Recept, Tips

Igårkväll när jag satt och myste framför TV:n blev jag jätte sugen på att testa ett recept av Annika Sjöö på "Du är vad du äter". Så idag, efter ett grymt benpass, sattes de på musik medan vi lagade en super god saffrans gryta med lax och räkor och sedan blomkålsris till det!

Blev väldigt gott så detta tipsar jag er! Prova er fram, vi exprimenterade med mängden kryddor och kokosmjölk. Detta kommer jag definitivt laga igen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt

På sistone har jag blivit så beroende av ägg. Vilket är de bästa beroende man kan ha egentligen. Jag äter de till frukost, lunch och middag.

De finns så många fördelar med ägg! Det är gott, mättande, näringsrikt, nyttigt, snabbt och enkelt! Så en äggröra med en glutenfri wrap blev dagens lunch innan jag och mamma åker iväg på lite ärenden.

Senare idag blir det ett benpass, så taggad!

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon alla!
Idag lyckades jag äntligen sova längre än till klockan 08.00 och det känns som om jag verkligen sovit ut. Tack och lov säger jag för det! Nu blir det en morgon promenad och frukost, inte nödvändigtvis i den ordningen dock. Ska bli så härligt och få lite luft. Har varit inomhus den senaste veckan, skönt men syre behövs! Vad ska ni hitta på idag?

Likes

Comments

Allmänt

En hungrig tjej kom precis innan för dörren efter halkbanan. Det gick bra! Var lite små nervös och de va faktiskt lite jobbigt, men den är gjord och nu är de bara att öva öva öva! Snart har jag körkortet.

Träning blev det inte idag, lite vila var bra får min kropp. Men lika hungrig var jag för det! Kyckling och ris suktade jag efter så det lagade jag snabbt ihop. 100 gram ris, 30 gram keso och 170 g kyckling! Att något så enkelt kan bli så gott, tänka sig.

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon alla fina, sitter precis och äter frukost framför en mysig film. Idag blev det en skål med havregryn, kvarg, keso och protein pulver. Riktig protein bomb!

Idag, är jag faktiskt nervös. Det är dags för halkbanan. Och oj vad jag är rädd för att faila eller att jag kommer spy i bilen, hört att man kan bli åksjuk. Vi får helt enkelt se hur det går!

Likes

Comments

Träning

Dagens träning är gjord och nu blir det middag och hemmamys! Rygg stod på schemat vilket innebär marklyf, rodd och latsdrag! Dessutom 30 min på crosstrainern. Det blev bra svettigt kan jag lova er!

Likes

Comments

Allmänt

Jisses vad svårt det är att hålla på dieten när man bara sitter hemma och pluggar. Allt jag tänker på är mat, snacks och annat gått! Nästan blivit så att jag tränar för att kunna äta, och inte tvärtom. Äter ju endast hälsosamma saker, så som fisk och kyckling, ris och bönpasta, riskakor och nötsmör. Men ändå klarar jag knappt av att hålla mig borta från kylskåpet, i hopp om att kunna hitta något gott!

Har alltid varit matglad och haft en stor aptit. Min mage är nästan som Mary Poppins väska, hahaha. Känner ni likadant? Att de blir svårare på loven att hålla sig borta från maten?

Likes

Comments

Allmänt

Världen vi lever i accepterar inget annat än perfektion. Vad vi än gör, kommer det alltid finns folk som ger kritik. Det kommer alltid vara något som är fel, något som måste förbättras eller ändras. Om man lever en livsstil bara för att göra andra nöjda tycker jag, personligen, att du ska sluta med det. För jag har varit i den situationen och det är inte värt det.

Jag har länge levt på ett sätt för att göra andra nöjda. Tränat och ätit för att se ut på ett visst sätt, varit tyst och inte sagt min åsikt få andra ska få plats. Jag har gett andra strålkastaren i mitt eget liv, och så ska det inte vara.

På senare tid har jag insett detta, speciellt efter att min relation tagit slut. Jag måste vara huvudpersonen i mitt eget liv och jag måste göra val och bete mig på ett sätt som gynnar mig själv. Det är okej att vara självisk! För lever bara en gång, då är det okej att vara egoistisk ibland.

Likes

Comments

Allmänt

Trots att jag har lov börjar energin sakta men säkert sippra ut. Att bara vara hemma och plugga, och endast gå hemifrån för träning tär på en lite. Trots att jag vet att jag kommer tjäna på att plugga nu har jag stor lust att kasta bort böckerna och springa runt på stan istället.

Men jag håller ut, för körkoret ska bli min! Målet är frihet och när jag har ett mål sätter sig envisheten i ordentligt!

Likes

Comments

Recept

De är inte ofta jag spendera tid och tanke till min lunch men idag var jag sugen på något riktigt gott och genomtänkt! Det blev en äggröra på 2 ägg med 100 g äggvita och dessutom en wrap med en egen komponerad röra i!

Rören var jag hittat på själv, med inspiration från bland annat Therese Lindgren.

Röran görs genom att du blandar följande:
40 g avokado
60 g riven zucchini
30 g riven morot
50 g kvarg

Testa gärna röran och gör den så som du vill! Rödlök är super gott att ha i, även kikärtor eller kidneybönor passat bra! Om du vill ha den vegansk är de bara att byta ut kvargen! :)

Likes

Comments