Header

Måste verkligen tipsa om en ny app som lanserades tidigare idag. Appen heter Ztable och är enligt mig nästan ett måste för alla hästintresserade. Där finns mycket inspiration till både hopp, markarbets och dressyr övningar. Detta i form av videor där dem både visar och förklarar övningarna. Där finns även en kalender där man kan lägga upp sin planering för hästen med träningar, tävlingar mm. Skönt att ha planeringen lättillgängligt på mobilen samtidigt som det blir väldigt strukturerat och bra. Ska bli så kul att testa den när Pachie kommer hem!

Sist men inte minst kan man även följa varandra och lägga upp inlägg lite liknande som på instagram. Typ uppdatera om ridpass, träningar, tävlingar osv. Så roligt att ha ett flöde med bara massa häst. Roligt att hitta lite inspiration och se hur andras vardag ser ut bland hästarna.

Ni får gärna gå in och följa mig där, ni hittar mig om ni söker på Hanna Seimre.

Likes

Comments

Ja vad har hänt på senaste egentligen? Som många säkert har lagt märke till har uppdateringen här inte varit så bra på senaste. Det beror på att det har varit väldigt mycket som har hänt samtidigt dem senaste veckorna. Mycket i skolan nu när jag går ut 9:an nästa vecka samtidigt som motivationen inte varit på topp i samband med att Fergie nu har åkt tillbaka till sjöstjärnan. Saknar henne verkligen enormt mycket!

Sen senast jag skrev har det verkligen hunnit hända otroligt mycket. Bland annat var jag och Fergie var med på klubbhoppning. Det gick verkligen riktigt bra och hon gjorde två felfria starter i 50 och 60 centimeter. Några dagar därefter hade vi vårt sista ridpass tillsammans, en hoppträning som inte kunde vara ett bättre avslut på perioden tillsammans. Hon hoppade riktigt bra och skulle säga att det var bästa träningen vi haft tillsammans. Vi avslutade helt enkelt på topp! Många tårar efter den träningen, både så otroligt glad över känslan hon gett mig under passet samtidigt som jag var så otroligt ledsen över att det var sista gången jag skulle sitta på hennes rygg. Otroligt mycket känslor som under sista veckan bara svämmade över.

Någon dag därefter bar det av mot sjöstjärnan där jag skulle gå ett tredagars weekendläger i samband med återlämnandet av Fergie. Lastningen gick riktigt bra och Fergie stod lugnt på transporten hela vägen. Väl på sjöis fick hon snabbt komma ut i en stor hage tillsammans med alla kompisar. Hon var riktigt lycklig när hon äntligen fick vara med bästa kompisen Alkmene igen. Lyckliga ponnys <3

Lägret gick verkligen otroligt fort. Träffade så otroligt många nya människor och hade riktigt roligt. Blev långa nätter med massor av snack och tidiga mornar för lite fotning i hagen. 3 riktigt bra dagar!

Under lägret provred jag även. Fick börja med att testa en storhäst på en dressyrlektion, Pandora. Inte min typ av häst. Ogillade henne absolut inte men kan inte riktigt säga vad det var som inte kändes het rätt, vi klickade helt enkelt bara inte. Nästa lektion var det hoppning. Där fick jag istället testa en ponny som heter Pachie. En 8-årig maxat d-ponny sto. Skulle nästan säga att det var lite utav kärlek vid första ögonkastet. Efter att ha ridit i knappt 15 minuter var jag förälskad. Verkligen min typ av häst. Fick testa att rida ut på henne och rida ett dressyrpass på henne utöver hopp-passet. Blev bara mer och mer säker på mitt val över att det var hästen jag ville ha hem i augusti. Så i augusti rullar transporten hem med Pachie där bak! Tror verkligen att detta kommer bli riktigt bra! Ska bli riktigt kul att få träffa henne igen om någon vecka och är även riktigt taggad på att få hem henne sen i augusti. Ska bli riktigt roligt!

Foton av mig och:

Tobias Jansson

Kim Dahl - @sjoisbilder @pachiira

Klara Wallinder - http://nouw.com/teamlorry

Likes

Comments

I veckans planering har jag mestadels fokuserat på att vi ska hitta på lite roliga saker. Inte så mycket fokus på just träningen nu utan jag vill mestadels bara ha en bra och rolig sista tid med Fergie. Detta är sista hela veckan innan det bara är några få dagar kvar tills hon åker tillbaka till sjöis. Verkligen många blandade tankar och känslor om det...

Måndag - Longering

Tisdag - Markarbetsträning

Onsdag - Långuteritt

Torsdag - Min medryttare har henne (dressyr/uteritt)

Fredag - Lösgörande dressyrpass + lastträning

Lördag - Lugn uteritt

Söndag - Klubbhoppning

Likes

Comments

Idag blev det en riktigt mysig uteritt i det fina vädret. Det fick bli Fergies vilodag denna veckan så blev en lugn uteritt i skritt, barbacka. Började med att skritta en kortare slinga som vi kallar ponnyrundan, därefter fortsatte vi bort mot en sjö. I vanliga fall brukar vi gå upp för lite backar för att komma dit men vi lyckades hitta en stig vid sidan av som vi testade på idag. Stigen var lite stenig och hade en del träd och grenar i vägen så hästarna fick verkligen hålla koll på vart dom satte fötterna. Riktigt bra träning för dem!

Undrar nu i efterhand varför vi aldrig ridit där innan. Har ridit förbi stigen så många gånger men har aldrig tänkt tanken på att man faktiskt kan välja den vägen istället. Var verkligen så himla mysigt att rida precis vid vattnet bort till den lilla stranden där hästarna fick doppa fötterna litegrann.

Frustande, nöjda och glada hästar hela uteritten. Märktes verkligen hur mycket dem uppskattade det! <3

Likes

Comments

Måndag - Aktiv vila, skritt tur i skogen

Tisdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt/dressyr)

Onsdag - Konditionspass i padocken

Torsdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt/Dressyr)

Fredag - Lösgörande pass med fokus på övergångar

Lördag - Hoppträning

Söndag - Inte riktigt bestämt mig för vad det blir här... Beror lite på hur hon känns i veckan

Likes

Comments

Utveckling är något jag tror driver oss alla framåt hela tiden. Vi vill bli bättre, se resultat på att vi faktiskt förbättrats, utvecklats. Det har varit min stora drivkraft under hela detta året. Jag har hela tiden funderat på vad jag vill utveckla och förbättra. Jag har kollat på filmer från ridpass om och om igen bara för att se vad jag kan göra lite bättre till nästa gång.

Nu i efterhand kan jag säga att det verkligen har lönat sig. Satt och kollade tillbaka på lite gamla bilder och filmer från de första veckorna med Fergie. Utvecklingen är enorm. Både jag och Fergie har utvecklats massor. Att se tillbaka på den stora utvecklingen vi har gjort gör mig riktigt stolt. Jag är stolt över allt jobb jag har lagt ner och stolt över hur mycket vi faktiskt förbättrats!

Såhär tänker jag när jag vill förbättra något:

1 - Sätt upp ett tydligt mål på vad du vill förbättra.

2 - Lägg upp en plan på hur du ska förbättra det. Vad ska du göra? Vad krävs av dig? Hur mycket tid behöver du lägga?

3 - Träna, träna, träna och du har snart nått ditt mål!

Likes

Comments

Dagens hoppträning bestod av lite travbommar, studs, kombination och fem och en halvan. Riktigt rolig övning tycker jag! Fergie gjorde det riktigt bra när jag höll en rund och bra galopp. Fick ett riktigt fint flyt på det mesta förutom kombinationen som vi hade lite svårt för. Jag hade inte en tillräckligt bra galopp när jag vände in mot kombinationen och la henne inte helt rätt vilket gjorde att det inte blev helt bra. Men när jag red ordentligt gick det riktigt bra! Riktigt nöjd!

Likes

Comments

Blev ett intensivare dressyrpass idag. Jag var helt slut efter ett hårt pass på gymmet så fick bli ett lite kortare men intensivt pass.
Körde en kortare uppvärmning för att sedan börja öva på lite enkla byten. Fergie gjorde det riktigt bra! Hon lyssnade riktigt bra för mina hjälper och var riktigt kvick och alert. Eftersom att hon gjorde det så bra redan från början bestämde jag mig för att ta fram en bom och testa att byta över den. Hon förstod inte helt till en början men efter några få försök gjorde hon sitt första byte. Så stolt och så glad! Fortfarande en hel del att jobba på för att få det att sitta ordentligt men med lite jobb så kan vi snart det också!

Så stor utveckling från när hon kom till nu! Helt annan häst. Hon är finare än någonsin just nu. Kommer vara så fruktansvärt jobbigt att hon om bara 24 dagar inte längre kommer stå hemma hos mig längre..

Likes

Comments

Måndag - Lösgörande dressyrpass

Tisdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt)

Onsdag - Galoppintervaller

Torsdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt/dressyr)

Fredag - Bommar, traggla lite på att länga och korta galoppen

Lördag - Vila

Söndag - Hoppning
någit fundersam Fergie på att det blåsta och lät en massa i manegen xD

Likes

Comments