Idag testade jag att rida på hackamore. Tror Fergie tyckte om det väldigt mycket. Hon kan vara väldigt strulig i munnen och vill gärna komma ifrån kontakten med bettet i vanliga fall. Men det var inget jag upplevde på hacket. Ska testa att rida på hacket över helgen och se om det är något som passar oss. Hade varit kul att ha ett annat bett/träns att variera med.

Hon tog för sig väldigt mycket mer och blev nästan lite stark stundtals. Lite svårt tyckte nog både jag och Fergie att det var till en början men hon var riktigt mjuk och fin på slutet. Hade till en början lite svårt att hålla ihop henne vilket ledde till att hon vart lite lång. Men det löste sig på slutet.

Eftersom att jag håller på att sätta igång henne igen så blev det mestadels skritt på rakt spår och stora volter. Sedan travade vi även några få långsidor i båda varven.

Riktigt duktig var hon i alla fall idag <3

Likes

Comments

Idag skrittade vi ut ponnyrundan med Alma och Sammy. Uppskattar verkligen att komma ut i skogen och bara ha det mysigt! Måste verkligen göras oftare.
Då Fergie varit oren ska vi ta det lugnt ett tag och bara skritta. Förhoppningsvis ska vi komma igång snart igen.

Lite bilder på sötponnyn för några dagar sedan <333

Likes

Comments

Idag gick vi på promenad ut i snön. Hon har inte känts helt fräsch dem senaste dagarna så blir en lugn helg så hoppas jag på att det ska vara bättre snart igen. Verkligen jätte mysigt att gå ut och gå. Det är verkligen jätte fint runt om råda nu med all snö.

Efter vår promenad passade jag på att mysa lite extra. Slutade med att jag övade lite på att knoppa. Tycker det är väldigt svårt att få alla i samma höjd och storlek men det är bara att fortsätta öva antar jag så kanske jag kan om ett tag ;)
Självklart lyckas Figgs skaka ur alla knopparna när jag skulle lämna en grep haha, busponnyn.

Resultatet efter att jag lämnat henne ensam i max 2min haha ;))

Likes

Comments

Idag blev det ett längre pass i manegen. Var egentligen tänkt att det skulle bli lite hoppning men då vi hade råkat boka fel tid blev det ändrade planer.

Då Fergie kändes väldigt spänd så jobbade vi på mycket volter och gjorde även mycket skänkelvikningar för att försöka få henne mjuk i sidorna. Hon kändes väldigt fin i galoppen till och från. Framme för skänkeln och jobbade på bra. Vi testade även på lite enkla byten vilket hon gjorde riktigt bra!
Hon var mycket mer avslappnad i slutet men fortfarande mycket som jag hade velat förbättra.

Eftersom det snöat en del idag fick jag sätta på broddar. Svårt att sätta på dem på en otålig Fergie men tillslut var hon klar för att gå ut i hagen. Verkligen mysigt med lite snö <3

Likes

Comments

Idag tömmkörde vi. Det är andra gången vi testar och hon skötte sig riktigt bra. Hon är verkligen lättlärd så hon lär sig väldigt fort vilket jag tycker är riktigt kul. Till en början tyckte hon att det var lite svårt att förstå vad jag ville men med lite hjälp ut på spåret förstod hon rätt snabbt. Förra gången jobbade vi med att hon skulle förstå start och stopp. Men idag satt det nästan direkt så vi försökte oss på att svänga lite också. Riktigt klurigt till en början men efter ett tag kunde vi det med.

Tycker verkligen det är riktigt kul att tömmköra. Är ju också verkligen bra för hästen att få jobba utan ryttare någon gång ibland. Tanken är att vi ska fortsätta tömmköra 1 gång i veckan ett tag framöver. Så förhoppningsvis ska grunderna sitta snart så att vi båda kan bli ännu bättre <3

Likes

Comments

Idag hoppade jag med Kia och Sofie. Fergie kändes riktigt spänd och stretig till en början i uppvärmningen. Ville inte riktigt gå fram för skänkeln, men efter att vi värmt upp ordentligt gick det mycket bättre. Hon var fortfarande rätt spänd och ville inte riktigt ta kontakt, men jaja bara att ta nya tag nästa gång. När vi väl började hoppa fram gick det bara bättre och bättre. Hittade inte riktigt avstånden till en början vilket resulterade i att hon hoppade rätt långt innan flera av hinderna. 

För 2 månader sedan hade hon troligen tagit ett extra litet språng innan och hoppat nära hindret så jag var verkligen inte beredd på att hon skulle ta i och hoppa så långt ifrån. Tror vi båda tyckte att det var riktigt roligt att få hoppa lite nu efter skadan. 

I slutet la vi ihop hinderna till lite olika små banor. Gick verkligen bra och hon hoppade riktigt fint på flera av hinderna. Tidigare har hon backat av lite innan hinderna men verkligen inget hon gjorde idag. Var nästa lite tvärt om, hon fick helt egen drivning och "drog" sig mot hinderna vilket var riktigt kul! Avslutade med att hoppa ett relaterat avstånd där ena hindret låg på 1m. När jag väl kom på hindret hade jag ingen aning om höjden så jag vart riktigt förvånad efteråt. Nytt höjdrekord för mig haha.

Kim (@sjoisbilder) var även med och fotade och hjälpte till vilket var riktigt kul! Uppskattar verkligen all hjälp vi fick <3 Hon är verkligen grym på att fota!

Riktigt nöjd över dagens pass även om det fortfarande finns mycket att förbättra. Riktigt kul att äntligen få hoppa igen! <3

Likes

Comments

Den 8e Juni åkte jag till Sjöstjärnan för att äntligen få provrida. Väl där fick jag provrida Maisy, Fancy och Fergie. Nästan så fort jag hade suttit upp på Fergie så hade jag bestämt mig. Hon var hästen jag ville ha.

20e augusti körde äntligen transporten upp på var gårdsplan. Vi hade haft en del problem med lastningen på sjöis men när vi väl kom fram var humöret på topp. Dem första två veckorna tog vi det rätt lugnt med mycket uteritter och mys. Dem två veckorna flög verkligen iväg, jag han med att få min första avramling på Figgs, delsjöuteritt och massor mer skoj. Nästan hela tiden var Kia, Sofie och Isabel med och höll mitt humör uppe på topp!

Veckorna fortsatte flyga iväg. Vi började vara med på hoppträningarna vilket gick riktigt bra. Vi hade lite problem med framåtbjudningen då hon gärna backade av lite innan varje hinder. Men det gick hela tiden bättre och bättre och jag började äntligen känna att jag började hitta ridningen på henne. Undertiden drog hon även på sig en uppackning så det blev vila några dagar och på med ett par bakskor.

Det gick några veckor men I slutet av oktober kom hon in från hagen och var ordentligt halt. Blev en veckas vila där även hovslagaren var och kolla på henne men då han inte kunde hitta något och hon inte blev bättre fick veterinären komma. Hon blev behandlad i vänster fram knä och sedan återstod 2 veckors vila. Veckorna med vila bestod av massor av mys med Figgs som hade alldeles för mycket energi över. Efter alla veckor av vila var det äntligen dags för att börja att sätta igång henne. 1 månads igångsättning på rakt spår. Fergie hade alldeles för mycket energi, vilket inte var så konstigt, men då hon inte riktigt vet vad hon ska göra med den så resulterade det i stegringar.

Vi fick även besök av Henning som kom med ny sadel. Väldigt stor skillnad, passar mig så mycket bättre och även Fergie. Innan hade vi en hoppsadel men fick nu byta till en allroundsadel istället. Enligt mig väldigt skönt då det ändå är dressyr och uteritter som jag lägger mest timmar på.

I slutet av december fick vi äntligen börja rida på böjt spår igen. Riktigt skönt att äntligen kunna börja rida någorlunda normalt igen. Red även lite bommar vilket Fergie tyckte var JÄTTE kul. Riktigt glad var hon och tog verkligen i över varje bom haha. Vi lasttränade även vilket gick super bra. Efter ca 20min stod hon på transporten.

Är verkligen sån sjukt stor skillnad från när hon kom. När hon kom var det lite som att hon stängt in sig i sin egna lilla "bubbla". Gick inte riktigt att få kontakt med henne. Ville inte gå fram ordentligt och gjorde allt för att slippa arbeta. Nu är det som en helt annan häst. Hon har äntligen släppt sin "bubbla" och visar vilken underbar personlighet hon har. Hon har blivit en helt annan häst att rida. Så mycket mer egen framåtbjudning och hon är så mycket mer positiv till arbete.

Ångrar inte en sekund att det blev just hon. Hon gör mina dagar så mycket bättre, det blir inte en tråkig stund med henne. Riktigt taggad på vart 2017 kommer leda!! <3

Likes

Comments

I helgen har jag haft stallet, det innebär att vi tar hand om alla ridskolehästar, fodringar, in/ut släpp mm. Har verkligen vart en tuff helg men den avslutades verkligen på bästa sätt. Vi håller på att sätta igång henne igen just nu så blev ett sent pass i manegen. Gick verkligen super bra. Hon var riktigt pigg och framåt. Eftersom vi bara får rida på rakt spår nu under igångsättningen är det rätt svårt att hålla henne fokuserad. Varierade lite med att ställa inåt/utåt med mycket halter och fokus på att hon inte skulle skjuta ut bogarna. Har äntligen fått börja trava lite nu så vi trava små korta sträckor med många pauser emellan.
Blev verkligen mjuk och följsam på slutet. Verkligen jätte nöjd över idag då hon krånglat en del med stegringar mm på senaste eftersom hon har så mycket energi över. Men verkar börja lugna sig lite nu när hon äntligen får röra på sig mer.

Bästa Figgs <3

Likes

Comments

Idag stod promenad på schemat. Skötte sig verkligen super bra! Inget bus, utan hon höll sig lugn på marken. Hoppade till någon enstaka gång men verkligen lugn i jämförelse med igår. Verkligen jätte mysigt att bara gå runt och prata med Sofie. Eftersom hon skötte sig så pass bra så gick vi även ut en kort stund bort till tunneln. Vi har fått lite snö och blir verkligen så himla mysigt.

Kommer att sätta igång henne långsamt nu under 30 dagar om allt går som det ska. 10dagar skritt, 10dagar trav, 10 dagar galopp, och om allt känns bra ska vi sedan vara fullt igång igen.

Likes

Comments

Fergie är äntligen bra! Är så otroligt glad just nu. Som jag trodde är Fergie otroligt pigg och hon var väldigt svår att kontrollera när hon skulle få gå ut. Bockade, stegrade och bara snurrade runt, knasponny. Tänkte gå ut och promenera men var omöjligt med en galen Fergie ;) Hon fick istället gå ut i en lite större hage för att bli av med lite av all energi. Tror det uppskattades mycket av henne. Hon tyckte det var riktigt kul och hon lyckades hälsa lite på Lorry som stod i hagen brevid. Riktigt knasig dag men åhh vad glad jag är över att hon är bra igen <3

Mer uppe i luften än på marken ;))

Likes

Comments