Header

Hej, hallå!

Jag vinner pris för noll uppdateringar. Men de finns och här kommer de!

Livet har rullat på och jag som inte klarar av att sitta hemma hela dagarna jobbar vikariegig när jag behövs, denna veckan hänger jag med 21 glada, pigga, spralliga nioåringar. Kommero sova gott ikväll!

Det har inte hänt supermycket sedan sist, tiden springer ju verkligen iväg och nu är det 48 dagar kvar tills jag åker, och jag tror inte att det hunnit slå mig hur nära det är. Snart åker vi till Cypern och sedan är det dags för USA. Galet!

Något som jag dock stött på problem med är visumet. Jag ska ju på intervju i Köpenhamn och det visade sig lite klurigare än jag trott. Jag blir omdirigerad till den Svenska sidan (automatiskt Stockholm) när jag ska boka tid. Så nu måste jag sätta mig och ringa ambassaden i Köpenhamn. Börjar ju bli lite knappt om tid nu! Så vi får se hur det går helt enkelt.

Våra nollor hade en sk. "tackfest" för oss faddrar i helgen. Våra fantastiska nollor. Jag var lite sjuk och kämpade på hela dagen tills 22. Då kastade jag in handduken och åkte hem! De hade hållit hela dagen hemlig så när vi anlände hade det förberetts ölbrännboll och en himla massa roliga lekar, innan vi blev bortförda till söder för... LASERDOME! Det är ju så galet roligt, och något man gör så sällan. Vi hade så otroligt roligt tillsammans, och jag har fortfarande träningsvärk i benen. Sedan hade de dekorerat ett rum med hjärtballonger och hela köret där vi hängde resten av kvällen.
Det är lite bitter-sweet att det är över nu, men vi ska nog kunna dra ihop gänget igen innan jag åker!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kära vänner, jag har varit otroligt dålig på att uppdatera er på hur det har gått! Lämnade ju en cliffhanger senast. Summan av det hela är att familjen i North Carolina ville matcha med mig också!

Så guess what?!

I have a final match!

Den 13 november åker jag först till New York i några dagar innan jag flyttar till inget mindre än Chapel Hill, North Carolina där jag ska spendera mitt år. Jag är så, så, så glad! Lördagen innan jag matchade med min familj blev jag tillfrågad av en utav de andra familjerna om jag ville bli deras au pair, och samtidigt väntade jag på "min" familj att återkomma.

Till slut skickade jag ett mail och berättade hur läget låg till - och då svarade de att de kände precis som mig, och att de ville att jag skulle bli deras au pair!!

Är så himla glad och samtidigt har det varit så jobbigt att låta den andra familjen veta. Båda familjerna har hela tiden varit mina favoriter, men jag gick på magkänslan jag fick när jag fick svaret från "min" familj.

Jag blir deras första au pair, och det ska bli roligt "to learn as we go". Mer info kommer så fort jag har den - jag hade kanske tänkt ordna en video eftersom att det är så mycket enklare att snacka och förklara på det viset, men det kanske inte uppskattas?

Until Next Time!

Likes

Comments

Hej och hallå! Det har ekat tomt här inser jag.

Jag har nog blivit lite stressad av att sammanfatta allt och helt enkelt hoppat att skriva ett inlägg helt och hållet.

Summan av det hela: Jag är uppe i total 19 matchningar (tror jag) men har pratat mycket med familjen i Minnesota, alltså Match #6. Skypade precis med pappan och heela familjen (fyra barn) dök upp i slutet haha. Älskar familjen, men det är fyra barn so I'm in for a lot om det blir att jag matchar med dem.

Sedan har jag Skypat en del med match #15, tror jag det blir. Det är en familj med två barn; flicka 5 år och pojke 3 år. Föräldrarna är lite yngre, älskar att resa och verkar helt ärligt så så avslappnade och sköna som personer. De skulle faktiskt ge besked rätt snart så det är ju spännande! Trots att jag älskar familjen i MN så hade jag nog tackat ja till dessa. De bor i Chapel Hill, NC!

Hur galet är inte allt just nu? Jag ska försöka komponera lite mer info om alla matches i helgen!


Likes

Comments

Hej hallå!

Jag har precis Skypat med Match #4 som bor utanför Boston. Det var supertrevligt, de har två små pojkar som verkar jättegulliga. Vi ska försöka Skypa igen till eller efter helgen!

Skype kommer typ bli min bästis just nu. Träffar Skype mer än vänner.. skämt åsido. Har inte sagt det men match 10, 11 & 12 har också kommit in förra veckan, jag har bara inte haft tid att reda ut det och lägga upp! Men jag ska Skypa med Match #9 och #12 på torsdag. Den senare bor i San Diego, och har tre söner; ett par tvillingar på tre år och en son som är åtta år!

Sen på söndag ska jag Skypa med match #11 och förhoppningsvis familjen i Minnesota någon gång nästa vecka. Är fortfarande rätt pepp på dem!

Utöver Au Pair business så har jag nog hittat någon som vill hyra min lägenhet! En tjej som ska börja plugga nu till hösten. Jag ska ju vara fadder på Nollningen här i Helsingborg.

Men du ska ju inte plugga, tänker ni.

True! MEN, jag har lagt en himla massa pengar på detta, plus att jag har världens finaste tjejer i min faddergrupp, så jag ska vara med en del ändå. Det blir säkert pangbra!

Här är några bilder på min fina lilla läggis, som jag är så himla lättad över att jag får hyra ut. Jag har legat vaken om nätterna och stressat över att betala hyra och bara extrajobba. Så nu var det löst!

Haha.. min aloe vera på bordet. Kunde inte hitta en vas som passade den lilla roten så jag fick helt enkelt improvisera!

Likes

Comments

Jag tänkte att detta kanske kunde vara roligt att ha och titta på? Lite roligare med små updates via video. Både skrift och video då såklart. Inget avancerat utan lite mer lär känna mig och mina tankar bättre.

Det blev aldrig Skype ikväll då jag efter mycket tänkande och listor med för- och nackdelar tackade nej till min första match och fick skjuta upp den andra. Kändes inte hundra i magen där.

En riktig söndag-utan-smink video där jag i efterhand insåg att jag sitter lite hukad för att passa in i kameran. Haha, men jag hoppas att den uppskattas om inget annat!

Likes

Comments

Okej nu ska vi se om vi kan reda ut detta!

Jag har precis Skypat med mamman från min första match och det var verkligen jätteroligt. Hon var jättetrevlig och vi verkar vara på samma "page" om mycket. Ska försöka få in en Skype med pappan också och få prata med honom.

Är dock fortfarande lite såld på Minnesota haha!

In the meantime har jag ju matchat med min 6, 7, 8 och nionde familj. Crazy.

Ska försöka lägga upp det så att jag själv också hänger med.


Match #6

Var? Edina, MN
Vem? Mamma, pappa, tvillingar (3 år), dotter (4.5 år) och son (5 år).

Detta var ju mamman som jag Skypade med igår. Verkligen positiv till detta och pepp på att Skypa igen!


Match #7

Var? Basking Ridge, NJ
Vem? Mamma, pappa, son (11) och dotter (8)

Både match #7 och #9 verkar vara problem med på sidan, så jag kan varken se bilder eller essay så jag får helt enkelt fylla på här sen

Match #8

Var? Alexandria, VA
Vem? Mamma, pappa och son (2 år)

Jag mailade dem och tackade nej nyss. Jag har bokat Skype med två familjer till imorgon och mer och mer inser jag att jag gärna hamnar i en familj med två barn, eller ett som är lite äldre om föräldrarna reser som dessa verkar göra.

Match #9

Var? Avon, CT
Vem? Mamma, pappa, son (14 år) och två döttrar (4, 12 år)

Kan inte se info än!

Summan av allt detta är att jag försöker hålla stenkoll på alla familjerna, skillnaderna osv. Två mammor har samma namn så det är definitivt spännande haha..!

Ikväll ska vi iväg och fira Thea så nu är det nya tag på det! Trevlig helg!

Likes

Comments

Hej hallå, nu går det galet fort här!

Familj nummer 6, 7 & 8 har trillat in nu och it's crazy! Allra galnast är att jag nyss Skypade med mamman från familj nummer 6. Det var så himla bra. Det blev bara en liten snabb sådan för att hon hade jobbsamtal, men det var verkligen såå trevligt!

De bor i Minnesota (!!) och har fyra (!!) barn. Får berätta mer i ett annat inlägg. Mamman var hur underbar som helst, kändes verkligen som om vi klickade. Hon älskade Alaska och är kommunikatör. Vilken slump?!

De skulle iväg till sin Lake Cabin i en vecka så vi ska höras den 21/8 om ingenting förändras.

Wah, blev så himla nervös innan!

Likes

Comments

Hallå, hallå!

Nu händer det grejer. Två matchningar till trillade in igårkväll, och båda har jag bokat in Skype med på söndag. Vi kör i vanlig ordning.


Match #4

Var? Needham, MA
Vem? Mamma, pappa och två söner (3 år, 6 år)

Denna familjen verkar hur bra som helst. Fick världens trevligaste mail och lite fler frågor kring babysitting, att bo hemifrån, andra jobb som jag haft och mina förväntningar på dem. Vi ska prata över Skype på söndag redan så det blir väldigt spännande! Plus att jag, trots att jag helt innerligt varit skeptisk till storstäderna på östkusten, tycker att området verkar fantastiskt! Brown ligger nära, och även Yale i New Haven. Tänk så fint på hösten?!

Match #5

Var? Falls Church, VA
Vem? Mamma, pappa och två söner (8 år, 11 år)

Denna familjen ska jag faktiskt också prata på Skype med på söndag. Båda familjerna är rätt lika egentligen. Föräldrarna jobbar båda heltid men schemat verkar rätt bra! Det enda som jag kan känna skulle vara lite svårt är pojkarnas ålder då de är lite äldre - har ju ingen aning om hur det skulle gå till. Eller hur relationen skulle bli mellan oss?

Oavsett, väldigt roligt ska det bli och förhoppningsvis hör de två andra familjerna också av sig!

Utöver det händer det inte väldigt mycket. Snart slutar jag mitt sommarvikariat på världens bästa arbetsplats och så får vi se vad som händer sen!

So until next time!


Likes

Comments

Good morning!

Nu händer det grejer. Igår fick jag min allra första matchning!! (!!!) Eller snarare tre första matchningar. Det är väl lika bra att slänga sig in i det. Jag pratade med en vän igår och hon höll med om att matchningen är det roligaste (och nervigaste) med hela processen.

Så!


Match #1

Var? Poplar Grove, IL
Vem? Mamma, pappa och dotter (7år)

Jag är ju självklart hur exalterad som helst över min första matchning, och ska nog att prata över Skype med dem! Både mamma och pappa jobbar väldigt mycket, som piloter så det är helt olika tider från vecka till vecka och de är borta över nätter. Så jag är lite tveksam över att ha oregelbundna tider, helger etc..!Match #2

Var? Chicago, IL
Vem? Mamma, pappa, två döttrar (7, 6 år) och en pojke (2år)

Jag mailade faktiskt dem imorse och tackade nej. Det kändes helt enkelt inte som en familj för mig!


Match #3

Var? Chestnut Hill, MA
Vem? Mamma, dotter (3 år)

Jag besvarade deras (supertrevliga) mail imorse och skulle jättegärna prata över Skype med dem. Mamman är läkare dock och jobbar mycket, men de verkar som sagt supertrevliga så jag ska ge det en chans!

Rent allmänt nu så försöker jag mest hålla huvudet kallt och plocka på mig lite erfarenhet. Jag har ju tid på mig och jag vill verkligen att det ska kännas rätt när det väl blir final match!

Likes

Comments

Jag tänkte att jag lite snabbt kunde dra de steg som har behövts för att hamna där jag är nu i ansökningsprocessen. Mestadels eftersom att jag själv har tyckt att det var så himla hjälpsamt att läsa om hur andra upplevt det och deras process.

Ansökan online:

Det första jag var behövde att göra var att starta en ansökan via Skandinaviska Institutet hos Au Pair in America. För de som inte riktigt läst på så har jag valt att åka med just Skandinaviska och inte ex. Cultural Care då jag först och främst hört otroligt bra saker om dem, och inte minst då jag varit i kontakt med dem tidigare.

Jag startade ju min allra första ansökan för att åka som Au Pair redan vid studenten 2014! Så det går lugnt att säga att det tog ett tag för mig att hitta rätt tid och tillfälle att åka. Men nu är det här!

Med det sagt hade jag redan en rätt bra bas då min gamla ansökan låg kvar. Det som gäller här är helt enkelt att fylla i personlig information kring sig själv, om körkort och vem du är som person. Intressen, jobberfarenhet och inte minst hälsoformulär och dylikt. Med andra ord en hel del att fylla i!

Det du också behöver är minst tre referenser som kan bekräfta din karaktär/erfarenhet med barn. Det krävs ju ett visst antal timmars erfarenhet med barn för att få åka, jag minns inte exakt! Två av mina gamla referenser hade gått ut sedan sist jag fyllde i, men då kunde jag använda vänner som karaktärsreferens. Det gick bra det också!

Host family letter & Application Video:

Det som du också blir tvungen att fixa med är ett personligt brev till din framtida värdfamilj. Jag fick tipset att försöka få med lite av varje; vem jag är, min familj, intressen, erfarenhet med barn, hobby's, vänner. Dessutom är det bra att nämna din erfarenhet med körning.

Här ber de också en att ladda upp 6-8 bilder som styrker just ditt brev/video och berättar om dig och ditt liv!

De rekommenderar även alla att sätta samman en kort video på 2-3 minuter där du pratar personligen till dem. Jag tyckte det var supersvårt att få ihop något som jag själv blev någorlunda nöjd med. Till slut nöjde jag mig dock, videon finns till höger i vid sidan här om ni vill se den!

Intervju:

Sedan var det då dags för intervju för min del. Skandinaviska institutet har sitt kontor här i Malmö och även om intervjun blev rätt lång med formulär som ska fyllas i, engelska som ska pratas under en viss tid, och även personlighetstest så är de så himla trevliga och svarar på alla frågor man har! Jag känner mest spontant att Skandinaviska jämfört med andra "agenturer" är lite personligare, kanske just för att de är mindre och inte vinstdrivande.

Intervjun är inte direkt som en arbetsintervju men jag tycker att den borde tas på stort allvar just för att det är här du bevisar att du verkligen vill och är preppad för detta!

Det gick som tur var väldigt bra och häromdagen blev jag godkänd för att studsa in i matchningsprocessen och hitta en familj! Hur spännande?Likes

Comments