Vi såg den nya fifty shades igår. Stal den översta bilden från Elins snap. Tack, tack.
Filmen var över förväntan (4.9 på imdb gör inte att man är övertaggad) och vi hade en superrolig kväll.
Ett år kvar nudå tills nästa och förmodligen den sista (?) filmen kommer ut. Spännandee.


Idag ska jag spendera dagen tillsammans med alldeles för mycket skolarbete och nästan för mycket kaffe (kan ju aldrig bli FÖR mycket av det). Ikväll väntar kvällskurs och jobb. Trevligt, trevligt.

Likes

Comments

Förgyllde min morgon med att cykla till gymnasiet för att spana in penkkisprogrammet. Vilken nostalgitripp. För tre år sedan, under mina glansdagar dvs. när jag var abi, såg det ut såhär:

Hittade detta collage på instagram. Hade knåpat ihop det när det begav sig, känns som att det var ca 100 år sedan nu.


I år var det min lillebrors tur att fira penkkis. Där av mitt gymnasiebesök i morse. Han och hans kompis Oskar satsade på att iscensätta en samkönad, kyrklig vigsel. Extra passande idag, förresten.


Senare träffades jag och ett par kompisar på stan för att spana in flaken och samla godis. Vi var lite orutinerade i och med att vi bara hade våra fickor att fylla. Nästa år tar vi med en svart sopsäck och hjälm. Godis som kommer flygande är inget att leka med.

Likes

Comments

Solen skiner (eller den sken tidigare idag, nu har det visserligen hunnit bli mörkt...) min cykel har dammats av och fått ta sina första tramp för i år och jag känner en liten hint av vår i luften. Det är trots allt MARS om cirka två veckor. Härligt! inget illa mot februari, men....ja.

Nu ska jag dra i mig en kaffekopp och bege mig till jobbet. Det är kvarsitzning på schemat. Mycket spännande.

Hoppas att ni alla hade en bra och mysig vändag förresten! <3

Likes

Comments

Japp. då var det måndag igen. I fredags kom några av mina kompisar över på fredagsmys och lite skumppa och förstås (först och främst) för att beundra (hehe) min lägenhet.

Förövrigt har helgen bestått av skola och jobb och så kan man säga att jag har jag sovit en del. Vaknade exempelvis klockan TVÅ i söndags. Jag skäms fortfarande. Kan försvara mig med att jag jobbade natten innan, men ändåååå... hemska saker! Dessutom har jag dragit på mig en förkylning (jag som gick in för att det här skulle bli ett upplyftande inlägg..förlåt.) som jag visserligen kan skylla mig själv för eftersom jag varken äger en mössa eller vettiga vantar. Vintern är för mig något som gärna får blåsa förbi så snabbt som möjligt.. Jag vägrar därför vinterkläder och blickar istället framåt mot varmare tider. Inser nu hur idiotiskt mitt resonemang låter.

Visserligen har de senaste dagarna varit rätt så fina, så jag får nog ta och ändra inställning. Vinter är kanske inte så dum ändå. Måste bara förstå att klä mig.HURSOMHELST. Jag är på bättringsvägen och spenderade idag en mycket produktiv förmiddag på Tritonia. Förlåt igen om det finns någon där ute som kände sig lätt irriterad på mina sporadiska hostattacker. Ja, jag borde kanske inte vistas på allmän plats och nej, kanske absolut inte i ett tyst bibliotek. Lyckades även radera ca en och en halv sida text vilket inte direkt var dagens höjdpunkt och efter att jag stirrat in i dataskärmen så gott som hela dagen kändes det oerhört skönt när Josse drog mig ut på en promenix i blåsten.

Där har ni min måndag. Nu ska jag, så att säga, logga ut för idag.

Likes

Comments

Jag brukar ju vara lite sen ibland. Sen till skolan, sen till kompisträffar (okej, jag har faktiskt blivit bättre angående det nu på sistone) och sen med det senaste, som att t.ex. förstå att börja titta på en superpopulär tv-serie som precis alla som har någorlunda koll, SER på och talar om innan den blir ute igen och man måste känna sig bakom flötet. Jag började t.ex. att se på Game of Thrones så sent som för ett år sedan och då sträckkollade jag alla 7 (??? har faktiskt ingen aning hur många säsonger som har kommit ut, men jag såg allihop) säsonger inom loppet av ett par månader. Fast då hade ju alla andra sett serien flera varv redan och det var ingen som var jätte exalterad angående den längre, vilket förstås kändes lite trist...
Nåja. Skam ni vet. Nu har jag börjat titta på Skam. Jag har varit lite skeptisk, där av orsaken till att jag är lite sen IGEN. För nu har ju alla andra sett samtliga tre säsonger, diskuterat, analyserat och väntar redan ivrigt på den fjärde, medan jag så sent som i morse landade vid avsnitt två i säsong tre. Däremot räknar jag med att bli klar innan den fjärde säsongen kommer ut, så då kommer jag för engångs skull att hänga med.
Skam är jätte bra. Ja, jag var skeptisk ända tills någonstans i mitten av den första säsongen. Sedan började jag älska säsong två och nu älskar jag säsong tre ännu mer. Jag förstår verkligen varför alla har blivit så skamgalna. Jag börjar vara en i gänget nu. Tro det eller ej.
Jag vet faktiskt inte vad som var min plan med detta inlägg. Kanske jag vill tipsa om Skam? ifall någon mot förmodan inte har sett ännu.


här mysigt hade jag det i söndags.

Likes

Comments

Kände mig dödstrött och inte alls utvilad när jag rycktes upp av alarmet i morse. Halvkrasslig och kall var jag dessutom. och försenad. Hann inte ens dricka en hel panna med kaffe, så som jag annars brukar göra. Så otroligt eländigt.

Jag har ännu inte vant mig vid att bo en bit utanför centrum. Tidsoptimisten i mig tror att de ska ta cirka 10 minuter MAX att ta sig in till stan medan det i själva verkar tar 20. Vilket naturligtvis ställer till med problem.

Längtar tills varmare tider och cykelväder. För DÅ ska det bli fart på mig minsann.


Nåja, hursomhelst så redde dagen upp sig. Efter en riktigt intressant psykologilektion mötte jag upp Rebecka på Raawka för att luncha och prata på, så som vi brukar göra. När jag träffar mina kompisar på lunch/kaffe måste det reserveras MINST två timmar, av någon anledning. Inga hastiga, effektiva möten här inte.


Raawka är bra pga många olika orsaker. En av dem är att de har så goda bakverk. Dessutom får man känna sig lite, lite (okej, väldigt lite) hälsosam när man äter dem, vilket alltid är trevligt.

Nu ska jag kurera mig (dricka varmt vatten eller nåt..) och rensa min "barabra" spellista på Spotify. Just nu borde den egentligen heta "nästan bara bra", eller "en del som är riktigt dåligt" och så ska det ju inte vara.

Likes

Comments

2016 har enligt många varit ett riktigt, ursäkta, SKITår. Inte bara på personliga plan, utan även världen lyckades förvirra sig ner i en svacka, som den tyvärr så här drygt fyra veckor in i 2017, inte har lyckats ta sig ur. Behöver jag specificera mig? Nä. Tänkte väl det.

Eftersom det vore lite väl drastiskt att begrava, glömma bort och förneka att 2016 någonsin kom och gick, tänkte jag ändå lyfta fram de positiva och trevliga delarna. För ett SÅ bedrövligt år har det ju ändå inte varit (bortsett från allmän förvirring, en liten identitetskris och dödsfall).


Firade in 2016 med en jätte lyckad nyårsfest i bra sällskap hemma hos Sara.Reste till Dubai i mars och blev helt kär i staden. Jag måste verkligen åka dit igen någon gång.Jag kom äntligen på vad jag VILL studera och förstod att byta huvudämne i stället för att fortsätta läsa något som jag inte alls trivdes med. Träffade i samma veva nya supertrevliga, roliga människor och nu trivs jag verkligen med mina studier. Ett av mina bättre val.Jag började jobba på Ollis. Ännu ett lyckat val. Har haft så roligt hittills och jag trivs verkligen!Hann med en miniresa till Stockholm under sommaren där jag träffade Hanna (AuPairen innan mig) och våra hostkids PLUS mina kusiner(några flugor i en smäll). Förutom det bjöd den annars rätt så stressiga sommaren på en del fina sommarkvällar och en snabbvisit på villan där jag hann slänga upp benen på hängmattan åtminstone för några minuter...I slutet av sommaren inträffade en av årets absoluta höjdpunkter. Dvs. min och Theresias resa till Rom. Den lever jag på än idag och lär göra det ett tag framöver. En otrolig stad som jag fick uppleva tillsammans med en av mina allra bästa vänner. Det slår inte fel.Sedan började skolan och i samma veva åkte vi på studieresa till Polen. Jag hade aldrig gissat att resan skulle bli så lyckad som den faktiskt blev och trots att jag nog aldrig har suttit så mycket i tåg, plus virrat omkring från ställe till ställe under tidspress (haha) och under en tidsperiod på fyra dagar, så var det ändå en av de roligaste resorna som jag har upplevt.Japp. Det blev en hel del resor år 2016. I November åkte jag, Theresia och Matilda till Berlin. Också jätte lyckat. Billig öl, billig mat, intressant historia och förstås bra sällskap. Det här får sätta punkt för mina personliga höjdpunkter år 2016 - som kanske ändå inte var ett fullständigt värdelöst år.

Likes

Comments


I lördags fick jag nycklarna till min alldeles egna lägenhet. Jag har aldrig bott ensam förr, så det här ska bli jätte spännande. och ensamt då förstås. Som tur var har jag relativt sällskapssjuka kompisar.

De senaste dagarna har gått åt till att släpa hit alla mina kläder och diverse inredning, till att packa upp och försöka göra 27 kvadratmeter så beboeliga som möjligt.  Nu återstår det bara att slänga in en soffa, gärna en tv och sedan lär det börja ordna upp sig.

typiskt att flytten ska falla samman exakt med den vecka där jag har haft extra mycket skola. Jag har nämligen satsat noll på skolan och 100 på flytten, vilket kanske är en någorlunda vettig fördelning med tanke på att en flytt är superjobbig och skön att ha ur världen, men har ändå lite dåligt samvete. I morgon tänkte jag flytta in på Tritonia (studiebiblioteket) för att kompensera..

En sitz har jag faktiskt hunnit klämma in trots det rätt så fyllda schemat(prioriteringar, ni vet). Jag har inte sitzat sedan i oktober (?!?) så jag kände att det var läge innan jag helt rostar igen på sitzfronten. Kul. Uppfriskande.

att sånt, har jag för mig just nu. Det flyter på, bortsett från att jag och min händige vän Josse, för någon dag sedan,  lyckades med att näst intill totalförstöra ett Ikeabord i samband med att vi skulle skruva ihop det. Jag besparar er detaljerna, men nu vet ni iallafall att det är möjligt. Tips: följ bruksanvisningen!

Likes

Comments

Här har det ekat tomt ett tag. Jag har inte ens vågat kolla statistiken ännu, men jag gissar att den har rasat märkbart, alternativt är obefintlig. Tänkte försöka skärpa mig från och med nu och aktivera mig. Jag har till och med börjat sakna bloggandet och kände att det var dags nu. En kreativ (...) paus har nog ingen dött av.

Orsaken till att jag inte har bloggat (Ja, så klart det finns en orsak och det är inte motivationsbristen som spökar) är att det har hänt väldigt mycket i mitt liv nu på sistone. Skolan har dragit igång, jobbet rullar på som vanligt (ingen drastisk förändring där, nej) och JAG HAR FLYTTAT. Visserligen hem till Sundom där jag nu som bäst sitter på mitt gamla rum omringad av packning, en och annan flyttkartong och några plastpåsar fyllda med kläder samt en välbekant vit hund.

Okej, det här låter sjukt tragiskt, men det är faktiskt inte så hemskt som man kanske kan tro (känner de medlidsamma blickarna ända hit). Tragiskt kan man däremot säga att det var för ca tre veckor sedan när jag precis hade anlänt med mitt pick och pack och mitt rum var totalomvandlat till ett spelrum med playstation, xbox, slitna fåtöljer osv. Nu har mina, för det mesta, väldigt snälla småbröder plockat bort diverse elektronikgrejor och rummet börjar kännas så som det kändes för tre år sedan när jag bodde här senast (på tal om att åka tidsmaskin...).

Sedan känner jag att det är läge att nämna att jag om endast en vecka ska flytta vidare till en alldeles egen liten lägenhet på Skolhusgatan. Vistelsen i Sundom blir alltså tack och lov inte allt för lång (ja, jag älskar min familj, men att flytta hem igen vid en ålder av 21, snart 22, är ingen hit). Jag är så ivrig över att få inreda och fixa och få det så fint och mysigt som möjligt i mitt nya hem.

...

Ibland kan något kännas hur bra som helst samtidigt som det någonstans långt inne i en skaver och river. Ofta är det en tagg som måste rivas bort, ofta gör det otroligt ont men man vet att det bara kommer att bli värre om man låter den sitta kvar.

Jag är inte den som är en expert på metaforer, men jag tycker att beskrivningen ovan ganska bra stämmer in på hur det känns när något tar slut. Man vet att det är något som måste göras, man vet att det är något som inte stämmer trots att man inte riktigt kan sätta fingret på vad. Kanske man har växt ifrån varandra, kanske vardagen har blivit allt för vardaglig, kanske man helt enkelt inte älskar varandra längre.

Hursomhelst så känner jag mig lätt. Lätt i själen, lätt i hjärtat och jag vet att allt kommer att ordna sig och det är redan på god väg, mitt gamla flickrum och flyttkaoset till trots.Just nu är jag så förväntansfull på livet och på vad 2017 har att ge.

Likes

Comments


Julafton kom och gick. Firade för första gången tillsammans med Jonas hemma hos min familj. Började dagen med "julbodypump" på gymmet och man har nog aldrig känt sig hurtigare än när man på självaste julaftonsmorgon står och pumpar tillsammans med ett x antal andra entusiaster.

Efter julgröt i Kvevlax åkte vi som sagt till Sundom där vi hängde resten av dagen och även följande dag.

Hade en super mysig julafton och fick såå många fina julklappar.


bland annat dessa två böcker. Längtar tills jag får börja laga mig igenom receptboken.

juldagskvällen var det jobb som gällde för min del. Det blev ändå en riktigt rolig kväll. Alla kunder var trevliga (kanske det berodde på den allmänna julfiilisen) och glada och efter skiftet var jag och några andra från personalen så taggade att vi for vidare till Sara på efterfest. Eller kanske man ska kalla det för AW?


Bildbevis.

Eftersom jag kom hem kl 10 julannandagsmorgonen och sov fram tills kl 15, blev det inte en så värst händelserik dag. Jag och Jonas slötittade på breaking bad och jag svepte ihop ett par julstjärnor. Mysigt hade vi iallafall.


Idag har jag gosat med den här lurviga gosevovven och shoppat på mellandagsrean tillsammans med mamma och Staffan.

Där. har ni min jul i ett paket.


Nu är julen slut och det tycker även våran stackars julgran (det som finns kvar av den) som förövrigt ska slängas ut ikväll.

Likes

Comments