View tracker

Kaos. Men på bättringsvägen. Kaos.
Det är så mina känslor går. Det blir kaos i hjärnan och sedan mår man bättre några dagar o sen fuckar allt ur igen och man mår bara för dåligt för sitt eget bästa.
Jag är precis (förhoppningsvis) i slutet på en ganska dålig period nu. Jag har mått kasst. Jag har sovit Max 2 timmar per natt och varit så utmattad. Rösterna jag hör inombords har blivit värre och värre och värre. Jag hör saker väldigt ofta nu och vet inte riktigt hur jag ska hantera dom. De kan va röster som säger att jag borde ta mitt eget liv eller att jag borde leva me skiten för att det är de enda jag förtjänar, att må dåligt. Jag har även börjat med självskadebeteende igen. Så som att spy och kräkas upp all mat. Har gått ner några kilo tyvärr..
Som ni förstår är det kaos i mig just nu. Men vad ska man göra? JAG är INTE den som GER UPP! Jag kämpar! Mitt mål är att bli frisk från allt det här och en dag stå på mina ben och säga att jag överlevde. Detta är min kamp mot psykisk ohälsa och tamejfan att jag ska klara det här! Jag ska vara ett levande bevis på att man kan övervinna den, hur tufft det än är! Vilka är med mig?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu är jag äntligen Påväg till den underbart mysiga staden Göteborg! I Göteborg ska jag träffa mina systrar och bara ha de mys! En riktig tjejhelg kan man säga. Jag tror vi kommer ha det såå trevligt. Vi ska ut och äta för att ena systern har fyllt år och att den andra ska fylla år, så vi ska fira dom lite. De tror jag kommer bli super trevligt!
Det kommer även bli en del shopping! Jag är ju ett shoppingfreak så kan inte hålla mig borta när jag tänker på att jag ska till Göteborg.

Jag hoppas alla ni där ute har ett bra höstlov och kommer få en mysig helg!

Kram på er!

Likes

Comments

View tracker

Rubriken handlar om föreläsning för andra om psykisk ohälsa.

Att föreläsa om psykisk ohälsa anser jag vara otroligt viktigt! Jag anser att det är viktigt att föreläsa om detta för människor i alla åldrar. Från 7 upp till 50 bast tror jag det är viktigt att veta något om psykisk ohälsa.

Vad behöver man veta om psykisk ohälsa som barn?
Jo, jag tror att man behöver veta att man inte ska reta andra barn på rasterna, inte slå någon osv. Berätta för barnen att om du retar någon kanske de utsatta barnet aldrig blir vuxen. Förklara de på ett sätt så att barnen kan fatta. Förstår ni hur jag tänker?

Vad behöver man veta om psykisk ohälsa som ungdom?
Klart att man även där måste veta att man inte ska reta o mobba andra men de jag tror är viktigast där är att få ungdomarna att tänka sig in i hur personen själv hade mått om den va i min sits. Förstår ni även där hur jag tänker? Om ni inte förstår så kommentera gärna!

Vad behöver man veta om psykisk ohälsa som vuxen?
Som vuxen anser jag att man måste vara medveten om att psykisk ohälsa kan ha drabbat din arbetskamrat. Att din arbetskamrat led av det som ung eller lider av de nu som vuxen. Även att dom ska ha koll på att det inte alltid syns, speciellt inte om du har egna barn, för vi barn/ungdomar, vi berättar inte för våra föräldrar hur vi mår om vi inte når en viss gräns. Och man ska aldrig låta den gränsen komma, för då kan det vara för sent.

Det är bara en LITEN del av alla tankar jag har kring detta.
Då undrar ni, vad har detta med föreläsning och göra?
Jo, jag tycker de ä viktigt att man kommer ut och föreläser för alla åldrar om det här så att folk är medvetna om de och vågar prata om det mer. Jag tror att många är medvetna om att folk lider av psykisk ohälsa men grejen är att ingen vågar prata om de. Det är ett stort problem anser jag!

Jag själv har faktiskt en dröm om att får föreläsa om min psykiska ohälsa och om mitt liv. Jag vill göra skillnad! Jag vill att det ska va lättare för ungdomar som mig att berätta hur de faktiskt mår på riktigt. Jag tror psykisk ohälsa måste lyftas mer!

Likes

Comments

Som rubriken säger så lider jag dagligen.
Jag lider av psykisk ohälsa. Jag mår skit psykiskt. När jag säger att jag lider av detta så menar jag verkligen att jag lider. Tänk dig en cancer patient som har smärtor i hela kroppen, jag har samma smärtor, FAST i själen.

Att lida av psykisk ohälsa är jag absolut inte ensam om! Det är såå många i min ålder som faktiskt gör det. Jag tycker att det är så synd att folk ska uppleva samma smärta som jag för de är hemskt. Finns inget annat ord för denna smärta, allt jag kan säga är att den är hemsk.

Ni undrar ju självklart då Varför jag lider av denna psykiska ohälsa.
Jo, jag är deprimerad. Jag är ganska djupt deprimerad faktiskt. Varje dag känner jag mest hur jag vill försvinna från denna jord, jag känner mig misslyckad o minst sagt oönskad. Varför känner jag dessa känslor? Jo, svaret på den frågan är vet inte. Jag vet inte exakt varför jag känner så. Jag har gått igenom mycket i mitt liv (tar jag i ett annat inlägg) som har påverkat mig grymt mycket. Det kan vara dessa anledningar eller så är de nåt annat. Jag vet inte. Så den frågan är jätte svår att svara på.

Varför skriver jag detta inlägg? För uppmärksamhet?
Jag skriver inte detta för uppmärksamhet utan jag skriver detta för att det är såå många som lider av psykisk ohälsa av olika slag. De kan vara din mamma, din granne, din klasskamrat/arbetskamrat. Man kan inte alltid veta vem det är som lider av de här för de syns inte alltid. Många när dom möter mig tror inte för 5 öre att jag mår som jag gör. De ä ytterst få som ser de. Så snälla ni som läser de här. Ta vara på varandra och var snälla! Orsaka inte onödigt lidande för någon annan. För ni kan va en anledning att personen lider inombords. Så tänk på det ni gör och hur ni uppför er mot folk! Snälla, jag ber er!
Jag är otroligt trött på att få blickar på mig, att få ord emot mig, och de kan jag lova att det är fler än mig som är trött på det! Så snälla, tänk efter.

Och btw. Börjar me bloggandet sakta men säkert igen. Puss o kram! No hate

Likes

Comments

Hur tänker jag kring instagram?
Hur tänker jag kring goals flöden och liknande?

Instagram tänker jag är en social media där man lägger upp de bilder man är nöjd med eller att det är något där man lägger upp bilder som man vill visa och dela med andra. Från början tyckte jag absolut att instagram var en sjukt bra och rolig app! Men nu tycker jag den gått lite överstyr. Det är väldigt mycket hat på instagram och konstiga trender som att du ska visa mycket naket osv. Jag respekterar de som vill visa mycket hud, jag gjorde det förr. Men det är aldrig något jag skulle få för mig att göra igen. De fick sina konsekvenser och jag har lärt mig av dom.

Goals flöden. Jag tycker inte man behöver ha världens snyggaste flöde men jag tycker man kan ha samma filter på sina bilder eller ha något tema eller liknande. För mig är de viktigt att JAG har ett fint flöde, inte något stökigt liksom. De ska inte bara vara massa selfies men det ska heller inte bara vara massa bilder på t ex blommor eller träd eller vatten. Det ska va stilrent.

De va några tankar kring instagram jag tänkte dela med er. Hoppas ni tyckte om de!

Kram Hanna


Likes

Comments

Denna härliga morgon tänkte jag berätta lite om mina morgonrutiner mån-fre när det är skola.

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag:
Jag blir väckt av pappa 07.00 på morgonen.
Går upp och sminkar mig.
Fixar håret.
Går ner och klär på mig.
Går upp och äter frukost. När det är vanlig skoldag som börjar 08.25 så brukar jag stressa lite med frukosten.. Ooops!
Går eller cyklar till skolan och börjar 08.25

Fredag:
Blir väckt av mobil alarm klockan 08.00
Ligger kvar i sängen tills klockan blir 08.15
Går upp och fixar håret och sminket.
Går ner och klär på mig.
Äter frukost i lugn och ro.
Cyklar eller går till skolan och börjar 09.45


PS. Vet att jag har normala och tråkiga morgonrutiner.


Likes

Comments

När något händer och något blir fel blir de lätt att man skyller på sig själv. Jag skyller i princip alltid på mig själv när något hänt. Bråkar jag och min pojkvän så är allt mitt fel (enligt mig). Bråkar jag me mina föräldrar eller vänner så skyller jag också alltid på mig själv. Men varför skuldbelägger man sig själv? är det för att det är lättast eller varför liksom?
Jag vet verkligen inte varför man skuldbelägger sig själv. Dåligt självförtroende som bra självförtroende så skuldbelägger man sig sig själv. Jag iallafall skuldbelägger mig själv när jag bråkar me nån som jag älskar. Men bråkar jag me nån jag känner ytligt så lägger jag all skuld på den. Jag tror det är så för fler än mig, eller?

Likes

Comments

Att sluta 9an har jag blandade känslor för. Självklart ska de blir sorgligt att lämna de vänner man fått men ändå ska de bli skönt att lämna de ovänner man fått.
Jag kommer som sagt flytta till Tenhult efter 9an och de har jag också väldigt blandade känslor för. Att faktiskt lämna alla vänner man har här är sjukt ledsamt. Tänk att inte kunna ta en fika med sin bästavän efter skolan som man kunnat nu. Tänk att inte bara kunna åka hem till sin bästavän när man mår dåligt vilken tid de än är på dygnet. Enligt mig suger de ganska stenhårt faktiskt. Jag kommer sakna min lilla hemstad ganska mycket på ett sätt, men de ska också bli skönt att lämna denna stad då jag har många dåliga minnen här ifrån.
Min klass har sina positiva saker men även sina negativa saker. Något positivt är att vi verkligen kan samarbeta på lektionerna och ta hjälp av varandra. Något negativt är att vi samtidigt kan va väldigt högljudda och ofokuserade. Men kan tänka mig att det är lite så med alla klasser, eller vad säger ni?
Jag uppfattar de som att min klass haft sina gäng men i värsta fall kan man ändå umgås tillsammans. Jag tycker det är väldigt tråkigt att det faktiskt blir uppdelningar då någon alltid hamnar utanför. Men det kanske bara är jag som tycker så, vem vet?
Tänkte nu avsluta detta inlägg då jag inte har så mycket mer att säga om detta ämnet men hoppas alla ni där ute har det väldigt bra!

Är det någon av er som bara lämnat allt bakom er och flyttat? Kommentera gärna hur ni kände inför de.

Jag hoppas på en bra ny start med många nya BRA vänner på Tenhult.


Likes

Comments

Spelar ens inre någon roll? Spelar de roll om man är snäll o pålitlig o omtänksam i dagens samhälle? Känns inte riktigt så va?

Idag är utseendet allt man har. Ett fult utseende, japp då är livet kört för dig under din skolgång! Men vem bestämmer om du her ett snyggt eller fult utseende? I dagens samhälle ska du ha de perfekt utseendet. Men vad är egentligen de perfekta utseendet? Är de perfekta utseendet att vara smal men ha en stor rumpa o stora bröst me långt fint hår? Eller är de perfekta utseendet där du har de kläder du känner dig bekväm i o trivs me? De kan man ta sig en funderare på.

Asså dagens samhälle i Sverige är verkligen sjukt! Dom klagar på att allas ungdomars mående försämras, men är det så konstigt egentligen? Hur ska vi må bra när allt vi gör är att fejka vår identitet? INGEN! INGEN! Kan va sig själv o må bra i de här samhället!

En när o kär t mig, hon va sig själv under sin mellanstadie tid och under högstadiet. Hon va stark som kunde skita i va mobbarna sa! Klart hon va ledsen o sårad ibland, men hon va så pass stark att hon inte visade de för dom som mobbade henne!
Men de som redan har dåligt självförtroende o blir mobbade för att va sig själva? Asså hur ska dom kunna må bättre? Dom kommer ju säga till sina barn att "va som alla andra o efterlikna dom så kommer du klara din skolgång perfekt" de ä ju så dom kommer säga om de fortsätter såhär!

Jag ser ingen lösning på detta men jag hoppas att någon kommer på hur detta kan får ett slut! För vårat samhälle kommer snart vara så fixerat att du inte kommer våga gå ut ur ditt rum!
Tänk nu efter på de jag skrivit o handla så som du vill bli behandlad!

Kram Hanna

Likes

Comments

Jag tänkte erkänna 2 saker om mig så ni får lära känna mig bättre!

Beroende av pasta, Cola
Asså detta är helt sjukt men jag är seriöst beroende av pasta och Cola. Jag klarar mig inte utan dessa. 2 dagar utan pasta o min hjärna slutar fungera. Jag blir helt hypad o vet aldrig vad jag ska göra! Sjukt är de.
Dock börjar mitt Cola beroende minska vilket ä sjukt bra!

Pengar
Hur mycket jag än försöker o låta bli så går de inte. Jag slösar alltid mina pengar på onödiga saker så som godis och sånt. Jag kan verkligen inte spara pengar, de ä sjukt!

Likes

Comments