Hej. Nu har jag varit hemma i några dagar och hunnit landa litegrann. Det är skönt att vara hemma men det känns samtidigt väldigt konstigt.
Jag har sagt det innan, men jag säger det igen - jag är så otroligt nöjd över min resa! Jag har fått vara med om så mycket saker, sett så fantastisk fin natur och träffat så mycket härliga människor.
Är det någon där ute som funderar på att göra något liknande, gör det!

Jag har så otroligt många höjdpunkter från hela resan men min tid på Vithajsprojektet var den bästa.
Sydafrika är ett helt fantastiskt land på så många olika sätt, även om det märks att det fortfarande är ett land under uppbyggnad efter apartheid tiden, men det är kul och se att det går framåt.
Det enda negativa jag kan komma på just nu är hur de hanterar sina sopor! Det vet knappt vad återvinning är och det ligger plast och skräp överallt, vilket är väldigt synd..

Lovade att lägga ut lite mer bilder från min riktiga kamera, så här kommer det. Det var inte det lättaste att välja ut några favoriter från över 3000bilder!
Tack alla som följt mig under resan och hoppas ni tyckte det var trevligt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var den sista delen av resan över och jag befinner mig nu i Johannesburg igen.
Igår eftermiddag/kväll åkte jag på ännu en safari i samma park som jag var i första kvällen. Såg i stort sett samma djur, fast på olika ställen och på olika sätt. Såg bland annat en flock med elefanter, precis framför våran bil. De var ca. 15st och den minsta var en liten bebis på 3-4veckor!
Vi såg även en noshörning med sin lilla unge, och samtidigt medans vi stod och tittade på dem så dök en lejonhona upp. Inte varje dag man får lejon och noshörningar i samma bild. Honan gick precis bredvid våran bil och spanade på zebror!

Idag morse innan det var dags att åka tillbaka till Johannesburg var vi ute på en så kallad bushwalk, vi promenerade alltså i "vildmarken". Vi lyckades stöta på giraffer bara några meter ifrån oss och även strutsar och impalas.

Att bo i en safari lodge var en upplevelse i sig, som jag sa i tidigare inlägg så strövar vilda djur omkring i området. Så ena dagen när jag satt ute och läste så hoppade apor runtomkring mig, samt att zebror och giraffer kom för att dricka bara några meter bort.
Det roligaste var när vi satt i baren ena kvällen som var utomhus, och vi hör hovklapper och vänder oss om, och där kommer några zebror springandes precis bredvid baren. Senare sa ägaren att de hade hört varningsljud från djuren vilket betydde att en leopard var i närheten!

Påvägen till Johannesburg idag stannade vi till vid blyde river canyon och tittade på utsikten. Fantastiskt!

Imorgon går flyget mot först London och sedan Köpenhamn på torsdag morgon.. Känns tråkigt att lämna detta landet men ska samtidigt också bli skönt att komma hem. Är så otroligt nöjd med min resa och ångrar verkligen inte att jag gjorde den. Minne för livet!

Jag kommer förmodligen att göra ett inlägg när jag kommer hem med lite höjdpunkter och bilder från min "riktiga" kamera!
Hej så länge.

Likes

Comments

Lördag morgon blev jag upphämtad 06.00 och så började resan mot kruger park, tog ca. 6-7 timmar hit.
Bor i en safari lodge vilket är lite annorlunda, vilda djur så som giraffer, strutsar och vårtsvin osv. går lösa runt omkring området. Blev lagom chockad när jag öppnade dörren och så stod det en struts och stirrade på mig.

På lördags eftermiddagen/kvällen hade vi våran första safari i en närliggande privat park, alltså inte i kruger. Vi såg massvis med djur, dels 4/5 av "the big 5" bara leoparden fattades. Vid solnedgången stannade vi till vid ett vattenhål där några flodhästar befann sig och drack en öl eller två. (Ja jag har lärt mig dricka öl här)

Idag söndag morgon blev vi upphämtade 05.30 för en heldag i kruger parken. Vi var bara 4st i en safaribil gjord för 9personer, så gott om plats vilket var skönt!
Dagen i kruger var helt fantastisk, våran guide var väldigt duktig och berättade massvis. Vi lyckades bl.a. se en lejonflock på ca. 16 honor med sina ungar. Sist men definitivt inte minst så lyckades vi faktiskt se en leopard i ett träd. Så the big 5 är "avklarad"!

En häftig grej som hände var att vi stod och tittade på några vattenbufflar och så hörde våran guide en slags antilop göra ett varningsljud, guiden anade att något rovdjur var i närheten, och mycket riktigt efter 5min dyker några lejon upp!

Det är en enorm torka just nu i parken, den värsta sedan 1993 säger dem.. Vilket märks då de knappt finns något vatten och djur dör av svält.

Imorgon blir det nog en heldag till av safari!
Tyvärr har jag inte jättebra bilder att bjuda på då jag mest fotat med min kamera. Mobilen räcker inte riktigt till på safarin :)

Likes

Comments

Då var min tid på felidae centre över och nu befinner jag mig i Johannesburg igen. Återigen jobbigt att säga adjö till de personerna man fäste sig vid under denna tiden.. Men jag får väl se de från den positiva sidan, jag har "ursäkter" att åka lite kors och tvärs över världen och hälsa på folk :)
Jag njuter dock just nu, för ska sova 1 natt på hotell vilket känns som värsta lyxen efter att ha delat rum och toalett/dusch med andra människor i 6veckor..
Att ha en egen säng och toalett kan göra en så lycklig haha!

Tiden på vildkattsprojektet gick väldigt snabbt och jag hade en bra vistelse och trivdes väldigt bra. Det var hårt arbete emellanåt pågrund av värmen men det var verkligen en upplevelse att få se alla djuren på så pass nära håll som vi gjorde. Familjen som äger gården är också helt fantastiska och jobbar hårt för att alla, både djur och volontärer ska ha de så bra som möjligt!
Men jag måste nog också säga att hajprojektet var bättre! Dels beror det nog på att jag tycker Vithajen är så intressant samt att det var mycket bättre sammanhållning mellan volontärerna på det projektet eftersom vi var en mindre grupp.

Imorgon bär det av tidigt mot kruger nationalpark och en 4dagars safari, ska bli väldigt spännande!

Likes

Comments

Tiden går väldigt fort nu och har redan spenderat över 2veckor på gården.. Har varit lite ostadigt väder den senaste veckan, mycket åskskurar.. Det regnar nästan aldrig här men när det väl gör det så regnar de ordentligt! Regnade några timmar här om dagen, men de tog inte lång tid efter regnet slutade innan det såg lika torrt ut igen.

Det finns 2 hästar och 2 åsnor här som tillhör gården, men de är typ vilda. Iaf de rymde ena dagen så vi fick åka runt på flaket på en pickup och försöka leta upp dem. Under tiden såg vi springboks och vi såg även 2 strutsar med sina 3 små strutsbebisar! Så söta. Vi hittade även hästarna och tog dem tillbaka till säkerheten. Vill inte att de ska springa runt utanför lejonens inhägnad!

Bara 2 dagar kvar på gården nu och på fredag bär det av tillbaka till Johannesburg och sen är de dags för sista delen av denna resan, en 4dagars safari i kruger park!

Likes

Comments

Hej!
Livet flyter på här på gården och har nu spenderat lite över 1 vecka här. Det börjar närma sig sommar här nu och de känns.. Att arbeta i 35graders värme är inte alltid de lättaste! Men vi får se alla djuren på väldigt nära håll vilket är väldigt häftigt!

Annars är det härligt här, vi får en del varierande arbetsuppgifter, alltifrån att stycka kött till att sätta upp stängsel och göra trädgårdsarbete. Och även hjälpa till när det kommer "turister" som vill ha en rundtur på gården.

Just nu är vi 24 volontärer här och på ett sätt är det väldigt roligt för man har aldrig en tråkig stund. Mindre kul är det att vi bara har 2 toaletter och 3 duschar..

Vi har även tid för utflykter och häromdagen besökte vi den stora diamantgruvan i Kimberley (längst ner i bild)

Likes

Comments

Gör en liten snabb bilduppladdning på djuren och från när vi matade den stora flocken lejon.
Också bebis apan Benji som är 2veckor gammal.

Likes

Comments

Befinner mig alltså just nu på vildkattsprojektet. Idag hade vi mest bara genomgång och alla visade vad som ska göras och sådär.
Många djur som ska matas och ha vatten, sen har vi andra arbetsuppgifter med men vinden var så stark idag så det var inte mycket som kunde göras!

Fick dock hjälpa till med att stycka en ko till lejonen.. Inte så farligt som man kan tro :) Sen hälsade/tittade vi på alla djuren. Finns ungefär 40st djur här, mestadels lejon! Fick också gå in och klappa geparden Zena!

Kommer tyvärr bli dåligt med uppdateringar härifrån då vi inte har något internet på farmen.. livet ute på landet! :)
Men ska göra så gott jag kan!

Likes

Comments

Hej!
Anlände alltså till Kapstaden ganska sent måndag kväll. Hade tisdagen på mig att hitta på något så valde att åka upp till table mountain eller taffelberget som det heter på svenska.
Höjdskräcken slog till när det var dags att åka 1000m typ rakt upp men det gick bra :)
Utsikten var helt fantastisk och jag hade tur att det var en dag med fint väder och bra sikt! Verkligen något man ska passa på och göra om man befinner sig i Kapstaden. I övrigt är Kapstaden en helt fantastisk stad! Hamnar definitivt under mina favoriter.

Igår onsdag flög jag upp till Johannesburg då det är dags för nästa del av min resa, jag ska nämligen volontärarbeta på ett center för stora kattdjur som tex. Lejon, geparder leoparder osv! De tar hand om skadade djur och djur som tex. folk har haft som husdjur osv..
De räddar också lejon från canned hunting.
Kort förklarat är canned hunting typ som trofejakt. Många ställen som föder upp lejon som sedan säljs till ställen som bedriver jakt, och så betalar turister pengar för att komma och "jaga" lejon som lever i inhängnader.

Idag har vi utforskat Johannesburg tillsammans med en guide. Allting är väldigt annorlunda här om man jämför med Kapstaden, varmare, annorlunda natur och smutsigare.. Men charmigt på sitt sätt ändå!

Imorgon beger vi oss av till kattcentret som ligger utanför kimberley, en bussresa på ungefär 7timmar!

Likes

Comments

Så idag har det varit sista dagen på hajprojektet..
2veckor har gått så fruktansvärt snabbt och jag har fått vara med om så otroligt mycket grejer och fått massvis med nya erfarenheter. Ångrar inte en sekund att jag åkte hit.

Att ha fått se vithajar nästan varje dag är en dröm som blivit sann, dessa fantastiska djur kommer alltid vara en del av mig nu. Och får inte glömma att jag faktiskt har fått dyka i buren 6ggr!

Dessutom har jag fått mata och ta hand om pingviner, se valar och sjölejon, och även sett fantastisk natur, och mycket mycket mer, minnen för livet!

Kommer vara riktigt tråkigt att lämna alla människor man har lärt känna och en del av mig vill verkligen inte åka!
Men samtidigt ser jag fram emot nya äventyr.

Nu ska jag åka till Kapstaden och spendera morgondagen där och på onsdag flyger jag upp till Johannesburg!

Likes

Comments