MYS PÅ LANDET


Många bilder tas under midsommarafton och ännu roligare blir det att fotografera med nya kameran. Min midsommar firades med familjen på landet en bit utanför Motala. Köttbullar, färskpotatis, lax, och mycket mera serverades på bordet precis som en midsommar ska vara! Beställde en krans i år också och den blev så himla fin! Tanken var att vi skulle köra 5-kamp och grejer men självklart så ska det börja regna och det gick inte att spela varken badminton, kubb, eller köra de andra lekarna jag tänkt mig. Istället fick vi sitta inne på altanen och prata och ha det mysigt!

Ett måste på landet är ju att gå till kossorna och hälsa och den här gången var de så små och söta! De andra åren har de varit fullvuxna och nästan lite läskiga..

De tidigare åren har vi åkt upp till Medevi och firat med några andra familjer, nästa år kan jag faktiskt kunna tänka mig att åka dit igen. Det är så mysigt med mycket folk, bra stämning och alla är så fina i sina kransar och klänningar.

Idag, dagen efter blir det inte så mycket gjort. Har fortfarande träningsvärk från handbollen som drog igång nu i veckan. Tanken är nog att fixa iordning lite i lägenheten, komma på lite nya idéer till hallen och sätta upp lampor som vi behöver för att ens se någonting på kvällarna.

Hoppas att ni hade en bra midsommarafton också!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

BLÅKLINTSDRÖMMAR


Dagen innan midsommar åkte jag och lillasyster ut på Östgötaslätten och blockade massor blåklint växande vid ett stort fällt av ärtor. Vindstilla och 17 grader i luften, vad mer kan man begära i ett ofta så kallt och regnigt Sverige! Finns så måna fina fotoställen som man inte tänker på när man är ute och åker förrän man stannar till och ser efter ordentligt.

Likes

Comments


Lördag = Sovmorgon !! Så skönt att vakna utan att klockan ringer, ett måste att gå upp och solen som skiner utanför fönstret. Vi sov till ungefär halv 10, sedan hämtade jag datorn och började jobba med lite bilder som kommer komma upp på min Facebook sida idag. Dagen är planeras som så att vi tänkte gå ner till stan och strosa runt bland allt folk som åker Vätternrundan. Åka och köpa virke till besticklådor som vi tänkte göra själva och bara slappa! En riktig skön lördag med andra ord!

Likes

Comments


Vi pratade om att vi skulle baka bröd i helgen som var men då kom Linus kompis på besök så då blev det inget. Idag fick han sig ett ryck och började baka vid halv 7..! Bröd brukar ju ta ganska lång tid att göra med att brödet ska jäsa och vara inne i ugnen en liten stund. Med det här receptet som han gick efter skulle man koka de i varmvatten ungefär 1 minut på vardera sida. Har aldrig sett eller hört att man ska göra så med brödet! När de väl hamnade i vattnet svällde de upp och blev jätte stora och fina. Det tog ungefär 1 1/2 timma innan de luktade nybakt bröd i hela lägenheten. Såå gott! Och som grädde på moset åt vi varsin macka till kvällsmat med aprikosmarmelad och ost!

Likes

Comments


Vi har pratat om att det vore kul att måla någon egen tavla och sätta upp på väggen här i lägenheten, och idag åkte vi och handlade både färg och ett ex antal canvastavlor för jätte billig peng! Vi vill få in lite färg då lägenheten i största del består av grått, vitt och ek. När soffan kommer får vi in en klick beige/grå också så det finns ingenting som sticker ut. Så vad passar inte båttre än att göra någonting ihop som man kanske kommer skratta år varje gång man ser den eller bara bli allmänt glad då man gjort någonting ihop som har en betydelse.

Linus är JÄTTE bra på att rita så jag känner en aningens press på att jag vill göra något snyggt jag med, men vi får se vad det blir! Alla kan ju inte vara bra på allt!

Det här är bara en grej av alla som vi skulle vilja göra. Har en del idéer som jag hoppas på ska bli bra, mer om det kommer i ett annat inlägg.


FLYTT 3

Likes

Comments


I fredags kom Lius kompis från Göteborg hit och stannade över tills idag söndag. Och så passande så kunde även Felicia hänga på hem hit och se hur lägenheten såg ut. vi gjorde tacos och tittade samtidigt på matchen mellan Sverige och Frankrike. Helgen för övrigt har varit jätte lugn, ridit både lördag och söndag, plockat iordning på vår garderob, oljat in matbordet och städat. Finns inte mycket annat att göra när vädret är som det är!

Likes

Comments


Vad hände med mina regelbundna inlägg om flytt? Jo jag begav mig till Göteborg och Summerburst med Linus och Amanda i helgen som var, och HERREGUD vilket ös! När vi var där nere fick jag ett sms från Engel Möbler att vårt bort hade kommit och vi ville egentligen åka hem och hämta det och skruva ihop det! Men som tur var så stannade vi tills söndag och helgen kunde inte ha blivit bättre!

På bilderna här ovan får ni en liten hint utav hur köket och köksbordet ser ut. Sitter och redigerar bröllopsbilderna jag tog under förra veckan och man måste ju säga att man nästan längtar till sitt eget..! Soffan är beställd, inne i sovrummet ligger kläderna huller om buller och vi ska försöka hitta en bra lösning på förvaring i de tre små garderoberna vi har. Har ni några förslag får ni gärna komma med så tips eller idéer som vi kan tänka på!

FLYTT 2

Likes

Comments

Instagram@hannasamuelsson