Header

Hej igen💕

Idag gjorde jag vaniljbullar som pappa ska ta med till sitt jobb. (Han har fyllt år nyss)
Det var första gången och de blev verkligen inte bra..😣 jag tänker tyvärr inte skriva receptet här om det nu var så att det stod fel. Jag kan ha läst fel men jag är ganska säker på att om det står att man ska ha 17 dl vetemjöl och degen blir torr när man haft i 14, så måste det vara något fel. Det stod heller inget om att man skulle spara lite till utbakningen.. Nästa gång tänker jag göra efter ett annat recept💟

Men här får ni se lite bilder av hur de blev🌸

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej💟

Idag kommer ett supergott och löjligt enkelt recept på kladdkaka😜 om ni kollar några inlägg innan detta hittar ni "hur du lyckas med kladdkaka" Där finns 4 tips på hur du får en perfekt kladdkaka💕

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl

•Sätt ugnen på 150°C
•Häll alla ingredienser i en bunke och rör ihop med en slev eller slickepott.
•Häll smeten i en smord form och grädda mitt i ugnen i 20-25 min.

Lycka till🌸

Likes

Comments

Hej!💟

Jag tänkte inte skriva ett inlägg till idag, men eftersom att jag är så exalterad på en grej så tänkte jag att jag kunde berätta det för er😋💟 vi var ju som sagt i Gbg. Vi gick på en av alla gator och plötsligt stötte jag på en skylt där det stod Leilas General Store

Min reaktion var; Öh ser jag i syne, eller är det verkligen sant?!

Först tänkte jag att det bara va en affär som sålde lite tillbehör från Leilas General Store. Men när jag gick in insåg jag att det var en affär som bara sålde grejer därifrån. Shit vad jag blev glad😍

Hittade det ni ser på bilden nedan, kan inte riktigt förklara vad det är.. Själva burken kostade 59kr, ville man ha ett lock med hål för ett sugrör fick man köpa det för sig, det kostade 29kr.

Det var bara det jag ville säga, godnatt på er<3

Likes

Comments

Hej! Här kommer 4 tips på hur du lyckas perfekt med en kladdkaka!💟

1. Vispa ALDRIG ihop ingredienserna, det gör att luft kommer in i smeten och man vill ju inte ha kakan luftig och torr, utan kompakt och kladdig. Använd istället en slev eller slickepott.
2. Ha aldrig i bakpulver eller liknande för att få kakan högre, då blir kladdkakan också luftig och torr.
3. När kladdkakan är hård i kanterna och dallrig i mitten är den klar. Låt den aldrig stå i ugnen tills den är fast men ändå kladdig, den kommer stelna sen och har den då stått en stund till i ugnen kommer den bli torr.
4. Ställ kladdkakan i kylen över natten (eller över dagen om du har bakat den på morgonen och ska ha den på kvällen) då blir den så där seg och god😍

Ett recept på kladdkaka kommer imorgon🙈😍💟 ha en bra lördag🌸

Likes

Comments

Hej igen🌸 tänkte att jag kunde skriva ett recept nu då jag inte kan uppdatera om bakning eller så imorgon. Heldag i Göteborg✋🏼❤️ kanske hinner göra ett kort inlägg under dagen men lovar inget💟 


Receptet är på macarons utan mandel och utan nötter!👌🏼 

Är själv allergisk mot nötter, mandel och jag vet att många andra oxå är det. Det är synd. Så mycket man inte kan äta t.ex macarons som i vanliga fall innehåller mandelmjöl. Men jag tänkte ikväll dela med mig av ett recept där jag till stor del har improviserat.


Vet inte exakt hur många det blir men runt 20 st skulle jag tro

Kakorna:

100 g malda pumpakärnor
110 g äggvita (3-4 ägg beroende på storlek)
5 msk strösocker
200 g florsocker
Valfri pastafärg/karamellfärg

Smörkräm:

100 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
2 msk hallon (saften från frysta hallon som är tinade)

•Mixa kärnorna till ett mjöl, sila bort stora bitar.
•Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt strösocker lite i taget.
•Ha i 2-3 droppar pastafärg (den är väldigt dryg jämfört med karamellfärg och ger därför mycket mer färg.)
•Vänd sedan ner kärnorna och florsocker.
•Häll smeten i en sprits och spritsa runda kakor, ca 4 cm.
•Låt vila på plåten i 1 timma.
•Sätt ugnen på 150° (helst inte varmluft, har läst och märkt det själv att de blir bättre med bara över och undervärme.) och grädda kakorna i 15 min.

Smörkräm:

•Vispa smör och florsocker mjukt.
•Tillsätt hallonsaften och äggulan, och vispa fluffigt.
•Spritsa eller bred ut smörkräm på en kaka och tryck lätt en annan ovanpå.

Lycka till❤️

Sprid gärna min blogg så fler hittar hit🇸🇪😋

Likes

Comments

Heej!💟

Äntligen fredag eftermiddag! Heeeelg❤️ ska ni göra nåt roligt i helgen? Jag ska till Gbg😏😋💟 och kanske baka något😊 har ni förslag på nåt jag kan baka iså fall? Kommentera👇🏼
Btw, här har det varit så skumt väder, ena sekunden regn andra sol. Och nu är det både sol, regn och blå himmel på det..😉


Idag tänkte jag tipsa er om pastafärger. Jag föredrar pastafärg istället för karamellfärg då pastafärgen är mycket drygare. Det räcker med att doppa en grillpinne i färgen och sedan i smeten, så är den hur stark som helst😋 det räcker mycket längre oxå👌🏼

Jag använder mig av pastafärg från märket Wilton, som säljer mängder av baktillbehör. Det finns i så många olika färger och nyanser så man hittar alltid rätt färg😉 har inte sätt mer än på cervera, pastafärger från just Wilton. Där är de rätt så dyra oxå, 69:- (tror jag) för en burk.. Jag köpte ett 8-pack i London på Selfridges för 180:- Annars finns det ju att beställa på nätet👌🏼


Dessa cupcakesen använde jag Wiltons pastafärg till, superstarka färger och ändå använde jag väldigt lite färg👏🏼💟

Likes

Comments

Hej💟

Det har gått ett halvår sen senaste inlägget.. Oops🙈 jag kände inte för att blogga men nu tänkte jag försöka uppdatera minst 2 ggr i veckan om bakning, precis som innan💟

Så, jag tänkte redan idag lägga ut ett recept på en superdupergod brownie💟

till 24 bitar:

200 g smör
4 dl strösocker
2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg

glasyr:
150 g mjölkchoklad
4 msk kakao
1 1/2 dl florsocker
100 g smör
•Sätt ugnen på 150°C
•Smält smör och socker under omrörning. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smörblandningen och rör ihop till en smet.
•Vispa i äggen.
•Häll smeten i en form som är 25x30 cm och klädd med bakplåtspapper.
•Grädda mitt i ugnen 20 min. Låt svalna.

Glasyr:
•Smält chokladen över vattenbad.
•Ta kastrullen från värmen och rör i smöret, kakao, florsocker.
•Bred glasyren över kakan.

Likes

Comments

Hej💕 jag ber såå mycket om ursäkt för världens sämsta updt. Det har vart en del i skolan, men nu ska jag skärpa till mig och skriva här minst varannan dag.🙈🍁❤️ men iaf, jag gjorde vaniljmuffins idag, som faktiskt blev fina😊👌💖 receptet kommer här:

50 g smör
2 ägg
2dl socker
3dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk.

•Smält smöret
•Vispa ägg och socker pösigt
•Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dom i äggblandningen
•Tillsätt mjölken och smöret och blanda.
•Grädda mitt i ugnen (200°) i 10 min.

Ha en bra söndag och njut av höstlovet!👊❤️😂🍁












Likes

Comments

Idag är det söndag, vilket betyder att det är skola imorgon. Jag är ledig från klockan 12 vilket är rätt så chill (går inte in på detalj)..
Men, vi går bara en vecka till i skolan och sen äre lov! Såå najjs❤️💩 jag ska dels till Ullared då och shoppa nödvändiga saker såsom baksaker😜💕

Men i alla fall, idag var jag och fikade med min pappa, tog en varm choklad vilket passar bra nu till höstvädret🙈🍁 när jag kom hem gjorde jag en sats knäck till, för dom jag gjorde igår blev ganska misslyckade... (Läs mer i inlägget innan) det var typ det jag hann med idag😅❤️ ha en bra kväll👌🍁








Likes

Comments

Tänk, de är bara 2 månader kvar till julafton! Helt sjukt!🙉💫💕 jag vet att det inte ens är halloween en och ni tänker säkert; knäck i oktober? Men ja, i skolan har vi elevens val och jag har ett ämne som heter dokumentation. Av hela högstadiet, 7-9, (typ 100 pers på hela högstadiet) är vi bara 6 stycken personer i den gruppen😅❤️ men i alla fall, vi gör en tidning som ska släppas i skolan varannan månad och där ska jag skriva två olika recept, och då tänkte jag att jag kunde ha med ett julrecept i första tidningen som kommer i november.. Så jag fick i läxa att skriva klart receptet och lägga till en bild och jag vill inte ta bilder från Google så jag gjorde knäck i förmiddags i mitten av oktober😅🎀

Jag valde att göra i micron för att det går typ 5 ggr snabbare💫 och, det smakar exakt lika gott!!❤️

Recept på knäck i micron:

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1dl sirap
1 msk smör

Blanda socker, sirap och grädde i en värmetålig skål som rymmer minst 2 liter. Ställ in i micron och kör 7-9 min (750W). Ta ut och kolla med en termometer, den ska visa 122 °C
Häll smeten i knäckformar och låt stelna.

Förvara i kylen💕



Likes

Comments