Header
View tracker

Hej på er!

Skäms nästan lite över att bloggen kommit lite i andra hand under veckan. Skolan drog igång i Tisdags och tro det eller ej men jag har haft fullt upp redan under första veckan. Arbetena drog igång direkt och tiden är kommen då det är dags för både nationella prov och gymnasieval. Tror detta är den terminen alla elev någonsin fruktar för. Nu är jag där och jag känner mig konstigt nog ganska lugn. Jag har bara ett litet dilemma mellan vilken skola jag ska välja. Agh, får väl ta tag i det där snart...

Förutom att skolan tagit mycket av min ork och tid denna veckan så har det hänt lite andra grejer som tagit min tid. Jag har nämligen dragit igång med träningen till 100% nu. Har både tränat styrka, badminton och löpning under veckan. Så ja jag är riktigt stolt faktiskt. Ska försöka hålla i detta nu under kommande veckor också.

Okej vad mer har hänt? Jo det var verkligen snökaos i onsdags. Trodde att snön sakta men säkert skulle tina bort men istället blev det värsta stormen under onsdagen. Kan ju säga att min onsdags eftermiddag var rena helvetet, i alla fall till en början. Det snöade så mycket att bussarna blev inställda, men denna informationen kom inte ut så där stod jag i snöstorm, högklackade kängor (helt oredo för snökaos) och väntade på en buss som aldrig dök upp. Efter 30 minuter fick jag reda på infon och jag började mer undra var jag skulle ta vägen. Jag var literally blöt rakt igenom och skorna som tidigare var ljus bruna fake mocka skor var nu mer mot den svarta nyansen. Lyckades ta mig tillbaka till skolan där pojkvännen fortfarande hade lektion så jag mötte upp med honom och sedan tog vi oss hem till han. Fick nya varma kläder och lyckades få mina händer från blå till "normal" färg igen. Nä usch, ingen rolig dag.

Sen kommer vi till helgen. Fredag kväll = 2h träning som gick super. Sedan följde killen med hem och det blev en myskväll bara. Han stannade hela lördagen och sedan idag söndag har jag fått rätt mycket gjort. Började morgonen med en löptur. Blev några km men det gick sakta med säkert, kände mig som bambi på hal is, haha.

Trött som jag är så ska jag nu bara sätta mig och chilla lite. Försöka vila upp mig inför en ny vecka.

XOXO

Likes

Comments

Många väljer att dra igång året på bästa sätt. Äta bra och träna mycket, hålla igång helt enkelt.

För mig är det lättare sagt än gjort då det finns så mycket annat som också behövs göras. Är det inte det ena så är det de andra. Under de senaste fyra åren har jag haft perioder där jag först tränat super intensivt och sedan ingenting alls. Så vill jag egentligen inte ha det men både skola och fritid kommer emellan. Under kommande halvår vill jag hålla en normal nivå och ha som en balans med träningen. Det ska inte vara överdrivet mycket träning, så att jag knappt känner mig som människa. Men heller inte alldeles för lite träning, så att jag inte märker skillnad. För träningen för mig är något av det viktigaste som finns. Det är träningen som får mig motiverad i vardagen och det är den som gör mig pigg.

Så under denna säsongen har jag bestämt för att satsa på mina träningar och inte tävlingar. För personligen så känner jag att jag stannat i utvecklingen med min badminton. Det var ett tag sedan jag stod högst på prispallen. De senaste två åren har jag bara kommit längre och längre ner på listan. Jag vill upp igen! Mitt mål inom badminton är definitivt inte eliten, men en sak vet jag och det är att jag vill nå högre än där jag är nu.

För tillfället tränar jag badminton tre dagar i veckan, onsdag, torsdag och fredag. Lagom tycker jag. Det ända som faktiskt stoppar mig från att åka till en träning är stress från skolan eller sjukdom. Shit vad livet vore bättre utan läxor, de tar kol på en! Men nu är mitt mål att träna dessa tre dagar i veckan och inte tävla under helgerna. Helgerna spenderas vanligtvis i en badmintonhall och det tar också på krafterna. Jag vill inte bara ha som mål att träna alla tre dagar i veckan utan även att ha en annan inställning. Jag har aldrig haft någon som trott på mig inom badminton och det läggs väldigt lite fokus på mig. Jag är bara den där Hanna, alla andra är viktigare att satsa på. Hela min resa inom badmintonen har jag fått gå igenom själv. Kan säga att det är väldigt sällan jag hör orden att jag är duktig eller gör bra ifrån mig. Får sällan beröm helt enkelt. Det är sånt som behövs enligt mig för att bli motiverad till att kämpa. Därför vill jag nu gå in med en annan inställning och visa att jag faktiskt vill bli bättre. Dessutom behöver jag bli mer aggressiv på banan, då jag gärna är väldigt snäll och lugn.

När det gäller träning utanför badmintonen så har jag ingen direkt plan. Från och till under de senaste åren har jag sysslat med löpning, stryka och träningsformen tabata. Allt har varit superkul men detta i kombination med hård träning inom badmintonen har gjort mig så utmattad och trött. Så som jag känner nu så är det bara att välja antingen eller. Så jag vill ha det är att måndagar ska spenderas åt styrka såsom armar, mage, ben och rumpa. Tisdagar vila och sedan onsdag, torsdag och fredag badminton. Och att avsluta veckan med en söndags löptur.

Varför inte dra igång med en gång? Idag är det måndag, så varför inte ta ett litet styrkepass under eftermiddagen? Från och med nu bestämmer jag mig för att testa detta under veckan och se hur det känns.Kommer en liten sammanfattning om detta i veckoslutet!

XOXO

Likes

Comments

Glöm inte att kika in min instagram. Ni hittar den under användarnamnet @Hannajosefineolssons & HÄR

XOXO

Likes

Comments

Just nu är känns det som mina vanor är helt ur balans. Jag är en ganska strikt människa och vet alltid vad jag ska göra, tack vare mina vanor som jag går efter. Mina veckor ser oftast likadana ut och dagarna rullar på. Kanske en väldigt enformig vardag som många skulle spy på, men för mig är det en ren trygghet att hela tiden ha kontroll och veta vad som ska göras.

De senaste dagarna, eller ja detta lovet har överlag varit lite utöver det vanliga. Mycket tid har spenderats med vännerna och familjen. Från nyår blev det jag och några vänner som fortsatte umgås under dagarna. Först blev det lite shopping, därefter träff med filmmys och sedan igår ytterligare en. Gårdagen bjöd även på årets första skridskoåkning för min del. Så mysigt att åka med vännerna så sent på kvällen. <33 Drog sedan hem med min kompis och sov där över natten. Just det har fått mig så ur balans. Har sovit över lite här och var de senaste dagarna. Snackat nätterna långa och inte somnat förrän närmre fyra. Så nu är det dags att få in sov vanorna igen då skolan drar igång på tisdag. Imorgon är det sista dagen av lovet och då ska jag bara va. Njuta av ledighet och ladda upp inför några veckor av plugg. Usch har redan ångest...

XOXO

Likes

Comments

Hi! <33

Klockan närmar sig två och jag har nästan på lite stressigt. Kom inte upp ur sängen förrän vid 11.00 och sedan dess har jag mest gått runt och flummat. Haha, brukar bli så när jag är ensam hemma. Går runt och dansar, sjunger, fotar, testar nya sett att sminka mig eller ba flummar runt. Ibland är det bara skönt att vara själv och få skämma ut sig framför spegeln. Om någon timme ska jag göra mig i ordning inför två timmars träning. Taggar faktiskt rätt mycket, har haft två veckors uppehåll nu från badminton så ska bli kul att börja igen! Behöver all träning jag kan få inför lördag då det väntas seriespel på hemmaplan. Men först, total städning av mitt rum. Jag är en väldigt ordningsam människa men nu under lovet blir högarna av kläder bara större och större. Bokstavligt kaos på mitt rum för tillfället. Så det ska jag ta itu med nu, hööörs!

I morse var det detta som jag mumsade i mig. Ni anar inte hur gott. Grillad bagel med sallad, philadelphia och ost, MUMS! Till det delade jag bara lite frukt och gjorde en varm choklad med grädde. Passar på att göra dessa dunderfrukostarna när jag har lov och har all tid i världen.

XOXO

Likes

Comments

Hola!
Från gårdagen där jag gick och la mig vid fyra och gick upp tolv. Till idag då klockan ringde 07:20 och det var dags för en dusch och frukost. Halv tio var jag framme hos min kompis. Där vi mest pratade och chillade till vi mötte upp lite annat gott folk. Tillsammans åkte vi till Emporia för lite shopping. Kom faktiskt hem med tre saker vilket jag är rätt nöjd med, hade ju mitt duktiga smakråds team med mig. :))

Påväg hem blev det dock en aaaaning kaos. Hör och häpna, tågen blev inställda mot Lund pga signalfel! Tycker det är allt för ofta det är något fel med tågen, tur nog har jag aldrig lyckats hamna i skiten men idag blev det så. På Malmö C stannade tåget och tvingade oss gå av. Vi hittade ett alternativt tåg så vi gick på det, men blev utslänga där med. Tänk er Malmö C i rusningstrafik och tågtrafiken inställd...kaos! Lyckades hitta en buss som tog oss halvvägs och därefter bytte vi buss till en sista. Blev lite ändringar i schemat men vi kom hem till slut.
Blev en bra dag med guysen i alla fall <33
XOXO

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Hej fina! Då var det 2017. För mig känns det inte mer annorlunda är att jag ska skriva och säga 17 istället för 16.

Min nyårsafton spenderade jag med vännerna. Stannade över natten och under nyårsdagen var alla rätt slut. Vi gick och la oss vid fem, gick upp vid tolv och åt frukost. Inte för att det var särskilt många av de timmarna som spenderades åt sömn, menmnen. Sedan blev jag hämtad runt tre och somnade såklart direkt när jag kom hem. Så gårdagen var jag inte mycket till människa på så lite sömn.

Idag vaknade jag vid tolv och började dagen med en rejäl frukost. Faktiskt väldigt fint väder idag, vilket fick mig på humör att gå ut. Tog en liten snabb runda med Molly och nu har jag mest chillat i någon timme eller så. Denna veckan är det verkligen dags för mig att sätta igång med träningen igen. Efter en veckas ledighet tänker jag från och med idag börja träna igen. Idag blir det lite rumpa och mage. Imorgon blir det rumpa och armar, onsdag - badminton, torsdag - badminton, fredag - vila, lördag - badminton, söndag - PW. Nu måste all julmat och gotta tränas bort!

XOXO

Likes

Comments

Hej på er & gott nytt år!!!
De senaste dagar har jag i stort sett bara gått runt och degat. Har träffat lite kompisar men då har vi också degat, men är det inte så ett lov ska vara?

Gårdagen för mig blev lite turbulent. Då jag och min syster välte med moppen på väg till stallet. Det var första gången som något sånt hänt mig och jag var ganska omskakad resten av dagen. Förutom att moppen fick sig några skav så blev både jag och min syrra rejält mörbultade. Mina kläder gick sönder och hela min höft trycktes mot marken på ett sett som inte var det skönaste. Så jag har lite svårt att stödja mig. Sedan har mitt knä också fått sig en rejäl stöt. Lite skavsår här och var. Men mest ont gör högra delen av kroppen då vi landade på den sidan och trycktes ner av mopeden.

Jag var allmänt ledsen igår för att jag kände mig som en idiot till förare som tyckte det var en bra ide att köra med passagerare när det var som en såpbana ute. Riktigt halt, och en hård inbromsning på det resulterade tyvärr inte så bra. Riktigt hemskt ändå som man skadar sig, vi körde ca 25-30 km/h och på bara den hastigheten slog vi oss ganska rejält. Jag slapp att landa med huvudet men syrran fick en duns.

MEN idag ska och vill jag bara ha positiva tankar eftersom vi firar årsskiftet idag! För första gången på 15 år har jag valt att fira med andra vänner. Har gått som en rutin nu i alla år att fira med samma. Men nu är det dags för lite förändring. Runt sex tiden drar jag mig till en av mina närmsta vänner och sedan under kvällen rullar förhoppningsvis folket in. Tror det kan bli en rätt bra kväll! Hoppas din blir lika bra!

Hörs nästa år!
XOXO

Likes

Comments

Hej fina!

Planen för dagen var att följa med syster in till Lund för att vara med under hennes övningskörning och sedan göra lite ärenden. Men istället kom Vilma hit för en liten mysig dag med både bak och film. Älskar kompisar som man verkligen bara kan chilla med. Vara nedklädd, osminkad och typ bara se en film tillsammans! Nu är klockan närmre fem och Vilma körde för några minuter sedan. Planen för kvällen är att försöka planera lite. Det är ju nämligen nyårsafton på lördag! Vilket jag hoppas alla vet. Så länge jag kan minnas har jag firat tillsammans med mina barndomsvänner. I år har jag däremot andra planer. Jag ska fira tillsammans med några kompisar, bland annat mina närmsta Vilma och Felicia. Tror det kommer bli en jättehärlig kväll!

På bakschemat stod det äpplepaj, aghgh. Detta är verkligen min favorit. Jag som under hela min uppväxt avskytt äpplepaj har nu blivit världens äpplepaj fantast. MUMMA!

XOXO

Likes

Comments

Yonex / Morocco
Kicks
Rituals
Lily & Rose
Snö of Sweden

Här är en del av de julklappar jag fick i Lördags. Om något är bra med julen är det ju presenterna. Eller är det bara jag? Dock har jag mer och mer på senare tid börjat uppskatta att ge lika mycket som att få, Skulle gissa att det kommer med åldern. Numera känns det så naturligt att ge och jag tycker bara det är roligt. :))

Är sjukt tacksam över presenterna jag fick. Gissar att tomten tyckte jag var rätt snäll i år ändå.

XOXO

Likes

Comments

  • Twitter
  • Snapchat
  • Blogkeen
  • Nouw