Header

Några minuter över nio och jag hade mer än gärna vänt mig om och somnat om. Men när hela familjen är vaken är det svårt att få lugn och ro.

Nu blir det frukost och sen packa för att sedan åka till Helsingborg. Blir lite matcher idag och jag ber för att jag ska må bra. Igår på träningen hade jag sånt illa mående att jag inte kunde spela fullt ut. Inte alls kul. Kändes lite som överansträngning. Är ju lite smått förkyld och i kombination med träning så är det kanske inte det bästa. BARA idag sen får jag vila i tre dagar. Kom igen nu kroppen! Klarar jag en denna dagen också så vore det guld.

XOXO

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Okej, torsdag check!

Älskar verkligen torsdagar numera, eller ja jag uppskattar dom mycket mer. Relativt okej lektioner och sedan träning på det. Sen denna terminens torsdagar känns som fredagar då jag bara går till lunch på fredagar, så den dagen räknas knappt. Idag var läraren sjuk sista lektionen så jag och Flisan åkte in till Lund och fikade på Espresso House. Sedan gick vi hem till henne och hämtade upp min väska som jag lämnade där innan fikat. Inte så långt efter hämtade mamma mig, och körde mig till andra sidan stan. Tränade i två timmar som vanligt. Superhärlig träning förutom att jag inte känner att jag ger allt 100% när det gäller konditionsträningen. Fysen och tekniken sätter jag men just konditionsdelen är jag lite seg på...

Nu till det rubriken lyder.Var ju in en snabbis hos frisören igår och klippte topparna lite. Mest för att fräscha upp det lite. Blev faktiskt väldigt nöjd då jag klippte till och med lite mer än topparna. Jag har ju kort hår i mig själv så man kanske inte ser allt för mycket skillnad. Blev nöjd i alla fall!

XOXO

Likes

Comments

Nä usch nu vill jag bara sova...

Kom hem från skolan halv tre. Slängde i mig mat samtidigt som jag packade upp väskan. Tjugo minuter senare cyklade jag till frisören och fixade topparna lite. Klippte en hel del men jag blev väldigt nöjd! Sedan cyklade jag hem, hade ca 40-50 minuter på mig att packa och fixa allt inför träningen. Sedan tog jag mitt pick och pack och drog mot bussen. Blev först utvecklingssamtal så mötte upp mamsen och papsen vid skolan. Sedan gick jag bara in i hallen som ligger bredvid efteråt. Jaja, kom hem för någon timme sedan och har verkligen gjort för mycket. Är dock chockad över hur jag klarat denna dagen ändå. Imorse hade jag halsont, huvudvärk och en gnutta feber. Men helt ärligt så har jag inte tid att vara sjuk. Hoppas jag håller mig frisk nu!

Som jag sa så klippte jag mig, kommer en liten sneek på resultatet här men mer imorgon när jag hunnit redigera alla bilder.

XOXO

Likes

Comments

Go kväll på er!

Har varit ännu en bra dag för min del, kanske förutom vädret då. Har duggregnat större delen av dagen och det är ingen idé att ens fixa håret innan jag går ut. Skoldagen gick snabbt och alla "jobbiga" lektioner blev snabbt överstökade. Känner dock sådan fruktansvärd ångest och frustration över det är med min "dyslexi". Vet att jag typ nämner det i varenda inlägg men jag skojar inte när jag säger att jag gömmer mig från den där specialläraren. Jag vet ungefär var i skolan hon brukar vara så jag försöker att röra mig där så lite som möjligt. Idag gick jag till och med in på toaletten för att undvika att bli inkallad på ännu ett test. Men senare hittade hon mig vid skåpen och högg direkt. "Kan jag låna dig i fem minuter för ett litet test bara"? Jaha så du menar fem minuter som du sagt alla andra gånger, men det slutar med 35 min och du håller mig på övertid då eller..? Så jag sa faktiskt ganska tydligt idag att nä, jag måste på lektion. Har missat tillräckligt de senaste månader med besök hit och dit och övningskörning osv. Jag MÅSTE komma i kapp.

Lite bilder från de senaste dagarna.

Just nu sitter jag i alla fall och får lite massage av den lilla "maskin" mamma tagit med hem. Rätt sjukt hur mycket den tar asså, känns så djupt in i ryggen. För som jag nämnt innan så har jag fått nån ryggsmärta som inte är allt för skön. Hade tid hos skolsystern igår men jag gick in och avbokade den då jag ansåg att det blivit bättre. Men tror ni inte jag får ont igen, jajamensan. Igårkväll kom smärtan krypande igen och jag har den även idag. Fortsätter smärtan kommer jag nog att ta tag i det, men hoppas massagen hjälper en del.

Inte bara ryggsmärta som kommer krypande utan även tröttheten. Jag om någon behöver ta vara på all sömn jag får denna veckan. Blir mycket träning och spel i veckan. Då det blir Helsingborg till helgen med lite matchspel. Som det ser ut nu har jag chans till att gå vidare. Dock har jag lite oro över att en förkylning är på gång. Min hals är inte på topp just nu. Anyway, ska jag försöka få min skönhetssömn så nu blir det film och sen natti.

XOXO

Likes

Comments

Varför sov jag som bäst inatt? Just inatt när jag var tvungen att gå upp tidigast...
Måndag. Ja vad mer kan man säga än det. Rätt mysig dag på något sätt. Jag älskar denna perioden då löven ändrar färg. Gillar däremot inte kylan, ughh usch och fy. Vid sista lektionen stack jag in till Lund och tog mig sedan till tandläkaren. Tandställningen gick ju i sönder i torsdags ca en timma efter jag fått in den. Lyckat! Så nu blev den lagad, vilket känns bra. Hämtade Molly hos mamma och åkte sen hem. Tog ca 2h att ta sig hem. TVÅ TIMMAR! Brukar normalt ta 45 min. Trafikkaos, trafikköer och fulla bussar gjorde att jag missade min andra buss hem som inte går så ofta. Heller inte jättekul att behöva stå på bussen med en relativt nyopererad hund som måste känt sig så nedtrampad av alla. Så gick lite med molly medan jag sedan väntade på nästa buss. Riktigt kallt, hade bara strumpbyxor på mig idag...brrrrh

Jag & tjejerna passade på att ta lite foton under vår "lunchrast" som var på fem min. Vi fota under tidspress. Finns en sån fin allé på skolan som bara är fööör fin nu under hösten.

Nu ska jag sätta mig in i mitt svenskplugg & sedan blir det lite chill innan läggdags.
XOXO

Likes

Comments

Glad söndag på er! Skriver man ens så?

Denna söndagen har för min del bara varit så bra hittills. Gick upp vid tio och åkte sedan till kyrkan vid halv elva. Förberedde biblarna och nattvarden som jag senare under mässan skulle hjälpa till att dela ut. Det var en av de finaste mässorna jag varit på. Ett dop var även inlagt i mässan vilket bara var så fint. Minns nästan inget från mina sysslingars dop då jag endast var kanske sex år då. Var så fint dop och sedan fin musik till det. Som jag sa så hjälpte jag till att dela ut biblar till konfirmanderna och sedan även att dela ut nattvarden. Sa faktiskt inte fel denna gången som jag lyckats göra en tidigare gång.

Nu kommer jag kanske låta som världens flummigaste för vissa men det var något under mässan som bara fick mig att tänka till. Tänka på lycka och varför man ibland väljer bort lycka. Jag tror att man själv som person kan välja att vara lycklig eller inte. Genom att göra saker bra så blir ju också man själv glad. Varför spendera tid på att trycka ner andra eller att ha konflikt andra människor. Det förstör bådas dag och man blir inte glad av det precis. Jag vill försöka att inte höja rösten till någon och bara se det positiva i människor. Varför se något negativt. Alla människor har brister, det är mänskligt. Men man behöver inte påpeka andras sprickor för att fylla sina egna....

Jag tror dock det är väldigt svårt att säga en sån sak till sig själv. "Jag ska aldrig mer vara arg/elak mot något annan". Då andra kan trycka ner dig så att du får en dålig dag och det för sig vidare. Tänk så bra allt egentligen hade varit om vårat dåliga humör inte ens existerade.

Vet egentligen inte vad jag vill ha sagt med detta inlägg. Kanske mer att vi bör tänka på hur vi är mot andra människor då vi faktiskt vet vad de gått igenom timmen, minuterna, SEKUNDERNA innan de träffade dig.

XOXO

Likes

Comments

Denna veckan vill mig bara dåligt. Allt går bara mot mig just nu känns det som. Från mycket skolarbete, utredningar angående min dyslexi och till tandläkarbesök.

Ska inte klaga då jag faktiskt klarade mitt körkort i Tisdags. Men som jag var nervös! Innan var jag kanske inte så värst nervös, det kom mer när jag där. Efter redan andra frågan fick jag smått hjärnsläpp och jag blev stressad av att höra hur alla andra i salen började klicka flitigt på sina musar. Men jag klarade mig och fick godkänt. Lättnaden efteråt må vara en av de skönaste känslorna jag varit med om. Kändes som jag haft en stor vikt på bröstet de senaste månader som nu bara släppte.

Det har varit väldigt mycket att tänka på under veckan. Både körkortet men också mycket i skolan. Har haft ett antal läxor och ska imorgon skriva läxförhör i Kemi. Inte mitt favorit ämne direkt... Har varit allmänt stressigt i veckan då jag verkligen känner att jag har noll ork i min kropp. Lång helg med lite vila och sedan pang på skolan igen var kanske inte det bästa. Blev ett träningspass igår men märktes att jag var ur fokus då alla tankar låg på skola, skola, skola. Idag hade jag i alla fall bara två lektioner innan jag åkte till Lund för att göra ett tandläkarbesök. Fick in tandställningen i underkäken men hann inte mycket mer än tillbaka till skolan tills den gick sönder. Blev så jäkla rädd och nervös. Det är absolut inget farligt men jag har alltid tyckt det är obehagligt med saker i munnen och hela "svalg-partiet". Då den gick i sönder mitt under en lektion så fick jag lite smått panik. Ville typ bara gråta så fick ett litet sammanbrott invändigt. Orkade verkligen inte åka tillbaka till stan, men kändes som att jag inte hade mycket val just då. Tröttheten och gråten var i strupen på mig. ALLT ALLT ALLT GÅR EMOT MIG! Är lite känslig just nu märker jag. Kan typ gråta/klaga på småsaker. Fick en ny tid på måndag. MÅNDAG! Jag blev lite smått arg då jag tycker att det är lite akut ändå. Hänger liksom en lös metallbit i min mun och ni tar det lugnt och svarar mig med "måndag kl 15, blir det bra"? Lagom arg också då tandläkaren skyndade på min "process" med att sätta fast plattorna då någon hade "dubbelbokat" min tid. Så säg att det tar 1h att sätta fast en tandställning, vi tog det på 30 min. Så det blev inte lika bra som det borde, så att säga. Att den går i sönder av sig själv innan jag ens ätit var ju rent slarv från deras sida enligt mig.

Vart fall, nu är jag hemma och idag avstod jag från träningen. Känner bara att jag måste komma igång med mitt kemiplugg och bara vila. Dessutom har jag fått en fruktansvärd ryggsmärta den senaste veckan. Vet inte vad det är men ska kolla ryggen på måndag men tror bara det är en muskelsträckning. Hoppas på att det inte är allvarligare än så.

Vad mer går emot mig? Mycket i skolan faktiskt. Som jag skrev i tidigare inlägg så har de börjat undersöka om jag evn har dyslexi. EHH, jag är fortfarande i chock. Jag går i nian, detta borde de hittat sååå mycket tidigare. Jag älskar att skriva och har skrivit sen jag var riktigt liten. Skulle vilja säga att jag skriver MER än vad jag tror många andra tonåringar gör. Jag har bra betyg i både Engelska och Svenska. Ingen har NÅNSIN påpekat mina texter på ett sånt sätt att man kan koppla det till dyslexi. Jag är tonåring, klart jag stavar fel eller formulerar mig fel ibland, det gör alla. Hade hela min klass gjort de tester som jag fått göra de senaste dagarna kan jag garantera att lärarna "diagnostiserat" oss alla med dyslexi. Stör mig något enormt på att specialläraren bara hugger mig mitt när jag är på väg till en lektion och slänger upp två läsförståelse test i huvudet på mig. Jag kan inte bara sätta in mig i en text sådär. Så ja, testerna jag gjorde igår gick skit. Kom inte alls in i ett flyt som jag brukar och jag svarade med enbart gissningar. Så med tanke på det provet har jag "tydligen" dyslexi. Blir lite smått lack. Oavsett de vill starta ännu utredning eller inte så kommer jag att snällt och vänligt säga "tack, men nä tack".

Visst är jag inte ensam om att ha sådana här veckor ibland. Känns bara som att allt och alla går emot en och att allt bara går skit. Usch, vill bara att morgondagen ska bli överstökad så att helgen kan komma!

XOXO

Likes

Comments

Hej en vecka senare!
Förstår inte hur jag bara "glömt" blogga. Men så är det faktiskt. Jag har haft så mycket att tänka på att det inte funnits en enda tanke på bloggen. Vilket fall så var jag iväg hela helgen då jag var konfirmationsledare för ny konfirmander. Hade en super härlig helg och det var väldigt lärorikt och roligt. Så fredag-söndag spenderade jag på en lägergård mitt ute i ingenstans. Klagar inte, var kul att göra något annat som skiljer helgerna åt.

Till nått helt annat. GISSA VAD JAG GJORDE IDAG?!?!?! Jag skrev upp för mitt AM-körkort och jag KLARA DET! Asså den hjärtklappningen när jag klickade på rätta svar var så sjuk. Men den glädjen och lättnaden från bröstet efteråt var så underbar! Skriver mer om detta sen för nu måste jag verkligen plugga och komma ikapp. Har missat en del lektioner idag och jag har även prov i veckan.

Måste bara tillägga lyckan när pappa ringer och berättar att han bokat biljetter till Coldplay till mig och syrran. Inte bara det, det är i Tyskland! Om jag taggar för sommaren nu asså. Sen att mamsen kommer hem med en lite present, nämnligen min mopedhjälm. Har BÄSTA MUM O PUP! Har så mycket att skriva om men har verkligen inte tid, ska skriva ikapp snart, lovar!

XOXO

Likes

Comments

Men gokväll!
Detta må vara den lugnaste kvällen på länge. Att veta att jag har studiedag imorgon är bara sååå skönt!


Dagen har varit ok, har inte haft mycket ork men tog mig genom den. Blev i alla fall bättre med lite kanelbullar som jag och tjejerna handlade efter idrotten. Tyckte vi förtjäna det som sprang 3km i högt tempo. Dessutom är det ju kanelbullens dag så.

Efter skolan besökte jag SYV och nu är jag ännu säkrare på mitt val. Kom hem lite senare så vid 17.00 lagade syrran och jag mat tillsammans och wow, första gången vi inte bråkade skulle jag tro. Har annars bara jobbat lite och fixat lite bilder. Snart blir det PH och sen blir det sängen. Visst jag har studiedag men för min del blir det upp vi 8.00.
Skriver mer om det sen.

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Har jag dyslexi?

Det har varit den frågan som snurrat i mitt huvud sedan klockan tio i morse. Knackande på min rygg kom special läraren som alla fasar för ungefär. Hon ville testa mig och mina kunskaper inom skrivning och läsning. Då jag visat väldigt dåliga resultat på ett prov under året så vill de starta en undersökning om jag har läs och skriv svårigheter. Jag är säker på att jag inte har dyslexi. I såna fall måste det vara en enorm liten typ av prognosen. Jag har aldrig känt att jag har svårt att stava, läsa eller skriva. Blev mer rädd när hon ens påstod det.

Jag tycker inte det är något fel med att ha dyslexi då det går att träna upp och att man kan bättra sig. Men om jag nu har det så undrar jag varför det inte kommit fram tidigare. Jag borde ha fått hjälp sååå mycket tidigare. Jag om någon älskar att läsa artiklar, bloggar och själv skriva mycket. Jag har aldrig problem med att läsa eller något. Att jag visa sämre på ett test för ett halvår sen kan jag inte riktigt rå för, dålig dag helt enkelt. Gjorde lite stickprov idag och när provsvaren kommit ska jag får reda på vad som egentligen pågår. För helt ärligt, jag vill inte ha dyslexi. På något sätt känns det bara som att det stoppar mig från allt jag vill. Jag vill inte börja på gymnasiet och bland annat läsa en linje med mycket journalistik. Hur ska jag någonsin få ett jobb inom skrivande om jag blir stämplad som dyslektiker?

Okej, jag kanske drar för hastade slutsatser. Jag tror att man kan om man vill, men allt har kommit som en chock.

XOXO

Likes

Comments