Header

Hej hallå!

Jag har precis Skypat med Match #4 som bor utanför Boston. Det var supertrevligt, de har två små pojkar som verkar jättegulliga. Vi ska försöka Skypa igen till eller efter helgen!

Skype kommer typ bli min bästis just nu. Träffar Skype mer än vänner.. skämt åsido. Har inte sagt det men match 10, 11 & 12 har också kommit in förra veckan, jag har bara inte haft tid att reda ut det och lägga upp! Men jag ska Skypa med Match #9 och #12 på torsdag. Den senare bor i San Diego, och har tre söner; ett par tvillingar på tre år och en son som är åtta år!

Sen på söndag ska jag Skypa med match #11 och förhoppningsvis familjen i Minnesota någon gång nästa vecka. Är fortfarande rätt pepp på dem!

Utöver Au Pair business så har jag nog hittat någon som vill hyra min lägenhet! En tjej som ska börja plugga nu till hösten. Jag ska ju vara fadder på Nollningen här i Helsingborg.

Men du ska ju inte plugga, tänker ni.

True! MEN, jag har lagt en himla massa pengar på detta, plus att jag har världens finaste tjejer i min faddergrupp, så jag ska vara med en del ändå. Det blir säkert pangbra!

Här är några bilder på min fina lilla läggis, som jag är så himla lättad över att jag får hyra ut. Jag har legat vaken om nätterna och stressat över att betala hyra och bara extrajobba. Så nu var det löst!

Haha.. min aloe vera på bordet. Kunde inte hitta en vas som passade den lilla roten så jag fick helt enkelt improvisera!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag tänkte att detta kanske kunde vara roligt att ha och titta på? Lite roligare med små updates via video. Både skrift och video då såklart. Inget avancerat utan lite mer lär känna mig och mina tankar bättre.

Det blev aldrig Skype ikväll då jag efter mycket tänkande och listor med för- och nackdelar tackade nej till min första match och fick skjuta upp den andra. Kändes inte hundra i magen där.

En riktig söndag-utan-smink video där jag i efterhand insåg att jag sitter lite hukad för att passa in i kameran. Haha, men jag hoppas att den uppskattas om inget annat!

Likes

Comments

Okej nu ska vi se om vi kan reda ut detta!

Jag har precis Skypat med mamman från min första match och det var verkligen jätteroligt. Hon var jättetrevlig och vi verkar vara på samma "page" om mycket. Ska försöka få in en Skype med pappan också och få prata med honom.

Är dock fortfarande lite såld på Minnesota haha!

In the meantime har jag ju matchat med min 6, 7, 8 och nionde familj. Crazy.

Ska försöka lägga upp det så att jag själv också hänger med.


Match #6

Var? Edina, MN
Vem? Mamma, pappa, tvillingar (3 år), dotter (4.5 år) och son (5 år).

Detta var ju mamman som jag Skypade med igår. Verkligen positiv till detta och pepp på att Skypa igen!


Match #7

Var? Basking Ridge, NJ
Vem? Mamma, pappa, son (11) och dotter (8)

Både match #7 och #9 verkar vara problem med på sidan, så jag kan varken se bilder eller essay så jag får helt enkelt fylla på här sen

Match #8

Var? Alexandria, VA
Vem? Mamma, pappa och son (2 år)

Jag mailade dem och tackade nej nyss. Jag har bokat Skype med två familjer till imorgon och mer och mer inser jag att jag gärna hamnar i en familj med två barn, eller ett som är lite äldre om föräldrarna reser som dessa verkar göra.

Match #9

Var? Avon, CT
Vem? Mamma, pappa, son (14 år) och två döttrar (4, 12 år)

Kan inte se info än!

Summan av allt detta är att jag försöker hålla stenkoll på alla familjerna, skillnaderna osv. Två mammor har samma namn så det är definitivt spännande haha..!

Ikväll ska vi iväg och fira Thea så nu är det nya tag på det! Trevlig helg!

Likes

Comments

Hej hallå, nu går det galet fort här!

Familj nummer 6, 7 & 8 har trillat in nu och it's crazy! Allra galnast är att jag nyss Skypade med mamman från familj nummer 6. Det var så himla bra. Det blev bara en liten snabb sådan för att hon hade jobbsamtal, men det var verkligen såå trevligt!

De bor i Minnesota (!!) och har fyra (!!) barn. Får berätta mer i ett annat inlägg. Mamman var hur underbar som helst, kändes verkligen som om vi klickade. Hon älskade Alaska och är kommunikatör. Vilken slump?!

De skulle iväg till sin Lake Cabin i en vecka så vi ska höras den 21/8 om ingenting förändras.

Wah, blev så himla nervös innan!

Likes

Comments

Hallå, hallå!

Nu händer det grejer. Två matchningar till trillade in igårkväll, och båda har jag bokat in Skype med på söndag. Vi kör i vanlig ordning.


Match #4

Var? Needham, MA
Vem? Mamma, pappa och två söner (3 år, 6 år)

Denna familjen verkar hur bra som helst. Fick världens trevligaste mail och lite fler frågor kring babysitting, att bo hemifrån, andra jobb som jag haft och mina förväntningar på dem. Vi ska prata över Skype på söndag redan så det blir väldigt spännande! Plus att jag, trots att jag helt innerligt varit skeptisk till storstäderna på östkusten, tycker att området verkar fantastiskt! Brown ligger nära, och även Yale i New Haven. Tänk så fint på hösten?!

Match #5

Var? Falls Church, VA
Vem? Mamma, pappa och två söner (8 år, 11 år)

Denna familjen ska jag faktiskt också prata på Skype med på söndag. Båda familjerna är rätt lika egentligen. Föräldrarna jobbar båda heltid men schemat verkar rätt bra! Det enda som jag kan känna skulle vara lite svårt är pojkarnas ålder då de är lite äldre - har ju ingen aning om hur det skulle gå till. Eller hur relationen skulle bli mellan oss?

Oavsett, väldigt roligt ska det bli och förhoppningsvis hör de två andra familjerna också av sig!

Utöver det händer det inte väldigt mycket. Snart slutar jag mitt sommarvikariat på världens bästa arbetsplats och så får vi se vad som händer sen!

So until next time!


Likes

Comments

Good morning!

Nu händer det grejer. Igår fick jag min allra första matchning!! (!!!) Eller snarare tre första matchningar. Det är väl lika bra att slänga sig in i det. Jag pratade med en vän igår och hon höll med om att matchningen är det roligaste (och nervigaste) med hela processen.

Så!


Match #1

Var? Poplar Grove, IL
Vem? Mamma, pappa och dotter (7år)

Jag är ju självklart hur exalterad som helst över min första matchning, och ska nog att prata över Skype med dem! Både mamma och pappa jobbar väldigt mycket, som piloter så det är helt olika tider från vecka till vecka och de är borta över nätter. Så jag är lite tveksam över att ha oregelbundna tider, helger etc..!Match #2

Var? Chicago, IL
Vem? Mamma, pappa, två döttrar (7, 6 år) och en pojke (2år)

Jag mailade faktiskt dem imorse och tackade nej. Det kändes helt enkelt inte som en familj för mig!


Match #3

Var? Chestnut Hill, MA
Vem? Mamma, dotter (3 år)

Jag besvarade deras (supertrevliga) mail imorse och skulle jättegärna prata över Skype med dem. Mamman är läkare dock och jobbar mycket, men de verkar som sagt supertrevliga så jag ska ge det en chans!

Rent allmänt nu så försöker jag mest hålla huvudet kallt och plocka på mig lite erfarenhet. Jag har ju tid på mig och jag vill verkligen att det ska kännas rätt när det väl blir final match!

Likes

Comments

Jag tänkte att jag lite snabbt kunde dra de steg som har behövts för att hamna där jag är nu i ansökningsprocessen. Mestadels eftersom att jag själv har tyckt att det var så himla hjälpsamt att läsa om hur andra upplevt det och deras process.

Ansökan online:

Det första jag var behövde att göra var att starta en ansökan via Skandinaviska Institutet hos Au Pair in America. För de som inte riktigt läst på så har jag valt att åka med just Skandinaviska och inte ex. Cultural Care då jag först och främst hört otroligt bra saker om dem, och inte minst då jag varit i kontakt med dem tidigare.

Jag startade ju min allra första ansökan för att åka som Au Pair redan vid studenten 2014! Så det går lugnt att säga att det tog ett tag för mig att hitta rätt tid och tillfälle att åka. Men nu är det här!

Med det sagt hade jag redan en rätt bra bas då min gamla ansökan låg kvar. Det som gäller här är helt enkelt att fylla i personlig information kring sig själv, om körkort och vem du är som person. Intressen, jobberfarenhet och inte minst hälsoformulär och dylikt. Med andra ord en hel del att fylla i!

Det du också behöver är minst tre referenser som kan bekräfta din karaktär/erfarenhet med barn. Det krävs ju ett visst antal timmars erfarenhet med barn för att få åka, jag minns inte exakt! Två av mina gamla referenser hade gått ut sedan sist jag fyllde i, men då kunde jag använda vänner som karaktärsreferens. Det gick bra det också!

Host family letter & Application Video:

Det som du också blir tvungen att fixa med är ett personligt brev till din framtida värdfamilj. Jag fick tipset att försöka få med lite av varje; vem jag är, min familj, intressen, erfarenhet med barn, hobby's, vänner. Dessutom är det bra att nämna din erfarenhet med körning.

Här ber de också en att ladda upp 6-8 bilder som styrker just ditt brev/video och berättar om dig och ditt liv!

De rekommenderar även alla att sätta samman en kort video på 2-3 minuter där du pratar personligen till dem. Jag tyckte det var supersvårt att få ihop något som jag själv blev någorlunda nöjd med. Till slut nöjde jag mig dock, videon finns till höger i vid sidan här om ni vill se den!

Intervju:

Sedan var det då dags för intervju för min del. Skandinaviska institutet har sitt kontor här i Malmö och även om intervjun blev rätt lång med formulär som ska fyllas i, engelska som ska pratas under en viss tid, och även personlighetstest så är de så himla trevliga och svarar på alla frågor man har! Jag känner mest spontant att Skandinaviska jämfört med andra "agenturer" är lite personligare, kanske just för att de är mindre och inte vinstdrivande.

Intervjun är inte direkt som en arbetsintervju men jag tycker att den borde tas på stort allvar just för att det är här du bevisar att du verkligen vill och är preppad för detta!

Det gick som tur var väldigt bra och häromdagen blev jag godkänd för att studsa in i matchningsprocessen och hitta en familj! Hur spännande?Likes

Comments

Sådär! Nu har jag hunnit en liten bit på vägen. Jag är klar med själva ansökan, och snart hamnar i jag i matchningsprocessen. Det känns som att det är nu det kickar igång ordentligt och blir mer påtagligt. Det som jag har gjort hittills, att fylla i ansökningar, göra test och intervju har varit en rolig process i sig men först nu blir det ju verklighet. Detta är något som jag verkligen ska göra, och som jag ser så himla mycket fram emot!

Fram tills nästa vecka sitter jag på mitt sommarjobb och här sker det helt enkelt inte mycket. Jag dricker minst fem koppar kaffe om dagen, snurrar på min skrivbordsstol och organiserar om skrivbordet minst en gång per dag. Bright side är att alla här är så roliga att vara omkring att det går rätt snabbt om dagarna ändå!

Jag ska göra ett försök att fånga min vardag lite bättre med en ordentlig kamera, den som ligger hemma i någon väska och inte kommer till användning så ofta som den borde. Tills dess får ni njuta av mig och min obligatoriska kaffekoppsbild.


Likes

Comments

Hej, vad roligt att någon hittat hit! Vem är jag då?

Jag heter Hanna, är snart tjugotvå år gammal och kommer från lilla (underbara) Helsingborg. I höst planerar jag på att åka till USA som Au Pair med Skandinaviska Institutet och Au Pair in America!

Anledningen till varför är rätt enkel - jag har planerat och försökt komma iväg förut men livet har helt enkelt sprungit i förväg och annat roligt har fått plats istället. Men NU, äntligen är det dags för mig att tömma min lilla lägenhet på saker och åka iväg. Rättare sagt är planen att vara iväg i slutet av November 2017!

Finns det frågor eller dylikt kring processen, eller tips för den delen, tas det tacksamt emot!

Likes

Comments