Vi har varit ute och rört på oss varje dag denna veckan hunden och jag. Långa promenader i skogen. Jag går runt och ler hela tiden för nu är verkligen våren här! Fåglarna kvittrar, solen gassar, både humlor och fjärilar har vaknat och högt högt ovanför mig cirkulerar kanske det absolut säkraste tecknet på att det är vår, jo tranorna. Jag behöver bara höra ljudet av dom så får jag gåshud och måste skratta.
Sen har jag varit iväg och inhandlat ett gäng penséer och städat på altanen kastat alla döda gamla blommor, sopat och pillat. Så nu intas frukosten dör varje morgon om väder och framför allt vinden tillåter.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I helgen var jag ledig och Linus hade fått gratisbiljetter till Villamässan här i Malmö. Och OJ vas mycket folk det var! Men vi hittade iallafall ett lokalt företag som ska komma och lämna en kostnadsfri offert på byte av våra fula panoramafönster till mer tidstypiska för 1920 talet då huset är byggt. Även lite blomsterlökar inhandlades bl.a. dessa tofslijelökar och en stor sort allium som var stora och rosa. Men mest tog vi med oss idéer och inspiration. Har snabbt skissat ihop en plan på ett utespa med snyggt zinkbadkar och dusch. Det ska va i en obrukbar, undangömd och igenväxt plats i trädgården. Med barkmull på marken och ljuslyktor i träden! Längtar till sommaren!

Likes

Comments

Städat bilen och sen gått en fantastisk runda med Helga i skogen. Är en social människa men ibland är det så skönt att bara gå för sig själv, andas in frisk luft och lyssna på fåglarna.

Likes

Comments

Ja var ska jag börja. Har inte uppdaterat på länge främst för att jag haft influensa, började i halsont och feber som sedan gick över i magsjuka som sen avslutades med två dygns kämpande mot feber som låg en bra bit över 40 grader. När jag lyckades ta mig upp ur sängen insåg jag att nästan en vecka passerat utan att jag lagt märke till om det var dag eller natt. Känner fortfarande av att jag varit ordentligt sjuk trots att jag slutade ha feber för två veckor sedan.
Annars har det inte hänt så mycket, livet rullar på liksom. Känns som att man bara går och längtar efter våren. Vintergäck, snödroppar och en och annan krokus kämpat på i trädgården trots att varje natt denna veckan har temperaturen krupit ner mot 5-. Jag är iallafall SÅ redo att hälsa våren välkommen!

Likes

Comments

Den förut helt onödiga "tillbyggnaden" har nu börjar sin resa mot att bli en moderna tvättstuga med golvvärme/ grovingång/ kläd och städ förvaring. Eller ja med "påbörjat" menar jag att Linus röjt ut allt vi förvarat där inne och med en borrhammare tagit bort kaklet. Men Rom byggdes ju inte på en dag som dom kloka säger så vi tar det som det kommer.

Likes

Comments

Med pannkaksfrukost! Så gott och så enkelt! Solen till och med bestämde sig för att berika morgonen med sin närvaro! Mätta och belåtna gick vi ut i trädgården med varsin kopp rykande nybryggt kaffe för att glatt konstatera att nästan allt har fått nya små knoppar som sakta stretar mot solen.

Likes

Comments

Åhléns i Trelleborg ska sluta existera så dom hade total utförsäljning med 50-70% på allt i hela butiken! Jag åkte in för att jag sett dom här muggarna på Åhléns Instagram. Och inte nog med att muggarna fanns utan dom fanns med 70% rabatt, det vill säga jag betalade bara 30:- styck! Sen blev det lite annat också som lite burkar och en ny matta till köksgolvet som snabbt invigdes av alla djuren!

Likes

Comments

Gjorde risotto för första gången igår, med champinjoner och parmesanost. Det blev väldigt lyckat! Och sen har jag lyckats komma över saffranspåsar som normalt går på cirka 40:- påsen för bara 10:- påsen så med hjälp av det har jag gjort saffransglass! Och har allvarligt funderat på att investera i en glassmaskin. Annars har jag gått och blivit lite små sjuk igen. Ont i halsen och allmänt hängig. Men, men det är bara att bita ihop.

Likes

Comments

För cirka en månad sedan blev jag galet kär i Ikeas bord Sinnerlig. Så himla coolt med bortskriva i kork tyckte jag. Efter det har vi sökt med ljus och lykta efter stolar som passar till. I Sinnerligserien ingår det både bänkar och pallar i kork men om man ska sitta länge vid bordet så blir det snabbt jobbig utan ryggstöd. Så hittade vi dessa gula stolar från Ikea, Janinge heter dom. Vi köpte dom såklart men nu blir vi inte riktigt vänner med hur allt passar ihop? Vad tycker ni? Förslag på hur man kan få det att se minde "naket" ut? En matta kanske? Skruv gärna er åsikt!

Likes

Comments

Fyndade koppar på Dollarstore häromdagen. Två med fat för ynka 50 kr och det är dessutom från märker Oscar and Clothilde! Köpte först två för att dagen efter åka dit och köpa fyra till. Nu står dom i skåpet från Ikea som i sin tur nu står på plats förankrat i väggen. Jag ska lägga upp en bild på det så snart jag bestämt vad som ska få pryda alla hyllorna. Min Bråkigservice var given men sen har jag kört en salig bladning på dom andra hyllorna.
Sen igår var jag ledig och då åkte jag och hunden till Hvilans Gårdsbutik där dom har fantastiska blommor blandat med säsongens närodlade ekologiska primörer. Det blev en del mat men mest blommor och krukor med den mest fantastiska patina. Här med Skillaslökar i. Köpte även en julros och lite annat smått och gott.

Likes

Comments