förra året lyckades jag dra av lårmuskeln på en fest och i helgen föll jag i backen två gånger (utan att vara full) och landade på samma knä båda gångerna. Nu är det ömt pch svullet och har mindre smickrande skrapsår. Även handlederna och vänstra armbågen är såriga och ömma. Idag två dagar senare känner jag även att musklerna har fått sig en omskakning.. Igår fick en vän följa med mig till stallet och hjälpa mig med det jag inte orkade vilket var väldigt uppskattat! Så nu känner jag att det där med att festa är nog inte min grej längre.. Nu får jag ta det lugnt tills jag läkt ihop igen.. Det är sjukt tjatigt att aldrig vara hel men jag vet ju iallafall att jag lever.. Det råder det inget tvivel på..


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att leva med en oslynlig sjukdom är inte så lätt som det kan se ut på utsidan. Ständig värk leder som inte håller ihop trötthet sömnlöshet och alla begränsning.. Jag vill göra så mycket som inte går men jag gör så gott jag kan för att öka min levnadsglädje. Dock är det väldigt tufft eftersom ju mer jag gör för att få upp humöret desto fler klagar då över att jag är sjukskriven för "du klarar ju av det då borde du kunna jobba". Det folk inte ser är att efter och innan jag gör något måste jag vila mycket och förbered kroppen på vad som komma ska oavsett om det är ett biobesök eller en utekväll med vänner.. Allt kräver olika mycket vila och förberedelser men inget jag gör är gratis för smärtan blir alltid intensivare efter aktivitet men det köper jag sålänge jag kan få behålla en liten del av det livet alla andra ser som självklart.. Att konstant bli ifrågasatt av främlingar är inte så jobbigt men när nära ifrågasätter gör det ont och drar ner mig en hel del. Ibland funderar jag på att filma mig själv under en vecka för att kunna visa hur mina dagar och nätter ser ut och sedan tvinga de som ifrågasätter mig att upprepa min vecka samtidigt som de har någon typ av maskin på sig som imiterar smärta jag har i hela kroppen.. Konstant smärta och bara få timmar sömn skulle nog ta död på de flesta men på något sätt klarar jag det ändå ganska bra om ni frågar mig. Visst är hjärnan inte alltid så bra på att komma ihåg saker men vad gör det?!

Alla som lever med en osynlig sjukdom går dagligen igenom en kamp med sin kropp och måste också alltid försvara sig mot oförstående människor. Om alla bara börjar acceptera varandra och slutar ifrågasätta så hade vi alla orkat så mycket mer! Lyft upp varandra istället peppa och ta vara på varandra. Det betyder så otroligt mycket att bara få vara utan klagomål! Men vi som är sjuka (inte alla men många) måste bli bättre på att erkänna för våra nära hur jobbigt det faktiskt är med vardagen och våga ta hjälp med sysslor som städning matlagning eller andra måsten som man har svårt för.. Tillsammans är vi starkare så hål ihop och gör alltid ditt bästa och lyssna på din kropp!

Likes

Comments

Fan va livet är underbart! De underbara politikerna tycker att de som är för sjuka för att jobba ska kastas ut i fattigdomen så det går ju inte ens att frossa i onyttigheter när ryggen pajat och man är deppig.. Kan inte ens pigga upp mig med vare sig en promenad med hundarna eller en skön ridtur i skogen utan får ligga och vända och vrida mig i soffan framför värdelös tv.. Jag är så sjukt sugen på ben and Jerry eller kanske chips eller lösgodis eller varför inte choklad.. I stort sett vad som helst som är onyttig hade varit sjukt lockande.. Men nej jag får leva på luft och drömma för det är det vi infödda svenskar ska göra..

Visst nu har jag en häst och en hund som kostar men eftersom häst är ett måste för att jag inte ska bli sängliggande och hunden kostar ca 400:- i månaden och ger mig så mycket mer så har jag inte direkt något val..

Nej nu har jag ordbajsat klart här för nu och deppar vidare i min soffa med mitt vatten och de värdelösa tvprogram som visas dagtid..


Likes

Comments

Ibland är det inte kul med hund i stallet.. Båda hundarna upptäckte att det låg nedgrävda morötter i gödselstaden och fick för sig att dyka ner med huvudet först för att komma åt dem.. De var helt dränkta i skit när jag hittade dem.. Det var INTE uppskattat.. Jag borstade av dem så gott jag kunde och så fort vi kom hem blev det en rejäl dusch för oss alla tre.. Nu är de rena och luktar melon men sura som citroner :'D

Idag fick även tanten lite frissering det var dags för den långa manen att försvinna nu hoppas jag bara att vinterpälsen försvinner snart med för hon har så otroligt fin sommar päls..

Likes

Comments

Hej hej,

Idag fick jag ett samtal av min handläggare på FK. Den 2 februari ska vi ha möte för att prata om arbetsträningen men det var inte det roliga utan hon meddelade också att jag fått beviljat bidrag för dressyrträning med min häst för Pernilla Ljungek!! Så i från och med april kommer jag fe dressyrträning varannan vecka! :D Det kommer hjälpa mig massor för att sitta rätt i sadeln och jobba med rätt muskler så jag kan stabilisera mig ännu mer i ridningen! Jag längtar dit en massa nu! :D

Idag har jag och Chania tränat i paddocken för jag fick lite extra energi av det roliga beskedet och det gick jätte bra! Nu blir det soffläge för mig för att tina upp efter några timmar ute i kylan!

Kram kram!

Likes

Comments

Idag blev jag med lurad på ishockey. Det var riktigt trevligt men oj va obekväma stolarna var. Riktigt skönt att vara hemma igen i sköna soffan. Jag har varit och ridit, möblerat om i min bokhylla och som sagt varit på ishockey så jag har gjort mycket idag! Undra vad kroppen kommer säga imorgon..


Chania var väldigt pigg idag och ville som vanligt köra fullt ös men det gick inte matte med på.. Jag hoppas det blir varmare snart så tanten kan få hoppa av sig lite i paddocken!


Nu blir det soffhäng tills jag ska lägga mig och sova mina få timmar med sömn..

Likes

Comments

Idag har det inte hänt så mycket.. Kattis bjöd på frukost sedan tog vi en tur med hästarna i skogen.. Efter det pajade ryggen så det har fått bli soffläge resten av dagen.. ​tjoho vilken rolig dag :( nu vill jag ha lite värme så jag kan bli lite mer människa igen! 

Likes

Comments

Hej hej, detta med blogg är nytt för mig men eftersom det bara är för att ventilera mig så får det bli som det blir!

Jag fick nyligen beviljat ett år till med aktivitetsersättning *pust* men får ändå börja arbetsträna! :D jag har verkligen inte råd att vara hemma 100% men känner mig egentligen inte frisk för arbete men ibland så man bara bita ihop även om kroppen skriker för pengar måste vi ju ha för att kunna vara sjuka, hur sjukt det än är. I 3 år har jag gått med aktivitetsersättning redan och jag haft inte haft råd att gå till läkaren eller köpa medicinerna jag egentligen behövt. Jag har i stort sätt funderat på att sälja Chania (min häst) varje månad men utan henne hade jag garanterat blivit sängliggande igen. :( Får låna pengar av mina föräldrar varje månad men det är ju inte hållbart.

Idag mår kroppen hyfsat bra, jag har bara problem med vänster fotled, ryggen och handlederna idag så knän nacke och axlar får lite vila! Tjohoo!!! Jag har ridit en liten sväng på dressyrbanan med hästen och det var underbart skönt efter jobbig smärtperiod pga kylan. Resten av dagen blir det vila. Imorgon blir det en tur i skogen så Nocciuola (min hund) får röra sig ordenligt också! Jag önskar bara att jag har orkat med mer på en dag men förhoppningsvis blir det bättre när sommaren kommer igen! I år har jag tänkt försöka komma ut och tävla lite med Chania om pengarna räcker och kroppen tillåter så jag håller tummar och tår så hårt jag bara kan.

Nu får det räcka för idag så kram kram på er som hittat hit och tagit er tid att läsa mitt ordbajs XP

Likes

Comments