Header

Hej vänner! Idag vill jag rivstarta måndagen med att tipsa om en pod som startat en podserie i sex delar som är otroligt viktigt att ni tar del av! Mathilda och Andrea, bloggare och mediaprofiler har en podcast som jag följt sedan starten som heter just Mathilda och Andrea. De gör en poddserie om sexuella övergrepp i alla former mot kvinnor.

Anledningen till att de startade denna serie är för att:
Var femte kvinna är rädd att gå själv när det är mörkt.
Var femte kvinna har blivit sexuellt trakasserad av en arbetskamrat.
Var femte kvinna

Som sagt, otroligt viktig poddserie med spännande avsnitt. Det har kommit ut tre avsnitt och det kommer ut ett nytt avsnitt varje tisdag så lyssnalyssnalyssna och framför allt lär!!!

Likes

Comments

God morgon vänner! Jag sitter i bilen påväg till ett snabbt läkarbesök, eller ska inte ens träffa en läkare utan bara kolla så min blodprovsmätare håller måttet haha.
Äntligen fredag! Min helg kommer dock vara full av plugg..

Ville hur som helst bara smita in här och önska er en härlig fredag och tipsa om HOV1s nya album som kom ut förra fredagen, älskar alla låtar och speciellt Mandy Moore och Channel Orange! Så vill ni ha grym musik med grymma killar, go check them out! Kramis!

Likes

Comments

Hej vänner! Skolan tar som tidigare nämnt (förstår att jag tjatar) kol på mig och längtar så innerligt till studenten...
Nästa vecka blir en helvetsvecka med nationella i matten, redovisning och inlämningar. Usch usch usch!

Denna dagen har dock varit rätt bra, började vid 8 med matten där vi repeterar, repeterar och repeterar. Sedan var jag kund hos Fia på deras massaglektion då hon behövde någon att massera under deras massageprov, precis vad min stela kropp behövde haha! Onsdagslyx!

Nu ska jag plocka fram lite vindruvor, sätta mig med matten och försöka förstå alla naturliga logaritmer, brb om jag överlever så att säga, kram!

Likes

Comments

Hej vänner! Idag har jag varit i Gbg med religionsklassen. Vi var på studiebesök på Synagogan och det var riktigt kul och intressant!

Sedan var vi på Världskulturmuseet, det var mindre kul haha..

Åt på Vapiano för första gången med mina girls, riktigt mysigt och gott!❤

Får se när jag skriver igen, rätt fullt upp framöver..

Likes

Comments

Alla borde få andas ren luft i alla lägen

Hej vänner! I Sverige har vi förhållandevis bra luft, i alla fall om man jämför med många andra länder, men det är ändå viktigt att vi har bra ventilation när vi vistas inomhus. Vi människor och byggnadsmaterialet som finns i olika lokaler skapar nämligen föroreningar och visste ni att dålig ventilation i till exempel skolan, på jobbet eller hemma faktiskt kan medföra hälsoproblem?

Jag ska vara ärlig och säga att jag är inte expert på det här med ventilation och då är det oerhört skönt att det finns företag som Aircenter som har koll på dessa saker. På deras hemsida så erbjuder dem flera olika tjänster på www.aircenter.se/tjanster !

Tänk om du till exempel sitter på en mattelektion och det är dåligt ventilation i rummet då kan du känna dig trött eller få svårt att koncentrera sig och det kommer ju inte bidra till att du blir bättre på matte, eller hur? Har du dessutom astma eller annan allergi så kan du vara extra känslig och dålig ventilation kan skapa problem på sikt.

Därför är det otroligt viktigt med bra ventilation och det är därför jag skriver denna text tillsammans med www.aircenter.se , så kika in där! Ta hand om er och glöm inte att bra luft är viktigt!

Likes

Comments

Hej vänner! Hoppas ni mår bra i det fina vädret!

Jag hade tänkt starta en ny kategori som heter Miljö här på bloggisen. Jag har börjat få upp intresset för miljön, vår påverkan på den och hur viktigt det är att ta hand om miljön på moder jord. Därför vill jag börja upplysa, utbilda och ge tips på allt mellan himmel och jord som kan förbättra vår planet!

Jag har bland annat hittar organisationen We Change som står under FN Förbundet i Sverige och pratar med ungdomar om FN:s Globala mål och allt som har med det att göra. Läs om de Globala målen om ni inte har någon kunskap om det på www.globalamalen.se ! 17 otroligt viktiga mål!!

Ett annat tips är att börja kolla på Therese Zätterqvists Youtube, hon är bästis med Therese Lindgren och är kunnig och villig att dela sin kunskap om de globala målen och allmänna "så-förbättrar-du-planeten" tips! Så kolla in klippen nedan!

Kram på er, äntligen fredag imorgon!

Likes

Comments

Hej vänner! Jag har upptäckt att jag inte skrivit om min favoritserie och kan nästan säga att det är min all time favorite!! Serien jag pratar om heter Riverdale och sänds på The CW i USA men finns också på Netflix och Dreamfilm, där jag kollar på den. Lite kort så baseras karaktärerna på en serietidning vid namn Archie Comics som funnits i typ 80 år i USA och fortfarande kommer det ut tidningar och böcker. om Archie och hans vänner.

Handlingen i denna tvserie är helt ny men det har dragits vissa likheter med serien Twinpeaks. Första avsnittet börjar med att en kille vid namn Jason Blossom "drunknar", men hittas senare mördad. Den lilla staden Riverdale påverkas otroligt mycket av det här och frågan alla ställer sig "Vem mördade Jason Blossom?"

Väldigt spännande serie med inslag av humor, romantik och tankeställare. Relationen mellan tonåringar och vuxna är också intressant i denna serie och alla karaktär bär på mörka hemligheter och lögner...

Jag har gått och fått århundrandets crush på karaktären Jughead Jones III och egentligen en ännu större crush på skådespelaren som spelar Jughead, nämligen vår barndomsfavorit Cole Sprouse, för ni minns väl Cole och hans brorsa i Zac & Cody? Jag har sett alla intervjuer och läst all fakta som jag kunnat komma åt om honom. Crazy stalker är bara förnamnet på mig haha.

Ikväll sänds näst sista avsnittet och man kommer få reda på vem mördaren är!!! Har så många teorier...

Likes

Comments

Hallå vänner! Idag har det varit riktigt aprilväder. Vaknade upp till ett snötäcke och sedan har det snöat, regnat, halkat och varit sol om vartannat... Kan det inte bara bli vårvärme snart?!

Om jag ska sluta klaga på vädret och börja klaga på skolan istället? Skämt osido så är det sjukt mycket nu. Inlämningar i nästan varenda ämne och allt ska in på en tre veckors period. Dessutom har jag en lärare som troligtvis gått in i väggen, vilket är sjukt olägligt och himla tråkigt. Känner att studentdagen börjar nosa mig i nacken och stressen kryper innanför skinnet på mig. Det gäller verkligen att jag försöker strukturera upp dagarna det sista, även om jag är cirka sämst på det..

Har ni haft ett bättre dag?❤

Likes

Comments

Hej vänner! Hade bara en lektion idag, skönt! Har desto mer plugg till helgen dock... Ikväll var riktigt bra då jag åt på Sällskapet med ett underbart sällskap, mina fina syskon med systerson + sambo och älskade mamsen. Riktigt gott var det!

Imorgon är jag bjuden till middag hos Linnéa där även Magda och Dessan kommer närvara. En riktigt välbehövlig tjejkväll med andra ord! 😍

Hoppas ni haft en bra fredag, puss!

Likes

Comments