Godmorgon på er! Hoppas att ni sovit bra, en annan somnade i soffan och vaknade klockan 03.00 och hade sån fruktansvärd huvudvärk och var jätte trött!

Nu äntligen får ni se hur badrummet tar form i marinblått, vilken skillnad! Så mycket finare och känns så fräscht än det här ljusgula som var innan. Det var inte alls så svårt att sätta upp men dock så svårare att få det snyggt och följa kanten på kakelplattan. Linus var faktiskt en riktig hejare på att skära ut så han stod för det mesta jobbet. Jag satt i en solstol och hittade inspiration för resten av badrummet. Har många ideér så vi får se vilka Linus går med på!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Bild lånad av google

Vi har pratat om att sätta kakeldekor på de fula sol blekta kakelplattorna, samt lägga nytt vitt golv inne i badrummet. Nu innan jag gick på semester tog jag hem en spillrulle med marinblå dekor plast och nu när vi båda är lediga passar det ju jätte bra att hålla på med de när båda kan vara med och tycka och tänka till. Han började dock redan innan jag hann hem från stallet och det märks redan skillnad på bra några plattor! Ni ska få se en bild på före och efter, har tyvärr min kamera hemma i huset så därför får ni se mobilbilder i nästa inlägg!

Likes

Comments

Nu äntligen har jag semester och jag njuter av timmarna som finns till max! Nästa vecka lovar de även att vädret ska vara riktigt bra så då ska jag minsann pressa inför bröllopet vi ska på i augusti. Åkte till stan för att köpa ett par jobbskor att gå i och fick även med mig hem den här gulliga blusen. Lite annorlunda men så fin i ryggen!

Likes

Comments

CONTURA


Vi har renoverat vardagsrummet hemma och det har blivit så fint! Nytt golv, tapeter, soffa, braskamin.. ja nästan rubbet. Den gamla braskaminen vi hade var jätte stor, vit med guld detaljer på och visst den var fin den också med den här nya.. alltså jag är kär! Så stilren och inte alls lika klumpig! Vi är långt ifrån klara med inredningen då det fattas både matta, tavlor och de andra små grejerna som gör det mesta. Typiskt att man nästan flyttat hemifrån nu när vi har fått det så fint!

#vardagsrum #inspiration #nytt #fotografering #fotograf

Likes

Comments

Att fotografera i motljus är en ganska svår grej att göra. Man måste ha rätt inställning på kameran, stå i ett bra ljus och samtidigt få ljus på personen framifrån. I det här inlägget tänkte jag ge er lite tips om vad man kan tänka på för att få bra bilder i motljus.


VÄLJ EN BRA PLATS

  • Välj en plats där du vet att solen kommer gå ner bakom din rygg när du står vänd mot kameran
  • Åk dit en dag innan och se var solen går ner så du vet säkert att platsen blir bra
  • Se till så du inte har något som stör din bild i bakgrunden som tillexempel bilar, lyktstolpar och hus (i mitt fall)

FOKUS I KAMERAN


Det kan vara svårt att få fokuseringen rätt på personen när ljuset bakom är så starkt och oftast hittar inte objektivet fokuseringen alls om det är för ljust i bakgrunden. Mitt tips till dig är så att göra såhär:

  • Göm solen ´´bakom´´personen så att solen försvinner
  • Håll in avtryckarknappen halva biten innan bilden tas så att kameran hittar rätt fokuspunkt
  • Flytta dig någon centimeter åt antingen höger eller vänster så att solen bara kommer fram jätte lite!!
  • Ta bilden direkt när du ser att solen kommer fram bakom personen. Hela solen ska INTE vara med i bild!

    Här ovan ser ni hur jag menar!

INSTÄLLNINGAR I KAMERAN

Inställningarna i kameran avgör hur din bild kommer att se ut. I det här fallet har vi ett starkt direkt ljus som är solen vilket gör att vi inte behöver använda så hög iso för att göra bilden ännu mera ljus.

Bländaren ville jag ha låg för att jag ville ha oskärpa i bilden samt släppa in så mycket ljus som man bara kan.

Slutartiden är ändå ganska hög för att få ner det starka direkta ljuset som solen har. Jag väljer hellre att bara ändra slutartiden för att påverka hur ljus eller mörk bilden ska bli för att slippa höja ison och få brus i bilden.


RESULTATET

iso 100 4.0 1/200

iso 100 4.0 1/320

iso 100 4.0 1/320

iso 100 4.0 1/320

iso 160 4.0 1/320

Likes

Comments


Vi hade en tanke att åka till SOVA och köpa nya lakan till sängen när vi ändå skulle till Maxi och storhandla. Jag fick syn på Facebook att SOVA hade 50% rea på massor utan varor så jag sa till Linus att vi kunde passa på att köpa det nu. När vi gick in i butiken hade de rea på hur mycket fint som helst!! Ville ha allting som fanns i butiken! Det var rea på Mille Nottie , Gant , Lexington och många fler märken så vi fick med oss lite mer än ett lakan.. Kommer lägga ut vad det var vi fick med oss i nästa blogginlägg tänker jag för nu är det dags att sova och upp och jobba imorgon!

Godnatt!

Likes

Comments

MYS PÅ LANDET


Många bilder tas under midsommarafton och ännu roligare blir det att fotografera med nya kameran. Min midsommar firades med familjen på landet en bit utanför Motala. Köttbullar, färskpotatis, lax, och mycket mera serverades på bordet precis som en midsommar ska vara! Beställde en krans i år också och den blev så himla fin! Tanken var att vi skulle köra 5-kamp och grejer men självklart så ska det börja regna och det gick inte att spela varken badminton, kubb, eller köra de andra lekarna jag tänkt mig. Istället fick vi sitta inne på altanen och prata och ha det mysigt!

Ett måste på landet är ju att gå till kossorna och hälsa och den här gången var de så små och söta! De andra åren har de varit fullvuxna och nästan lite läskiga..

De tidigare åren har vi åkt upp till Medevi och firat med några andra familjer, nästa år kan jag faktiskt kunna tänka mig att åka dit igen. Det är så mysigt med mycket folk, bra stämning och alla är så fina i sina kransar och klänningar.

Idag, dagen efter blir det inte så mycket gjort. Har fortfarande träningsvärk från handbollen som drog igång nu i veckan. Tanken är nog att fixa iordning lite i lägenheten, komma på lite nya idéer till hallen och sätta upp lampor som vi behöver för att ens se någonting på kvällarna.

Hoppas att ni hade en bra midsommarafton också!

Likes

Comments

Instagram@hannasamuelsson