Header

I veckans planering har jag mestadels fokuserat på att vi ska hitta på lite roliga saker. Inte så mycket fokus på just träningen nu utan jag vill mestadels bara ha en bra och rolig sista tid med Fergie. Detta är sista hela veckan innan det bara är några få dagar kvar tills hon åker tillbaka till sjöis. Verkligen många blandade tankar och känslor om det...

Måndag - Longering

Tisdag - Markarbetsträning

Onsdag - Långuteritt

Torsdag - Min medryttare har henne (dressyr/uteritt)

Fredag - Lösgörande dressyrpass + lastträning

Lördag - Lugn uteritt

Söndag - Klubbhoppning

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag blev det en riktigt mysig uteritt i det fina vädret. Det fick bli Fergies vilodag denna veckan så blev en lugn uteritt i skritt, barbacka. Började med att skritta en kortare slinga som vi kallar ponnyrundan, därefter fortsatte vi bort mot en sjö. I vanliga fall brukar vi gå upp för lite backar för att komma dit men vi lyckades hitta en stig vid sidan av som vi testade på idag. Stigen var lite stenig och hade en del träd och grenar i vägen så hästarna fick verkligen hålla koll på vart dom satte fötterna. Riktigt bra träning för dem!

Undrar nu i efterhand varför vi aldrig ridit där innan. Har ridit förbi stigen så många gånger men har aldrig tänkt tanken på att man faktiskt kan välja den vägen istället. Var verkligen så himla mysigt att rida precis vid vattnet bort till den lilla stranden där hästarna fick doppa fötterna litegrann.

Frustande, nöjda och glada hästar hela uteritten. Märktes verkligen hur mycket dem uppskattade det! <3

Likes

Comments

Måndag - Aktiv vila, skritt tur i skogen

Tisdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt/dressyr)

Onsdag - Konditionspass i padocken

Torsdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt/Dressyr)

Fredag - Lösgörande pass med fokus på övergångar

Lördag - Hoppträning

Söndag - Inte riktigt bestämt mig för vad det blir här... Beror lite på hur hon känns i veckan

Likes

Comments

Utveckling är något jag tror driver oss alla framåt hela tiden. Vi vill bli bättre, se resultat på att vi faktiskt förbättrats, utvecklats. Det har varit min stora drivkraft under hela detta året. Jag har hela tiden funderat på vad jag vill utveckla och förbättra. Jag har kollat på filmer från ridpass om och om igen bara för att se vad jag kan göra lite bättre till nästa gång.

Nu i efterhand kan jag säga att det verkligen har lönat sig. Satt och kollade tillbaka på lite gamla bilder och filmer från de första veckorna med Fergie. Utvecklingen är enorm. Både jag och Fergie har utvecklats massor. Att se tillbaka på den stora utvecklingen vi har gjort gör mig riktigt stolt. Jag är stolt över allt jobb jag har lagt ner och stolt över hur mycket vi faktiskt förbättrats!

Såhär tänker jag när jag vill förbättra något:

1 - Sätt upp ett tydligt mål på vad du vill förbättra.

2 - Lägg upp en plan på hur du ska förbättra det. Vad ska du göra? Vad krävs av dig? Hur mycket tid behöver du lägga?

3 - Träna, träna, träna och du har snart nått ditt mål!

Likes

Comments

Dagens hoppträning bestod av lite travbommar, studs, kombination och fem och en halvan. Riktigt rolig övning tycker jag! Fergie gjorde det riktigt bra när jag höll en rund och bra galopp. Fick ett riktigt fint flyt på det mesta förutom kombinationen som vi hade lite svårt för. Jag hade inte en tillräckligt bra galopp när jag vände in mot kombinationen och la henne inte helt rätt vilket gjorde att det inte blev helt bra. Men när jag red ordentligt gick det riktigt bra! Riktigt nöjd!

Likes

Comments

Blev ett intensivare dressyrpass idag. Jag var helt slut efter ett hårt pass på gymmet så fick bli ett lite kortare men intensivt pass.
Körde en kortare uppvärmning för att sedan börja öva på lite enkla byten. Fergie gjorde det riktigt bra! Hon lyssnade riktigt bra för mina hjälper och var riktigt kvick och alert. Eftersom att hon gjorde det så bra redan från början bestämde jag mig för att ta fram en bom och testa att byta över den. Hon förstod inte helt till en början men efter några få försök gjorde hon sitt första byte. Så stolt och så glad! Fortfarande en hel del att jobba på för att få det att sitta ordentligt men med lite jobb så kan vi snart det också!

Så stor utveckling från när hon kom till nu! Helt annan häst. Hon är finare än någonsin just nu. Kommer vara så fruktansvärt jobbigt att hon om bara 24 dagar inte längre kommer stå hemma hos mig längre..

Likes

Comments

Måndag - Lösgörande dressyrpass

Tisdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt)

Onsdag - Galoppintervaller

Torsdag - Min medryttare har Fergie (Uteritt/dressyr)

Fredag - Bommar, traggla lite på att länga och korta galoppen

Lördag - Vila

Söndag - Hoppning
någit fundersam Fergie på att det blåsta och lät en massa i manegen xD

Likes

Comments

Grymt bra träning idag! Fick en riktigt bra känsla och Fergie hoppade riktigt bra, så kul! Idag red vi mycket distanser, brutna linjer och lite olika bågar mm. Vi började med en uppvärmning där vi mest kollade av så att start och stopp fungerade. Efter det var klart fortsatte vi på det vi gjorde förra träningen, länga och korta galoppen mellan två bommar. Riktigt svårt tycker jag! Jag tycker det är väldigt svårt att korta galoppen då Fergie lätt tycker det blir lite jobbigt och bryter av eller hon länger galoppen efter första bommen. Riktigt svårt men så bra övning!

Vi började med att hoppa fram på ett relaterat avstånd. Även där längde och kortade vi galoppen. Sedan hoppade vi lite på en båge. Jag måste tänka på att driva henne fram ur svängarna då hon lätt tappar farten där vilket gör att vi kommer lite dåligt på hindret vilket i sin tur gör att hon får svårare för att få en bra språngkurva över hindret. När vi hade testat att hoppa alla dem olika hindertyperna och dem olika linjerna började vi hoppa lite olika banor. Fergie hoppade grymt bra även om jag inte riktigt hängde med när hon tog av lite tidigare ;) Vi kom lite nära och lite långt bort från hindrena då och då men förutom det fick jag iallafall en grymt bra känsla. Bara att fortsätta jobba på att jag ska kunna läsa av henne bättre om hon tänker ta av lite tidigare eller lägga in ett extra språng. Jag måste även jobba på att hålla en jämn och bra galopp. Verkligen en riktigt lyckad träning!

​Vart en riktigt lång dag i stallet. Det var inte bara hoppträning utan även arbetsdag. Så halv 10 i morse samlades alla i stallet för att hjälpas åt med att fixa iordning lite hagar och olika utrymmen. Riktigt bra blev det, alla gjorde verkligen ett grymt bra jobb! 

Likes

Comments

Blev en tidig morgon i stallet då vi skulle ha ett ihop släpp med en ny häst till flocken. Hästarna sprang en del men det var inte några större problem, skönt!

Sedan var det dags för dressyrträning. Under uppvärmningen tog hon ingen bra kontakt på bettet och stoppade ut tungan en del. Jobbigt i dem lägena då jag inte alltid vet vad jag ska göra åt det. Lite roligt var det dock då hon var riktigt pigg. Vart lite förvånad efter att hon sprungit så mycket i hagen.

Träningens fokus blev mest på att hon skulle ha en bra kontakt på bettet och att jag skulle ha en stilla hand. Fergie var riktigt grinig idag och blev riktigt arg på mig när jag var på henne lite. Så fort jag la på skänkeln surade hon ihop vilket gjorde det lite svårt att få henne dit jag ville. Men efter en liten stund var hon riktigt fin och hade en trevlig form. Vi avslutade med att öva på lite halter vilket hon gjorde riktigt bra. Sista halten var grymt bra! Stor guldstjärna till henne idag.

Likes

Comments

Idag påväg till stallet hände det en liten olycka. Klantig som jag är lyckades jag ramla på cykeln och slå i mitt knä rejält. Alltså ingen ridning för mig idag. Fick därför bli en vilodag för Fergie.

Blir en lite hårdare helg för henne med dressyrträning imorgon och hoppträning på söndag. Så passa ganska bra med en vilodag idag ändå.

Riktigt taggad på helgens träningar då jag inte riktigt fått någon helt bra känsla under veckan, super att få lite hjälp i dem tillfällena!

Likes

Comments