Det här är ett av dom bästa grejerna jag någonsin bakat, det kan ha och göra med att jag ääälskar choklad och kunde jag skulle jag äta det till frukost, lunch, mellis och middag. Men också för att det är lite annorlunda och lite roligare än ett par helt vanliga chokladmuffins.

Så här presenterar jag Chokladmuffins med chokladbollsgömma toppade med chokladfrosting!


Jag gjorde chokladmuffins efter detta recept men tycker ni det låter krångligt med att hålla på med kastruller och grejer så ta det recept på chokladmuffins ni gillar bäst!

Chokladmuffins

Ingredienser:
1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:
Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna.
Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet.
Häll/klicka i smeten i 12 st muffinsformar till max 3/4 av formen. Grädda i 175 gr i ca 18 min.

Låt sedan muffinsarna svalna innan du gröper ur mitten på dom, jag brukar ta hjälp hålet på en sprits för att få av ett litet lock på muffinsen sen gröper jag ur det hålet med hjälp av en sked eller liknande.
Nu är det dags för chokladbollssmeten, samma här att du kan ta det recept du gillar bäst. Jag valde att minska lite på havregrynen och klicka i en matsked nutella just för att det skulle bli lite krämigare med det väljer du helt själv!
Psst, blir det chokladbollssmet över så kan du bara rulla lite extra chokladbollar och mumsa på till kvällen.

Chokladbollssmet

Ingredienser:
100 g margarin
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2-3 dl havregryn
2 msk mjölk eller kaffe

Gör såhär:
1. Rör ihop rumsvarmt margarin och strösocker.
2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, havregryn och vatten eller kaffe. Blanda allt väl.

Sen hade jag i chokladbollsmeten i en sprits, fyllde mina muffins i dom hål jag tidigare gröpt ut så la jag på det lilla locket som blev kvar när jag gröpte ur dom.
Efter det spritsade jag på en chokladfrosting och vips så är det bara att mumsa i sig dom! Känner man sig snäll kan man även bjuda på en eller två ;) Lycka till!

Jag gör så gott som alltid chokladfrosting efter fredriks fika's recept, det tycker jag blir bäst! Här är det:

Chokladfrosting

Ingredienser:
200 g florsocker
75 g rumsvarmt smör
30 g kakao
150 g Philadelphia

Gör såhär:

1. Vispa smör, kakao och Philadelphia tills det är riktigt blandat.
Blanda ner florsockret och vispa ett par minuter tills du har en fast och fin frosting.
2. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa i valfritt mönster på muffinsarna.

Likes

Comments

Hallå i stugorna!

Första inlägget och det känns som att vi rivstartat denna blogg med inte en tårta!
Det är sällan jag bakar tårtor och det var faktiskt första gången jag bakade en vanlig tårtbotten från grunden, det låter ju väldigt mycket mer komplicerat än vad det faktiskt är!
Det blev tyvärr lite stressigt mot slutet och därför fick jag inga bra bilder tagna med kameran denna gång, men man kan inte alltid lyckas med allt, mamma tog ett par åt mig iallafall! =)

Jag använde mig av Roy Fares recept på vanlig tårtbotten som är detta :

Ingredienser:
220 g ägg (4 st)
170 g strösocker (2 dl)
60 g vetemjöl (1 dl)
80 g potatismjöl (1 dl)
5 g bakpulver (1 tsk)
0,5 citron, zest

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 22-24 cm
    i diameter med löstagbar kant.
  2. Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull,
    häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i raspet från en citron.
  3. Sikta i lite i taget av mjölblandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov.
  5. Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna.
    Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.


Sen fyllde jag tårtan med Rabarber och jordgubbscurd som jag gjorde genom att koka ihop rabarber, jordgubbar och socker i ca 10 minuter och vaniljkräm (såndär fusk marsan som kommer i pulverform!) som jag blandade tillsammans med vispad grädde. Så täckte jag hela tårtan i frosting som gjordes enligt detta recept:

Ingredienser:
120 g mjukt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 2 lime
200 g philadelphiaost

Gör såhär:
1. Vispa mjukt smör, philadelphiaost, vaniljsocker och lime tills det är välblandat. Tillsätt sedan florsocker, lite i taget för annars får ni florsocker över hela köket och vispa tills ni har en krämig frosting. Jag spritsade ut det på tårtan och ett par morotsmuffins med hjälp av Wilton 2D =)


Hoppas det smakar!

Kakorna är köpta ;) Mumsmumsen kommer det recept på lite senare & under frostingen gömmer det sig morotsmuffins!

Likes

Comments