Tiden går väldigt fort nu och har redan spenderat över 2veckor på gården.. Har varit lite ostadigt väder den senaste veckan, mycket åskskurar.. Det regnar nästan aldrig här men när det väl gör det så regnar de ordentligt! Regnade några timmar här om dagen, men de tog inte lång tid efter regnet slutade innan det såg lika torrt ut igen.

Det finns 2 hästar och 2 åsnor här som tillhör gården, men de är typ vilda. Iaf de rymde ena dagen så vi fick åka runt på flaket på en pickup och försöka leta upp dem. Under tiden såg vi springboks och vi såg även 2 strutsar med sina 3 små strutsbebisar! Så söta. Vi hittade även hästarna och tog dem tillbaka till säkerheten. Vill inte att de ska springa runt utanför lejonens inhägnad!

Bara 2 dagar kvar på gården nu och på fredag bär det av tillbaka till Johannesburg och sen är de dags för sista delen av denna resan, en 4dagars safari i kruger park!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!
Livet flyter på här på gården och har nu spenderat lite över 1 vecka här. Det börjar närma sig sommar här nu och de känns.. Att arbeta i 35graders värme är inte alltid de lättaste! Men vi får se alla djuren på väldigt nära håll vilket är väldigt häftigt!

Annars är det härligt här, vi får en del varierande arbetsuppgifter, alltifrån att stycka kött till att sätta upp stängsel och göra trädgårdsarbete. Och även hjälpa till när det kommer "turister" som vill ha en rundtur på gården.

Just nu är vi 24 volontärer här och på ett sätt är det väldigt roligt för man har aldrig en tråkig stund. Mindre kul är det att vi bara har 2 toaletter och 3 duschar..

Vi har även tid för utflykter och häromdagen besökte vi den stora diamantgruvan i Kimberley (längst ner i bild)

Likes

Comments

Gör en liten snabb bilduppladdning på djuren och från när vi matade den stora flocken lejon.
Också bebis apan Benji som är 2veckor gammal.

Likes

Comments

Befinner mig alltså just nu på vildkattsprojektet. Idag hade vi mest bara genomgång och alla visade vad som ska göras och sådär.
Många djur som ska matas och ha vatten, sen har vi andra arbetsuppgifter med men vinden var så stark idag så det var inte mycket som kunde göras!

Fick dock hjälpa till med att stycka en ko till lejonen.. Inte så farligt som man kan tro :) Sen hälsade/tittade vi på alla djuren. Finns ungefär 40st djur här, mestadels lejon! Fick också gå in och klappa geparden Zena!

Kommer tyvärr bli dåligt med uppdateringar härifrån då vi inte har något internet på farmen.. livet ute på landet! :)
Men ska göra så gott jag kan!

Likes

Comments

Hej!
Anlände alltså till Kapstaden ganska sent måndag kväll. Hade tisdagen på mig att hitta på något så valde att åka upp till table mountain eller taffelberget som det heter på svenska.
Höjdskräcken slog till när det var dags att åka 1000m typ rakt upp men det gick bra :)
Utsikten var helt fantastisk och jag hade tur att det var en dag med fint väder och bra sikt! Verkligen något man ska passa på och göra om man befinner sig i Kapstaden. I övrigt är Kapstaden en helt fantastisk stad! Hamnar definitivt under mina favoriter.

Igår onsdag flög jag upp till Johannesburg då det är dags för nästa del av min resa, jag ska nämligen volontärarbeta på ett center för stora kattdjur som tex. Lejon, geparder leoparder osv! De tar hand om skadade djur och djur som tex. folk har haft som husdjur osv..
De räddar också lejon från canned hunting.
Kort förklarat är canned hunting typ som trofejakt. Många ställen som föder upp lejon som sedan säljs till ställen som bedriver jakt, och så betalar turister pengar för att komma och "jaga" lejon som lever i inhängnader.

Idag har vi utforskat Johannesburg tillsammans med en guide. Allting är väldigt annorlunda här om man jämför med Kapstaden, varmare, annorlunda natur och smutsigare.. Men charmigt på sitt sätt ändå!

Imorgon beger vi oss av till kattcentret som ligger utanför kimberley, en bussresa på ungefär 7timmar!

Likes

Comments

Så idag har det varit sista dagen på hajprojektet..
2veckor har gått så fruktansvärt snabbt och jag har fått vara med om så otroligt mycket grejer och fått massvis med nya erfarenheter. Ångrar inte en sekund att jag åkte hit.

Att ha fått se vithajar nästan varje dag är en dröm som blivit sann, dessa fantastiska djur kommer alltid vara en del av mig nu. Och får inte glömma att jag faktiskt har fått dyka i buren 6ggr!

Dessutom har jag fått mata och ta hand om pingviner, se valar och sjölejon, och även sett fantastisk natur, och mycket mycket mer, minnen för livet!

Kommer vara riktigt tråkigt att lämna alla människor man har lärt känna och en del av mig vill verkligen inte åka!
Men samtidigt ser jag fram emot nya äventyr.

Nu ska jag åka till Kapstaden och spendera morgondagen där och på onsdag flyger jag upp till Johannesburg!

Likes

Comments

Så återigen har det varit 2dagar med dåligt väder, så inga båtar har lämnat hamnen. Men imorgon är det fint väder och därmed full fart igen! Jobbar på 2 hajbåtar imorgon.

Igår hade vi en beach clean up, hittar inget svenskt ord för det men vi städade helt enkelt stranden här i närheten. Gjorde det tillsammans med barn från en lokal skola. Meningen är att barnen redan från en ung ålder ska lära sig att inte skräpa ner i naturen. Plast som hamnar i naturen försvinner aldrig, eftersom det inte kan brytas ner!

Fruktansvärt hur mkt skräp vi hittade..

Senare igår åkte de andra på vinprovning men jag och en tjej till valde att åka till centret för hemlösa hundar och promenera hundarna istället. Mycket bättre att se deras glädje än att dricka vin :)

Idag hjälpte jag och en till tjej till att sätta upp vårt bås inför en val-festival som kommer att äga rum i Hermanus. Slut resultatet ser ni nedanför. Kommer att ha information om hajar, valar, pingviner samt det här med att plocka upp skräp och plast i havet.

Sist men definitivt inte minst! Ikväll gjorde vi något riktigt spännande vilket var att vi dissekerade en gråhaj! Vi hade alltså en död haj som vi ja, skar upp och kollade hur insidan såg ut. Riktigt intressant! Men det är nog dock bäst att jag inte lägger ut de "hemska bilderna" :)

Likes

Comments

Hej! I söndags jobbade jag två turer på hajbåten, blev upphämtad 05.30 för första.. Men det var två riktigt bra turer och jag fick dyka i buren för 3e gången. Lägger in en video från det längre ner. På bilden nedanför ser ni hajbåten slashfin.

Igår (måndag) var de allra flesta lediga pga. dåligt väder, men jag ville till pingvincentret så spenderade morgonen där. Nedanför ser ni en bild på några av pingvinerna.

Här i volontärhuset som vi bor i, bor också hunden Trevor som ni ser på första bilden nedanför. Han var från början en hemlös hund men har numera alltså ett hem här. Igår besökte vi centret för hemlösa hundar, så hemskt för man vill bara ta med allihopa hem.. Men de har iaf tak över huvudet och mat.

Idag har det me varit dåligt väder, så inga båtar idag heller. Vi hade istället en föreläsning på morgonen om hajfens-identifiering. Sen åkte vi och vandrade, gick upp för ett litet berg som var ungefär 250m-300m högt. Det pissregnade nästan hela tiden men det var värt det när man väl kom upp. Utsikten var över Hermanus.


Ikväll ska vi på ett event om Hammarhajen! Ska bli väldigt intressant.

Ha de bra!

Likes

Comments

Hej! Gör en liten uppdatering om vad som hänt de senaste dagarna, med bilder och förklaringar till dem :)

I torsdags var vi på utflykt till en strand i Hermanus, fruktansvärt fin natur!

Igår (fredag) jobbade jag på valbåten Dream Catcher.
Vi såg en sydkapare med sin unge. Vi besökte även Shark alley, med geyser rock som har en 60.000 stor koloni av sydafrikanska pälssälar. Bredvid ligger Dyer Island med sina sydafrikanska pingviner.
Shark alley är stället vithajarna befinner sig under vintermånaderna.

Vi besökte även en bar på kvällen, ni som är nyfikna på vad alkohol kostar här så kan jag säga att en öl kostar runt 7kr och en drink ca. 35kr, en shot 10kr!

Idag var det en no sea day, vilket betyder att de var dåligt väder så inga båtar gick idag. Istället var vi allihopa på en utflykt till Cape Agulhas, det är Afrikas mest sydliga punkt. Och även där indiska oceanen och Atlanten möts!
Påvägen ner var vi även på vin och ölprovning.

Ikväll är det dags för grillkväll, eller braai som det heter här :)

Likes

Comments

Likes

Comments