På sommaren har vi ju någon form av grillhysteri, åtminstone hemma hos mig då det ska vara grillat var och varannan dag så fort solen lyser.

Innan jag blev vegan älskade jag faktiskt en grillad köttbit och ibörjan tyckte jag det kändes lite tråkigt att grilla men drt finns faktiskt så mycket roligt och gott man kan grilla som vegan!

Gör olika grillspett med grönsaker/tofu eller att grilla oumph är jätte gott. Majskolvar och marinerade champinjoner är mina favoriter!

så idag får alla tända grillen och exprimentera med grönsaker istället för kött!

Gårdagensmiddag i sommar värmen. Grillad  toufu och majskolv med ugnsbakad potatis och en stor sallad

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

smoothiebowls är något jag ääälskar och skulle kunna äta varje dag, till varje måltid.

Dom går att variera i en oändlighet och jo, man blir mätt bara man äter tillräckligt mycket.

En annan sak är att man verkligen inte behöver ha i mejeriprodukter. Många recept innehåller tex yoghurt men för det mesta så brukar jag endast tillsätta vatten eller ibland någon växtbaserad mjölk, havre/mandel/kokos mm.

Basen på mina är oftast banan. Det ger både en god, naturlig sötma och en krämigare konsistens. Avokado är också super bra om man vill ha den krämig.
Sen kan man variera sig hur mycket som helst och egentligen slänga i det man har hemma. Något som kan vara bra att tänka på för att få en bra balans med smakerna är att ha både något surt och sött, tex banan som är söt och hallon som är sura eller pressa ner lite citron eller lime.

För att få till en bowl så att den inte blir för rinnig är det bra att ha någon fryst frukt/bär i och inte för mycket vätska. Börja med lite och öka sedan mängden.

Vill man ha en extra touch i sin smoothiebowl finns det massor med superfoodspulver med olika egenskaper och smaker. Proteinpulver kan man ha i för att öka mättnadskänslan, jag använder hamapaprotein som är helt naturligt utan tillsatser. Ha även gärna i någon form av gröna blad tex spenat för att få i dig mer näring och jag lovar att det inte kommer smaka konstigt. Ett tips är att köpa fryst hackad spenat i kuber då är det bara att ha i några stycken.

Mina två favoritbowls:

Banan/blåbär/hallon
2-3 bananer
ca 1 dl frysta hallon
ca 1 dl frysta blåbär
1/2 pressad citron
1 block spenat
valfritt: 1 msk hampaprotein/1 msk acaipulver

Mixa med lite vatten i taget tillls den får en krämig konsistens. Lägg upp i en skål och toppa med en skivad banan och valfria bär.

Grön bowl med mango och spenat
2-3 bananer
ca 200g fryst mango
2 block spenat eller en stor näve babyspenat
1/2 pressad citron
valfritt 1msk hampaprotein/1tsk spirulinapulver

Mixa ihop och tillsätt lite vatten i taget. Häll upp i en skål och toppa med en skivad banan och valfria frön och bär

Likes

Comments

Den här äppelpajen smakar exakt som vilken paj som helst men den är helt vegansk. Den är inte nyttig för fem öre men deffenitivt bra för själen vilket vi behöver ibland.

Jag försöker att få till den berömda balansen.
Jag har under många år haft "allt eller inget" tänket, om jag tar en kaka har jag förstört hela min nyttiga dag och kan lika gärna äta alla kakor, plus två paket till... Jag känner att sen jag började med den veganska kosten är jag åtminstone på rätt väg, det sker fortfarande men inte lika ofta. Små steg fram är bättre än bak 😉

Så baka denna himelskt goda paj och njut av den utan att få dåligt samvete för egentligen, vad gör en eller två bitar paj om 2 veckor?

Recept vegansk äppelpaj:
125 g mjölkfritt smör (tex carlshamn)
3/4 dl socker
1 dl mjöl
1 1/2 dl havregryn

2 st äpplen
1/2 dl socker
kanel + kardemumma

Blanda smör, socker, mjöl och havregryn till en grynigmassa.
Skiva äpplena tunt och lägg i en form, strö över kardemumma, kanel och socker och strö sedan degen jämnt över.
Grädda ca 20 minuter tills den blir gyllenbrun.
Servera med vegansk vaniljglass (tex gbs)

Ha en underbar helg!

Likes

Comments

välkommen till min blogg.
I denna kommer jag dela med mig av mesta dels vegansk mat då jag nyligen själv har bestämt mig för att bli vegan och ni får följa med på min resa och utveckling helt enkelt.

För övrigt så är jag en tjej på snart 25 och som just nu håller på att studerar.

Likes

Comments