View tracker

Hejsan igen!

Nu sitter jag här i skolan och har dubbel håltimme, vilket är otroligt sköönt! Jag var just och åt mat med några andra och nu ska jag till studiehandledaren för att planera min gymnasietid. Jag skriver in lite som hänt sedan senaste gången (vilket jag skriver hela tiden, man jaa..)

I fredags var jag ju ännu vid Solvalla. Det som hände då var att vi tränade och satt i bussen. I träningsväg stod det på schemat att vi skulle och rullskida, men jag for istället i gymmet som de hade där då jag hade ont i knäet sedan dagen innan. Jag är seriöst typ aldrig i gym så det var nog lite roligt att träna där. I bussresan hem hände det inte så jätte mycket, spelade lite kort, lyssnade på musik och umgicks med de personer som fanns i bussen. Det vanliga konceptet bara för en bussresa.


När jag kom hem var jag jätte trött, men jag tänkte att det skulle vara roligt att träffa Tanja och Felicia, så de kom till mitt då eftersom min olja och bensin är slut i mopeden och jag orkade inte fylla på. Lat och trött som sagt. Vi bakade kokosbollar som var doppade i choklad (vilket var sååå gott!) och kollade på en film. Ganska bra friday night enligt mig.

Lördagen började med att jag och min familj skulle fotograferas till Falken posten, då vi är årets falkenfamilj. Direkt efter väntade en stavträning. Mitt i dagen for jag till frisören för att klippa mig, no shit att man klipper sig där, men jaa. Om ni har sett mig efter det så vet ni om att jag klippte det ganska kort, men det är skönt. När jag var klar där åt jag lite och for till min farmor då mina kusiner var där.

Så här blev bilderna från fotograferingen.

På söndagen hände inte så jättemycket, så jag hoppar helt över den dagen. På måndagsmorgonen for jag till sjukhuset för att kolla om jag har astma eller inte. Läkaren sade att jag har någon form av det och därför måste jag ta någon typ av "vårdande astmamedicin" utöver den vanliga astmamedicinen. Så det var det som hände vid läkaren. Jag for nog som vanligt till skolan efter det och sedan har allt flutit på helt som vanligt. Gårdagens träning gick dock sisådär. Vi skulle ha stavbacke (igen), men det tog så ont i knäet så jag sprang inte från backe till backe. Men förutom det blev nog en helt okej träning ändå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hejsan!

Nu sitter jag för mig själv i mitt och Sonjas rum i Solvalla. Jag sover med Sonja här på fss-lägret, så det är ju nice. Just nu börjar jag höra att några kommer hem från dagens andra träning som jag inte var på. Anledningen till att jag inte var på träningen är att jag råkade ramla både före och efter lägertävlingen på förmiddagen. Först ramlade jag för att mina klassiska skidor fastnade fast i varandra. Jag råkade få trottoarkanten rakt emot mitt vänstra knä, vilket tog såååå ont., nåja jag bestämde mig ändå för att tävla. Lägertävlingen gick sisådär.. När jag kom i mål haltade jag nästan.

Andra gången jag föll var när vi åkte neråt i en backe, jag tappade balansen, det var vått och så ramlade jag och slog till knäet igen och skapade upp armbågen lite.. Det är anledningen till att jag inte är på träning nu.

Förövrigt går det bra med lägerlivet. Roligt sällskap gör ju allt bättre och det har jag ju. Enda som är lite sämre, om man måste klaga på något, är maten.. Tuffa träningar har vi också, men det hör väl ett intensivläger till.

Imorgon ska vi påbörja resan hem. Jag tycker att det är både bra och dåligt, men läger tar slut förr eller senare. Måste väl snart börja fixa några läxor innan Sonja kommer tillbaka och vi ska dra till matsalen.

Likes

Comments

View tracker

Hejsan igen!

Jag blev riktigt förvånad när jag såg att jag inte har skrivit ett inlägg på 23 dagar..  För ganska mycket har ju hunnit hända på den tiden. Nåja man är ju inte riktigt rastlös här. Men ni kan får en relativt snabb genomgång av vad som har hänt:

Jag har varit i Vörå med mina underbara vänner, spelat paintball, varit till läkaren angående min andning när jag tränar och tävlar, varit på gold coast rollerski (gick inte så jätte bra..), haft de första proven i gymnasiet, tränat allmänt bara och haft de`gött.

Imorgon är det sista dagen av den första perioden och sedan får vi börja välja kurser enligt oss själva, spännande! Men nästa vecka då andra perioden börjar så ska jag på fss-läger till Solvalla.

Tyvärr så tänkte jag inte skriva något mera ingående inom något som har hänt, men ni kan få ett inlägg om hur det har gått vid Solvalla nästa vecka. Sätter in några bilder nu som sista för att det inte ska bli allt föör långtråkigt att läsa så vi hörs!

Likes

Comments

Hej igen!

Nu sitter jag själv i rummet här vid internatet och försöker få mig själv att vara produktiv. Laga läxor, laga ett blogginlägg, städa rummet osv, men om ni känner mig kan ni ju gissa hur det går. Inte så jättebra kan jag påstå.. Jag är ju dessutom halvt sjuk och det hjälper ju inte riktigt till. Kan ju inte vara med på träningarna idag med min kråkröst och min huvudvärk, så jag får stanna kvar i rummet och hosta. Roligt..

Vi hade fotografering i torsdags och dagen före hade jag också blivit sjuk, så det var en perfekt tajming må jag säga.

I lördags var det ju villaavslutning och min helgdag började med att åka och plocka svamp. Själv är jag inte riktigt förtjust i svamp, men min syster tycker om dem, så vi for och plockade i drygt två timmar. Vi hittade inte många svampar, men istället hittade jag bl.a en huggorm som jag tänkte trampa på osv. Nåja har ju iallafall testat på att plocka svamp en gång nu. På eftermiddagen for jag till Elins där hon, Sofia och Jonatan var. Vi hade roligt då vi lagade tacos, såg på en film och ungicks trots att vi inte sköt några raketer.

På söndagsförmiddagen fick vi besök av några av våra norska vänner, vilket var jätteroligt då vi inte har varit till Oslo på jättelänge och träffat dem. På eftermiddagen, då de just hade farit iväg, så bilade vi iväg till min kusin som hade födelsedagskalas. Det var jätte roligt att träffa alla som var där och inte minst sagt mina kusiner som är på bilden där uppe!

Likes

Comments

Hejsan!
Som ni ser på rubriken så har jag börjat i Vörå idrottsgymnasium. Jag började redan för en vecka sedan, så detta inlägg blir lite dåtid, men det får väl gå an. Vädret den första veckan var nog ingen höjdare.. Översvämning, regn och mera regn var typ det enda vi hade här. Denna vecka har också börjat på samma vis, men de har lovat varmare väder tills resten av veckan så vi får hoppas att det stämmer!

När vi började här så var det väldigt mycket nytt! Kurser, e-böcker, internatet, och för att inte tala om träningarna?! Jag tror inte att jag någonsin har åkt på träningar både förmiddag och eftermiddag på samma dag under min skolgång i Sursik och nu då man kommer till Vörå idrottsgymnasium så ska man ju gå i skolan och träna. Hela tiden. Det kom ju nästan som en chock för mig.. Typ. Nåja nog kommer man ju in i rutinerna efter ett tag här, hoppas jag.

Bilderna ni ser där uppe så är från min shoppingresa med Elin och Sonja, en tävling, från mitt och Amandas rum och från när jag var på släkt-knytkalas då min kusin från USA och hans familj var här. 

Jag har nu bara skrivit detta inlägg i all hast, för min dator håller på att dö och jag har ingen laddare med. Så smart jag kan vara ibland. Nåja, nu ska jag bara gå runt i internatet och söka efter en laddare som fungerar åt min dator och så hörs vi sen! 

Likes

Comments

Hejsan!

Nu sitter jag här framför datorn och väldigt irriterad. Ni vet när man försöker, t.ex överföra bilder, och så har man nästan färdigt, men då hakar något upp sig så får man börja om igen? Den känslan har jag nu för det vill inte fungera alls för mig. Inte några bilder får jag över. Får börja om igen då. Typiskt.

I fredags var jag och shoppade några saker som jag behöver. Skolböcker och löpskor var några av de förvånansvärt många saker som stod under listan "behöver köpas".

På eftermiddagen for jag och Elin till Amandas villa där vi fick prova att åka vattenskidor. Jag har aldrig i mitt liv provat på det förut. Ni ser ju själv på bilderna hur det gick för mig. Det tog förstås några försök att komma upp, men när man väl var uppe så gick det bra. Vi hade så otrooligt roligt där! En av sommarens bästa dagar definitivt!

Dagen efter (lördag) for min familj och en av mina kusiner + hennes familj till bostadsmässan i Seinäjoki. Vi gick runt där och kollade på husen och inredningen, umgicks, tog en massa gratissaker och broschyrer osv. Det var faktiskt förvånansvärt roligt att bara gå runt och kolla.

Här är alla från vårt gäng, minus mamma som tog bilden.

Idag så har jag inte gjort så jätte mycket, varit på en två timmars länk i skogen, städat mitt rum och vid esse fysio. Ellinor ska snart komma hit och hitta på något, men före hon kommer hit så ska jag vara en stund med mina kusiner som just kom, så vi hörs senare!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag har ingen aning om hur jag ska börja detta inlägg, men var beredd på att det blir ganska långt denna gång!

Onsdagen den 20/7 så var jag och sov över hos Sonjas villa med Amanda, Elin och Matilda. Vi fem hade såå sjukt roligt! VI tränade ilag, simmade, åt, rodde och gjorde så mycket mer.

En brutal båtfärd och #späckis beskriver det mesta, för oss iallafall.

På lördagen, samma vecka, så hade jag ganska fullt upp. På förmiddagen for jag till Jakobstad för att tävla. Ski Team Mäenpää hade nämligen ordnat en rullskidtävling som bestod av två moment. Först en prolog och sedan 6 kilometer klassisk rullskidåkning. Prologen gick till på så sätt att fyra tävlande i gången skulle vara på scenen i skolparken och staka 1 kilometer på varsin stakmaskin. 1 kilometer tänker ni säkert att är jättekort, men det kändes som en oändlighet för mig.. Benen skakade, armarna kändes kraftlösa och svetten rann hela tiden. Det var nämligen en ungefär 26 grader varmt den dagen och ingen vind. Det var andra gången jag rörde en stakmaskin i hela mitt liv, så det gick sisådär, men jag är nog nöjd med prologen. Jag var ju i damklassen, så jag blev åttonde då.

Andra momentet var ju 6 kilometer klassisk skidåkning. Banan vi körde var helt platt, så det var bara att parstaka sig igenom tävlingen. Jag kom tionde i mål, men jag blev nionde i tävlingen sammanlagt. Jag blev helt förvånad på hur mycket åskådare det var där och hejade på oss tävlande. Så tusen tack till alla som var där för att kolla på tävlingen och peppa oss!

När jag väl kom hem så ställde jag mig bara i ordning och sedan for jag iväg igen, denna gång med mina kompisar för att hänga med dem en stund.

Bilden från tävlingen hittade jag på den här bloggen.

Nu kommer jag till förra veckans händelser. I måndags var jag på massage, vilket var väldigt välbehövligt. På tisdagen for jag iväg med buss till Muonio på FSS-läger, där vi spenderade en vecka. Som alltid är lägret i Muonio ett av höjdpunkterna på sommaren och det var det definitivt detta år också!! Träningen bestod av allt mellan längre vandringar bland bergen och långa kombiträningar till snabbkraft på rullskidor och löptest. Sammanlagt blev det ungefär en 24 träningstimmar som vi har bakom oss.

På fredagen hade de Ylläksen rullahiihtokilpailu, så jag for såklart med och tävlade. Också denna tävling bestod av två moment, men denna gång var det löpning och skate rullskidåkning. Det fanns mera motstånd i år än förra året, vilket var jätte roligt! Efter löpningen hade jag en liten lucka till nästa tävlande. Men den luckan försvann lika snabbt som den kom. När Linnéa kom om så visste jag att om hon fick åka iväg själv så skulle jag inte ha någon chans att komma upp henne igen, så jag provade att hänga på. Det gick bra för när det var en 600m kvar så rök jag både om Linnéa och Eveliina som hade varit före mig. Det var ett stooort plus på hela dagen när man får vinna one way stavar, får höra att man hade helt bra teknik och fick köra igenom ett lopp som man var nöjd med!

Nu ska jag och sova, så vi hörs!

Likes

Comments

Hejsan igen!

Jag ska snart och sova över med några kompisar till en villa så jag hinner inte skriva något långt inlägg idag. Därför kommer detta inlägg bestå mest av bilder från bland annat sfim i Esbo, photoshooten, kalaset som min gamla klasskompis hade och överlag roliga tillfällen som jag har haft under den senaste tiden. Hoppas ni tycker om bilderna, för en bild säger ju mer än tusen ord.

Hörs nästa gång!!

Likes

Comments

Hej!

Nu kommer det en liten uppdatering om vad som hänt senast i mitt liv:

Lördag 9/7 Mina föräldrar är på 50års-kalas på åland och därför är Sara och jag ensam hemma. Dagen börjas med skate rullskidåkning med Elin, vilket var jätteroligt! När jag kom hem sade Sara åt mig att hon hade hittat en kattunge på en skogsväg som hon började kalla Molle, så nu har vi två katter. På eftermiddagen for jag först till Elins och efter en liten stund hos hennes så for vi till Jakobstad för att åka på bio med Nathalie. Filmen vi kollade heter the wave och omg den var sååå bra! När jag kom hem så gjorde jag inte så mycket annat än att försöka få Molle att vänja sig med folk, för han är så rädd.


Söndagen 10/7 började med att jag for ut på en morgonlänk och sedan fick jag vara funktionär på mångkamps-dm i bennäs. När jag just hade kommit hem for jag körandes till Elins för att ha en photoshoot, vilket var sååå roligt! på kvällen var vi bara vid hennes och pratade.

Måndagen den 11/7 så var jag bara hemma och arbetade. På kvällen var jag i bennäs på kraftträning och det var det, inget speciellt.

Idag (12/7) så var jag och tränade från morgonen. När jag hade träningen färdig så for jag till villan för att doppa mig. Det var såå skönt att doppa sig i det kalla vattnet! Men efter det for jag hem för att äta och för att ställa mig för att åka ut och köra med Tanja. Till att börja med for vi till Sale för att köpa lite gott till vår picknick som vi hade vid en strand full av getingar. Om ni känner mig riktigt bra så vet ni om att jag hatar getingar.. Jag sprang bokstavligen hela tiden upp skrikandes för att det satt en geting på mitt ben. Under tiden som vi var där så skickade Emelie om vi ville komma och hänga med henne och Julia en stund, och det tackade vi såklart ja till, så då for vi till Jakobstad. (För er som inte visste det så har vi alla fyra gått på samma klass i högstadiet.) Vi gick runt lite, talade om skolorna vi ska till, for på en fika till skorpan osv. Det var sååå roligt att få träffa dem igen, eftersom det känns som en evighet sedan sist!!

så det var det senaste som har hänt i mitt liv. Hoppas ni tyckte om dethär inlägget så syns vi snart igen, hejdå!

Likes

Comments

Hejsan igen!

Som ni har märkt av rubriken så har jag haft ganska fullt upp den senaste tiden. Jag kan börja med Saarijärvi tävlingen 20.6. Tävlingen gick sisådär helt okej för mig, men för laget tyckte jag att det gick helt bra. Vi blev andra, men vi var inte alls långt bort från en första plats så det var roligt.

Midsommaren spenderade jag med Ellinor och delvis med hennes släkt. Vi körde till Jakobstad och sedan till hennes fasters villa för att äta lite god mat och sedan hem till hennes igen. Min vespa var inte helt i skick, även fast vi hade den på service, så hennes pappa och några andra fixade min vespa som gick sönder när vi kom till Jakobstad och villan. Det var jätte snällt av dem att fixa min vespa, så tack till er igen!!

Sedan har jag bland annat varit till tandläkaren, tränat, varit med kompisar, arbetat klart vid esselunden och är för tillfället vid simskolan som vikarie för en lekledare (jätteroligt arbete!). Jag har också varit till en allmänläkare för att jag får jättetungt att andas när jag tränar hårdare, speciellt då jag tävlar. Därför har jag fått tabletter att ta på kvällen och en inhalator att andas in före träningar/tävlingar och efter vid behov för astma. Hon visste inte säkert om jag hade astma, så jag ska till en annan läkare i höst för att kolla upp om det faktiskt är det jag har.

Förra helgen spenderades i Helsingfors på stafett-FM för min del. Jag sprang i 3x800m och 4x300m. Inget av dem gick bra personligen, och inte för laget för den delen heller. Jag var i andra laget i båda stafetterna. på 3x800m så var jag på sista sträckan och jag var minst 50m efter den som var näst sist då jag for ut på min sträcka. På 4x300m så gick det inte heller bra för jag har inte sprungit 300m sedan början på förra säsongen och därför hade jag noll koll på hur hårt man måste starta. Men resan i sig var suveränt roligt! Med shopping, helsingfors centrum, bastu, morgonlänk, p15 800m som fick silver, bussresan osv.

Nu har jag inte något mera att skriva om, så vi hörs snart igen!

Likes

Comments