Vietnam - 10 Januari startar vi vår resa från Stockholm Arlanda till Vietnam, Ho chi minh. Där har vi bokat ett hotell på två nätter i förväg då vi kände att det är skönt att slippa leta efter boende det första vi gör. Vi har inga direkta planer i Vietnam men vi har hört talas om Cu chi tunnlarna och ön Phu qouc, så det får vi kika närmare på när vi väl är där! Både två är taggade på att ta dagen som den kommer och verkligen leva som backpackers. Men det kommer dock bli en utmaning för oss båda då vi oftast vill ha planerat långt i förväg, haha!


Kambodja - Till Kambodja åker vi via landvägen till, möjligtvis över en flod som vi har hört talas om, haha. I Kambodja vill vi besöka Angor wat som är ett populärt tempel. Vi har inte tänkt att spendera så många dagar i Kambodja, utan det är mest en "genomfart" till Thailand.


Thailand - Thailand är det land som vi nästan längtar mest till. Där har vi räknat med att stanna i en månad då vi vet att det finns mycket att se och upptäcka. Koh chang, Bankgok, Koh samui, Phuket, Phi phi öarna är bara några destinationer vi tänkt besöka i Thailand. Planerna här att bara slappa samt att ta dykcertifikat! Det bästa måste dock vara maten i Thailand, vi båda är förälskade i den!


Singapore - Lite stadsliv passar nog bra nu efter en och en halv månad på stränder! I Singapore har vi även här bokat hotell då vi endast ska vara här i tre nätter. Här har vi bestämt oss för att gå på Universal studio vilket ska bli grymt kul tycker vi! Även dricka goda drinkar på Marina bay sands skybar!


Bali - På Bali ska vi vara en vecka, därför har vi även här bokat ett hotell då vi hellre vill upptäcka ön än att springa runt och leta hotell. Här vill vi gärna prova på att surfa då vi har hört att det ska vara bra surfingställen. Även besöka olika småöar runt omkring! Ett måste i Bali tycker vi är att besöka risfälten!


Australien - I Australien ska vi vara i en månad. Vi börjar uppe i Cairns och sedan är planen att ta sig nedåt till Sydney. Här vill vi dyka i Stora barriärrevet, besöka Fraser Island, whitehaven beach, Bondi beach och tusen andra saker. I Australien tror vi att det kommer bli en stor kontrast till Asien, då det kan vara dyrare och en helt annan kultur. Men det ska bara bli kul!


Chicago - Här ska vi hälsa på vår bästa kompis Emma som jobbar som au pair! Vi längtar så himla mycket efter henne så det ska bli kul att träffa henne!! Där ska vi bara chilla, shoppa (om vi har pengar kvar, haha) och umgås med henne. Sen går planet hem till älskade Sverige igen!Detta är vår reserutt än så länge men den kan såklart ändras beroende på vad vi känner. Ha en episk helg, nu ska vi umgås med våra älskade vänner!

Likes

Comments

Weey äntligen är vi igång!

Hej och välkomna till vår episka blogg och resedagbok. Vi är två 19-åriga tjejer från Enköping som i somras tog studenten. Moa gick frisör och Hanna gick natur. Äntligen är vi fria från skolan och är nu redo för en ganska så mycket mer spännande höst än tidigare!

Här kommer ni få följa med oss genom Asien, Australien och USA under tre månaders tid. Detaljer om vår rutt får ni i ett senare inlägg, stay tuned!!

Den 10 januari lyfter planet till vår första destination, Vietnam. Sedan får vi se vart vi beger oss! Hoppas att ni är lika taggde som oss!!

Puss & Kram


Likes

Comments