View tracker

everyday life

En viktig del i att utmana mig själv och att utvecklas är för mig att då och då stanna upp och reflektera. Få landa en stund. Någonting som jag däremot inte är så bra på men försöker göra och bli bättre på. Jag har en tendens av att alltid köra på, vilket ibland kan sluta med att jag totalkraschar in i väggen och sedan undrar hur jag hamnade där.
Den senaste tiden skulle jag nog vilja säga att jag försökt att prova olika vägar fram där både träningen, hälsan och det övriga livet ska gå ihop och där jag samtidigt kan må bra. Gränsen är många gånger hårfin men det känns som att jag lyckats stanna upp mig själv ett par gånger innan det börjar bli för mycket.
Det är väldigt svårt för mig att faktiskt vila och bara va.. Jag älskar att vara fysiskt aktiv och med en enorm passion för träningen och att ständigt utvecklas ser jag liksom ingen logik i det hela. Det finns ingenting som får mig att känna mig så fullständig som när jag får träna, vare sig det är styrketräningen i gymmet eller om det är dansen. Det är frihet för mig och lycka ända in i själen. Och den enda gången jag faktiskt känner så.
Jag kräver inte att min omgivning behöver känna likadant eller förstå det, även fast jag älskar att motivera och inspirera andra, utan bara respektera det utan att försöka ändra på det. Håll fast vid det som gör just dig lycklig och släpp det som påverkar dig negativt, vilket ibland kan vara gamla vänner eller till och med familj. Livet är så mycket större och har så mycket mer att erbjuda än att försöka göra andra till lags. Det är vi själva som har makten till att bestämma om vi vill må bra och leva ett lyckligt liv.. Ingen annan. Så respektera och älska dig själv tillräckligt mycket för att följa ditt hjärta.

En av mina drömmar har länge varit att tävla i fitness och jag är nu ca 10 veckor ut till mitt livs form.. Bara den meningen gör mig rätt nervös men med nytt upplägg så börjar det äntligen hända saker. Motivationen är därför på topp och jag vaknar varje morgon och känner mig förväntansfull och lycklig över att få slipa på formen, mitt egna konstverk.
Eftersom det är min debut så känns allting väldigt spännande. Har lärt mig SÅ mycket hittills om mig själv och utvecklats mer än någonsin mentalt (och fysiskt förhoppningsvis hehe).. Resan hit har varit allt annat än enkel och att lyssna på kroppen och försöka få den att samarbeta är lättare sagt än gjort. Att ta mig upp igen och hitta tillbaka till motivationen och tron på mig själv efter alla möjliga infektioner/skador och en sjukskrivning som gjorde att jag var tvungen att ställa in alla mina tidigare tävlingsplaner så har jag redan vunnit för mig själv.. Vunnit över mig själv och mina rädslor, och det är precis vad allt det här handlar om i slutändan.

Ska bli kul att se hur kroppen svarar de här sista veckorna och se vad som gömmer sig där under efter allt slit 🙊
Fingers crossed att allt går som det ska och jag kan inta scenen! En sak är säker - jag ska njuta och ha kul hela vägen! Glöm aldrig bort det!



morgoncardion och ett GRYMT ryggpass + cardio är nu avklarat.. Jobbade väldigt mycket med min teknik idag tillsammans med lägre vikter och högre reps för att få till riktigt bra kontakt, gick sjukt bra och jag känner redan av träningsvärken🤘🏻. Man behöver faktiskt inte alltid gå in och maxa varje gång för att få till ett bra pass! 

Dags för poseringsträning innan jobb 💁🏻👙👠
Ha en fin måndag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

food & recepie


som många av er vet så har jag ett gäng olika allergier och intoleranser på grund av min IBS - det som jag reagerar mest negativt är spannmål, främst vete men gluten överlag. Det jag däremot klarar av att äta är havregryn, tack gud för det för ärligt talat - vad hade jag gjort utan min älskade proteingröt med bär och mandelmjölk?!
Anyway, när utbudet på vad jag kan äta är minimalt så gäller det att ha fantasi och vara kreativ.. Speciellt nu under diet när det lätt blir samma mat. Som tur är älskar jag att laga mat och någonting jag kan sakna och bli riktigt sugen på ibland är nybakat bröd! Glutenfritt och vetefritt bröd är helt okej men får inte alls samma konsistens eftersom det är just det som håller ihop brödet.. Men med lite fantasi lyckades jag skapa ett hälsosamt, dietvänligt bröd där jag använde samma ingredienser som till min gröt som bas ! Gissa om jag är lycklig just nu haha 😭🙏🏻


1 dl havregryn
1 skopa whey vanilj
1 dl naturell lättkvarg
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver


1. Mixa havregrynen tillsammans men bakpulvret, whey och fiberhusk till ett någorlunda jämt mjöl
2. Blanda mjölblandningen med kvargen ordentligt i en bunke. Låt stå och svälla i 5-10 min.
3. Blöt händerna och forma till bröd, alternativt använd brödformar.
4. Grädda i ugnen, jag körde på 175 grader, varmluft ca 15 min eller tills de är gyllenbruna.
Ät och njut! 😋


Likes

Comments

View tracker

morgoncardion och poseringsträningen är avklarad i vanlig ordning. Dagens första mål slank ned för en liten stund sedan och nu ligger jag i soffan och myser med Dante.
Jag älskar att börja dagen med att göra någonting aktivt eller praktiskt som jag vet att jag måste göra, få det gjort så att jag sedan kan äta och slappna av utan någon som helst stress efteråt. Som nu. Det är en helt underbar känsla att ligga här med den vetskapen.

Idag står ben/rumpa på schemat. Känner mig riktigt stark just nu så jag har verkligen sett fram emot dagens pass!

Ägg, äggvitor, parmaskinka, blancherad färsk sparris, grönsallad och parmesan 👌🏻

Likes

Comments

food & recepie

Jag ÄLSKAR frukost! På kvällarna när jag ska sova brukar jag till och med ligga och längta och tänka att desto snabbare jag somnar ju snabbare kommer det kännas som att jag får äta min frukost haha!
Min standardfrukost är proteingröt med olika bär och mandelmjölk. Min gröt gör jag såhär:

1 dl havregryn
1 dl pastöriserade äggvitor på dunk
1 skopa proteinpulver i valfri smak
bär och mandelmjölk


• koka gröten som vanligt. Dra kastrullen åt sidan och blanda ned äggvitan och proteinpulvret med gröten. Ställ tillbaka kastrullen på svag värme och rör hela tiden tills gröten blivit fluffig. Ät och njut
!

Äggvitan gör gröten fluffig och därmed ökar i volym utan att bidra med varken smak eller extra kalorier. Riktigt mättande. Jag tröttnar aldrig på min gröt, dessutom går det att variera i mängder med olika smaker på proteinpulver och toppings om du inte är på en strikt diet. Just nu har jag ett proteinpulver med smak av kanelbulle och det är himmelskt!! Speciellt när jag själv just nu är på diet 🙊



Likes

Comments

food & recepie

Lohilo har nyligen släppt två nya smaker - chocolate peanut crunch och salted caramel!

Salted caramel
(
Per 100 g)

138 kcal
4,5 g fett
11 g kolhydrater
13 g protein


Karamellglass med salt karamell swirl. Påminner lite om Werthers karameller. Riktigt god! Dock tyckte jag att den hade en liten besk eftersmak efter att jag hade ätit den ett tag.


Chocolate peanut crunch
(Per 100 g)

171 kcal
8 g fett
9 g kolhydrater
13 g protein


Denna glass borde definitivt ha ett annat namn.. Jag förväntade mig chokladglass med bitar av jordnötter vilket för mig inte alls låter särskilt tilltalande men istället var det mer som en swirl med jordnötssmörssirap(!!!!) OMG 👅😍 Rena drömmen för oss som är galna i choklad och jordnötssmör! Denna är helt klart min favorit av de nya smakerna.

Likes

Comments

food & recepie, everyday life

Min kropp känns otroligt sliten efter veckans träningspass, så imorse laddade jag med en rejäl frukost - glutenfritt havreknäcke med 1 helt kokt ägg + 2 kokta äggvitor, smoothie och en Nude.

Jordgubbs- och hallonsmoothie med chiafrön
80 g jordgubbar
20 g hallon
1,5 dl lättyoghurt
50 g kvarg
1 tsk chiafrön
Vaniljpulver av äkta vanilj
Ev lite honung


Idag ska jag sitta och jobba med företaget och färdigställa alla papper som snart ska in, tänkte åka till revisorn redan imorgon och lämna in allt så jag har det klart. En sak mindre att tänka på!

Rygg och cardio står på schemat senare. Igår tog jag vila från styrketräningen och körde endast cardio så idag ser jag fram emot att slita i lite vikter. Ryggen är någonting som jag verkligen har jobbat och jobbar extra på, speciellt djupet. Ska bli riktigt spännande att se längre fram i deffen hur den tagit sig och om det hårda arbetet gett resultat!

Likes

Comments

workout & fitness

Jag älskar att köra min cardio på morgonen det första jag gör.. Finns verkligen inget bättre sätt för mig att vakna på än att få igång kroppen och hjärnan med ett svettigt pass. Jag känner mig både piggare och smidigare i kroppen resten utav dagen och mitt sinne blir klarare. Dessutom hjälper det min IBS. Och hur mycket godare är det inte att äta efteråt?!

Det finns studier på att morgoncardio på tom mage skulle vara det "bästa" rent fettförbränningsmässigt då våra fettförbränningshormoner är som störst på morgonen men det finns även studier som tyder på att det istället skulle vara kvällen, även att kroppen ställer om så att förbränningen skulle minska resterande av dagen för att spara in på energi om man kör tidigt på dagen. Vi har alla olika kroppar med olika förutsättningar och därför kommer forskning och studier kring människokroppen aldrig att passa in hos varje enskild individ. Därför kommer det alltid att vara väldigt individuellt vad som funkar och jag tycker att man verkligen ska lägga ned tid på att istället lära känna just SIN kropp och sedan fokusera på vad som funkar bäst för en själv istället för att krångla till det genom att se till vad man "bör" göra. Med det menar jag då inte givetvis att man ska ge upp så fort någonting inte funkar, utan bara att försöka se saker från ett större perspektiv.. För i slutänden är det den cardio eller den träningen som faktiskt blir gjord som räknas och inte att du gör allting efter en oskriven regelbok som du satt upp för dig själv.
Det är så oerhört viktigt att lära känna sig själv, både fysiskt och psykiskt för att öka både självkänslan och självkännedomen. På så vis skapar du dig en stadig grund för dig själv.. En grund som du kan bygga vidare på hur du vill utan att vara rädd för att tappa fästet. Alltför ofta har vi människor en tendens att rikta vårt fokus och energi utåt på vad och hur andra gör och det är där vi glömmer våra egna behov, mål och drömmar.
Hitta DINA tillvägagångssätt och välj det som DU tycker är kul så kommer du vilja fortsätta och hålla motivationen uppe!


DAGENS PASS

En timmes crosstrainer med varierande motstånd och tempo.

- crunches med vikt i cablecross på bozu


- benindrag på pilatesboll


- sidodrag med hantel/kettlebell/ i cablecross
- plankan / sidoplankan


Nu ska jag ta det lugnt och ladda om för ben senare ikväll!

Likes

Comments

food & recepie, everyday life

🌟

Idag har jag hunnit med en del ärenden.. Har bland annat varit och handlat mat inför de kommande dagarna. Jag älskar verkligen att handla mat. Att gå runt i affären och kolla om det är något på extrapris och planera inför kommande matlådor.. Ja jag njuter verkligen haha!
När jag handlar tänker jag både prismässigt och näringsmässigt. För mig är kvalitén oerhört viktig då jag vill ge min kropp de bästa möjliga förutsättningarna.

Jag tänkte dela med mig av mina bästa tips för handling och planering av mat såhär kommer dom:

JÄMFÖRPRIS KR/KG
Har du livsmedel du alltid handlar så ska du kolla på jämförpris kr/kg, i längden kan du spara massa pengar bara genom att titta där. Många varor verkar billigare när du endast kollar på pris men är i själva verket rena rånet i längden.

HÅLL KOLL PÅ INNEHÅLLET
jag handlar nästan aldrig mat som är fryst. Anledningen till de är att många frysta produkter är insprutat med vatten och salt. Kyckling är ett typexempel där du kan på en påse läsa "kycklingbröstfiléer. Innehåll: kyckling 80 %"
Denna kyckling är billigare vid första anblick men eftersom du förlorar de resterande 20 % i form av vattenånga vid upphettning så anser jag att fryst kyckling ändå blir dyrare i längden och är bortkastade pengar.

KORT DATUM OCH EXTRAPRIS
På hyllorna för kort datum och varor som är på extrapris kan man verkligen fynda bra och färska råvaror. Köp hem och fyll frysen full! På så vis finns det allting någonting hemma som du kan tina upp om du inte skulle hinna handla.

STORPACK
Välj storpack av råvaror du alltid använder. Storpack är oftast billigare i längden.

STORHANDLA
Om du hör till en av dom som tycker att det är jobbigt och ansträngande att handla så är det bästa att storhandla. Genom att storhandla tillexempel en gång/ veckan så slipper du spontana utgifter när du måste springa in i affären vrålhungrig och istället blir sugen på den där bullen du ändå springer förbi.

LAGA UPP OCH FÖRBERED STÖRRE MÄNGDER
När du ändå står i köket kan du lika gärna laga upp mycket mat samtidigt. Detta kommer spara tid i längden och dessutom behöver du aldrig riskera att småäta någonting onyttigt när du blir hungrig, för det finns alltid mat klar i kylen.

UGNSSTEK
Att ugnssteka maten är både effektivt då du kan göra andra saker samtidigt medan maten sköter sig själv och är dessutom ett av de skonsammaste tillagningssättet för råvaran. På så vis bevaras all näring och du slipper risken att få i dig skadliga fetter som kan förekomma vid stekning. Vattenavdunstningen är även mindre i jämförelse med stekning vilket gör att mängden bevaras.

ANVÄND KÖKSTERMOMETER
Ett av mina absolut favoritredskap i köket. Den bästa jag haft köpte jag på Ica för ca 99 kr. Du ställer in önskad innertemperatur samtidigt som du ser den nuvarande temperaturen, sätter in den i den tjockaste delen, skjuts in i ugnen och sen när innertemperaturen är uppnådd piper den. Perfekt resultat varje gång. Ingen mer torr och tråkig mat för att du glömde den i ugnen. Investera i detta, det verkligen värt i längden och är hur lätt som helst när du väl lärt dig.
Innertemperaturen skiljer sig dock åt för olika animalier:

Kött och kyckling
Genomstekt: 70-72 grader
Medium/medium well/ lätt rosa: 58-60 grader
Medium rare/blodigt: 55-60 grader

Fisk
54-56 grader

Prova dig fram!
Sätt termometern på två grader under den grad du vill ha.. Graden fortsätter att stiga när du tagit ut maten ur ugnen.

PLANERING
Sist men inte minst - planering. För att lyckas med en diet eller en god kosthållning krävs god planering. Jag har därför alltid färdiga matlådor hemma, oftast endast 3-4 dagar fram så att det håller sig fräscht. Oavsett om jag ska iväg och jobba eller är ledig. För att göra det ännu enklare på diet så att hjärnan hänger med märker jag även varje låda med dess innehåll och mängd.

Här är ett exempel:
500 g kvarg för 20 kr
250 g kvarg för 13 kr.

Vid första anblick är kvargen på 250 g billigare men eftersom den innehåller hälften så mycket så bör den kosta 10 kr så redan där är den dyrare. I jämförspris kr/kg skiljer det dessutom hela 10 kr

Hoppas mina tips var till hjälp inför nästa handling! 🤗

Likes

Comments

everyday life, food & recepie

🌟

Senast jag bloggade så var jag riktigt sjuk och sedan dess har jag hunnit vara frisk i två veckor innan jag nu blev dålig igen. Den här gången mycket lindrigare tack och lov. Under denna tid har jag verkligen tagit mig tid till att reflektera och ta itu med många tankar och känslor jag gått och burit på. Allt mitt fokus har legat på att må bättre och vad jag faktiskt kan göra istället för vad jag inte kan göra. Att träna hårt och tävla är någonting jag gör för att det är en livsstil som jag valt att leva och som jag älskar.. för att den utmanar mig som individ på alla plan och jag får på så vis investera i mig själv, ett livslångt projekt. Detta är någonting som många har svårt att förstå.. att leva så "extremt". Du behöver inte förstå det eller varför jag gör det, bara respektera det. Jag gör det för mig själv och ingen annan. En passion så stor att den måste levas ut.

Imorse tog jag sovmorgon och sedan tog jag mig ut på min morgonpromenad med min hund. Första morgoncardion på ca en vecka så det var riktigt skönt. Har verkligen saknat det. Jag älskar att börja dagen med träning vare sig det är olika former av cardio, gym eller yoga. Att börja dagen med egentid där fokuset bara ligger på att vara där och då, känna hur sinne, kropp och själ förenas och gör sig redo för vad dagen har att erbjuda.. oavsett om det är med- eller motgångar. Gymmet får dock vänta någon dag till.. tills dess ska jag ge min kropp vad den behöver för att läka och bli frisk. Hälsosam mat och vila.

Nu ska jag äta lunch. Idag blir det torskrygg furikake med teriyaki-ingefärssås på bädd av babyspenat, syrad rödlök och jasminris 💎

Likes

Comments

workout & fitness

För drygt två veckor sedan hade jag möte med min coach och jag tänkte dela med mig av alla tankar jag har just nu. Jag befinner mig nämligen på en plats där jag känner ett stort mentalt hinder så det är dags att skriva av mig lite..
Det senaste halvåret har jag varit extremt sjuk i långa perioder, inte då vanliga förkylningar utan jag har drabbats av infektioner som spridit sig i kroppen och slagit ut det ena efter det andra. Förmodligen för att min kropp aldrig läkt däremellan. Senast var det akut luftvägsinfektion vilket slutade med sjukskrivning med totalt tränings- och jobbförbud. Detta tog jag ganska hårt och därav även mitt uteblivande bloggande.

Att ständigt hindras från det mitt hjärta slår allra hårdast för och gång på gång försökt komma tillbaka, svagare fysiskt men med starkare vilja för varje gång.. Hållit huvudet högt med blicken framåt för att inte slås ned av det faktum att det faktiskt skär djupare i mitt hjärta för varje gång jag tvingas börja om har verkligen tagit på mig mentalt.
När jag inte får leva ut min passion för träningen så är det som en eld i mig som kvävs och en liten del av mig dör. Jag försöker vända ut och in på mig själv för att hitta nya tillvägagångssätt, men utan att lyckas .. Tillsist så står jag där helt tom och känner hur besvikelsen och frustrationen istället växer sig större.
Jag är väldigt hård mot mig själv, både på gott och ont och klandrar därför alltid mig själv istället för att se att det faktiskt finns saker utom min kontroll, faktorer som jag inte kan påverka. Lättare sagt än gjort och resultatet blir istället ett bristande självförtroende och jag hamnar på den där platsen.. den där platsen där jag står och tvekar och velar emellan.. Att våga satsa ännu en gång och riskera att falla eller att stanna kvar där det känns tryggt. Innerst inne vet jag att det är vidare jag vill och finns det en gnutta av just det så är det också det jag går för.
Jag faller hellre tusen gånger om i att försöka än att ge upp. Jag är envis och definitivt ingen quitter.. Men det är ju det där med att släppa taget. Släppa taget mot någonting större.
Att inte ta oss vidare och istället fastna i en sådan här situation, alltså ju längre vi faktiskt själva väljer att vara kvar då vi alltid har ett val.. Desto mer blir det till vår trygghet, vi vänjer oss och tillslut blir det vår verklighet där vi förlorar oss själva i att försöka passa in i någonting vi lämnat mentalt för länge sedan. En plats vi aldrig kommer känna oss hemma i.

Jag tror helt enkelt att när den där känslan kommer, känslan av att man hamnat på någon slags platå och man inte riktigt vet hur man ska ta sig vidare så är det ett tecken på att det är dags att släppa taget om någonting som håller en tillbaka. Det kan vara alltifrån relationer som tar energi, dåliga vanor som måste brytas eller som i mitt fall ett mentalt hinder. Det svåra är nog att verkligen vara ärlig mot sig själv och se vad det är och vad man behöver göra för att ta sig vidare. Självklart är det då så mycket enklare att rikta sin frustration inåt när den varken får utlopp eller när man inte har förmågan att se dess grund eller situationen från ett större perspektiv.

Den här resan är verkligen så mycket mer än vad omvärlden får ta del av. Och så mycket större än vad jag någonsin kommer kunna beskriva i ord. Jag lär mig nya saker om mig själv varje dag. Jag utvecklas på alla plan, trampar fel ibland och lär mig av mina misstag. Att våga följa mitt hjärta och jaga mina drömmar är bland det bästa jag gjort så jag hoppas ni där ute gör samma sak!
Ingenting är för svårt eller för stort för att uppnå.

Likes

Comments