Vardag

Min dag började med ett halvtimmes tabatapass på Actic, därefter låg hela dagen fri.

Det blev en runda på stan med Sven. Hittade såklart lite kläder (som alltid) och lunchade med en subway i en park. Här är dagens fynd:

Därefter begav vi oss till Svens föräldrars gård där vi låg i trädgården och slappade, klippte gräset, spelade spel och grillade korv. En äkta svensk sommardag med andra ord. Sven vill någon gång ta över gården efter sina föräldrar, när dem har tröttnat på den. Det är lite svårt för mig att tänka mig att bo ute på landet. Jag gillar ju när det händer saker hela tiden, att ha människor omkring mig och ha nära till allt. Jag skulle kunna tänka mig att flytta till en storstad. Men jag tänker att när man har barn kanske värderingarna ändras och det blir viktigt med lugn och ro. Jag har i alla fall lovat att testa att bo där. Vad gör man inte för den man älskar. Vi bor ju mitt i stan nu så det kanske väger upp lite.

Dagen avslutad nu på balkongen (lite rödare om axlarna) med ett nytt bröllopsmagasin och en god drink.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Detta gjorde jag i helgen, planterade. Nu hoppas jag att det växer och blir massa goda tomater och gurkor.

Nu när det varmare vädret har kommit så kommer också ångesten över kroppen. Nu måste jag visa mig i enbart bikini framför massa människor. Jag som inte ens vill se mig själv i spegeln i underkläder. Därför spenderades söndagen på Väla för att hitta nya sommarkläder som jag inte behöver skämmas i.
För att göra något åt denna ångest ska jag nu bege mig till Actic för ett PT-pass (det första någonsin) och kämpa på med att få den kropp jag känner mig bekväm i.

Likes

Comments

Dagboksinlägg

Kära dagbok

Hur hade mitt liv sett ut idag om jag hade följt min plan? Den plan jag skapat åt mig själv tidigt. Redan första året på gymnasiet hade jag helt klart för mig hur mitt liv skulle se ut. Hade jag levt i en storstad, jobbat på ett förlag och älskat det? Hade jag varit ensam, arbetslös och olycklig? Idag är jag väldigt långt ifrån den planen. Vad är jag nu? Någonstans mitt emellan.

Mitt liv rör sig framåt utan att jag gör något vettigt. Jag följer inte några av de drömmarna som jag hade när jag var yngre. Kommer jag att ångra det längre fram? Ångrar jag det nu? Har jag ens kvar samma drömmar som förr? Om inte, vilka drömmar har jag nu?

Jag vill vara fri att kunna göra vad jag vill. Jag vill följa de drömmarna jag hade som tonåring och få reda hur det livet hade sett ut. Samtidigt skulle jag aldrig vilja ge upp det jag har idag tillsammans med Sven. En sådan godhjärtad människa och sådan kärlek går aldrig att hitta igen. Jag vet att han inte vill följa med mig när jag följer mina drömmar. Han hade gjort det, men han hade inte velat. Då hade han fått ge upp sina drömmar.

Nu är det redan för sent. Jag har gjort mitt val. Jag har bestämt mig för hur resten av livet ska se ut i stora drag. Jag orkar inte börja om studera igen. Nu vill jag ha stabilitet och trygghet ett tag.

Vad är rätt val, kärlek eller sin drömmar? Har jag gjort rätt val?

Likes

Comments

Vardag

Så här ser min kväll ut. Sitter i sängen och tittar på serier. Idag blev en sådan där dag...en sån dag när allt känns meningslöst och av någon anledning känner man sig nere utan att riktigt veta varför.
Har varit och tränat och det hjälpte inte. Har till och med ätit en bot choklad och inte ens då kändes det bättre. Så nu ska jag sova, utan att ha tvättat bort sminket eller borstat tänderna, och hoppas att dagen blir bättre imorgon.

Likes

Comments

Viktigt

Idag börjar jag mitt nya liv, har jag sagt tusen gånger förr, men nu är det på allvar. Det måste det vara.
Igår upptäckte jag att jag har 30.1 i BMI, vilket klassas som kraftig övervikt.
Det är sjukt att vågen kan visa det och BMI säga det, men man kan inte se det själv när man ser sig i spegeln. Självklart kan jag se att jag är överviktig, men att jag jag skulle lida av fetma det känns konstigt. Vissa dagar känner jag mig som världens största människa, men andra dagar är jag rätt nöjd.
Nu ska jag ta tag mig själv och mina kost- och träningsvanor för att upprätthålla god hälsa både fysiskt och psykiskt. Jag ska få tillbaka mitt ambitiösa och aktiva jag som det var för fem år sedan.

Jag har laddat ner en app, Lifesum, som hjälper mig att hålla koll på kalorier. Jag älskar god mat alldeles för mycket så jag måste kunna äta allt. Jag ska bara lära mig att äta mindre onyttiga mellanmål och se till att jag gör av med mer än jag stoppar i mig.

Denna goda pasta med varmrökt lax har vi ätit till kvällsmat idag efter en lång promenad.
Nu ska jag och Sven köra ett styrkepass.

Alla tips på nyttiga mellanmål mottages med glädje 😀

Likes

Comments

Vardag, Resor

Min helg började redan i onsdags eftermiddag, då var det fredagskänsla. Efter jobbet gick jag till frisören och bad henne färga och slinga mitt hår för första gången och jag blev riktigt riktigt nöjd. Älskar att vara lite mörkare.

I torsdags tog jag och Sven tåget upp till Stockholm för att gå på ED SHEERAN! Han var så otroligt bra. Han verkar vara så avslappnad och ödmjuk och gjorde en väldigt bra konsert. Hela globen sjöng och dansade när han sjöng Nancy Mulligan och Shape of you.

På fredagen kom min mamma och pappa upp till Stockholm och vi var och åt på Jamie Olivers restaurang. Jättegod mat särskilt vitlöksbröden, men det var lite hög ljudvolymen. Inte så kul att behöva skrika för att höra varandra.

I lördags var vi en runda på stan och sedan var vi på Fantomen på Operan på cirkus. Den får också toppbetyg. Är ett stort musikalfan och det var fantastiskt att se Peter Jöback som fantomen.

Jag börjar denna vecka med en ledig dag, vilket är rätt skönt efter att ha varit borta hela helgen. Har kollat på Fantastiska vidunder och var man hittar dem och nu ska jag ta hand om lite tvätt, wiho!

Likes

Comments

Bröllop

Om ett och ett halvt år ska jag gifta mig, den 16 juni för 2018 för att vara exakt. Redan nu är mitt huvud fyllt av klänningar, lokaler, mat, låtar, underhållning, blommor och allt annat som hör bröllop till. Jag bara väntar på att tiden ska gå så att jag kan börja boka saker.

Japp, nu låter det som en romantisk komedi där kvinnan är fixerad av bröllop och allt mannen gör är att hålla i plånboken. Jag LOVAR att så är det inte. Det är bara jag som älskar att planera och är ute i extremt god tid. Sven ser också fram emot bröllopet (såklart), men planering och framförhållning är inte hans starka sida. Han kommer säkert komma med massa bra idéer sådär några veckor innan bröllopet.

Nu till ämnet. Nästa månad ska vi börja leta efter lokaler till bröllopsfesten. Jag har redan kolla på internet och researchat, såklart. För att få som man vill måste vara tydligen vara ute i god tid och vi vet ungefär vad vi vill ha så varför inte börja kolla redan nu?

Kraven vi har på lokalen är att det ska finnas plats för band och dansgolv, finnas en bar, extra rum där barn kan vara och möjlighet att vara ute.

Detta är vad jag har som inspiration när vi ska börja leta.

Likes

Comments

Vardag

Så här ser min lediga tisdag ut. Känns extremt lyxig att vara ledig en tisdag (fördelen med att jobba inom vården).

Jag har suttit i soffan hela morgonen och kollat på Blood Diamond. Det är Pepsi Max i glaset, inte kaffe. Pepsi Max ör mitt stora beroende. Jag vet mycket väl att det inte är bra för mig, eftersom det gör att jag blir sötsugen och får fula tänder. Och jag ska definitivt dricka mindre. Ska begränsa det till helgerna. Ska bara bygga upp kraften inom mig till att dra ner på det. Jag ska, jag ska jag ska sluta dricka det på vardagar...ska bara dricka upp detta glaset först.

Nu ska jag fixa iordning mig. Inte likt mig att sitta i soffan i pyjamas fram till kl 11 på dagen. Halva dagen är ju borta!! Men nu ska jag klä på mig och bege mig till mamma för att gå ut och gå en runda i solen.

Likes

Comments