Har kikat runt lite efter tapet till sovrummet. Hittade den här hos Designers Guild som får bli fondtapet , sen återstår det att hitta en tapet som passar till. Vill få till en mysig , lite hotellkänsla i sovrummet.

Just nu är det bara mysigt i fönstret, möblerna är i eklaminat, antikbetsad furu och svart. Garderoben är ny så den får vara i ek men sängen och sängborden måste få nån fin färg. Blir också nåt att klura på.

Bilder från google

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Var så mysigt för några veckor sedan när vi fick mycket snö. Nu är det bara lerigt och blött. Vita hundar passar inte så bra ihop med nuvarande väder.

Enligt SMHI ska vi få snö och blåst i veckan, lite kyla nån dag också. Underbart!

Hoppas Ert nyår blev trevligt. Här tog vi det lugnt hemma, bara familjen. Inga måsten.


Kram på er!

Likes

Comments

Önskar er alla ett Gott Nytt År!

Likes

Comments

Rummet som ska bli kontor är ingen vacker syn just nu. Men jag lovar att det kommer bli så fint när vi är klara. Tapeten kommer från Midbec och ingår i kollektionen Regatta, golvet blir ett lite mörkare laminat.

Kommer inreda med mycket naturnära färger såsom beige, mörkt brun, vitt och gröna växter. Jag har än så länge målat den hemska panelen vit, eller listvit blev den. Golvmattan har vi börjat ta bort men den sitter som berg på en del ställen. Tur att rummet är litet så det inte är så mycket matta.

Om allt går som jag tänkt så ska rummet vara klart i slutet av januari för då börjar jag plugga och behöver ett rum att sitta i. Maken ska dessutom börja jobba hemifrån nån gång i månaden också så det måste bli klart.

I morgon bjuder jag på lite nyårsdukning.

Ha en fortsatt fin kväll!

Kram Hanna

Likes

Comments

Att titta i broschyren från visningen av huset är så roligt. Själv tycker jag att vi inte gjort så mycket men så tittar man hur det såg ut när vi flyttade in. Jisses vilken skillnad! Måste nog faktiskt berömma oss själva och vara stolta över vad vi gjort.

Har gått åt en hel del färg, slippapper, penslar och tålamod. Köksluckorna är snart färdiga, sen kan jag njuta fullt ut av köket. Jag är allergisk mot furuluckor och bastupanel.

Golvet är i fint skick så det behåller vi. Men måste göra om framför vedspisen då det ligger laminat nedanför. Troligtvis så ligger stenarna kvar under för just där finns ingen golvvärme.

Bröstpanelen är färdiga skivor som vi delat på mitten sen faktiskt ställt på listen; då fick vi lite mer höjd och det smälter ihop fint. Golvlisten ska målas i samma färg som panelen .

Tapeten valde jag samma vecka som vi skrev på första pappren, lite galet kanske men det blev ju himla bra i slutändan.

Diskbänken och bänkskivorna kommer bytas , även kaklet. Kommer bli en kortare diskbänk, det lutar åt granitskivor och ett avlångt fasat kakel i vitt. Under skåpen och i vitrinskåpen ska det i spotlights. Maken är elektriker och det var nog det första han bestämde. Ni kommer få se mycket av hans belysningar lite överallt både i och utanför huset.

Ha en fortsatt bra dag!

Kram Hanna

Likes

Comments

Var många år sen jag bloggade sist, ett annat namn och en annan bloggportal. Blir alldeles snurrig av alla nya saker men ska nog lyckas så småningom.

Juli 2016 flyttade vi in i vårt första egna hus, 7 rum och kök 178 kvm. Huset är från början ett torp från ca 1928 som under 90-talet byggts ut två gånger till nuvarande form.

Huset är i bra skick både invändigt och utvändigt men allt är i 90-talets färger, dvs terracotta, gult, furu, spräckligt, ljusrosa. Ja ni förstår.

Köket är på 42 kvm i vinkel med burspråk. Vi har valt att behålla luckorna men måla dom i samma grå nyans som Ikea har . De gamla handtagen har maken sprayat med guldfärg. Blev så himla bra! Så småningom ska det bli nytt kakel och nya bänkar; vi måste bara bestämma oss för vad vi vill ha först. Tapeterna var hemska rent ut sagt. Röda med solrosor och nertill en tapet som skulle likna en grå mur. Nu har vi satt vit bröstpanel och en rutig tapet i grått från Sandbergs.

I morgon kommer bilder på köket före och efter.

Ha en fortsatt bra dag!

Kram Hanna

Likes

Comments