanske och var ute igen en timma senare. Eftersom jag var så tidig var inte köerna långa och jag slapp dem vilket var sååå skönt. Man har hört historier om folk som väntat i timmar så blev glatt överraskad. Lärdomen blir att komma tidigt när man ska på visum intervju.

Vill varna för fotobomben jag snart kommer släppa på er. Vi hade en "liten" avskedsfest för mig i söndags. Mamma och jag hade löst planerat något slags öppet hus för folk som kunde droppa in och säga hejdå nä de ville under söndagen, så jag trodde att mormor och morfar skulle komma, kanske någon kusin och mina närmsta vänner. Så blev det icke. Familj, grannar och vänner bara strömmade in under hela dagen tack vare mammas(och medhjälpares)hemliga planering. Hade mina misstankar om att mamma hade något lurt i kikaren, men kan bara klandra min annars så oklanderliga observationsförmåga. Nu tänker jag släppa bomben i alla fall.

P.S. ÄLSKAR ALLIHOP SOM KOM, KAN INTE HA HAFT DET BÄTTRE. NI GÖR MIN VÄRLD TUSEN GÅNGER OM OCH JAG KOMMER SAKNA ER VARJE SEKUND SOM MIN KROPP BEFINNER SIG I USA. GLÖM MIG INTE PLS. <3333 (nästa uppdatering blir från USA?!)


Likes

Comments

Hej allihopa! Jag vet knappt hur jag ska börja.... Att jag ens har anledningen som jag har att starta denna blogg känns overklig. Men lite basic information kan jag väl börja med. Jag är nyfyllda 17 år och ska om knappt 1 månad packa väskan och flytta till Kalifornien, USA. Jag åker med organisationen Rotary som har varit absoluta änglar på alla sätt och vis. Själva ansökan om att komma med i Rotary Youth Exchange(RYE) och sedan visumansökan har absolut varit det jobbigaste jag gjort, men magkänslan säger att det kommer det att vara värt. Det enda jag har kvar för tillfället är att mamma och jag tar tåget till Stockholm den 18 juli och att jag ska gå på intervju i amerikanska ambassaden.

Den 4 augusti lyfter alltså planet som ska ta mig till mitt nya hem. Jag har haft ganska mycket kontakt med min första värdmamma och familjen verkar hur mysig som helst! Mamman är mattelärare på skolan jag ska gå på och hon och hennes man har två döttrar som går på college. De bor alltså inte hemma, men jag kommer träffa dem på helger osv. De bor i staden Visalia som ligger i centrala Kalifornien.

När jag är borta kommer min familj att vara värdfamilj till en amerikansk tjej från New York! Victoria heter hon och verkar hur söt som helst. Hon kommer få mitt rum och jag hoppas verkligen att hon kommer trivas hos oss! Hon kommer hit några dagar innan jag så lite hinner jag träffa henne iaf.

Tror detta räcker som första inlägg så kan jag skriva lite mer senare. Här kommer lite bilder från mitt sommarlov än så länge!

Likes

Comments