Header

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Namn: Molly
Född: 2010-04-14
Ras: Leonberger utan stamtavla
Vikt: 40kg
Mankhöjd: 68cm
Reg.nr: TAVLIC003409

När vi skaffade Molly
Molly kom helt oväntat in i mitt liv, jag skulle kunna säga att hon är mitt livs bästa spontanköp. Hur hemskt de än låter när man uttrycker sig så. När Molly kom in i mitt liv så hade jag inga planer på att skaffa hund, jag bodde då med en tidigare pojkvän i en liten stuga och gick fortfarande på gymnasiet. En kväll kom några vänner över till oss och hade henne med sig. Vi satt och snackade hela kvällen och flera gånger sa dem "men ni vill inte ha henne då?" "ska inte ni skaffa hund?". Dagen efter så ringde det på telefonen och de visade sig att de va den vännen som då hade Molly och hon berättade att hon hade planer att flytta och börja jobba på en annan ort och skulle i så fall flytta in i en etta och kunde inte ha med sig Molly dit. När samtalet var slut så satt vi och dividerade lite fram och tillbaks och kom till sist fram till att vi provar! vi har henne här i 2 veckor och ser hur allt fungerar. Hundvakt var löst under dagarna, ekonomin fanns och allt annat skulle fungera rent teoretiskt. Men skulle de fungera praktiskt?

Sen kom dagen då Molly kom till oss, jag kommer fortfarande ihåg när hon kom intassande i stugan och jag och vännerna satt och pratade en stund, sen var det dags för dem att åka. När dem hade åkt så kommer jag ihåg att jag tänkte, hon är här för att stanna! och så vart det, inte en tanke slog oss att hon skulle få åka hem igen.


Hur vi kom in på hundsporten
När Molly kom in i mitt liv så ägnade jag all min fritid åt hästar och all form av ridsport, de lediga stunder jag fick tillbringades i stallet och där hakade även Molly på. I början så kan jag inte direkt påstå att hon va en "utmärkt stallhund". Hon kom inte när jag ropade då allt annat va mycket mer intressant, så jag fick gå till bilen och öppna den för att hon skulle hoppa in i den och därmed få tag på henne. Hon sprang en miljon varv runt kaninburarna i stallet innan jag fick tag på henne och när hon följde med på uteritter fick de bli i lina då hon drog efter allt vilt. Men efter lite pyssel och framförallt tid tillsammans så fungerade hon toppen som stallhund.

När jag sen inte hade pengar för att fortsätta på samma sätt med ridsporten och hästarna som tidigare så valde jag att anmäla mig och Molly till en hundkurs, för de ska man gå när man har hund hade jag hört, sagt och gjort. Vi gick vår första hundkurs, och där vart jag fast. Det va så kul! När ena kurstillfället va slut så längtade jag till nästa, och vi tränade på hemma så vi skulle va redo för nästa tillfälle. När sen hela kursen var slut så anmälde vi oss till en ny och fortsatte på det spåret. Mer om vad vi har hunnit med kan ni läsa om längre ner i meriter.

Freestyle
20150531- Klass 1 - 6'e placering - 23,15 poäng - uppflyttad

Rally lydnad
20130921- Nybörjarklass - 81 poäng - godkänd
20131012 - Nybörjarklass - 82 poäng - godkänd
20140517 - Nybörjarklass - 90 poäng - godkänd och RLDN!
20140606 - Fortsättningsklass - 88 poäng - godkänd
20140606 - Fortsättningsklass - 83 poäng - godkänd
20150411 - Fortsättningsklass - 86 poäng - godkänd och RLDF!
20150411 - Fortsättningsklass - 94 poäng - godkänd

Lydnad
20140513 - Lydnadsklass 1 - 188 poäng - 1'a pris
20140520 - Lydnadsklass 1 - 184,5 poäng - 1'a pris
20150503 - Lydnadsklass 1 - 168,5 poäng - 1'apris och LP!

Nosework
-godkänt doftprov eukalyptus
-20150406 andra placering i utomhussöket


Utöver detta så har vi tränat spår och sök, men eftersom att hon inte har stamtavla så får vi ej starta i de grenarna.

Likes

Comments

Copyright by Hanna Markusson - nouw.com/hannamarkusson