Header

åsikter

Så. Den nya presidenten i USA är alltså Donald Trump. Majoriteten i staterna röstade på en sexistisk, rasistisk, främlingsfientlig och homofobisk man. En man som har pratat så nedvärderande om kvinnor, som har sagt sliskiga kommentarer om sin egen dotter, och som vill stoppa all invandring och stoppa muslimer från att komma in i landet. En man som tycker att kvinnor som genomför abort ska straffas. Den här mannen, Donald Trump, är nu ledare över ett av världens mäktigaste land. Jag förstår inte. Jag förstår inte. Överhuvudtaget. Jag är mycket, mycket nyfiken på hur hans väljare tänker när de röstar på en sådan här vidrig person. I och för sig vet jag att väldigt många av hans väljare är vita, medelålders (främst män) som redan är mest privilegierade i samhället som nu kommer få ännu mer makt trots att förtrycket över minoriteterna i USA är riktigt illa. De som röstar på Trump är själviska, ignoranta människor som inte tar någon som helst hänsyn till att andra människor lever under förtryck och som nu, efter hans vinst kommer leva i skräck och oro. Har sett artiklar om muslimska kvinnor som inte har vågat gå ut med hijab i skräck om att bli attackerade.

Donald Trump tycker även att de amerikanska hushållen ska ha rätt till ett tyngre vapen utöver en pistol för att det är "nödvändigt" för självförsvar. Nu har han också tillgång till massvis av kärnvapen. Mysigt, och ja juste, han tror att global uppvärmning är ett påhitt.

Så varför vann inte Hillary? De allra flesta opinionsmätningarna visade ju att hon mest troligtvis skulle bli USA:s 45:e president. Faktiskt fick hon totalt flest röster, men eftersom demokratin i USA är lite skev så vinner man ju bara på elektroröster. Som sagt är den typiska Trump-väljaren vit, medelålders man med bra inkomst. De är de äldres fel att Trump vann, faktum är att räknar man bara med röster från människor födda 1982 och framåt, hade Hillary vunnit valet överlägset. En orsak till att hon inte vann är just för att hon är kvinna. De äldre, som har röstat i många amerikanska val, har kvar gamla traditionella värderingar som att en kvinna inte klarar av ett sådant jobb, att de inte ska vara ledare och styra ett land. Dessutom är USA ett väldigt religiöst land, och kristna extremister vill absolut inte rösta på en kvinna då det i bibeln står något som kan tolkas som "En kvinna ska inte leda". Lite ironiskt är detta då Hillary Clinton har ca 40 år av politisk erfarenhet och Donald Trump har, tja, inga.

Jag är förbannad. Har fått mycket mer insikt i vad detta hela innebär. Såg innan Hillarys tacktal till sina väljare och blev rörd, hon sa väldigt fina saker. Hon uppmärksammar minoriteter som lgbtq-personer, POC, kvinnor, till skillnad från Trump. Visst har Hillary gjort många tabbar, men det går inte ens att jämföra med Trump. Ändå är han nu president i USA.

Jag hoppas att Hillarys väljare fortsätter att kämpa och att minoriteter inte slutar ta plats. Jag hoppas att folk håller fast vid sina åsikter och kämpar för jämställdhet och rättvisa. Framtiden ser ljus ut iallafall, det ser man ju på vad jag tidigare nämnde om yngre väljare. Tänker på alla förkrossade förtryckta människor i USA, så starka som går igenom detta.

Likes

Comments

vardag

Försökte med ett träningspass men det sket sig, körde bara 10 minuter istället. Nu ska jag dansa skiten ur mig till ANTI istället, ses senare!

Likes

Comments

vardag

Godmorgon! Nu sitter jag och solar på altanen, mysigt. Solen gömmer sig dock bakom moln var och varannan sekund och det är dessutom bara 20 grader + blåser så fryser typ lite. Äsch, får gå in snart. Dagens planer är annars att dra till gymmet i eftermiddag och tja, del är väl det.

Likes

Comments

vardag

Jag är i en nödsituation. Fucking queen Riri kommer till Malmö 2a augusti och jag vill så gärna se henne, det hade varit allt. Har på riktigt suttit i min säng och lipat för jag vill se henne so bad men jag har ingen att gå med. Är inte ens 100% säker på att jag kan men nästan säkert. Om någon bloggläsare (som jag känner alltså) läser detta och vill gå snälla kontakta mig! Att få se Rihanna hade varit så fantastiskt, ser upp till henne så mycket, hon är ju allt?! Snälla jag bönar och ber för att se henne så skriv om ni vill se. Gråter hahah.

Likes

Comments

vardag

Okej, jag har lugnat ner mig lite gällande tatueringar. Shit jag är bara femton, känner mig äldre ibland trots att mitt utseende säger motsatsen. Det är liksom inte jättemånga som får tatuera sig när de är 15-16 år, men jag ska se till att det blir av så fort det går på ett eller annat sätt. Något jag kommer tatuera 100% säkert i framtiden är venustecknet (♀) och sedan några andra motiv som jag inte vill skriva här ännu. Tycker tatueringar är så vackert på något sätt, love it! Juste vill tatuera in "girls" eller något annat från The 1975 för jag älskar dem och deras musik. Målade med en kajalpenna på handleden, gjorde alltid så när jag var yngre haha.

​Btw måste fixa mina naglar, får panik över dem just nu gash

Likes

Comments

tankar, åsikter

Något jag har tänkt på är hur giriga och egoistiska människor faktiskt är utan att en tänker på det. Syftar speciellt på min målgrupp, jag vet inte riktigt vad som har gått snett men något stämmer inte i vårt beteende. Jag säger inte att det handlar om alla, men väldigt många i min ålder är helt besatta av populäritet och att synas. Det är som om man har vänner för sin egen vinning och inget annat, vem man umgås med spelar knappt roll sålänge en själv syns. Jag trodde att en gav komplimanger för att en menar det men tydligen kommenterar en hit och dit bara för att andra ska se en. Det känns så falskt alltihop, som en enda stor tävling. Jag har själv upplevt det här på många olika håll och jag vantrivs. Dessutom är skitsnack på en helt annan nivå, en får knappt andas längre innan tusen åsikter och kommentarer dröser in över en. Fyfan säger jag bara, när ska vi börja låta folk vara ifred och som dem vill. Min kära mamma och jag har diskuterat detta en hel del, hur konstigt allt är. Jag vill inte vara en del av den världen, jag vill ha ärliga och härliga vänner runt omkring mig som jag kan vara vem jag vill runt utan att behöva bry mig ett skit över hur jag ser ut and so on. Annars är jag hellre ensam haha. Vill tillägga att jag har ett fåtal vänner som är så sjukt härliga att umgås med, det är ju så det ska vara! Mmm lite spridda tankar kring detta, vad som är mystiskt är att det här inte verkar vars ett lika stort problem för 99-97or men hos oss 15-16åringar är det såhär det ser ut. Knasigt tycker jag.

Likes

Comments

vardag

Godmorgon! Var så himla trött när jag vaknade klockan nio, ville bara somna om. Var dock tvungen att gå upp för att duscha, fixa mig lite och äta frukost vilket för min del betyder dricka ett glas jos. Ska nämligen cykla till tandläkaren om en halvtimme typ, ska bara på rutinkontroll. Har aldrig haft något fel på mina tänder så hoppas det håller i sig, det tror jag. Avskyr dock att ligga i den där stolen med massa verktyg i käften haha. Sist jag var där tog det bokstavligen 5 minuter så hoppas på samma idag.

Likes

Comments

tankar

Hej hörni. Hade just skrivit färdigt ett långt inlägg och gjort ett collage i metapic, så fuckar hela nätet upp sig och allt försvann. Brukar ju faktiskt sparas på nouw men inte den här gången, blir så lack. Har inget att blogga om för tillfället tyvärr. Ibland är livet bara sämst utan anledning. Är dessutom så förbannad på andra saker i min tillvaro. Det finns små skitproblem som är fett barnsliga och som inte spelar roll som jag bara inte orkar slösa tid på och sedan finns det faktiskt problem som spelar roll som jag måste ta tag i. Förresten till er som läser, har ni någon gång tänkt igenom ert liv och allt dumt en ödslar tid på? Har gjort det dem senaste veckorna och kommit fram till att dem onödiga problemen, de onödiga människorna och de onödiga valen som finns i mitt liv just nu är sånt som jag bara borde slänga i väggen. Önskar verkligen att det typ fanns en knapp jag kunde trycka på eller en dörr jag kunde stänga och bara totalt radera all negativ energi folk sprider och som bara finns där. Det finns nämligen väldigt mycket sådan för tillfället. Jag mår inte bra av det och förmodligen ingen annan heller så varför inte bara skita i det, seriöst. Det är liksom bara bullshit, och vem fan behöver det?

Likes

Comments

vardag

Kom nyss hem. Har spenderat hela kvällen med Truls nere i grötvik. Satt i hans stuga och snackade, var väldigt mys ju. Nu ska jag lägga mig i sängen, äta glass och kolla YouTube. Ses imorgon babes!

Likes

Comments

fotografi, vardag

Idag åkte jag och mamma + mammas väninna som sagt till Höganäs. Var ett jättemysigt litet kafé, minus var att de hade massa djur som satt i burar, bland annat kaniner och grisar. Hade det varit djur som de räddat hade det varit OK men det var tydligen ninisar som var uppfödda där. Usch säger jag bara.

Här kommer några halvfina bilder från dagen:

​Jag har fått ganska många komplimanger över mina jeans, de är faktiskt mina favoritjeans! Är sjukt sköna och sitter perfekt, bara en aning långa för mig med taxben. Köpte dem på GinaTricot för ett tag sen, tror dem finns kvar!

Likes

Comments