Header

INGEFÄRA SHOT

Det här med att göra ingefärsshot har ju varit ganska så populärt ett tag och Julia hittade ett recept på ett som hjälper dig som har ont i halsen! Glöm halstabletter, hostmedicin och annat med socker i.

Vi har haft chilli i och det bränner så skönt i halsen som nu när jag är sjuk och knappt kan prata.

  • 200g ingefära
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl honung
  • 2 st citroner
  • 1 st chilli


1. Börja med att riva ingefäran grovt med skalet och det på och lägg det sedan i vattnet.

2. Värm upp till ca 60 grader då mycket av det nyttiga försvinner om du låter det koka.

3. Sila av ingefäran och blanda sedan i honungen i vattnet när det fortfarande är lite varmt.

4. Pressa sedan citronerna och häll det i en bra flaska. Ställ in det i kylen och det är klart!


När jag ändå är igång och skriver så måste jag också tipsa er om att ha russin och kanel i filen på morgonen! Så himla gott, inte jätte nyttigt men bättre än vanliga flingor där det är massor med socker i!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja då har oturen hamnat hos mig! Feber, halsont, och ont i hela kroppen.. Blir inte mycket gjort en sådan här dag när man inte är riktigt på hugget. Tänkte skriva ett inlägg om hur jag har det på företaget en dag med! Trivs så himla bra måste jag säga så det känns tråkigt att bli sjuk när jag kan vara där och lära mig saker istället för att ligga här och inte göra något vettigt!
Ingefärsshoten går åt som smör nu när man har ont i halsen. Skriver receptet i ett annat inlägg! Så gott och bränner till i halsen och är bättre än att suga på vanliga hals tabletter med nästan bara socker i!

Likes

Comments


För ungefär två veckor sedan så hade jag och Amanda hotellmys, utgång och en frukost att längta till. Kvällen blev riktigt lyckad och jag som aldrig varit ute i Norrköping tyckte att det var dags att åka dit! Träffade gamla kompisar som skjutsade hem oss och vi pratade långt in på småtimmarna uppe på hotellrummet!

Likes

Comments


En blogg är ju hur bra som helst att ha när man vill dela med sig av någonting till andra, eller bar ha till sig själv också. Det kan vara en inspirerande text, outfits, fotografier eller tips man skriver om, ja listan kan bli hur lång som helst på olika inlägg man kan göra.

Resan till Grekland var en av de roligaste veckan jag varit med om. Så mycket skratt, så många minnen och det var där min idé väcktes till liv. Varför inte göra sin egen fotobok? 

En bok man även kan skriva vad man varit med om och matcha ihop texter med alla fina och hemska bilder man fotograferat under resans gång. Tänk vad roligt att minnas tillbaka om 40 år och läsa om alla resor och minnen man fått med sin bästa vän! 

Likes

Comments

4 x 30

Den här övningen tar på både rumpan och baksida lår och är en utav mina favoritövningar! För att göra det lite tyngre så använder jag en 3 kilos medicinboll.

Ett litet tips när ni gör den är övingen är att spänna rumpan så hårt ni bara kan och hålla i några sekunder, sedan gå ner igen och börja om.

4 x 10

Den här är en svårare variant på den första övningen och kräver ganska bra balans i bålen. Istället för att gå ner med benet så håll det där hela tiden tills du gjort 20 på varje ben totalt.

Börja utan extra vikt och lägg sedan på så mycket som du känner att du orkar!

4 x 10

Här får du även med överkroppen och tar rejält i armarna! Viktigt att tänka på är att ditt knä inte ska gå över tåspetsen på skorna, de ska vara i en rak linje!

Tänk också på att det är benen du ska böja och inte ryggen så var inte rädd att överdriva med att puta ut med rumpan!

4 x 12

Sista övningen jag gör är vanliga squat/knäböj. Där använder jag 2.5 kilo extra vikt på vardera sida. Viktigt även här att ditt knä inte faller ut utanför tåspetsen varken på upp eller nervägen!

s
SCHEMA 

Lägg upp ett schema för vilka dagar du SKA göra de här övningarna på. Jag har lagt upp mitt så det passar ihop med mina andra aktiviteter jag håller på med och det här tar max 20 minuter av er tid :

Måndag: Ridning + Övningarna

Tisdag: Handbollsträning

Onsdag: Ridning/Övningarna

Torsdag: Handbollsträning

Fredag: Ledigt

Lördag: Bara första övningen, eventuellt match

Söndag: Ledigt, eventuellt match

Likes

Comments

Tänkte passa på att visa er några träningsövningar för att bygga upp rump och låren- musklerna. Vi ville att jag skulle göra en träningsvideo men jag sparar lite på den och lägger upp bilder istället då jag inte riktigt vet hur jag ska redigera videon eller i vilket program jag ska göra den i. Har Adobe Premiere Pro programmet men jag har inte använt det på säkert 3 år... minnet är ju som den är men ska försöka luska lite och göra en video!

Vad passar inte bättre än tips på träning en dag när ginatricot har 25 % rabatt på just träningskläder! Kika i inlägget ovan!

Likes

Comments


Allra käraste syster...

Det är med lite oro och lycka jag släpper iväg dig på ditt största äventyr hitintills (bortsett från duschen i Kreta) och jag är så himla glad för din skull! Att flytta till Tyskland, jobba med det man brinner för och nå målet man strävat efter och längtat efter så länge och att  du troligtvis kommer vara borta ett helt år. Det här  kommer ge dig så mycket erfarenheter och nya vänner och att jag faktiskt är lite avundsjuk på att du ska iväg! Du vågar flyga själv, hitta din väg i livet och jag önskar dig all lycka till! 

Ses snart! Farväl! 

Likes

Comments

Instagram@hannasamuelsson