Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I helgen åkte vi till Maasai Mara igen, vilket troligtvis var våran sista safari innan vi åker hem igen. Det känns lite tråkigt men det var kul att iv kunde åka dit en gång till.

Den här gången var vi inte lika många som åkte och vi satt i små bussar med 8 personer i varje buss, vilket gjorde så att vi kunde komma lite närmare djuren än förra gången.

Vi stötte på en flock lejonungar som låg och gosade i buskarna, hur söta som helst 🦁

Hoppas er helg också var bra! Kwaheri :)

Likes

Comments

Nu är vi hemma efter våran 10 dagars trip genom tre utav Östafrikas länder.

Det var en sjukt bra resa som jag aldrig kommer att glömma.

Bilder från Jinja i Uganda, campingen låg precis vid Nilen. Det var fantastiskt vackert där och så mycket liv i skogen.

Efter Jinja drog vi vidare till Ugandas huvudstad Kampala, där besökte vi bland annat en Moské. Vi åkte genom staden där gatorna var fyllda av människor, superfin stad!

Vi bodde också två nätter vid Bunyonyi sjön där jag och Filippa passade på att bada och hoppa från hopptornet, det va as nice även om vi kanske va lite skraja för Bilharzia sjukan. Men det var lugnt!

Sen åkte vi vidare in i Rwanda och besökte två Genocide Memorials som var fruktansvärt hemska men samtidigt upplysande och lärorika. Jag känner att man inte riktigt förstår vad som faktiskt hände 1994 förens man har besökt Rwanda. Allt blir så verkligt då och man blir ett känslomässigt vrak då man känner båda lycka och sorg, lycka över hur Rwanda har gått vidare och utvecklats till ett så fantastiskt land, men sorg när man tänker på vad som hände. Rwanda och staden Kigali kommer jag absolut att återvända till, blev helt kär i landet.

Förlåt för orimligt många Gorilla bilder...

Men det var så jäkla coolt att vara med gorillorna, så fina djur, så lugna. Det värmer hjärtat att se att de ar det så bra i skogen uppe i bergen.

Här bodde dom ^

Avlutar med två bilder på den otroligt fina huvudstaden Kigali som jag redan saknar jättemycket!

Bästa påsklovet jag någonsin haft, kommer aldrig glömma den här resan.

Likes

Comments

Här är en liten film som redaktionen på SSN har gjort, den visar runt lite på skolan och internatet.

Den visar lite mer hur det faktiskt ser ut här på skolan, ni får träffa lärare och rektorn samt några elever.

Hoppas ni tycker den är kul!


Likes

Comments

Förlåt att jag inte bloggat på ett tag nu , har egentligen ingen ursäkt förutom att jag försöker njuta av den sista tiden här. Det är inte långt kvar tills vi åker tillbaka till Sverige :(
Men här får ni lite bilder från vad vi har hittat på de senaste veckona!
Hörs snart igen :)

Likes

Comments

De senaste 5 dagarna har jag spenderat på ett berg, Mt. Kenya som är Afrikas näst högsta berg.

Det har länge varit fruktat och jag har länge under tiden jag har bott här tänkt att det är långt kvar tills vi ska bestiga berget. Men så plötsligt en torsdagsmorgon så var det dags att ge sig iväg. Blandade känslor.

Men det var nån typ av lyckorus jag fick när jag satt i bussen och såg det vackra berget efter 4 timmars resande.

Vi klev av bussarna och fick lite lunch innan vi började den första vandringen som skulle ta oss cirka 4 timmar. Det var varmt men inte särskilt jobbigt. Tillslut var vi framme vid campingen och där blev det svinkallt på kvällen, något som jag inte är van vid.

Under natten fick jag knappt någon sömn men var ändå pigg till morgonen då vi skulle börja den andra vandringen som skulle ta oss runt 8-9 timmar. Detta var jag extremt otaggad på men när vi väl började gå så var det inte alls så farligt. Vi gjorde en hel del pauser och åt lunch och plötsligt var vi klara med den vandringen.

Andra natten spenderades vid en liten stuga ungefär 1000 höjdmeter ovanför den andra campingen, där fick jag inte heller någon sömn utan låg mest vaken hela natten och tänkte. Men studsade ändå upp på morgonen och åt frukost.

Detta var våran "vilodag" så det ända vi gjorde var att gå till en liten sjö där vissa badade trots att det var svinkallt! Annars åt vi bara lunch där och guiderna berättade lite om alla växter och djur som fanns på berget vilket var väldigt intressant.

Vi åt tidig middag och gick och la oss runt 8 för det var dags att förbereda sig att bestiga toppen. Kunde inte sova den här natten heller, varför vet jag inte. Men hursomhelst ringde väckarklockan kl. 01:00 och det var äntligen dags att stiga upp. Det var jääättekallt och mörkt ute. Men vi började gå upp för en väldigt brant backe som man tidigare kollat på och fruktat, men den var inte så jobbig att gå upp för. Det som var jobbigt var när vi stannade och det blev kallt, kunde knappt känna mina fötter.

Tillslut kom vi fram till en liten toppstuga där vi fick lite te, då hade vi gått ungefär 3 timmar i mörkret och kylan. Då var det nog många som kände för att avbryta för att det var så kallt och jobbigt. Men vi fick veta att det bara var ungefär 40 minuters vandring kvar till toppen. Man intalade sig själv att man skulle klara det och så började vi gå igen.

Den sista biten upp mot toppen var den absolut jobbigaste, kände så många gånger att jag inte skulle klara det. Det var både fysiskt och psykiskt jobbigt. Jag gick bara på adrenalin den sista klättringen upp, det fanns ingenting annat kvar i min kropp kändes det så.

Väl uppe var jag så lycklig att jag ville gråta, det var så vackert när solen gick upp och livet kändes bara på topp(en)!

Det var helt klart värt ALLT.

Vägen ner var inte lika jobbig psykiskt men minst lika jobbig fysiskt. Backen som vi gick up för kändes dubbelt så lång när det var ljust. Men när man var tillbaka på campingen var jag så extremt lycklig. Vi började direkt packa ihop våra saker, åt frukost och drog iväg neråt. Ingen vila.

På vägen ner igen lyssna jag på musik även fast man egentligen inte fick det "för det kunde stå en elefant bakom en". Otroligt rimligt. Men det var så skönt att bara gå och bara fokusera på musiken och inget annat. Så vi gick i ungefär 6 timmar tillbaka ner till en första campingen igen. Det var faktiskt en otroligt skön vandring tycker jag.

På campingen spenderade vi våran sista natt där jag fick ytterligare en sömnlös natt. Jag har alltså knappt sovit något under hela resan. Men trots det mådde jag riktigt bra, till skillnad från några andra som fått lite höjdsjuka och mått illa och haft ont i huvet. Jag kände inte av något sånt vilket jag är jätte glad över. Så lite sömnbrist spelade inte så stor roll för mig.

Och så var det dags för sista vandringen ner, samma som vi gjorde första dagen fast åt andra hållet. Lyssnade på musik igen och bara gick, stannade inte en enda gång på vägen. Slutade med att jag, Mathilda och Filippa var absolut först av alla ner från berget. Då var jag ganska stolt över mig själv, över att jag hade klarat det.

Förlåt för lång text som ingen kommer orka läsa men skrev mest ner det för min egen skull. Här är en film som nog är roligare att kolla på :)))Likes

Comments

Idag gick vi upp runt 6 och stack sedan iväg till Mt. Longonot som ligger nära hell's gate och Naivasha där vi har varit förut.

Mt. Longonot är en slocknad vulkan som vi först började med att vandra upp för vilket var den absolut jobbigaste biten, men tillslut kom vi upp och fick se den vackra kraten som vi sedan skulle gå ett varv runt. Den vandringen var inte så jobbig förutom när det typ gick rakt upp då vi vandrade upp mot högsta toppen som ligger på 2 776 m.ö.h. Där uppe satte vi oss och käka lunch och kolla på utsikten.

Vägen ner var inte heller jätte lätt, det va jättebrant och dammade mycket så man kunde knappt se eller andar. Men det va kul ändå!

Om ni gillar att bestiga berg så tipsar jag om Mount Longonot, det var så sjukt vackert där uppe!

Här kommer en video också, ha det bra så länge!

(Next stop Mt. Kenya)

🗻 🗻 🗻

Likes

Comments

De senaste 9 dagarna har jag och min familj hängt på Zanzibar och softat, simmat med delfiner i havet och snorklat!


Likes

Comments

Årets julafton spenderades på savannen, med hästar och mys med familjen på kvällen.
🎅🎄🎁☀🌴🌍

Årets julbord 🍴

Likes

Comments