View tracker

För några veckor sedan bakade jag dessa underbara vaniljhjärtan. Dom blev verkligen hur goda som helst med hemma gjord vaniljkräm i.  Allt du behöver är:

Degen

5 dl vetemjöl 

1 1/2 dl florsocker 

1/2 dl potatismjöl

1 tsk vaniljsocker 

1 krm salt

200 g smör 

1 äggula

Kör allt sammans utan äggulan i en matberedare till smulor och till sött sedan gulan och mixa till en jämn deg. Tryck ut hälften av degen i dina formar räcker till ca 12-15 stycken. Och ställ dom sedan i kylen i minst 30 minuter, tillsammans med resterande halva av deg. Nu kan du koka din vaniljkräm till den behöver du:

2 1/2 dl mjölk

1 vaniljstång 

3/4 dl socker 

3/4 dl majsstärkelse 

4 äggulor 

25 g mjukt smör

Häll mjölken och den urskrapade vaniljstången och fröna i en kastrull och låt koka upp. Under tiden vispa upp sockret och majsstärkelse med äggulorna luftigt. När mjölken kokat upp ta av den från plattan och ta ur vaniljstången ( Tips skölj vaniljstången och torka den. Den går att använda fler gånger då smaken sitter mer i själva skalet än i fröna.) Häll försiktigt i den varma mjölken under vispning i ägg blandningen. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och värm under kraftig omrörning tills krämen tjocknar. Häll sedan av krämen i en ren skål och till sätt smöret och vispa in det till en jämn oxh blank vaniljkräm. Kyl sedan ner vaniljkrämen antingen i kylen eller genom att ställa skålen i ett isbad. 

När du har din vaniljkräm kyld kan du ta ut dina formar ur kylen och fylla dom, fyll dock inte för mycket. Sen är det bara att kavla ut resterande deg och täcka dina formar tryck till ordentligt runt kanterna. Sen är det bara att baka dina hjärtan på 200 grader i ca 15 min oxh sen kan du njuta av dom godaste vaniljhjärtan. 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tänkte dela med mig av mitt bästa chocolate chip cookie recept det blir antingen 12 stora eller 22 små cookies. Allt du behöver är:


200g smör

300g socker

1 ägg

325g mjöl

2 tsk bakpulver

En skvätt mjölk

Till dom stora behöver du ca 300g choklad som är hackad i stora bitar.

Och till dom små behövs behövs ca 150g chokladknappar.

Sätt ugnen på 200C

Rör smöret och sockret luftigt och tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt mjölet och bakpulveret ich rör till en deg, om degen blir lite torr så till sätt en skvätt mjölk. Blanda sedan i chokladen och dela upp degen i antingen 12 eller 22 bitar och rulla till bollar och lägg dom på en plåt men inte för tätt då dom sprider ut sig lite i ugnen. Dom stora behöver 10-12 min och dom små 6-10min.

Likes

Comments

View tracker

Idag är min lediga dag så passade på att baka lite key lime pie att lägga i frysen. Älskar verkligen denna paj så himla god och krämig och super enkel att göra.
 
Recept:
 
Botten
 
200g Digestive kex
 
100g Smör
 
Fyllning
 
4 st Äggulor
 
1 burk sötad kondenserad mjölk
 
5 st Lime frukter (både skal och saft)
 
Gör så här krossa kexen antingeni en matberedare eller lägg dom i en påse och slå med en kavel till dom bara är smulor. Smält smöret och blanda samman med smulorna, tryck sedan ut smeten i en pajform med löstagbarbotten. Förgrädda i ca 10 minuter i 175 grader i varmluftsugn.
 
Blanda äggulorna och den kondenserade mjölken med skalt och saften från limen. Låt detta stå och dra i minst 30 minuter, sila sedan av fyllningen och fyll pajskalet. Stoppa sedantillpaja pajen in i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter beroende på pajformens diameter. Min pajform är 20 cm och tog 15 minuter.
Ta ut pajen när fyllningen är fast och låt den svalna innan du skär upp den och servera med en klick lösvispad grädde.
 
 
 
xxRebecka
 

Likes

Comments

Idag är min lediga dag så passade på att baka lite key lime pie att lägga i frysen. Älskar verkligen denna paj så himla god och krämig och super enkel att göra.
 
Recept:
 
Botten
 
200g Digestive kex
 
100g Smör
 
Fyllning
 
4 st Äggulor
 
1 burk sötad kondenserad mjölk
 
5 st Lime frukter (både skal och saft)
 
Gör så här krossa kexen antingeni en matberedare eller lägg dom i en påse och slå med en kavel till dom bara är smulor. Smält smöret och blanda samman med smulorna, tryck sedan ut smeten i en pajform med löstagbarbotten. Förgrädda i ca 10 minuter i 175 grader i varmluftsugn.
 
Blanda äggulorna och den kondenserade mjölken med skalt och saften från limen. Låt detta stå och dra i minst 30 minuter, sila sedan av fyllningen och fyll pajskalet. Stoppa sedantillpaja pajen in i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter beroende på pajformens diameter. Min pajform är 20 cm och tog 15 minuter.
Ta ut pajen när fyllningen är fast och låt den svalna innan du skär upp den och servera med en klick lösvispad grädde.
 
 
 
xxRebecka
 

Likes

Comments

I onsdags och torsdags varjag ledig så passade på att göra lite glass. Hittad ett recept på vanilj & rabarber glass för ett tag sen och har varit sugen på att prova det. Men har inte haft någon termometer så förra helgen passade jag på att köpa en så nu kan jag koka så mycket glass jag vill och mer ska det bli håller just nu på att göra en körsbärs glass till min Mamma som hon ska få i morsdags present.
 
 
Recept:
 
Rabarber kompott
 
250g Rabarber
 
1 dl Strösocker
 
1/2 dl Vatten
 
Glass massan
 
1 Vaniljstång
 
4 dl Mjölk 3%
 
4 dl Vispgrädde 40%
 
6 Äggulor
 
2 dl Strösocker
 
Börja med att skala och skär rabarberna i ca 1-2 cm bitar och lägg dom i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet. Koka sedan i ca 5 minuter tills bitarna blir mjuka. Låt det sedan svalna.
 
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg alltsammans  i en tjockbottnad kastrull tillsammans med mjölken och grädden och koka upp. Vispa sockret och äggulorna luftigt (jag gjorde det i min kitchen aid). När du tagit av kastrullen med gräddmjölken, plocka upp vaniljstången och häll sedan den varma gräddmjölken över gulorna undervispning (det är nu det är väldigt skönt med en bakmaskin som sköter  vispandet, om man inter har ett par extra händer i närheten.) Häll sedan tillbaka glassmassan i kastrullen och värm upp den till 85 grader. Sen är det bara att kyla ner massan, låt den hällst stå i kylen över natten och mogna.

Blanda nerrabarber kompotten i massan, men spara lite till att ringla på toppen av glassen. Kör sedan glassen i glassmakinen och frysin denminst 2 timmar innan servering.
 
 
xxRebecka

Likes

Comments

Här om dagen provade jag att göra en Fudge gjord på dadlar, kokosolja och kokosmjöl smaksatt med kakao och Kanel. Den blev supergod och är ju toppen att det inte är något socker,mjölk eller gluten i dom. Så idag gjorde jag en till sats med Fudge fast idag smaksatte jag med lakrits istället, dom blev oxå super goda så nu har jag kylen full av godsaker till Eurovison ikväll.
 
Recept:
 
Ca 14-16  urkärnade dadlar
 
1/2 dl Kokosolja
 
1 dl Kokosmjöl
 
1/2 tsk flingsalt
 
1/2 tsk vanilj pulver
 
3-5 tsk av valfri smaksättning tex lakrits eller kakao.
 
Smällt kokosoljan och mixa den tillsammans med dadlarna till en jämn smet, till sätt sedan resten av ingredienserna och mixa tills allt är blandat. Tryck sedan ut smeten i en inplastad matlåda och ställ den i frysen i ca 30 minuter. Ta sedan upp den ur frysen och pudra med antlingen kakao eller lakritspulver och skär den i ca 20-25 bitar.
 
 
 
xxRebecka

Likes

Comments

Idag var min lediga dag denna vecka, såbörjade dagen vid fem med lite gröt och kaffe för att sedan göra ett litet extra passa på jobbet och hjäpa till med några beställningar. Så vid halv tio var jag klar och då blev det en snabb tur hem och sedan in till Örebro med Linnea för en liten shopping dag. Hittade lite smått och gott som fick följa med hem.
 
Recept:
 
2 - 2 1/2 dl Kokosolja
 
3 dl Kokossocker
 
1 dl Agave sirap Choklad
 
1 tsk Äkta vaniljpulver
 
1 1/2 dl Kokosmjölk (bara den hårda delen)
 
1 tsk Torkad ingefära
 
1 nypa Himalayasalt
 
Ta en tjockbottand kastrull och blanda alla ingredienser sätt på plattan på medelhögvärme och rör samman till allt smällt. Låt koka i ca 25 min till 118-120 grader (för bästa resultat använd en termometer) Annars ta ett kulprov för att se när den är färdig. Det ska gå att rulla enlitenkula av smeten du droppat ner i vattnet vid kulprovet.
Häll sedan smeten på ett bakplåts papper i en form och strölite kakaonibs och salt över kolan. låt den sedan kallna och stelna helt innan du skär ut rutor av den.
 
 
xx Rebecka

Likes

Comments

Igår bakade jag en Banan och Keso kaka som jag hittade ett recept på för flera månader sedan men har inte blivit av att jag bakat den förens nu.
Den är helt fri från gluten och vit socker, då jag anväde kokosmjöl ustället för vetemjö loch avgave sirap och banan som sötningsmedel.
Den var super enkel att göra och super god precis som den är eller med lite grädde och blåbär till.
 
Recept:
 
3 Ägg
 
120g Keso (ca en halv lite förpackning)
 
2 Bananer
 
1 msk Agave sirap
 
1 msk Vatten
 
Mixa samman allt till en jämn smet, ta sedan:
 
1 1/2  dl Kokosmjöl
 
4 tsk Bakpulver
 
1 nypa Salt
 
1 tsk Riktigt Vanilj socker
 
Blanda samman med en slickipot till en smet och häll i en bakfor, smörjd med kokosolja och så kan man lägga kokoschips i botten så får man en fin topp på kakan. Baka av i ca 160 grader i varmluftsugn i ca 15-20 minuter eller till du har en fast kaka.
 
 
xxRebecka

Likes

Comments