Det finns vissa recept man inte får nog av, och detta är mitt! Jag älskar bröd i alla dess former, men att kunna göra det själv är ju som allra bäst. Det här brödet gör du enkelt själv i köket hemma. Blanda ihop jästen med vattnet först och tillsett sedan resten av ingredienserna. Låt jäsa i 1 1/2 timme och lägg sedan ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö på mjöl och skjutsa in i ugnen i 17 minuter (250 grader). Kanongott att äta när det fortfarande är varmt! Jag brukar ha marmelad och ost på😍

Ingredienser:

5 dl vatten

1 pkt jäst

1 dl mjölk

1 msk honung

1 tsk salt

ca 13 dl mjöl

TIPS! Krydda gärna brödet också. Funkar jättebra med till exempel oregano✌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag brukar försöka äta vegetariskt minst en dag i veckan, men ibland är det så himla svårt att komma på vad man ska göra... Den här maträtten gör jag någon gång ibland för att den är så himla enkel. Den går även att variera med andra grönsaker eller rotfrukter. Det ändå man gör är att strimla alla ingredienser och steka dem tillsammans med halloumin. Lagom enkelt va? 😍

Ingredienser:

Halloumi (ca 2 paket)

Morötter (gärna förkokade för en mjukare konsistens)

Palsternacka (gärna förkokade för en mjukare konsistens)

Schalottenlök och Purjolök

Kryddor; salt & peppar och valfria kryddor. Jag valde grillkrydda, paprikakrydda och curry.

Detta serverades med potatismos, sallad och en klick bearnaise 👌

Likes

Comments

Alltså, det är ju alldeles för underskattat med grytor. Jag ÄLSKAR grytor där man bara slänger i vad man har hemma. Den här grytan gjorde vi häromdagen när det var julmarknad i stan. Vi köpte ekologiskt kött och närodlade rotfrukter och så var det bara o hacka allt. Så smidigt och så otroligt gott!!

Man kan ju lägga till precis vad man vill. Men det här hade jag i min gryta:

Kött; scharlottenstek (nötkött)¨

Rotfrukter; potatis, sötpotatis, palsternacka, morötter

Grönsaker; zucchini, paprika

Grönsaksbuljong och en halv köttbuljong

Kalvfond och lagerblad

Grädde, gelé, soya, vatten

Massvis med kryddor!

Så här gjorde jag: Hacka först alla ingredienser i någorlunda lika delar. Stek lite lätt. Krydda och tillsätt resten av tillbehören. Låt puttra på svag värme tills rotfrukterna mjuknat. Njut gärna med en klick creme fraice!


Likes

Comments

Nån mer än jag som älskar kombinationen av choklad och nötter? I så fall tycker ni om dem här! Blandningen av sött och salt är verkligen kanongott. Och dessa är superenkla att göra dessutom 👌

1. Blanda ihop ingredienserna (gärna med visp)

2. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper

3. Hacka chokladen och jordnötterna och strö över

4. In i ugnen (175 grader) ca 15 min. Låt svalna och skär i valfri form 😘

Ingredienser:

100g smält smör

1 dl strösocker

1 dl brun farin

1 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl kakao

1 tsk kanel

Täcket:

50g blockchoklad & ca 1 dl hackade nötter (ex jordnöt eller cashew)

Likes

Comments

Jag vet inte hur det går till, men jag lyckas alltid göra för mycket mat när jag lagar. Igår fick vi en himla massa potatis över, så det fick bli lite återanvändning av dem! Skippa matsvinnet och ta tillvara på det du har hemma! Idag blev det klyftpotatis med olika rotfrukter och grönsaker vi hade hemma. Kanonbra när man bara behöver ha allt i ugnen i typ 15 minuter! Till det åt vi tunt skivade fläskkotletter och bearnaisesås. Mums. 😍


Likes

Comments

Första snön har fallit och vad passar inte bättre just nu än en kopp te och fröknäcke? Själv bara älskar jag fröknäcke! Det är både enkelt att göra och man kan lägga till vilka smaker man vill. Hur bra är inte det?

Denna gången valde jag att följa vinter-temat och lägga till mandel och kanel i mitt recept. Så här gjorde jag:

1. Blanda ihop alla ingredienser och låt svälla ca 15 min.

2. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.

3. In i ugnen (150 grader) i en timme.

4. Bryt i bitar och hugg in!

Ingredienser:

1 dl majsmjöl

1/1 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

1 1/2 dl solrosfrön

1/2 dl linfrö

1/2 dl sesamfrö

ca 1 dl hackad mandel

1 tsk kanel

Likes

Comments