Jag har nog aldrig varit på en sån bra plats i livet som jagär just nu, har jag tänkt säkert 10 gånger det senaste 10 åren och då har jag befunnit mig på RIKTIGT olika platser kan jag lova dig!

När jag var 14 och var med i nykterhetsförbundet och brannför fotbollen tänkte jag så, livet kommer nog aldrig bli såhär bra, så lika bra att njuta nu tänkte jag.
​När jag var 16 och gick ur nykterhetsförbundet och började tjuvfesta så tänkte jag också så, jag hade så många fina vänner och vi hittade på så mycket bus.
​​När jag var 17 och gick på gymnasiet och fortfarande tjuvfestade och hade nya fantastiska vänner tänkte jag lika så, vad kunde slå gymnasiet liksom?
​När jag var 18 och tog körkort, fick börja gå på krogen och kunde åka iväg hur jag ville tänkte jag att nu har jag nått min peak.
​När jag var 19, träffade min första pojkvän, åkte på studentresa och tog studenten tänkte jag att helt ärligt: nu är jag på toppen,jag måste njuta nu för nu kan det faktiskt inte bli bättre!

Och nu sitter jag har 22 år och tänker precis samma sakigen. Blev överraskad på min födelsedag av fantastiska vänner och jag har ettjobb jag trivs med, en lägenhet som skriker mitt namn som jag älskar och ett utbyte i Hong Kong som väntar och jag fullkomligt älskar studentlivet!

Jag har nog aldrig varit så nöjd med mig själv och trivts i mitt eget sällskap som jag gör nu, trots att jag inte spenderar så mycket tidensam. Idag för exakt fyra år sedan tog jag mitt körkort, dagen efter min 18-årsdag och jag har nog aldrig varit så stolt som då. Jag hade aldrig någonsin kunnat föreställa mig hur mitt liv skulle se ut idag, fyra år senare. Det slog mig, jag har idag INGEN ANING hur mitt liv kommer att se ut om fyraår. Jag undrar vem Hanna Nygren, 26 år är. Vem hon är, var hon bor och vem hon dejtar och jag älskar det! Jag tror nog att det är just detta som gör mig såhimla lycklig, att jag lever ett fantastiskt liv just nu eftersom jag lever så mycket i nuet och njuter av allt som livet erbjuder just nu. Därför kan jag vara ganska säker på att jag kommer sitta lycklig, kanske ännu lyckligare, omfyra år, för allt är möjligt och världen ligger för mina fötter.

När jag var kring 20 så tappade jag bort mig själv lite, jag tror att jag glömde bort att njuta av nuet och mest fokuserade på att jag inte var där jag tänkt mig, men i ärlighetens namn hade jag väl inte tänkt så mycket alls. Men jag har lärt mig av det, att det är jag som håller i taktpinnen och jag kan göra vad jag vill och det är en så fantastiskt befriande känsla!

Jag tror att det är viktigt för oss alla att påminna oss om hur fantastiskt vi har det, för ibland kan man glömma, när man möter motgångar eller kanske bara tittar på instagram. 

Njut, bara njut för det är fan gött attleva alltså! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vaknade före min väckare idag av att solen smet in mellan mina persienner och jag blev så himla glad! Kände redan när jag vaknade att detta skulle bli en riktigt bra dag. Kollade lite på telefonen och hade fått ett meddelande på linkedin. Det var en man som skulle expandera sitt företag här i Umeå och hade hittade min profil och trodde att jag skulle passa. Det var dock inget uppdrag som jag var intresserad av men kul att se att linkedin faktiskt funkar, måste nog slipa ännu mer på linkedinprofilen när man ser att folk kan hitta fram till en!

Att vi umestudenter inte är bortskämda med solsken märkes idag, då fullkomligt hela universitetet slog läger utanför skolan för att njuta av solen! Var helt galet mycket folk, gick knappt att hitta sig någonstans att sitta men lite kaffe i solen fick vi i iallafall!

Sen idag så hände det fantastiska, vi fick veta våra utbytesplatser och jag fick mitt förstahandsval: HONG KONG! Så hösten kommer att spenderas på andra sidan jorden. Är så sjukt taggad att det är typ obeskrivligt, hela klassen har sprungit runt och kramats och knappt kunna tentaplugga alls.Likes

Comments

I går var det äntligen dags för återsparken! Det är en sittning där de som var rookies i höstas får ge tillbaka till sina faddrar. Eftersom jag var en av insparksgeneralerna så hade vi inga rookies, men det stoppade inte oss generaler från att ha en fantastisk förfest med oss själva! Hade en helt otrolig kväll med världens bästa gäng! Vi presenterade nästa års generaler med dans och mystik och hashtagen #wwtc förklarades. Här ovan ser ni lite bilder, några är lånade från Niclas instagram som hade premiär igår. Tack alla inblandade för en underbar kväll!

Likes

Comments

​Hej igen! 

Har haft riktgt mycket flyt den senaste tiden och känner lite att I'm on a roll! Har skrivit två tentor och två omtentor de senaste två månaderna och har klarat alla fyra och känner mig så himla nöjd. Har prioriterat lite dåligt ett tag och mest fokuserat på det roliga. Men den senaste tiden har jag haft väldigt mycket roligt men lyckats fokusera också vilket känns bra. Har lämnat in min ansökan till USBEs utbytesavtal och håller tummarna! Har kommit igång med jobbet på ett bra sätt också! Alla kunder som gick från mig idag hade ett leende på läpparna och flera kommenterade faktiskt att jag gav dem så bra service, alltid lika roligt! 

Känner dock ändå att denna måndag har varit lite som ett slag i ansiktet, jobbade 10-17, pluggade på lunchen och åkte direkt till skolan efter jobbet för att planera inför grupparbetet som vi fick idag. Känner mig rätt slut just nu, men har satt på mig mjukisdressen nu och ska sätta mig och läsa ett kapitel så jag är förbered att slänga mig in i grupparbetet imorgon. Det kommer att bli en riktig köttarvecka med långa dagar den här veckan, men förhoppningsvis så gör det att vi blir klara med arbetet hyfsat snabbt ändå. Går det bra med arbetet i veckan så kanske jag kan åka på e miniskidsemester till veckan, men det återstår att se!  

Likes

Comments

​Men hur ser min vardag ut egentligen? Jag är inne i en period nu då jag är helt fruktansvärt morgontrött! Det är väl aldrig som jag är speciellt snabb på morgonen men nu är det helt extremt! Det spelar ingen roll hur många alarm jag ställer jag stänger bara av dem i sömnen! Tror tröttheten både kan bero på stress och lite förkylning. Är inne i tentaperiod nu och har en tenta och en omtenta nästa vecka dagarna efter varandra och det känns sjukt tungt faktiskt. Just nu läser vi financial accounting och redovisning är bland det tråkigaste jag vet så har väldigt svårt att motivera mig till att plugga, men det är bara att bita ihop. Idag lämnade vi äntligen in vårt grupparbete, utan att sitta och skriva i de sista minuterna, så har haft en hel del tid att plugga inför tentorna idag också. Har även hunnit med att gå på en lunchföreläsning med Simens om deras traineeprogram. 

När jag kom hem gick jag till Ica och hämtade ut mitt paket som innehöll min nya väska som jag längtat efter! Kom hem och åt lite middag, samma mat som jag ätit de senaste tre dagarna till både lunch och middag. Blir oftast så när jag gör matlådor att det blir samma sak flera dagar i rad. För att motivera mig lite i plugget så bakade jag en kladdkaka som jag kan ta med mig som pluggfika till skolan under helgen, både gott och ekonomiskt att baka själv. Hade som plan att få plugg gjort även under kvällen men har varit så trött så jag har mest hängt i soffan och kollat lite på mad men. 

Nu ska jag gå och ta bort sminket och göra en tidig kväll så att jag förhoppningsvis har lite mer energi imorgon! 

Likes

Comments

​Alltså spara kan ju vara det tråkigaste som finns enligt mig. Jag försöker verkligen varje månad men av någon kontot anledning så blir det så att ju mer inkomster jag får desto mindre blir sparat. Om jag ska vara ärlig så tycker jag att det mesta som är "vuxengira" är väldigt tråkigt. Men jag känner mig aldrig så duktig som när jag genomfört sådana saker som typ diska, tvätta och laga mat. När man som lever som singel och student så blir livet extremt centrerat kring sig själv, men behöver ju faktiskt inte anpassa sig till någon annan. Jag gör precis som jag vill och behagar och köper det jag vill och äter det jag vill, så länge ekonomin tillåter förstås, vilket den inte gör allt för långt som student. 

Jag har som plan att åka två terminer utomlands under min studietid, plus att jag hoppas på att kunna göra en praktik utomlands också. Jag känner mig själv och jag vet att när jag väl befinner mig på utbyte så kommer jag vilja kunna resa runt och se plasterna jag är på och det kommer att kosta pengar. Så jag MÅSTE börja spara!  Hur går det för mig då? Njae inte så himla bra kan jag ju inte påstå, idag kom min efterlängtade By Marlene Birger-väska och den var ju inte helt gratis, speciellt inte på studentbudget, tur man jobbar lite ibland. Men detta får bli den sista materiella lyckan, nu kan jag lära mig att känna lycka av ett sparkonto som växer, för jag vet att jag kommer att tacka mig själv efteråt. 

Likes

Comments

​Hej! Idag har jag haft en sjukt bra dag, en riktigt produktiv dag då jag tagit tag i saker som jag skjutit upp och bara allmänt gjort saker som jag ska. Provade att plugga på ett nytt sätt idag som visade sig funka riktigt bra faktiskt. Brukar oftast sitta i grupp med flera kompisar och plugga, vilket är superkul och mysigt, men resulterar allt för ofta inte i så mycket produktivitet för min del. Idag har jag iallafall provat att sitta vid ett ensambord som har en liten avskärmingsvägg en liten bit ifrån mina kompisar och jag fick massor gjort. 

Kom längre i plugget än vad jag gjort under tre dagar på en förmiddag! Hann även till studievägledarens kontor och har nu en liten plan för mina framtida studier som förhoppningsvis kommer att vara belagd utomlands till stor del. Tog även tag i att ringa till tandläkaren, något som jag typ har skjutit upp i ett halvår, gillar verkligen inte att gå dit.  Fick även besked om sommarjobb idag så jag behöver inte fundera något mer på det, vilket känns skönt! 

Kom hem och lagade tacos till middag, bästa sättet att låtas som att det inte är måndag måste ju vara att äta god middag på måndagar! Kvällen fortsatte dock inte lika produktivt då jag lyckades somna i soffan, men man blir ju utmattad av att vara produktiv en hel dag.

Likes

Comments

Förra veckan hölls Uniaden, som är norrlands bredaste arbetsmarknadsdag. Det är i kort, en mässa där man sammanför företag och studenter med en mässa på dagen och bankett på kvällen. Jag var med på ett litet hörn av engagemanget som företagsvärd. Som företagsvärd är man ansvarig för ett företag på mässan, man ringer några samtal och agerar lite som assistent åt företaget på själva mässdagen.

Jag var helt ärlig lite tveksam till hur givande mässan skulle vara då jag besökte den förra året men då bara pratande ytterst kort med något enstaka företag och tyckte det hela var ganska tråkigt. I år gick jag däremot all in och minglade med företagsrepresentanter som en galning och hade en otroligt trevlig dag! Skaffade mig väldigt bra kontakter hos förteget som jag var värd för och fick massa inspiration av de andra företagen. Träffade många personer som hade deltagit i trainee program av olika slag. Jag har fram tills nu nog alltid sett framför mig att jag ska skaffa mig ett traditionellt jobb efter examen men detta ändrades helt efter Uniaden, nu vill jag delta i ett trainee program efter studierna istället!

Har aldrig riktigt tagit tag i att skaffa mig ett linkedin-konto, men fick tips av flera på mässan att det var ett väldigt bra sätt att få insikt i det händer i olika företag och när och vad de rekryterar exempelvis. Så just nu håller jag på för fullt och lär mig hur allt fungerar och blir jätteglad varje gång någon har accepterat min kontaktförfrågan, känns nästan som att jag har skaffat Facebook på nytt!

Sammanfattningsvis så lämnade jag mässan med en massa ny inspiration inför arbetslivet. 

Bild från Uniadens Facebook-sida

Likes

Comments