Resor , Vardag

Igår eftermiddag landade vi i Barcelona. Efter lite tåg och taxi kom vi fram till huset vi hyrt, och det är så fint! Vi bor alltså i Roda de Bara, en liten ort mellan Barcelona och Tarragona, och det är verkligen hur fint som helst här!

På kvällen gick vi ut för att utforska stället lite + äta mat på en restaurang precis vid havet.
Hittills kan jag verkligen rekommendera denna plats alltså! 30 grader och underbart!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Innan balen blev jag och O fotograferade av fina Carola Harnesk! Så trevlig och avslappnad. Tycker vanligtvis inte om att bli fotograferad av fotografer eftersom jag blir så stel då. Klarar ju knappt av att vara seriös och posa när jag blir fotad av någon jag känner, men det var så lugn och skön stämning så har absolut inget att klaga på!! 👏🏼 1 point for me!

Likes

Comments

Au pair - förberedelser

I veckan var jag på den obligatoriska hälsoundersökningen som man måste göra innan man åker som au pair.

Den 12/6 hade jag tid för PPD test (tuberkulostest), och det gick smidigt och snabbt. Är väl lyckligt lottad att min enorma nålfobi har tagit sitt pick och pack och försvunnit, för jag tyckte inte alls det var farligt. Kändes lite som att tatuera sig eftersom nålen skulle vara så ytligt under huden. Dock stramade det åt rätt mycket då själva medlet åkte in, men inget farligt alls i helhet.

15/6 åkte jag tillbaka för att göra själva hälsokollen och den gick på 20 min och sedan var det klart. Läkaren jag pratade med var hur trevlig som helst och jag kände mest att undersökningen gled fram på en räkmacka. Jag trodde innan att undersökningen skulle ta närmare en timme eftersom det var så mycket som skulle fyllas i på papper och diverse koller som reflex, syn, hörsel osv skulle göras. Skönt att det gick som det gick!


Väldigt lättande är det iallafall att det nu är bortgjort och att allt gick så smidigt från att boka tid till att faktiskt åka dit då jag läst på andra bloggar att de haft väldiga problem med denna undersökning. Värt att veta för er framtida au pairer är att vanliga vårdcentraler ofta numera inte gör sådana test. Här i Övik är det precis så, så jag bokade istället tid på Human Resurs, och sen gick allt som sagt väldigt snabbt innan det var klart!

Likes

Comments

New in

Denna fina axelväska fyndade jag på ginas rea idag! Så himla fin och kan definitivt se den bli flitigt använd både i Barca och i USA ;)

Köpte även en kjol, bikini och en jumpsuit, men de får ni se på bild när vi anlänt till Barcelona nästa vecka!

Likes

Comments

Vardag, Au pair - förberedelser

Känns som att det var igår det stod 70 dagar tills jag flyttar??! Hur kan tiden gå så snabbt!!

Måste erkänna att jag just nu kämpar med världens separationsångest. Börjar gråta bara tanken att lämna O. Hur ska jag kunna lämna honom i ett helt år? Måste komma på ett sätt att dämpa denna ångest på. Borde maila min värdfamilj och prata med dem igen, det var nästan två veckor sedan nu. Om vi pratar kanske jag lugnar mig. Eftersom det var så pass länge sedan vi hörde av varandra nu tror jag jag börjar tappa min känsla av trygghet där borta, vilket jag vet lätt kommer komma åter så fort vi pratar igen..

Likes

Comments

Vardag

I fredags var det våran tur!! Det var verkligen världens bästa dag, trots mycket problem som som tur var löst sig haha. Men åh, mina skolår är äntligen över! ✨

Likes

Comments

Hittade Arlissas youtubekanal för bara någon vecka och är helt starstrucked. Hennes röst vill jag ha, utan tvekan

Likes

Comments

Vardag
Balen 2017 3/6

Absolut bästa kvällen på hela året! Har aldrig haft så kul, och vi hade ju kul hela hela tiden!! Ville verkligen aldrig att kvällen skulle ta slut. Success!!

Likes

Comments

New in

För 149:- spänn blev dessa mina idag. Tänkte ha dem med mig till Barcelona! Har länge planerat att köpa flip flops eller liknande eftersom jag inte har några men tyckte dessa var finare så dessa fick följa med hem istället! Nöjd är jag i vart fall.

Visst har ni förresten hört att butiker (H&M bland andra) börjat ta betalt för plastpåsarna sedan igår? 2 kr kostar dem och ärligt talat känner jag att det är på tiden! Jag vet att jag personligen inte kommer vilja spendera 2 kr på en plastpåse då man ändå kan ta med mig en väska eller tygpåse hemifrån att lägga allt i.. Smart och miljömedvetet gjort, tumme upp från mig!

​Måste även lägga upp denna bild jag tog imorse påväg till skolan.. Nu har jag visserligen ett filter på bilden men ändå, så himla fint! Älskar att naturen börjar visa rätta färgerna nu när det äntligen är Sveriges första sommarmånad. Love it!

Likes

Comments