Header

Nyårsaftonen till ära tänkte jag skriva lite här på bloggen.

Min senaste tävling (som var igår) gick väl sisådär. Jag fick ingen känsla av att "oj det här går jättebra" utan fokuserade mera på att få tekniken bra på samma gång som mina ben var trötta. Benen var trötta ända från start in i mål. Men ändå kom jag andra, jag trodde jag skulle bli trea, att Susanna skulle komma om mig, men nej. 5 sekunder till godo för min del denna gång. Mera av resultaten finns här. Bilden är från tävlingens hemsida.

Själva nyårskvällen tillbringades ute i Purmoskogarna med några av mina bästa vänner, nämligen Ellinor, Cera och Jessica! Vi hade sååå roligt och seriöst det var så länge sedan jag hade sett dem. Hemskt länge sedan.

Jag är inte precis den personen som lägger upp en massa nyårslöften, när jag tänker efter tror jag faktiskt att jag aldrig gjort några nyårslöften. Men i år ville jag göra ett nyårslöfte, skriver nu hit det mest som en påminnelse åt mig själv, men jag ska sluta äta sött förutom på -den alltid så traditionella- godisdagen (som är fredag för min del), men vissa undantag finns hehe.. Om jag åker på fika och om någon bjuder mig så får jag äta. Det är mitt nyårslöfte!

Som sist tänkte jag nämna att jag inte kommer lägga upp mina julklappar här på bloggen, eftersom jag fick ganska mycket olika grejer. Jag har redan börjat använda en del grejer och de saker som var i "matväg" så har jag redan ätit upp. Dessutom var jag till Kokkola på mellandagsrea med Nathalie och de reagrejer som jag köpte använder jag redan för fullt. Så tyvärr kommer ni inte att få se dem.

Gott nytt år!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Nu har jag haft en ganska låååång paus med skrivandet, men det var ganska skönt tyckte jag. Har ändå haft annat för mig, då jag går i gymnasie, men nu tänkte jag börja skriva lite här igen. Före "pausen" kände jag nästan att jag behövde skriva, men jag hade ingen motivation. Den var seriöst under noll, så jag orkade bara inte. Men nu när jag har jullov tänkte jag börja igen då jag har fått tillbaka motivationen!

Idag är det julafton och vi har precis ätit julmiddag med min farmor, en av mina morbröder och min familj. Det var väldigt roligt, och gott för den delen. Senare ikväll ska vi och öppna julklapparna med några av mina släktingar, men jag har inget viktigt att göra här emellan, så då kan jag lika gärna skriva ett inlägg nu tänkte jag.

Några av de större händelser som inträffat sen oktober (då jag skrev sist) är att jag har fyllt 16 år, börjat använda linser, bloggen fyllde ett fantastiskt år (!), varit på två träningsläger + mycket mer! Här nedan infogar jag några bilder och så hörs vi snart! God jul till er alla!!

Likes

Comments

Hejsan igen!

Nu sitter jag här i skolan och har dubbel håltimme, vilket är otroligt sköönt! Jag var just och åt mat med några andra och nu ska jag till studiehandledaren för att planera min gymnasietid. Jag skriver in lite som hänt sedan senaste gången (vilket jag skriver hela tiden, man jaa..)

I fredags var jag ju ännu vid Solvalla. Det som hände då var att vi tränade och satt i bussen. I träningsväg stod det på schemat att vi skulle och rullskida, men jag for istället i gymmet som de hade där då jag hade ont i knäet sedan dagen innan. Jag är seriöst typ aldrig i gym så det var nog lite roligt att träna där. I bussresan hem hände det inte så jätte mycket, spelade lite kort, lyssnade på musik och umgicks med de personer som fanns i bussen. Det vanliga konceptet bara för en bussresa.


När jag kom hem var jag jätte trött, men jag tänkte att det skulle vara roligt att träffa Tanja och Felicia, så de kom till mitt då eftersom min olja och bensin är slut i mopeden och jag orkade inte fylla på. Lat och trött som sagt. Vi bakade kokosbollar som var doppade i choklad (vilket var sååå gott!) och kollade på en film. Ganska bra friday night enligt mig.

Lördagen började med att jag och min familj skulle fotograferas till Falken posten, då vi är årets falkenfamilj. Direkt efter väntade en stavträning. Mitt i dagen for jag till frisören för att klippa mig, no shit att man klipper sig där, men jaa. Om ni har sett mig efter det så vet ni om att jag klippte det ganska kort, men det är skönt. När jag var klar där åt jag lite och for till min farmor då mina kusiner var där.

Så här blev bilderna från fotograferingen.

På söndagen hände inte så jättemycket, så jag hoppar helt över den dagen. På måndagsmorgonen for jag till sjukhuset för att kolla om jag har astma eller inte. Läkaren sade att jag har någon form av det och därför måste jag ta någon typ av "vårdande astmamedicin" utöver den vanliga astmamedicinen. Så det var det som hände vid läkaren. Jag for nog som vanligt till skolan efter det och sedan har allt flutit på helt som vanligt. Gårdagens träning gick dock sisådär. Vi skulle ha stavbacke (igen), men det tog så ont i knäet så jag sprang inte från backe till backe. Men förutom det blev nog en helt okej träning ändå.

Likes

Comments

Hejsan!

Nu sitter jag för mig själv i mitt och Sonjas rum i Solvalla. Jag sover med Sonja här på fss-lägret, så det är ju nice. Just nu börjar jag höra att några kommer hem från dagens andra träning som jag inte var på. Anledningen till att jag inte var på träningen är att jag råkade ramla både före och efter lägertävlingen på förmiddagen. Först ramlade jag för att mina klassiska skidor fastnade fast i varandra. Jag råkade få trottoarkanten rakt emot mitt vänstra knä, vilket tog såååå ont., nåja jag bestämde mig ändå för att tävla. Lägertävlingen gick sisådär.. När jag kom i mål haltade jag nästan.

Andra gången jag föll var när vi åkte neråt i en backe, jag tappade balansen, det var vått och så ramlade jag och slog till knäet igen och skapade upp armbågen lite.. Det är anledningen till att jag inte är på träning nu.

Förövrigt går det bra med lägerlivet. Roligt sällskap gör ju allt bättre och det har jag ju. Enda som är lite sämre, om man måste klaga på något, är maten.. Tuffa träningar har vi också, men det hör väl ett intensivläger till.

Imorgon ska vi påbörja resan hem. Jag tycker att det är både bra och dåligt, men läger tar slut förr eller senare. Måste väl snart börja fixa några läxor innan Sonja kommer tillbaka och vi ska dra till matsalen.

Likes

Comments

Hejsan igen!

Jag blev riktigt förvånad när jag såg att jag inte har skrivit ett inlägg på 23 dagar..  För ganska mycket har ju hunnit hända på den tiden. Nåja man är ju inte riktigt rastlös här. Men ni kan får en relativt snabb genomgång av vad som har hänt:

Jag har varit i Vörå med mina underbara vänner, spelat paintball, varit till läkaren angående min andning när jag tränar och tävlar, varit på gold coast rollerski (gick inte så jätte bra..), haft de första proven i gymnasiet, tränat allmänt bara och haft de`gött.

Imorgon är det sista dagen av den första perioden och sedan får vi börja välja kurser enligt oss själva, spännande! Men nästa vecka då andra perioden börjar så ska jag på fss-läger till Solvalla.

Tyvärr så tänkte jag inte skriva något mera ingående inom något som har hänt, men ni kan få ett inlägg om hur det har gått vid Solvalla nästa vecka. Sätter in några bilder nu som sista för att det inte ska bli allt föör långtråkigt att läsa så vi hörs!

Likes

Comments

Hej igen!

Nu sitter jag själv i rummet här vid internatet och försöker få mig själv att vara produktiv. Laga läxor, laga ett blogginlägg, städa rummet osv, men om ni känner mig kan ni ju gissa hur det går. Inte så jättebra kan jag påstå.. Jag är ju dessutom halvt sjuk och det hjälper ju inte riktigt till. Kan ju inte vara med på träningarna idag med min kråkröst och min huvudvärk, så jag får stanna kvar i rummet och hosta. Roligt..

Vi hade fotografering i torsdags och dagen före hade jag också blivit sjuk, så det var en perfekt tajming må jag säga.

I lördags var det ju villaavslutning och min helgdag började med att åka och plocka svamp. Själv är jag inte riktigt förtjust i svamp, men min syster tycker om dem, så vi for och plockade i drygt två timmar. Vi hittade inte många svampar, men istället hittade jag bl.a en huggorm som jag tänkte trampa på osv. Nåja har ju iallafall testat på att plocka svamp en gång nu. På eftermiddagen for jag till Elins där hon, Sofia och Jonatan var. Vi hade roligt då vi lagade tacos, såg på en film och ungicks trots att vi inte sköt några raketer.

På söndagsförmiddagen fick vi besök av några av våra norska vänner, vilket var jätteroligt då vi inte har varit till Oslo på jättelänge och träffat dem. På eftermiddagen, då de just hade farit iväg, så bilade vi iväg till min kusin som hade födelsedagskalas. Det var jätte roligt att träffa alla som var där och inte minst sagt mina kusiner som är på bilden där uppe!

Likes

Comments

Hejsan!
Som ni ser på rubriken så har jag börjat i Vörå idrottsgymnasium. Jag började redan för en vecka sedan, så detta inlägg blir lite dåtid, men det får väl gå an. Vädret den första veckan var nog ingen höjdare.. Översvämning, regn och mera regn var typ det enda vi hade här. Denna vecka har också börjat på samma vis, men de har lovat varmare väder tills resten av veckan så vi får hoppas att det stämmer!

När vi började här så var det väldigt mycket nytt! Kurser, e-böcker, internatet, och för att inte tala om träningarna?! Jag tror inte att jag någonsin har åkt på träningar både förmiddag och eftermiddag på samma dag under min skolgång i Sursik och nu då man kommer till Vörå idrottsgymnasium så ska man ju gå i skolan och träna. Hela tiden. Det kom ju nästan som en chock för mig.. Typ. Nåja nog kommer man ju in i rutinerna efter ett tag här, hoppas jag.

Bilderna ni ser där uppe så är från min shoppingresa med Elin och Sonja, en tävling, från mitt och Amandas rum och från när jag var på släkt-knytkalas då min kusin från USA och hans familj var här. 

Jag har nu bara skrivit detta inlägg i all hast, för min dator håller på att dö och jag har ingen laddare med. Så smart jag kan vara ibland. Nåja, nu ska jag bara gå runt i internatet och söka efter en laddare som fungerar åt min dator och så hörs vi sen! 

Likes

Comments