Som ni säkert märkt så har det inte kommit upp några inlägg på några dagar. När jag skulle rida i onsdags så haltade hon tyvärr väldigt mycket så har inte blivit någon ridning på några dagar. Idag var även vår hovslagare där och kollade på henne men han kunde inte hitta något. Hon är varken varm eller svullen så det är väldigt svårt att säga vad det skulle kunna vara. Troligen har hon hittat på något knasigt i hagen. Nu blir det vila i helgen och förhoppningsvis har det blivit bättre om några dagar. Kia gav oss iden om att jag ska testa att lära henne något nytt under tiden medan hon bara vilar. Så vi får se hur det går med det ;) Fergie är verkligen fylld med massor av energi nu när det blivit så mycket vila. Nu håller jag iallafall alla tummar och tår för att det ska bli bra snart igen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag blev det en blöt träning i padocken. Vi började med att göra en lätt uppvärmning i skritt, trav och galopp. Hon kändes redan från början rätt framåt vilket var kul! Sedan red vi på en åttvolt så vi red ett varv på volten för att sedan byta omvolt. Vi började med att göra detta i skritt för att sedan gå över till att glra det i trav. Vi la mycket fokus på att hon skulle jobba ordentligt med bakbenen. Fick jobba massor med att få in hennes bog då den gärna flyter ut ibland. Både jag och Figgs tycker det är mycket svårare i vänster varv fick massor av tips på hur jag skulle göra där. Hon blev verkligen mjuk och fin i slutet och jobbade på riktigt bra. Mycket mer följsam och kändes som att hon hittade sin balans bättre. Verkligen jätte nöjd över henne idag! Imorgon får det bli något lugnare nu när hon varit så duktig hela veckan.
Bästa bästa Figgs <3

Likes

Comments

Idag red vi ett dressyr pass i padocken men med ett litet sockerbitshinder. Var från början tänkt att vi skulle hoppa lite studs också men då ridskolan kom och skulle bygga fram blev det ett dressyr pass istället. Vi avslutade med lite skutt över sockerbitshindret vilket var skoj. Hon var verkligen sjukt fin! Tror verkligen att detta var det bästa passet vi haft hittills. Hon tog stödet på bettet och jobbade verkligen super bra med bakbenen. Fick till en riktigt stabil och bra form på slutet. Dem senaste veckorna har vi testat med lite olika sorters bett. Idag fick jag låna ett tre delat bett med fasta ringar som jag testade på henne. Kändes verkligen jätte bra. Ska testa imorgon också och se hur det känns då. Är så sjukt lycklig över att det blev just Fergie som fick komma hem till mig. Kunde inte valt en bättre häst <3

Likes

Comments

Idag blev det ett dressyrpass i manegen. Dem hade plattat till underlaget idag vilket var riktigt bra till en början. Men så fort vi började galoppera blev det djupa gropar i underlaget. Hon var verkligen sjukt duktig idag. Fick en riktigt bra känsla! Mjuk och fin men lite strulig i handen. Verkligen sjukt duktig och så nöjd över henne!! <3

Inte en så nöjd Fergie som fick vara handhäst medans jag mockade haha

Likes

Comments

Idag blev det ett lite längre dressyr pass. Vi började inne i manegen där vi värmde upp, vi har precis fått nytt underlag så det var väldigt djupt, sjukt bra träning egentligen men jag bestämde mig för att rida i padocken istället. Idag fokuserade jag mycket på att hon skulle ta stödet på bettet och fortfarande behålla framåtbjudningen. Dem senaste veckorna har det varit mycket fokus på att hon ska bjuda mer framåt utan att man ska behöva tjata på henne. Börjar äntligen känna att hon börjar hitta framåtbjudningen mer och mer av sig själv vilket är riktigt skönt! Blev mycket fokus på skitten och traven idag. Riktigt fin på slutet!! Riktig guldstjärna till henne idag <3

När jag tvättade ur vattenkoppen idag så hittade jag en enkrona?! Fattar verkligen inte hur den kommit dit. Jag själv har aldrig några pengar med mig och förstår inte hur någon skulle kunna tappat den i vattenkoppen haha.

Likes

Comments

Idag stod uteritt på schemat. Både Allis och Figgs var riktigt pigga och man märkte verkligen att dem tyckte det var skoj. Vi red bort till delsjön och en liten bit uppför några galopp backar innan vi vände. Vi tog det lite lugnare till en början men i slutet lät vi dem springa på. Verkligen så mysigt och roligt. Verkligen perfekt väder idag för att rida ut. Inte allt för mycket folk och alldeles lagom ridväder. Verkligen riktigt lyckad dag!

Likes

Comments

​Idag blev det massor av bus på ängen. Fergie tyckte det var sjukt kul och studsade en del haha. När vi hade ridit några gånger fram och tillbaka över ängen gick vi ner till en fotbollsplan som ligger lite nedanför där vi red lite mer ordentligt. Hon var verkligen sjukt duktig och jobbade sjukt bra med bakbenen. Imorgon blir det vilodag och massor av mys <3

Likes

Comments

Denna veckan har verkligen inte vart på topp men helgen kunde inte börjat bättre. Jag och Kia red ett kort pass i manegen med mycket fokus på att hon skulle gå fram ordentligt vilket hon gjorde så bra! Vi avslutade med att skritta ut runt en liten slinga i skogen som vi kallar ponnyrundan. Verkligen jätte mysigt! Uppskattar verkligen alla stunder i stallet med alla fina vänner. Ponnyrundan avslutades med en Allis som hoppade jämfota rätt upp i luften vilket ledde till ett skrattanfall haha.

Testade även ett två delat nytt bett vilket jag verkligen inte tyckte om. Ska testa det några gånger till och se om det funkar bättre. Hon ville verkligen inte ta stöd på det idag utan körde upp huvudet istället. Verkligen jobbigt att rida igenom henne när hon gör så men men vi får fortsätta testa oss fram till vi hittar något som passar oss båda!

Fredagskvällen spenderas hos Kia med massor av mys och gott <3

Likes

Comments

Idag hade jag egentligen tänkt att rida dressyr men jag fick gå lite tidigare från lektionen, Sofie och Kia hade planerat att dem skulle hoppa så jag var med och hoppade en stund med dem. Hade haft en riktigt dålig dag så när jag kom till stallet var humöret verkligen inte på topp. Vi började med att värma upp för att sedan börja hoppa fram på ett litet sockerbitshinder. Det gick verkligen inte bra. Hon backade av precis innan hinder flera gånger vilket fick mig så sjukt frustrerad. Testade några gånger till, efter ett tag när jag fick igång galoppen så gick det så sjukt bra! Hon hoppade sockerbitskombinationen med lätthet även om hon brukar tycka det är svårt med avstånden. Vi hoppade sedan lite på ett rättuppstående vilket gick så bra. Fick verkligen in tekniken på hur jag skulle göra för att vi skulle få ett bra språng. Vi gjorde några små missar men det tar jag på mig själv.

Avslutade med att hoppa ett relaterar avstånd. Eftersom vi hade lite olika storlekar på hästarna blev det lite fel i avståndet men hon hoppade verkligen bra över första hindret. På det andra hindret blev det att vi hoppade lite nära pga avståndet. Hon var verkligen sjukt duktig idag!

Bästa bästa Fergie <3

Likes

Comments

Idag fick vi rida i padocken. Det var riktigt kallt och blåste mycket så varken jag eller Fergie tyckte det var särskilt roligt. Körde ett kortare pass bara för att rida igenom henne lite och så att hon får röra på sig ordentligt. Avslutade med att skritta av ute vilket vi båda uppskattade! Nu har det ju vart ett par lugna dagar så tänker mig att vi ska komma igång nu igen. Tanken är också att vi ska testa att last träna i helgen om det går ihop ;) Hoppas verkligen på att det ska funka, då ett av mina mål för hyrperioden är att vi ska kunna lasta utan att det ska ta allt för lång tid. Det lär nog ta en del tid och träning men när vi äntligen lyckas kommer det vara en så otroligt skön känsla. Har ju väldigt svårt att ta mig någonstans om hon inte vill lastas ;) Idag blev det även massor av mys i spolspiltan medans jag fixade med hennes rasp. Bästa ponnyn gick ner i spolspiltan idag helt frivilligt! Ser verkligen framsteg hela tiden vilket är så otroligt kul! <3

Likes

Comments