såsigt

Hejsan hoppsan lillebror! Idag tänkte Carlsson visa sin dag, för jag känner för det.


Dagen började med att bli väckt av pussar, skapligt mysigt. Jag och David mornade oss ett tag, sedan gick jag hem för att plugga.

Jag gjorde det obligatoriska plugg-teet.

(Med mjölk såklart, är man britt så är man)


Sedan gjorde jag mig i ordning och hjälpte syster med pyssel

Efter mycket stå i lyckades jag och mormor få said syster att gå med på att ta en fika.

Hit gick vi. Proppfullt och dyra bullar skulle jag beskriva upplevelsen med.

(inte så)lilla Elsa tog kardemummabulle och jag vanilj.

Här är trion. Juste! Jag har ju lugg nu! Helt sjukt!!

Lilla jag i en outfit. 70-talsdrömmen till klänning är från myrornas och hatten är från Åhlens. Sedan har jag även ett par hoops från ca 1996, men de syns inte. Håret är diy.

Sedan gick vi och köpte godis och lemonad. Tänka sig vilken lyx,

Efter det var det bara att strosa hemåt med lemonaden och godiset i högsta hugg.

Pysslandet fortsatte medans middagen förbereddes och jag försökte fånga molnen på bild men gömde bort hur otvättade våra fönster är.

Och efter middagen fanns det inget annat att göra än att lördagsmysa och powerdansa till Rod Stewart. Tänka sig, ännu en lördag avklarad.

Godnatt och tack för mig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! (snarare godeftermiddag) Jag tänkte att jag skulle göra en liten lista av saker jag gärna vill ha, liksom varför inte?

1. En fiolfikus

Kolla siken skönhet! För en växtnörd som mig är detta typ det finaste jag vet. De kräver mycket jobb och kostar skjortan men a girl can dream, right?

2. Skor

Dessa skönheter från asos. De kostar "bara" 153 kr och jag har dreglat över dem i över en vecka. Dock i och med flytten som inträffar om bara några veckor har jag satt mig själv på köpstopp. Sorgligt som få. Jag har det nog värst i hela världen.

3. En rottingfotölj

Den beiga är från Åhlens för 1200kr och den svarta är från ikea för 799kr

Har lite valet och kvalet över dessa två, jag gillar färgen på fotöljen från Åhlens, men modellen och prislappen på den från Ikea. Igen, svårt liv.

Sist men inte minst, 4. ett till par skor.

Dessa skulle vara de perfekta höstskorna och jag älskar dem ända in i själen. De e vans och de kostar 849kr, så det får nog vänta tills nästa år.

Likes

Comments

Stil. Ett koncept viktigt för vissa och obetydligt för andra. Så svårt som det kan vara att hitta sin stil, är det ändå en viktig del av min och många andras (antar jag) personlighet. Ett roligt sätt att uttrycka sig och visa världen vem du är.

Men det är jävligt svårt, det kan ingen förneka. Det kräver tid, engagemang och, framför allt, en vilja att uttrycka sig.

Så vart börjar man? Tja, för mig börjar stil med samma sak som nästan allt börjar med. Inspiration. Titta på andra, vad gillar du? Vad gillar du inte? Du kan använda mycket som inspirationskälla. Speciella årtionden, vissa personer, olika affärer eller tidningar. Att hitta ett visst "aesthetic" och hålla sig till det gör det hela lite lättare.

Exempelvis tycker jag om att hämta inspiration från 70-talet.

Jag loggar bara in på pintrest och söker upp det jag vill ha. Jag kan kolla på filmer, serier eller vad som, man kan liksom hitta inspiration i allt. Det är halva tjusningen.

Såklart finns det tusentals andra stilar, och jag kan nog inte gå in på alla. Det blir upp till dig att hitta något skräddarsytt till din smak.

Däremot kan jag ge några exempel.

Det här kanske är något för dig

Eller det här

Vad vet jag?

Min poäng är att stil är något väldigt individuellt och inte något som kan väljas åt dig.


Så till nästa fråga. Hur ska man kunna skaffa denna stil. Tja, om du inte är svinrik eller har tillgång till en makeover i "djävulen-bär-prada"-stuk så kommer det nog inte gå över en dag. Du får helt enkelt ta och samla på sig saker under en period och sakta men säkert bygga upp ditt imperie.

Några tips är dock:

-köp bara saker som du tycker är fina. Inget "kanske" ska komma med hem i kassen, det kommer bara ligga i din garderob och mögla.

-Handla på second hand! Det är billigt, fint och du kommer säkert hitta unika saker. Dessutom skadar det inte att göra miljön en tjänst.

-Många säger att man ska hålla sig till neutrala plagg för att allt ska funka till allt. I call bullshit. Håll dig till vad du tycker om. Mönster på mönster är ingen dödssynd.

-Hitta vad du är bekväm i. Själv gillar jag att stå ut med ganska "out of the box" outfist. Lite kokainkung esc. 1978. Andra kanske inte gör det. Hitta vad du är bekväm i och håll dig till det, annars riskerar plaggen att ligga och skräpa. That being said är det jättebra och roligt att pusha sig själv till nya stilar och bekvämlighetsgrader. Det finns inget som säger att den stil du har idag är den du måste gå i graven med.

Så, det var det. Lycka till!

Likes

Comments

Livsspekulationer

Lyssnar på the doors och "pluggar" aka internet shoppar.

Jag har funnit tycke för 60-talet när det kommer till kläder och det hjälper inte den extensiella kris jag redan har när det kommer till kläder. Aja, det var allt för mig.

arrivederci

Likes

Comments

Kollade på clueless och lider nu av en sk stilkris. Jag vill vara allt och det funkar inte med min högt värdesatta image. Dessutom så lider jag av pengatorka så jag rullar bara runt på mitt golv varje morgon och fruktar att klä mig.

Det finns för mycket fint där ute, det är min slutsats. Jag liter, livet är hårt

Likes

Comments

Livsspekulationer

innan jag sussade sött igår kväll så scrollade jag igenom instagram i jakt på min dagliga dos av skönhet. Kom då förbi ett acc som la upp sk motivation i form av bilder på Kylie Jenner look alikes i form av vältränade och smala kvinnor, vilket såklart är okej om det "motiverar" dig. Jag känner däremot att det blir uttjatat med dessa spraytanade kvinnor i sina calvins. Inte att de inte är så vackra att ögonen faller ur, men jag stör mig lite på den trenden av skönhet. Därav min egna take på motivation. Tro på er själva och klä er mysigt så kommer allt gå väl här i livet.

Här är lite fint också, gods speed my palios.

Likes

Comments

interlektuellt

Plugg kallar då jag har prov på onsdag. Ångest är ordet. Miss Marple och mörkchoklad är dock med lockande och jag är rädd att jag släpper alla plikter.

Nu ska jag prokrastinera åter. Adjö

Likes

Comments

såsigt

Tjilivippen på er. Befinner mig just nu i Gävle med ze lovebud. Vaknade upp till snö och kyla och har varit i eufori ända sedan dess.

Dagen har alltså spenderats med att visa Commitmentbuddyn staden och att köra monopol. För att vara så vänster som jag är så är jag en fena på kapitalistiska spel vars syfte är att exploatera Stockholms gator.

Vad som gäller kvällen så tror jag att film och godis väntar. Lever farligt.

Varweel

Likes

Comments

interlektuellt , Livsspekulationer, äventyrligt

Ahh, gamla hederliga åh-så-regniga sveadala. Det är med tom plånbok och en ny världsbild som jag återvänder hem.

Jag är förvånansvärt nöjd över att vara hemma, trots regnet. Borde kanske överväga sinnessjukdom.

Mitt största problem med detta väder är att jag inte kan ha ett par av mina nya skor som införskaffades. Jag skäms över att säga att de är thigh high boots, men jag lovar hederligast att hålla de långt borta från skinny jeans och polotröjor.

Annars så har jag återigen fått upp ögonen för skor, något som jag tidigare neglektat då det är så in i helvetes dyrt. Men nu så har jag utökat min skokollektion men två hela par, livet leker.

Adios

Likes

Comments