Om någon funderar var jag har hållit hus så kan jag meddela att jag varit i Helsingfors och levt någon form av lyxliv. Sitter på tåget hem nu, så det är slut på det roliga.


Här satt jag och Josse i måndags och smuttade skumppa, åt sallad och blickade ut över Helsinfors centrum. Det var skumppaerbjudande "3.50 glaset" så vi måste slå till och så var det ju lite av en semester också (förklarar mig till eventuella närstående anhöriga som möjligtvis, kanske ifrågasätter drickandet av skumvin mitt på måndagsdagen).

Vi pratade bland annat om vilket otrolig lyx det är att vara studerande i Finland. Studiestöd, flexibla tider, möjlighet till studielån, osv. Kommer livet att bli bättre än det är under studietiden? Hoppeligen (jag är positiv och tror på en evig uppförsbacke med eventuella små guppor), men man kan ju aldrig vara säker, så man måste passa på att njuta. Hursomhelst kommer man nog aldrig att vara så fri, oberoende och spontan som man är och kan vara just nu. Det är inte varje måndag man har eller kommer att kunna ha, möjlighet sitta på bästa platsen och dricka skumvin vill jag lova.


Nu när jag ser igenom mina bilder inser jag att vi mest har ätit under de här dagarna. Shoppat har vi förstås också gjort, men jag har inga bilder ifrån den omfattande och utdragna processen. Här ovan ser ni iallafall en glimt av Sandros lunchbuffe. Där åt vi i tisdags. Jag kände mig som någon av mina föräldrar som om och om igen brukar påpeka hur "oootroligt gott och lyckat det äääär" när de äter något som är, just det, gott och lyckat. Sandro var bäst. Jag var i mathimlen och ser redan fram emot nästa besök och nästa och nästa.


Huvudsyftet med helsingforsbesöket var förstås våldgästandet av Theresias lägenhet. och att träffa Theresia förstås. Hon var nog väl förberedd på att vi skulle komma, så no worries. Inget våldgästande här. Theresia är en utmärkt host, men det kanske jag har nämnt tidigare?. Rätt så trevlig att umgås med också och så bor hon i ett jätte mysigt område med perfekta promenadvägar och så vidare.. Vi tolererar varandra.


Ett annat hett lunchtips är Kippo som ligger högst upp i Forum. Fräscht, veganskt och sjukt gott. Hit var vi idag innan Theresia hastade iväg på lektion och jag stationerade mig på ett café där jag satt i TRE timmar och gjorde skolarbeten innan jag hoppade på tåget.

Det är så skönt med såna här avbrott i vardagen ibland. Jag, Josse (som for hem redan igår) och Theresia har haft det ytterst trevligt, med sena kvällar, gaaaanska tidiga mornar, mycket kaffe, mycket prat och en massa god mat som jag redan nämnt och som ni SER. Nej vet ni, det här rekommenderar jag alla att ta och göra lite nu som då. Har ni någon kompis som bor i en annan stad? besök! stanna gärna två eller flera dar, koppla av lite och känn på fiilisen, semestra!

Nu ska jag luta mig tillbaka och lyssna på en podcast eller två. I morgon väntar skola, bland annat.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Dagen har spenderats i skolan på tutorutbildning. Det ser mycket lovande ut och jag känner på mig att hösten som tutor kommer att bli rolig. 

Men, men, jag ska inte gå händelserna i förväg. Det är vår i luften och det är länge innan den långa och förhoppningsvis soliga sommaren kickar igång. Jag kan ju inte börja tänka på hösten redan!! hemska saker. Nåja. Det var en givande dag iallafall, tots att jag nästan, men bara nästan, lyckades slumra till där någonstans mot föreläsningens slut. För mycket information på en och samma gång, förmodligen.

Eftersom det är fredag mötte jag upp Matilda på Raawka för att "fira lite": Oklart egentligen vad det är man firar på fredagar nuförtiden, eftersom lediga helger är något som inte längre existerar i min värld. Lediga vardagar in i veckorna existerar däremot desto mera, men det gör inte fredagsfiilisen mera fiilis. Fredag har tyvärr börjat att kännas som vilken, vanlig dag som helst. Nåja. Denna förgyllde vi iallafall med en kakbit. Så gott!

Nu om exakt en timme och tio minuter ska jag befinna mig på jobbet. Vi har UV-tema i kväll och jag ska sitta i ett hörn och erbjuda ansiktsmålningar. Mina konstnärliga färdigheter går att diskutera, MEN, jag ska göra mitt bästa. Jag lovar.

Trevlig fredag på er!

Likes

Comments

Oj, oj hörni. Det är knappt så jag täcks uttala mig om hur chill mitt liv är just nu, eller iallafall hur chill det har varit idag. Jag är i allmänhet inte allt för sysslolös, tack och lov.

Någon annan som lyckades sova tills klockan elva i morse förresten?

Inte?

...

På den produktiva sidan har jag iallafall lyckats med att hitta ett soffbord, som jag tillsammans med min hjälpsamme bror (tack, tack) körde och hämtade idag. Nu är är det bara den omtalande tvn som saknas. På kvällskvisten slirade Josse ner till mig i sällskap av två kakbitar som hon hade köpt från Raawka. Jag placerade ett rödvinsglas i handen på henne och ett i handen på mig, så man kan säga att kvällen var räddad.

Det är roligt förresten. Jag och Josse har varit kompisar för evigt. Eller ja, sedan lågstadiet. Vi har bott relativt nära varandra, det är nästan bara en skogsstig (mårdhundsstigen) som har skiljt våra barndomshem åt. Det har blivit många promenader av och an på den stigen kan jag lova, vissa mer trevliga än andra. Jag vet inte hur många gånger jag har tvingat min mamma att komma emot mig när jag på kvällen inte vågat gå hem själv i rädsla över att bli uppäten av något vilddjur, alternativt kidnappad.

Nu på äldre dar är det extra trevligt att det råkar sig att vi bor i samma hus med endast två trappors avstånd. Det hade jag nog aldrig kunnat tro att skulle ske. Inte behöver jag vara rädd för vilddjur eller kidnappningar heller. Jag har visserligen inte lärt känna samtliga grannar sådär överdrivet bra, eller alls, för den delen, så det kanske gömmer sig någon galning "next door". Men det känns ändå rätt så säkert. Ingen behöver komma emot mig i trappan på vägen hem.I brist på annat ​bildmaterial bjuder jag på denna. Föreställer Elin och Tettan påväg till baren, en glad vårkväll föra året. Om jag inte minns allt för fel. Snart är vi där igen!

Likes

Comments

Alltså jag är så TRÖG! Eller okej, inte "SÅ trög" (man ska ju inte vara allt för hård med sig själv), men lite seg är jag nog. Nu är det inte några stora saker jag ska tjata på, men jag menar, det är snart april (okej, mitten av mars, men i den här farten så..) och min lägenhet känns fortfarande lite halvfärdig. Dessutom ligger alla miljoner foton som jag framkallade förra året i mitt klädskåp i väntan på att möjligtvis få limmas in i något fancy fotoalbum, vilket jag hade tänkt göra någon gång vid årsskiftet 2016/2017. Ehrm...

För att gå vidare till skolan så vore det läge att svinga upp motivationen en aning. Visst, visst, skolan är jätte intressant och jag trivs och så vidare, men mina senaste inlämningsuppgifter har samtliga varit lite av en tragisk variant. Det flyter förstås ändå på, men jag vet att jag kan så mycket bättre. Nu känns det mera som att jag rafsar ihop något bara för att få eländet ur värden, vilket är synd, eftersom uppgifterna i sig inte alls är så eländiga, det är bara jag som inte orkar fördjupa och anstränga mig desto mera. Skäms på mig.

Sedan kan vi gå vidare till bloggen. Jag älskar att skriva om och reflektera över händelser, upplevelser, tankar och funderingar. Men nu har jag (som troligen märkt) inte varit sådär överdrivet aktiv. Jag har inte tagit mig tiden helt enkelt. Istället har jag suttit och kämpat lite halvhjärtat med allt skolarbete som jag heller inte blivit allt för nöjd med. Voi, voi.

Nä hörni. Nu är det skärpning. Mindre instagramscroll och mera vettigt göra. Jag måste bli mera strukturerad och organiserad. Någon annan som hakar på?

Jag tänkte försöka lugna mitt sinne och skriva en liten to do list:

1. Köpa resten av vad som behövs för att göra min lägenhet till ett hem. En tv, till exempel. jag vill titta på nyhetsmorgon och sörpla kaffe. Utan tv är det inte möjligt.

2. Skärpa mig när det kommer till skolan. Okej, nu är det inte så mycket skola kvar. Jag har cirka fem lektioner i april och 0.000 lektioner prick i maj. Så att, största delen av det tåget har redan gått så att säga. Men slutklämmen är ju kvar, så jag har ännu chansen att gå all in. Nästan, iallafall.

3. Blogga mera!!

4. Laga mig igenom min vegobok! Det har jag velat göra ända sedan jag fick den. Det går lite långsamt.

5. Rensa mitt klädskåp och slänga det jag aldrig någonsin, alternativt ytterst sällan har på mig.

6. Fixa fotona!

Sådär ja. Jag meddelar om en månad ifall en förändring har skett eller ej. Om inte får ni välja mellan att bojkotta bloggen eller gå fram till mig och skälla ut mig på gatan. I och för sig tvivlar jag på att någon av er som läser min blogg skulle ta så pass illa vid sig över att jag inte har rensat mitt egna klädskåp....men ni kan slänga arga ögonkast på mig iallafall.

Nu skulle det här inlägget vara riktigt uppgivet om det inte vore för att jag har tänkt avsluta med ett litet utdrag över vad jag faktiskt HAR på "raden" som man säger här var jag bor.

1. Jag har fått en praktikplats. Tjohej! mer om det senare.

2. Jag har blivit vald till en av tutorerna för nästa läsårs SocVet-gulisar. Ojoj, ni kommer att få det så roligt, kan jag lova.

3 .Om man bortser från att min lägenhet är tvlös, så trivs jag riktigt bra. Bland annat har jag ytterst trevliga grannar i form av Josse och hennes sambo Nicke som bor två våningar ovanför mig. Jag har nog aldrig sprungit i ett allmänt trapphus endast iklädd morgonrock/barfota så mycket som jag har gjort under den senaste tiden.

4. Mitt liv är överlag roligt att leva just nu. Bara jag får inklämt mina "To-do punkter" så finns det absolut inget att klaga på.Tb till när jag satt på en rätt så trevlig plats och var rätt så brun, till skillnad från min till vardags rätt så bleka uppenbarelse.

Likes

Comments

Här ekar det tomt. Jag har haft en hel vecka ledigt från både skola och jobb (och blogg uppenbarligen) och försökt att njuta till max av att vara helt ledig.

Jag har hunnit med en del också.

Bland annat med en resa till Riga. En jätte fin stad. Rekommenderar!


Här ser ni ett hus på den lettiska landsbygden. Nu är det kanske inte just den här bilden som får er att vilja packa era väskor och resa till Lettland, men jag ville bara visa ett exempel på landets, troligtvis, mest populära husfärg. Jag vet, eftersom vi körde från Estland genom Lettland. Många gröna hus...

Jag är inte säker om denna gröna nyans är en trend vi kan förvänta oss vara på väg till Finland. Alternativt HAR den varit populär här någon gång under tidigt 80-tal, eller så kommer/har den nog aldrig att hitta/hittat utanför Lettlands/Estlands gränser. Jag hoppas på det sistnämnda.


Förövrigt har vädret här hemma visat sig från sin allra bästa sida. Sol, snö och inte allt för högt upp på "jag fryser ihjäl- skalan". Så det har blivit en del promenixar också.


Och luncher stan förstås..

och en del festligheter. Så att..jag är väldigt nöjd med mitt "sportlov" eller vad man nu kan kalla det.

I tisdags drog vardagen igång igen med både jobb och skola, det kändes helt okej faktiskt. Man kan ju inte leva kattliv allt för länge.

Likes

Comments


Igår firades fastlaskiainen och vädret kunde inte varit bättre. Jag, Elin och Michelle traskade ner till stranden efter att vi ätit pannkaksfrukost i Havtornen (tacktack) och träffade folk, njöt av SOLEN och kollade på pulkracet, eller vad det nu kallas. Fortfarande lite oklart hur man samlar poäng i den tävlingen. Stilpoäng? hastighetspoäng? Mestfolkpåpulkan-poäng?


Efter backen mötte jag upp Josse på kaffe och senare for vi iväg till gymmet. Min inre partydjur hölls alltså inne igår. Roligt ändå.

Likes

Comments

Vi såg den nya fifty shades igår. Stal den översta bilden från Elins snap. Tack, tack.
Filmen var över förväntan (4.9 på imdb gör inte att man är övertaggad) och vi hade en superrolig kväll.
Ett år kvar nudå tills nästa och förmodligen den sista (?) filmen kommer ut. Spännandee.


Idag ska jag spendera dagen tillsammans med alldeles för mycket skolarbete och nästan för mycket kaffe (kan ju aldrig bli FÖR mycket av det). Ikväll väntar kvällskurs och jobb. Trevligt, trevligt.

Likes

Comments

Förgyllde min morgon med att cykla till gymnasiet för att spana in penkkisprogrammet. Vilken nostalgitripp. För tre år sedan, under mina glansdagar dvs. när jag var abi, såg det ut såhär:

Hittade detta collage på instagram. Hade knåpat ihop det när det begav sig, känns som att det var ca 100 år sedan nu.


I år var det min lillebrors tur att fira penkkis. Där av mitt gymnasiebesök i morse. Han och hans kompis Oskar satsade på att iscensätta en samkönad, kyrklig vigsel. Extra passande idag, förresten.


Senare träffades jag och ett par kompisar på stan för att spana in flaken och samla godis. Vi var lite orutinerade i och med att vi bara hade våra fickor att fylla. Nästa år tar vi med en svart sopsäck och hjälm. Godis som kommer flygande är inget att leka med.

Likes

Comments

Solen skiner (eller den sken tidigare idag, nu har det visserligen hunnit bli mörkt...) min cykel har dammats av och fått ta sina första tramp för i år och jag känner en liten hint av vår i luften. Det är trots allt MARS om cirka två veckor. Härligt! inget illa mot februari, men....ja.

Nu ska jag dra i mig en kaffekopp och bege mig till jobbet. Det är kvarsitzning på schemat. Mycket spännande.

Hoppas att ni alla hade en bra och mysig vändag förresten! <3

Likes

Comments

Japp. då var det måndag igen. I fredags kom några av mina kompisar över på fredagsmys och lite skumppa och förstås (först och främst) för att beundra (hehe) min lägenhet.

Förövrigt har helgen bestått av skola och jobb och så kan man säga att jag har jag sovit en del. Vaknade exempelvis klockan TVÅ i söndags. Jag skäms fortfarande. Kan försvara mig med att jag jobbade natten innan, men ändåååå... hemska saker! Dessutom har jag dragit på mig en förkylning (jag som gick in för att det här skulle bli ett upplyftande inlägg..förlåt.) som jag visserligen kan skylla mig själv för eftersom jag varken äger en mössa eller vettiga vantar. Vintern är för mig något som gärna får blåsa förbi så snabbt som möjligt.. Jag vägrar därför vinterkläder och blickar istället framåt mot varmare tider. Inser nu hur idiotiskt mitt resonemang låter.

Visserligen har de senaste dagarna varit rätt så fina, så jag får nog ta och ändra inställning. Vinter är kanske inte så dum ändå. Måste bara förstå att klä mig.HURSOMHELST. Jag är på bättringsvägen och spenderade idag en mycket produktiv förmiddag på Tritonia. Förlåt igen om det finns någon där ute som kände sig lätt irriterad på mina sporadiska hostattacker. Ja, jag borde kanske inte vistas på allmän plats och nej, kanske absolut inte i ett tyst bibliotek. Lyckades även radera ca en och en halv sida text vilket inte direkt var dagens höjdpunkt och efter att jag stirrat in i dataskärmen så gott som hela dagen kändes det oerhört skönt när Josse drog mig ut på en promenix i blåsten.

Där har ni min måndag. Nu ska jag, så att säga, logga ut för idag.

Likes

Comments