Bröllop
Idag ska jag och kolla på brudklänning. Både en dröm och otroligt ångestframkallande. Vem har inte föreställt sig själv i en brudklänning och tänkt på hur vacker man kommer att vara, som en prinsessa. Men just nu ör jag inte i den form som jag vill vara. Jag kommer behöva pröva klänningar i större storlek och kommer förmodligen bara känna mig utklädd i en vit klänning. Men jag ska försöka tänka att man inte behöver vara smal för att vara vacker i en brudklänning. Alla är vackra hur det än ser ut. Jag ska inte tänka att alla dömer mig bara för att jag inte är en size zero.

Jag kommer att beställa en klänning på nätet från Kina. Jag har bara hört positiva saker från de som har gjort det. Och jag tycker det är orimligt att lägga 10.000 kr på en klänning som ska användas en dag i några timmar. Det finns roligare saker att lägga de pengarna på...som bröllopsresan. Men jag ska ända testa lite olika modeller för att se vad som passar mig bäst. Tyvärr kunde inte min ena brudtärna (och bästa vän) följa med eftersom hon bor i Borås. Så det blir mamma och mina systrar som gör mig sällskap, vilket är lika mysigt det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bröllop

Innan vi började planera vårt bröllop hade vi bestämt att vi skulle ta hjälp med allt som går att ta hjälp med, vi skulle göra så lite som möjligt själva för att undvika stress. Tårta, inbjudningar, blommor och gärna en lokal där allt redan är färdigt.

Men när vi startade med planeringen insåg vi tre saker:

1. ALLT som har med bröllop att göra kostar skjortan. Bara lägg till ordet bröllop som läggs det på några tusen på priset.

2. Vi vill att vårt bröllop som vara personligt, mysigt och precis så som vi föreställer oss det och då måste man göra det själv.

3. Det är rätt roligt att planera ett bröllop.

Vi hade hittat en stil som vi ville att alla trycksaker skulle gå i. Vi började räkna på hur mycket det skulle kosta att beställa det vi ville ha. Japp...där gick några tusen på bara papper. Sedan insåg Sven att det kommer ju inte vara så svårt att göra detta själva. Sagt och gjort, nu är Save-the-daten klara.

Vi köpte lite tjockare papper och etiker på Rum för papper i Göteborg. Kalendern gjorde jag i Word. Vi hittade en färdig stämpel med Save-the-date på Panduro och Sven tyckte det var jättekul att trycka upp alla etikerna. Sedan band vi ihop det med ett band. Jätteenkelt och tog inte ens en dag. Blev nästan precis som originalet.

Likes

Comments

För två månader sedan började jag på nytt jobb. Det är mitt tredje jobb som sjuksköterska. Tredje gången jag börjar om på nytt. Fördelen med att jobba inom vården är att man kan byta jobb ofta utan att det räknas som en nackdel. För mig som lätt blir uttråkad och hela tiden letar efter det "rätta" stället för mig är det perfekt.

Jag jobbar nu på öron-näsa-halskliniken i Halmstad. Under min första tid är jag bara på mottagningen. Något som jag alltid velat, men som inte var så bra som jag trodde. Jag börjar senare på dagen (07.30) och slutar senare (17.00). Något som jag insett nu är att inget är anpassat för dem som jobbat vardagar dagtid (vilket är majoriteten i Sverige eller?). Det går inte längre att gå till frisören eller gå till läkaren utan att noggrant planera det i förväg. Träna är svårare eftersom alla pass jag brukade träna börjar kl 17.00. Jag är tröttare och mer nere eftersom jag inte trivs så bra som jag trodde att jag skulle göra. Men nu ska jag ta mig i kragen, skärpa till mig, rycka upp mig. Jag har ett fast jobb, lön och ett respektabelt yrke. Jag ska bara anpassa mig.

Färdigklagat. Nu ska jag städa, stryka och kolla på Syrror. Fokusera på det roliga i livet.

Likes

Comments

Viktigt

Från och med nu ska mitt främsta mål i livet bli att gå ner i vikt. Deadline blir bröllopet 16 juni 2018. Då ska jag ha minskat 20 kg i vikt. Tänk att vara 20 kilo lättare, det är ju för fasiken lika mycket som min resväska vägde till Kreta...och den orkade jag knappt lyfta. Det är ju inte konstigt att armhävningar är jobbiga!

Nu till det viktiga. Jag vill inte gå ner i vikt för att jag tycker att man är vackrare som smal. Jag har alltid uppmuntrat alla till att vara nöjd som man är och strunta i vad andra tycker. Men faktum är att jag mår bättre när jag är 20 kg lättare. Här är mina PERSONLIGA anledningar till att jag vill gå ner i vikt:

- För att minska mitt blodtryck och förebygga ohälsa

- För att jag älskar kläder och vill kunna ha på mig vad jag vill

- För att kunna stå framför en kamera utan behöva dra in magen så mycket att jag ser ut att ha en pinne uppstoppad i ...

- För att kunna gå upp för trappan utan att bli andfådd.

- För att kunna gå bland folk utan att skämmas.

Åh vad jag hatar mig själv för att jag känner så här. Och ännu mer för att jag skriver det här. Där folk kan gå in och läsa detta och tänka att jag ser ner på alla som är överviktiga. Men så är det inte. Jag vill verkligen att alla ska vara nöjda precis som dem är. Men jag mår inte bra med min övervikt. Och mår man inte bra så måste man ändra på det. Om man å andra sidan mår bra fysiskt och psykiskt så ska man inte ändra en millimeter på sig själv. Hur ens kropp än ser ut!

Nu har jag varit med i viktväktarna i två månader utan att ett jäkla smack har hänt, så nu är det dags att ta tag i detta på riktigt. Det är mindre än 9 månader kvar till deadline. Fortsättning följer...

Likes

Comments

Vardag, Sjuksköterska

Den senaste veckan har jag varit så trött. Har sovit en massa, men har ändå känt mig helt slut.

Lite lyckades jag åstadkomma i helgen i alla fall.
I lördags blev det lite simning och en runda på stan. I söndags skulle jag ha gått på yoga, men avbokade det passet och körde ett pass hemma istället. Och på det en brunch på Heagård eftersom Sven fyllde år förra veckan.

Den här veckan är det jobb för hela slanten. Jobbar helgen så det blir en 6-dagars vecka. Har jobbat rätt mycket den senaste tiden känns det som (kanske därför jag är så trött). Extra påverkad blir man när det är så många lediga dagar och alla andra får vara lediga med betalning bara så där. Inom vården finns det inget som heter röda dagar, alla dagar är jobbdagar. Och ingen tar hänsyn till hur många dagar man har jobbat på rad, bara det finns personal så att det räcker så spelar det ingen roll om den personalen snart går in i väggen. Ibland är det ett nöje att jobba inom vården och ibland vill man bara spy på det.
Men det är bara och le och försöka vara trevlig när man egentligen bara vill sova i en vecka.

Likes

Comments

Bröllop

I mars var vi och tittade på lokaler för bröllopsfesten. Fem lokaler besökte vi, men bara en blev vinnaren. Låt oss gå igenom lokalerna.

På femte plats hamnade:
Susegården. Omgivningen var fantastiskt, helt sagolik. Men själva ladan som bröllopsfesten skulle vara i var stor och väldigt högt i tak. Bara en stor lokal. Inga smårum där barnen kunde hålla till eller liknande. Halva golvet var i trä och halva i betong, vilket såg lite konstigt ut. Det enda som ingick var lokalen och inget var förberett. Med andra ord hade man fått lägga mycket tid på dekorationer. Lokalen kostade 10.000 kr.

Bild kommer från susegarden.se

På fjärde plats:
Fjelldalen slott. Denna lokal var väldigt fin och mysig. Omgivningen var också väldigt vacker. Det vi tyckte var nackdelen med denna lokal var att allt kostade extra och vissa saker var man tvungen att köpa till. Det som ingick var bord, stolar, porslin och städning. Själva lokalen kostade 30.000 kr. Sedan var man tvungen att ta cateringen som de samarbetade med, vilket kostade 350-500 kr per kuvert. Man var dessutom tvungen att använda dig av minst två av deras personal och ytterligare en personal som vaktade den dyra stereoanläggningen. Det man fick köpa till (man fick inte köpa det någon annanstans) var stolsöverdrag samt servetter och dukar om jag inte minns fel. Det hela blev i alla fall för rörigt och dyrt för oss.

Bild från fjelldalensslott.se

På tredje plats:
Wapnös magasinet. En väldigt trevlig lokal, dock lite stor så man hade fått skärma av den lite. Varje år har dem julmarknad här därför visste vi redan innan hur lokalen såg ut men det var spännande att se den helt tom med. Här fanns det extra rum där barnen kunde vara och verkligen den lantliga känslan som vi var ute efter. Nackdelen här var att lokalen kändes lite kal (hade såklart kunnat fixas med dekorationer) och fyrkantig. Allt ingick i stort sätt i priset och man behövde inte göra mycket. Vilket kan både vara bra och dåligt. Det blir ju lite mer personligt om man får dekorera själv och ta med egen alkohol o.s.v. Priset här har jag för mig var 60.000-70.000 kr.

På andra plats:
Heagård. Om vi hade haft mer pengar hade vi utan tvekan valt Heagård. Min dröm har varit att ha bröllopsfesten här, men ibland kommer verkligheten ifatt. Heagård är otroligt mysig, har väldigt trevlig och tillmötesgående personal och fantastisk god mat. Inget här var fel. Direkt när vi kom in i lokalen och träffade kvinnan som hade hand om bröllopen infann sig ett lugn. Allt ingick i priset; mat, dryck, personal, planering och städning. Det enda som kostade extra var snittar och champagne innan maten. Det fanns ett extra rum för barn. De hade stenkoll på allt där och allt gick att lösa. Kuvertpriset var dock 895-1200 kr per person. Detta hade blivit ca 70.000 kr totalt för oss och vi hade fått utesluta mycket av den underhållning vi vill ha med på bröllopet. Därför hamnar Heagård på andra plats.

Bild från grandhotel.se

Och nu till första platsen och vinnaren:
Annies gård!!! Så fort vi kom in i denna lokal blev vi förälskade och kände att här ska vi ha vårt livs bästa fest. Lokalen är i en lada som är renoverad. Här finns ett självklart dansgolv, en självklar bar och ett självklart ställe att ha middagen. Här finns även små skrymslen och vrår och ett extra hus med kök och rum för barnen. Utemiljön är som på en gammal gård med vackra blommor. När vi var där var lokalen redan dekorerad med ljusslingor i taket som hade lämnats kvar av tidigare brudpar och det var helt perfekt. Det som ingick var bord, stolar och porslin samt dekorationer som lämnats kvar. Man har tillgång till lokalen fre-sön så det finns tid till att dekorera och städa. Det som var bra är att lokalen ägs av kommunen och alltså inte allt för dyr. Priset ligger på 10.000 kr.
Här ska vi fira kärleken.

Bilder från asoraphoto.com

Likes

Comments

Vardag

Min dag började med ett halvtimmes tabatapass på Actic, därefter låg hela dagen fri.

Det blev en runda på stan med Sven. Hittade såklart lite kläder (som alltid) och lunchade med en subway i en park. Här är dagens fynd:

Därefter begav vi oss till Svens föräldrars gård där vi låg i trädgården och slappade, klippte gräset, spelade spel och grillade korv. En äkta svensk sommardag med andra ord. Sven vill någon gång ta över gården efter sina föräldrar, när dem har tröttnat på den. Det är lite svårt för mig att tänka mig att bo ute på landet. Jag gillar ju när det händer saker hela tiden, att ha människor omkring mig och ha nära till allt. Jag skulle kunna tänka mig att flytta till en storstad. Men jag tänker att när man har barn kanske värderingarna ändras och det blir viktigt med lugn och ro. Jag har i alla fall lovat att testa att bo där. Vad gör man inte för den man älskar. Vi bor ju mitt i stan nu så det kanske väger upp lite.

Dagen avslutad nu på balkongen (lite rödare om axlarna) med ett nytt bröllopsmagasin och en god drink.

Likes

Comments

Vardag

Detta gjorde jag i helgen, planterade. Nu hoppas jag att det växer och blir massa goda tomater och gurkor.

Nu när det varmare vädret har kommit så kommer också ångesten över kroppen. Nu måste jag visa mig i enbart bikini framför massa människor. Jag som inte ens vill se mig själv i spegeln i underkläder. Därför spenderades söndagen på Väla för att hitta nya sommarkläder som jag inte behöver skämmas i.
För att göra något åt denna ångest ska jag nu bege mig till Actic för ett PT-pass (det första någonsin) och kämpa på med att få den kropp jag känner mig bekväm i.

Likes

Comments

Dagboksinlägg

Kära dagbok

Hur hade mitt liv sett ut idag om jag hade följt min plan? Den plan jag skapat åt mig själv tidigt. Redan första året på gymnasiet hade jag helt klart för mig hur mitt liv skulle se ut. Hade jag levt i en storstad, jobbat på ett förlag och älskat det? Hade jag varit ensam, arbetslös och olycklig? Idag är jag väldigt långt ifrån den planen. Vad är jag nu? Någonstans mitt emellan.

Mitt liv rör sig framåt utan att jag gör något vettigt. Jag följer inte några av de drömmarna som jag hade när jag var yngre. Kommer jag att ångra det längre fram? Ångrar jag det nu? Har jag ens kvar samma drömmar som förr? Om inte, vilka drömmar har jag nu?

Jag vill vara fri att kunna göra vad jag vill. Jag vill följa de drömmarna jag hade som tonåring och få reda hur det livet hade sett ut. Samtidigt skulle jag aldrig vilja ge upp det jag har idag tillsammans med Sven. En sådan godhjärtad människa och sådan kärlek går aldrig att hitta igen. Jag vet att han inte vill följa med mig när jag följer mina drömmar. Han hade gjort det, men han hade inte velat. Då hade han fått ge upp sina drömmar.

Nu är det redan för sent. Jag har gjort mitt val. Jag har bestämt mig för hur resten av livet ska se ut i stora drag. Jag orkar inte börja om studera igen. Nu vill jag ha stabilitet och trygghet ett tag.

Vad är rätt val, kärlek eller sin drömmar? Har jag gjort rätt val?

Likes

Comments

Vardag

Så här ser min kväll ut. Sitter i sängen och tittar på serier. Idag blev en sådan där dag...en sån dag när allt känns meningslöst och av någon anledning känner man sig nere utan att riktigt veta varför.
Har varit och tränat och det hjälpte inte. Har till och med ätit en bot choklad och inte ens då kändes det bättre. Så nu ska jag sova, utan att ha tvättat bort sminket eller borstat tänderna, och hoppas att dagen blir bättre imorgon.

Likes

Comments