Header

Måndag - Lösgörande dressyrpass

Tisdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt)

Onsdag - Galoppintervaller

Torsdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt/dressyr)

Fredag - Bommar, traggla lite på att länga och korta galoppen

Lördag - Vila

Söndag - Hoppning
någit fundersam Fergie på att det blåsta och lät en massa i manegen xD

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Grymt bra träning idag! Fick en riktigt bra känsla och Fergie hoppade riktigt bra, så kul! Idag red vi mycket distanser, brutna linjer och lite olika bågar mm. Vi började med en uppvärmning där vi mest kollade av så att start och stopp fungerade. Efter det var klart fortsatte vi på det vi gjorde förra träningen, länga och korta galoppen mellan två bommar. Riktigt svårt tycker jag! Jag tycker det är väldigt svårt att korta galoppen då Fergie lätt tycker det blir lite jobbigt och bryter av eller hon länger galoppen efter första bommen. Riktigt svårt men så bra övning!

Vi började med att hoppa fram på ett relaterat avstånd. Även där längde och kortade vi galoppen. Sedan hoppade vi lite på en båge. Jag måste tänka på att driva henne fram ur svängarna då hon lätt tappar farten där vilket gör att vi kommer lite dåligt på hindret vilket i sin tur gör att hon får svårare för att få en bra språngkurva över hindret. När vi hade testat att hoppa alla dem olika hindertyperna och dem olika linjerna började vi hoppa lite olika banor. Fergie hoppade grymt bra även om jag inte riktigt hängde med när hon tog av lite tidigare ;) Vi kom lite nära och lite långt bort från hindrena då och då men förutom det fick jag iallafall en grymt bra känsla. Bara att fortsätta jobba på att jag ska kunna läsa av henne bättre om hon tänker ta av lite tidigare eller lägga in ett extra språng. Jag måste även jobba på att hålla en jämn och bra galopp. Verkligen en riktigt lyckad träning!

​Vart en riktigt lång dag i stallet. Det var inte bara hoppträning utan även arbetsdag. Så halv 10 i morse samlades alla i stallet för att hjälpas åt med att fixa iordning lite hagar och olika utrymmen. Riktigt bra blev det, alla gjorde verkligen ett grymt bra jobb! 

Likes

Comments

Blev en tidig morgon i stallet då vi skulle ha ett ihop släpp med en ny häst till flocken. Hästarna sprang en del men det var inte några större problem, skönt!

Sedan var det dags för dressyrträning. Under uppvärmningen tog hon ingen bra kontakt på bettet och stoppade ut tungan en del. Jobbigt i dem lägena då jag inte alltid vet vad jag ska göra åt det. Lite roligt var det dock då hon var riktigt pigg. Vart lite förvånad efter att hon sprungit så mycket i hagen.

Träningens fokus blev mest på att hon skulle ha en bra kontakt på bettet och att jag skulle ha en stilla hand. Fergie var riktigt grinig idag och blev riktigt arg på mig när jag var på henne lite. Så fort jag la på skänkeln surade hon ihop vilket gjorde det lite svårt att få henne dit jag ville. Men efter en liten stund var hon riktigt fin och hade en trevlig form. Vi avslutade med att öva på lite halter vilket hon gjorde riktigt bra. Sista halten var grymt bra! Stor guldstjärna till henne idag.

Likes

Comments

Idag påväg till stallet hände det en liten olycka. Klantig som jag är lyckades jag ramla på cykeln och slå i mitt knä rejält. Alltså ingen ridning för mig idag. Fick därför bli en vilodag för Fergie.

Blir en lite hårdare helg för henne med dressyrträning imorgon och hoppträning på söndag. Så passa ganska bra med en vilodag idag ändå.

Riktigt taggad på helgens träningar då jag inte riktigt fått någon helt bra känsla under veckan, super att få lite hjälp i dem tillfällena!

Likes

Comments

Precis kommit hem och tagit en dusch. Var en sväng förbi gymmet och varit med på ett pass med Sofie. Vi testade på fight, vilket var riktig kul! Lite klurigt att komma ihåg alla steg när man inte kört det innan men när man kommit igång var det verkligen kul! Kändes verkligen en hel del i armar, bål, axlar och ryggen, härligt. Kommer nog ha lite träningsverk imorgon.

Jag och Sofie brukar försöka gymma tillsammans så ofta vi kan och nu är planen att vi ska försöka gå på lite pass mer regelbundet tillsammans vilket är så skoj! Blir så mycket roligare när man har någon att gymma med.

Tycker det är viktigt att hålla sig vältränad när man rider. Det blir så mycket lättare för hästen att jobba bra med en ryttare som är vältränad och har styrkan att följa med i de olika rörelserna. Jag har verkligen tänkt på det en hel del på senaste hur mycket det faktiskt påverkar hur tränad ryttaren här. Vi blir bättre ryttare om vi själva har styrkan och konditionen. Genom träning vid sidan av ridningen blir vi så mycket mer välbalanserade som ryttare.

Likes

Comments

Igår precis innan jag skulle rida gick min ridstövel sönder. Dragkedjan gick sönder helt. Jag kunde inte ens få av mig stöveln då dragkedjan fastnat högst upp och sedan hade öppnat sig hela vägen ner. Fick bli en nödlösning, tejpade stöveln så att det skulle gå att rida ändå. Tur att det finns silvertejp haha.

Har använt mina stövlar flitigt i nästan 2 år. Tycker verkligen att det varit sjukt sköna och gett ett riktigt bra stöd. Men får bli till att köpa ett par nya. Vad har ni för ridstövlar? Har ni några bra tips på ett par snygga stövlar för ett inte allt för dyrt pris?

Älskar verkligen stövlar som är lite lackade. Tycker det är riktigt snyggt!!

Likes

Comments

Idag blev det ett pass med mycket galopp. Värmde upp som vanligt för att sedan köra lite galoppintervaller i paddocken. Tre varv i galopp där jag varierade min sits mellan 2-punkt, 3-punkt, lättridning och nedsittning. Fergie var väldigt pigg vilket förvånade mig efter gårdagens hoppning. Körde 4 x 3varv = något trött ponny.

Fick tyvärr ingen bra känsla idag. Fergie ville inte ta min kontakt och blev bara slingrig och drog upp huvudet. Riktigt jobbigt. Jag kan bli så irriterad på mig själv då jag gärna börjar plocka i henne när hon håller på så fast jag vet att det inte gör saker bättre. Valde därför att hålla i ett spö när jag red fram för att fokusera på att ha händerna stilla och i en bra position.

Imorgon blir det en lugnare uteritt och lite återhämtning efter gårdagens hoppning och dagens konditionspass!

Likes

Comments

Dagens bana!

👇

Var en riktigt bra träning idag! Hon var riktigt kvick under framridningen och tog mina fattningar och övergångar riktigt bra! Fokuserade på att hon skulle ha en rund och bra galopp vilket hon verkligen hade under hela uppvärmningen, guldstjärna till henne!

Efter att hästarna var ordentligt uppvärmda började vi rida dem två bommarna längs ena långsidan. Vi började i hästarnas "vanliga" galopp för att sedan öka och minska antalet galoppsprång mellan bommarna. Jag och Fergie hade väldigt lätt för att få både 3 och 4 galoppsprång men 5 var desto svårare.

Vi började sedan med att hoppa fram på studsen till oxern och sedan studsen till det lilla korta hindret. Fergie gjorde studsen väldigt bra men hade lite svårt för att hålla en bra galopp in och ut från hindrena. Vi hoppade även kombinationen (det korta hindret till oxern). Jag hade väldigt svårt för att lägga Fergie bra på det korta hindret. Eftersom det är såpass kort så krävdes det att verkligen ha hästen inramad mot hindret men Fergie blev väldigt slingrig i svängen vilket ledde till några stopp.

Vi hoppade även räckerna som ett "S". Första gången jag skulle komma på det hade jag inte riktigt någon bra galopp vilket ledde till ett stopp på räcke 2. Klantig som jag är hoppar jag själv medans hon stannar, trillar självklart av.. Kände redan när vi vände upp på hindret att det inte blev något bra så får skylla mig själv lite. Var bara att hoppa upp igen, få upp en bra galopp och köra om! Resten av träningen gick riktigt bra! Fergie hoppade riktigt bra så länge jag hade en bra galopp. Hon förvånade mig rejält flera gånger genom att hoppa mig en hel del ur sadeln. Inget jag var beredd på så måste fortsätta jobba på min position innan och över hindret så att jag hänger med dem gånger hon väljer att hoppa lite större. Måste även fortsätta jobba på att ha en jämn höjd på mina händer för att inte störa henne. Jag höjer nämligen gärna ena handen lite i svängar mm. Så det är en riktigt dålig ovana som jag måste försöka jobba bort.

Riktigt nöjd med dagen och är riktigt motiverad för mer hoppning nu!

(Gammal bild)

Fergie har inte riktigt känts 100% i hoppningen på senaste men idag kändes det verkligen som det ska göra. Riktigt skönt!

Likes

Comments

Måndag - Hoppträning

Tisdag -Trimning, mycket övergångar och lösgörande arbete

Onsdag - Något lugnare, uteritt eller ett kortare joggingpass

Torsdag - Min medryttare har Fergie, uteritt/dressyr

Fredag - Intervallträning. Tänker mig långa galopper i paddocken, skoj!!

Lördag - Vila

Sändag - Hoppträning?

Likes

Comments

I helgen har Fergie fått en välförtjänt vila. Vi har kört på riktigt hårt i veckan så igår blev det longering och idag fick hon bara gå i hagen hela dagen.

Jag tycker verkligen det är otroligt viktigt med lite vila och återhämtning för hästarna. Speciellt dem yngre. Fergie behöver dagar då hon bara får lunka i hagen mest för det mentala. Självklart passar det inte alla hästar med vila så som att bara gå i hagen. För vissa kan det funka lika bra med en uteritt eller ett lugnt joggingpass.

Jag gillar även att ha aktiva vilodagar då och då efter lite hårdare dagar med träning. Jag promenerar, longerar eller tömkör gärna på dem dagarna. Fergie blir alltid så fin efter dem dagarna när hon får lite extra energi.

Lite fler charmiga bilder efter fredagens hoppning. Imorgon taggar vi till hoppträning. Riktigt taggad!!

Likes

Comments