Så återigen har det varit 2dagar med dåligt väder, så inga båtar har lämnat hamnen. Men imorgon är det fint väder och därmed full fart igen! Jobbar på 2 hajbåtar imorgon.

Igår hade vi en beach clean up, hittar inget svenskt ord för det men vi städade helt enkelt stranden här i närheten. Gjorde det tillsammans med barn från en lokal skola. Meningen är att barnen redan från en ung ålder ska lära sig att inte skräpa ner i naturen. Plast som hamnar i naturen försvinner aldrig, eftersom det inte kan brytas ner!

Fruktansvärt hur mkt skräp vi hittade..

Senare igår åkte de andra på vinprovning men jag och en tjej till valde att åka till centret för hemlösa hundar och promenera hundarna istället. Mycket bättre att se deras glädje än att dricka vin :)

Idag hjälpte jag och en till tjej till att sätta upp vårt bås inför en val-festival som kommer att äga rum i Hermanus. Slut resultatet ser ni nedanför. Kommer att ha information om hajar, valar, pingviner samt det här med att plocka upp skräp och plast i havet.

Sist men definitivt inte minst! Ikväll gjorde vi något riktigt spännande vilket var att vi dissekerade en gråhaj! Vi hade alltså en död haj som vi ja, skar upp och kollade hur insidan såg ut. Riktigt intressant! Men det är nog dock bäst att jag inte lägger ut de "hemska bilderna" :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej! I söndags jobbade jag två turer på hajbåten, blev upphämtad 05.30 för första.. Men det var två riktigt bra turer och jag fick dyka i buren för 3e gången. Lägger in en video från det längre ner. På bilden nedanför ser ni hajbåten slashfin.

Igår (måndag) var de allra flesta lediga pga. dåligt väder, men jag ville till pingvincentret så spenderade morgonen där. Nedanför ser ni en bild på några av pingvinerna.

Här i volontärhuset som vi bor i, bor också hunden Trevor som ni ser på första bilden nedanför. Han var från början en hemlös hund men har numera alltså ett hem här. Igår besökte vi centret för hemlösa hundar, så hemskt för man vill bara ta med allihopa hem.. Men de har iaf tak över huvudet och mat.

Idag har det me varit dåligt väder, så inga båtar idag heller. Vi hade istället en föreläsning på morgonen om hajfens-identifiering. Sen åkte vi och vandrade, gick upp för ett litet berg som var ungefär 250m-300m högt. Det pissregnade nästan hela tiden men det var värt det när man väl kom upp. Utsikten var över Hermanus.


Ikväll ska vi på ett event om Hammarhajen! Ska bli väldigt intressant.

Ha de bra!

Likes

Comments

Hej! Gör en liten uppdatering om vad som hänt de senaste dagarna, med bilder och förklaringar till dem :)

I torsdags var vi på utflykt till en strand i Hermanus, fruktansvärt fin natur!

Igår (fredag) jobbade jag på valbåten Dream Catcher.
Vi såg en sydkapare med sin unge. Vi besökte även Shark alley, med geyser rock som har en 60.000 stor koloni av sydafrikanska pälssälar. Bredvid ligger Dyer Island med sina sydafrikanska pingviner.
Shark alley är stället vithajarna befinner sig under vintermånaderna.

Vi besökte även en bar på kvällen, ni som är nyfikna på vad alkohol kostar här så kan jag säga att en öl kostar runt 7kr och en drink ca. 35kr, en shot 10kr!

Idag var det en no sea day, vilket betyder att de var dåligt väder så inga båtar gick idag. Istället var vi allihopa på en utflykt till Cape Agulhas, det är Afrikas mest sydliga punkt. Och även där indiska oceanen och Atlanten möts!
Påvägen ner var vi även på vin och ölprovning.

Ikväll är det dags för grillkväll, eller braai som det heter här :)

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej!
Eftersom många önskade att jag skulle skriva blogg när jag är iväg så får jag väl göra det.
Befinner mig alltså just nu på andra sidan jordklotet, nämligen i Sydafrika.
Här ska jag vara i 7 veckor och göra lite olika saker. Just nu är jag på ett volontärprojekt i Gans baai, det är ett vithajsprojekt och här kommer jag att vara i 2veckor.

Vad gör vi här då? Vi hjälper dels till på en båt som anordnar hajdykning i bur, vi får också hjälpa till på en båt där man åker ut och tittar på valar, delfiner, pingviner och sälar. Utöver det hjälper vi också till på ett pingvincenter för skadade pingviner.

Så vad vi gör när vi jobbar på hajbåten är att vi hjälper alla turister som är där för att dyka, med deras utrustning osv. Vi lastar på och av båten och hjälper till att förbereda allt. Vi får också möjlighet att själva dyka i buren i mån av plats och tid.
Meningen med allt detta är att undervisa folk om Vithajen och få folk att inse att Vithajen är i fara och att vi behöver beskydda den.

Jag kom hit i måndes, och fick dyka i buren direkt. Det var en riktigt häftig upplevelse!
Det är riktigt roligt att få se vithajar på "jobbet" varje dag. Vi har också fått se sjölejon och stingrockor.
Har inte varit på valbåten ännu.

Ska försöka uppdatera er så mycket som jag kan, men internet är väldigt ostabilt här nere.

Kapstaden

Sydafrikansk natur

Här dyker vi med hajarna

Likes

Comments