Massor av gamla inlägg har hamnat först på bloggen eftersom att jag flyttat den från blogg.se. Vet inte hur man fixar det smidigast, men ska försöka ordna det. Därav blir allt bakvänt med datumen och inläggen. Jag och teknik.....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 25 readers

Likes

Comments

Jag har lärt känna en ny person, och håller fortfarande på att lära känna henne, den personen som är den viktigaste i mitt liv. Nämligen så konstigt att det är jag själv, att det är mig jag lär känna, som en helt ny person. Även fast jag varit jag i 20 år så har jag inte lärt känna mig själv och vad jag vill och vem jag egentligen är. En del säger att det är en 20-årskris likaså man får en 40-årskris så jag kan ju hoppas jag slipper den senare och att de får räcka med den här!!  Skämt å sido men skulle gärna slippa en kris om 20 år, fast oftast bli man ju klokare efter en kris så jag vet inte ändå....

Det är så konstigt hur man kan glömma bort att lära känna den person som alltid är med en, att lära känna sig själv och vara snäll mot sig själv. Jag kom till den punkt där jag sa att rosa var den finaste färgen jag visste, men jag visste inte vilken färg som jag gillade mest? Det var ju bara rosa som skulle passa bra och syrran gillade också det så då sa jag också det. Lättast så tänkte jag. Men det har alltid varit lättast att vara dum mot mig själv, följa strömmen och lyssna på andra, för mig själv, de visste jag inte vem det var. Det var en person som försökte rädda alla andra för att slippa se sig själv och förstå varför jag inte kunde vara glad, eller försöka vara glad som alla andra, på det där äkta sättet. Fast jag visste ju inte om det var det äkta sättet, kanske var det ett lika påklistrat leende som mitt? Det får jag aldrig veta men det kändes som att deras var äkta, jag visste det bara. 

Jag har inte ens värderat mig själv att duga att ha som sällskap att titta på en film med, att titta tv med, att äta middag med, att lyssna på, att umgås med. Inte duger jag till det eller till att någon märker mig, även om jag är med är jag antingen jobbig och bråkar omkring mig så att jag syns eller så går jag därifrån. Alla dessa känslor som fanns inom mig, som alltid funnits där men ingen annan än jag sett dem, kanske såg dom men konfronterade aldrig, vilket är lika med att inte se.
Det är som att blunda och låtsas att den inte finns, när någon ropar på hjälp och människor väljer att se förbi det, det är den vidrigaste och mest plågsamma känslan, att någon ser men väljer att bara se på eller lämna.
 
Jag skulle hata mig själv, hata den personen som jag varit mot mig själv, som jag varit mot mig själv ända sen jag kan minnas. När jag var liten och tänkte "Om jag inte är som dem när jag är stor så vill jag inte leva". Jag blev inte som dem, jag blev en annan person, jag blev Hanna, och därför ville jag inte leva för jag var inte som dom. Men därför började jag vara någon annan, någon som inte lyssnade på mig själv, någon som inte kände det jag kände. Jag stängde av allt, alla känslor som kom mig nära och betydde något, jag visste bara att alla som kom mig så nära, skulle lämna mig. Lämna mig när jag behövde dom som mest, för att så hade det varit tidigare. Jag pratade bara med mig själv, och bråkade så mycket. För jag visste inte varför det fanns så mycket känslor inom mig, vad skulle jag göra med dem och hur kunde det finnas så många. Vad betydde dom och varför kunde jag inte bli av med dom hur mycket jag än skrek och bråkade? 
 
Jag vet därför nu, att jag måste lära känna mig som jag lärt känna alla andra, som jag lyssnat, som jag älskat alla runtom mig, som jag ställt upp för dem. Jag måste börja ställa upp för mig själv, för när alla är borta så finns det ingen annan än jag där. Därför ska jag bli min egna bästa vän, och snart kommer jag bli det. Men därför vill jag att alla ska lova mig att tänka en extra gång, och en del kanske redan är världens bästa vän med sig själv utan att behövt tänka en extra gång, de blev kanske bara så. Er kan jag vara lite svartsjuk på ibland men sen vet jag alla ni som inte är det, som kanske inte förstått varför alla rädslor och känslor finns där. Tänk en extra gång, tänk på allt du skulle kunna göra för den person du älskar mest i världen, och sen gör du det till dig själv. 


Under alla år jag växt upp har jag haft några år, som jag hittade något att ge all min energi och kunde däför glömma bort att ta itu med det jag verkligen kände. Men jag har haft kul, jag har varit glad, jag har älskat men sen har jag ändå alltid kommit tillbaka till samma punkt och samma känslor tills det en dag kollapsade och min kropp inte klarade mer.

Om en vecka är jag med i radio i Gävleborg för att prata om psykisk ohälsa som är ett av dagens största problem i vårt samhälle. Jag på min resa till att få må bra, bra på riktigt, och inte bara några timmar, hoppas att kunna få andra att våga själva, våga det jag inte vågade förrän nu i mitt liv, eller bara läsa och försöka förstå eller våga säga att det inte är okej, att du inte mår bra, att det inte ska tystnas ner så fort någon mår dåligt eller när någon inte vill säga att de är deprimerade. Jag vill att det inte ska lägga nån skam i det, någon skam i att må dåligt och inte våga säga det. Jag har lyssnat på min själv i flera år och inte trott att jag får känna som jag känt, jag har spenderat min tid på alla runtom mig och inte på att få tid till vem jag är.

 
 
 
 
p  u  s  s
från mig till er
 
 


Likes

Comments

I måndags medverkade jag i ett radioprgram med Wenda Hajo, så spännande att se den miljön och se hur det fungerar innan allt sänds ut på radion. Började med att jag kom dit hur trött som helst och verkligen suktade efter dagens första kaffekopp, deras kaffemaskin fungerade inte. Så jag engagerade två personer som stod och gjorde allt för att jag skulle få min kaffekopp, helt fantastiska! Och 4 minuter innan jag blev hämtad till studion fick jag äntligen min första kaffe och dagen var räddad för stunden..skämt å sido med det är dagens viktigaste stund många gånger. Väldigt roligt att medverka och fått väldigt fin respons av alla mina vänner och obekanta. Kärlek till er. 


 

Efter intervjun åkte jag till uppdukat frukostbord med mina fina tjejer, pratade livet, spelade fia med knuff och skrattade. En så mysig regning morgon.Hittat nya favoritskor, finns inget bättre än att gå runt i tofflor i sommarvärmen.
Min nya upptäckt 2015 i skoväg, I love it.
 
 
 
 
 
 

Likes

Comments

24-timmars roadtrip med Andrea, sova i bilen och inte ha något planerat. Sova i bilen var bland det mysigaste jag gjort, kändes som en riktig semester när vi stannade efter vägen, öppnade bagaget och låg och pratade om allt mellan himmel och jord. Besökte nya mysiga inredningsbutiker vi aldrig varit på. Det kallar jag sommar, och campinglivet är mer lockande än det aldrig varit. Efter en jobbhelg och en minitrip känner jag mig lite nyladdad och fortsätter skriva en ny lista för 2015. Äntligen visar sig solen och nu är det dags för mig att knyta på promenadskorna och träffa min vän som är på besök med hennes man. 
Ska bli bättre att uppdatera bloggen varje dag så håll utkik. 
Skriv en bucketlist och låt mig vara med och ta del av den, ska lägga upp min om några dagar, mejla eller kommentera något du måste ha med på din lista så kanske vi hittar något helt nytt till vår egen lista. 

So long!
 
 
 
 


 
 
 
 


Likes

Comments

Lediga måndagar har blivit min favoritdag i veckan, haft besök från Uppsala av min bästa vän som oftast inte hinner ses men när vi väl ses märker jag hur mycket mer man vill hinna ses och prata. 
Långpromenader, fika och lunch på stan, känns som en sommardag även om vi inte får bada. Efter en tur till Barkaby när vi var i Stockholm hittade jag 3 fynd. En av dem var dessa kängor till i sommar och höst som jag blev förälskad i på en gång, så de var tungen att följa med hem. 

 
 
Nyinköpta skor från Vagabond, kan aldrig köpa för mycket skor. blir perfekt till hösten och en stor mysig stickad tröja till. Tycker de lika gärna kan bli mysig höst om inte sommarvärmen vill komma hit. 
 
 
 
bestie 
 

Likes

Comments

Det här med att inte må bra, de känns ju många gånger fel och många gånger som att ingen förstår en. 
En del säger att det inte är bra att dela med sig när man inte mår bra, när man inte vill något längre.
Men jag tror, och jag vet hur de kunde hjälpa mig, att inte veta om det är värt att finnas kvar och sen förstå och leta efter några rätt varje dag. Men jag har också märkt att en del inte förstår, frågar mig hur jag kan känna så, 
varför jag känner så, och de verkar helt främmande för dem, de vet inte vad de ska säga när jag berättar om att 
ångest är vardag för mig att hantera.
 
De verkar som att man inte vet om man aldrig har känt det, och därför får jag också en klapp på axeln och får höra att de jag känner och tänker är onödigt, på fel sätt och att jag borde göra på något annat sätt. Men vet ni vad, det är det värsta jag vet för att jag älskar hur vi alla är olika, hur vi kan försöka förstå varandra, hur vi kan finnas där för varandra utan att behöva säga ett ord, att acceptera alla som den dom är. Det älskar jag och det vill jag att alla ska göra, bara lyssna på sig själv, låta de som säger att du inte är som du ska, att du inte gör som du ska, att du inte känner som du ska. Lyssna inte, lyssna inte på de människorna, hitta din egen röst, lyssna på vad du vill och vad som du känner, det är det enda rätta. Jag lovar dig, det finns inget annat som är mer rätt än de du är och känner. Andra kan ha gjort samma sak som du vill och inte gillat det, men det ska inte hindra dig från att göra det själv och lära dig av det. 
 
Det som skrivs kanske inte alla förstår, för det är en självklarhet att lyssna eller att inte våga gräva i det som finns. Men alla människor är värd att vara sig, tycka de dom vill och älskas för den de är. Försök inte övertyga folk att gilla dig, antingen gör de det eller inte. Oavsett vad, så är du, du och jag är jag. 
 
 
 
 
Imorgon blir det bucketlist, skicka in till mig något som ni absolut har med på er lista.

Likes

Comments

Fullt runt frukostbordet, madrasser på golvet och inte mycket utrymme kvar i min lilla lägenhet när hela familjen är här från Göteborg och hälsar på. Ett av de mysigaste som finns när det blir lite kaos och alla är överallt, madrasser, sena kvällsfikan med massor av prat och titta film innan alla kryper ner och somnar. Och inse att jag tog hand om dessa pojkar när de var små och (nyfödda?!), de har nu blivit tonåringar som bemästrar tekniken bättre än mig, är det ett tecken på att man börjar bli gammal och känner sig omodern haha. Obeskrivligt mysigt att ha ett gäng som dehär. Semester och mys ska vi fortsätta med även om jag jobbar ska jag njuta av deras semester så fort jag slutar. So long!

familytime 
 
 

Likes

Comments

 
 
Haft en av de bästa helgerna på länge. Fått umgås med mina tjejer, utgång, besök av släktingar från Peru, besök från Stockholm. Min familj från Göteborg här, och jag har umgåtts och låtsas jag har semester även om regnet öser ner utanför fönstret. Med de sagt, en väldigt bra helg. Inte prioriteat att skriva när jag haft så många på besök men imorgon en ledig dag att fixa och trixa. 

 
// H

Likes

Comments


Dagarna rullar på och lediga dagar att hinna ikapp efter en fullspäckad helg, jag har och har haft några sånna där dåliga dagar. Inte dåliga på det viset att jag gjort fel saker, jag har haft bästa helgen på länge men det är ändå såna dagar ljuset i tunneln är lite svårare att hitta.  När man bara vill ligga i sängen och sova utan att behöva prata med någon eller göra något. Men jag har försökt, göra saker och prata med folk ändå. Det hjälper tillslut, och nu att vara 20 år och inte ha en aning om vart jag vill att livet ska ta mig nu, gör mig lite svävande på moln och panik att inte ha kontroll. Men det är så det är tills man bestämt sig, bestämt sig och gör det. Det kommer nog snart, att jag vet vad jag vill. Träffa nya människor ger ett nytt perspektiv att se livet från och ta beslut utifrån. 

Långa nattpromenader i spöregn och hög musik i lurarna för att försöka hitta tillbaka till fokus. 
 


 
 
hiking upp på ett berg med lunch med för att få tid att tänka och vara själv, mitt i livets berg och dal bana just nu. 
 
// H
 
 

Likes

Comments