​Hej!

Hoppas allt är bra med er. Jag har varit oerhört frånvarande här från bloggen, mycket beroende på skolan och allt plugg, men största delen ligger hos mina magbesvär. 

Jag har tidigare skrivit om min stress och att jag är väldigt trött. Jag har under de senaste månaderna haft jätteont i magen till och från och har då undvikt både gluten och laktos men ingenting har hjälpt. Jag har tidigare varit mjölkkänslig men det har med åren vuxit bort vilket är väldigt skönt. 

I min släkt är det väldigt vanligt med tarmsjukdomar och jag kände att det var bäst att kolla upp vad som spökade i min mage. Det visade sig att jag lider av IBS och har även en slänga av lättare glutenallergi. Detta har gjort att jag sovit bort stora delar av min vardag på grund av smärtor, jag har skickat in uppgifter flera dagar efter inlämningsdatumet då jag inte kan leva som jag har gjort förut. 

När mina magsmärtor kommer är det viktigt för mig att jag är i en trygg miljö. Det bästa är att uppsöka en toalett då man ofta måste bajsa. IBS är en tarmsjukdom som orsakar att du ofta måste bajsa, smärtor i magen och även i mitt fall så mår jag väldigt illa. Det finns inga tydliga direktiv vad jag kan göra för att underlätta min IBS. 

Anledningen varför jag skriver detta inlägg en lördag kväll är för att jag just nu ligger med dessa magsmärtor, kollar på en film och har precis tvingats lämna en underbar middag med fina vänner på grund av denna tarmsjukdom. IBSen hindrar mig att göra saker i min vardag. Det bästa är att befinna sig i hemmet där jag är säker på att jag har en toalett, en säng och jag kan se ut hur jag vill. Jag vill ofta sätta på mig sköna kläder och lägga mig i sängen och springa till och från toan vid behov när mina anfall kommer. 

Jag hoppas att ni får en underbar fortsättning på helgen och att er lördag har varit underbar hittills för det har i alla fall min!

Kram, vi hörs.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Hoppas allt är bra med dig! Med mig är allt bra, jag har inte mått såhär bra på länge. Jag vaknar med fjärilars i magen och sommaren med fjärilar i magen.

Vintermånaderna börjar komma och med dom kommer även äntligen den försenade hösten! Jag älskar höstens alla färger och när man kan börja använda mysiga tröjor och halsdukar.

I skolan är det hyfsat lugnt i nuläget, ligger på runt två uppgifter i veckan. Jag känner inte av stressen lika tydligt nu som förut. Min magont kommer och går men har försökt ändra kosten och det fungerar dugligt nu i alla fall.

Just nu ligger jag i sängen och vill sova men jag kan inte. Har försökt sova sen kl.21 och ligger är klarvaken än. Ska försöka äta något så kanske jag somnar lättare, då jag ä oerhört hungrig just nu.

Ha en fortsatt trevlig vecka.

Kram!


Likes

Comments

Hej!

Hoppas allt är bra med er. Med mig är allt bra, i stort sätt.

Några av er vet säkert att jag har svårt att äta då jag 9 av 10 gånger får jätteont i magen. Jag stressar dagligen för att hinna med allt i skolan och hinna med mig själv. Mina vänner som jag trodde var mina vänner har blivit jättekonstiga, känner att det bästa för mig just nu är att låta dom vara.

Just nu sitter jag och kollar igenom min almanacka så att jag kan prioritera rätt nu när jag har så otroligt mycket att göra i skolan. Jag hade en redovisning idag i skolan om låten Born in the USA, det gick helt okej men jag är inte riktigt nöjd.

Nu ska jag fortsätta plugga och sedan äta mat. Hoppas att jag kan lämna alla läxor ikväll för en stund och kolla lite på tv med familjen. 

Ha en bra dag!

Kram.

Likes

Comments

Hej! 

Hoppas allt är bra med dig. Jag mår hyfsat bra, influensan börjar försvinna och det börjar gå åt rätt håll igen. Jag var hemma från skolan idag också, men imorgon ska jag ta mig dit för att inte hamna efter för mycket.

Idag har jag inte gjort så mycket, bara varit hemma och tagit det lugnt. Jag och pappa åkte till farmor och åt middag, det var jättemysigt. Jag hinner inte träffa dom så mycket nu eftersom jag går ganska långa dagar i skolan och har många kurser vilket relaterar till även mycket jobb utanför lektionstid. 

Jag har skrivit klart en uppgift idag i alla fall och det känns väldigt skönt, jag ska redovisa den på måndag. Nu ska jag ta en kopp the och krypa ner i soffan för att sedan kolla på mitt nya favoritprogram, SKOLAN. 

Jag har fått hört väldigt dålig kritik om just det tv-programmet, men jag har en väldigt dålig humor och tycker om det. 

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kram. 

Likes

Comments

Hej!

Hoppas allt är bra med dig! Själv är jag väldigt hängig och matt i kroppen. Jag var hemma från skolan idag då jag har en enormt elak huvudvärk som kom för två dagar sen. Jag tror att det beror på mina bihålor.

Jag har inte legat på latsidan idag även fast jag har varit hemma. Jag har nämligen gjort klar en uppgift och börjat på en annan, det känns väldigt skönt att ligga i fas även fast jag inte kan vara i skolan.

Just nu sitter jag i köket och väntar på min äppelpaj! Ska bli jättesmarrigt då jag

Likes

Comments

... Säger ifrån. Jag är en av få som älskar min kropp, många känner sig inte bekväma med sin kropp och gör nästan vad som helst för att få drömkroppen. Jag är inte en av dom, jag är en som kan se mig i spegeln och vara nöjd över min kropp. Jag är nöjd med mina smala långa ben, min platta mage, lagomt stora bröst och min lilla rumpa.

Det som dock har hänt på senare tid är att min kropp har börjar sagt ifrån. Jag har varit sjuk i en längre tid men har kört på ändå och levt som vanligt. Det får jag känna av nu.

Jag har smärtor i kroppen, huvudvärk och har svårt att ta mig igenom en skoldag utav smärtor. Jag har själv insett nu att jag inte kan ha det så här. Folk i min omgivning har sagt åt mig, men som vanligt kör jag mitt egna race.

Nu har jag nått dit där jag inte orkar längre, jag måste börja lyssna på min kropp. Det kommer resultera till endel lata dagar, mycket arbete hemifrån då jag ibland inte kommer orka gå till skolan då min huvudvärk och kroppssmärta sättet stop.

Detta är en mardröm då jag inte vill vara frånvarande från skolan. Jag ska ta mig dit och kämpa på. Även om jag nu i en tid framöver kommer tycka det är jobbigt.

Hoppas allt är bra med er! Ha det bra, kram.

Likes

Comments

Hej!

Hoppas allt är bra med dig. Jag ligger just nu i sängen och lyssnar på musik. Det är lördag, en solig dag och jag ligger inne.. Ja, sanningen är att jag är sjuk, ordentligt sjuk. Jag har skrivit tidigare att jag kännt mig sjuk men nu har det brutit ut på riktigt.

Jag har haft ont i halsen i dryga två veckor och febern har kommit och gått. Jag känner mig helt slut. Det blir en lugn helg för min del och kommer med det inte kunna träffa några vänner..

Idag ska jag bara ta det lugnt, på eftermiddagen ska jag åka till Marre och bara umgås lite för att slippa vara hemma hela tiden och ligga i sängen.

Vad som händer annars i mitt liv, ja, ingenting. Jag vaknar, åker till skolan, kommer hem och gör läxor och sover. Jag har ingen ork längre. Somnar vid 21 och vaknar vid 06 och gör samma sak varje dag i stort sätt.

Jag går ekonomiprogrammet som ni redan vet, en linje med mycket plugg och det kan vara svårt att hinna med. Det är en av anledningarna varför jag går till skolan fast jag är sjuk, jag vill inte hamna efter.

Nu ska jag starta datorn och kolla på en film och bara mysa för mig själv. Ha en bra dag!

Kram.

​några bilder från förra helgen då det bjöds på fest, god mat och plugg.

Likes

Comments

Hej!

Hoppas allt är bra med dig, jag börjar bli förkyld. Har nästan tappat rösten och är snorig och en måttlig halsont.

Jag skrev i mitt förra inlägg att jag hade umgåts mycket med mina vänner och familj, det är jag nöjd att jag gjorde. I dagsläget hinner jag inte med det. Jag går ju ekonomiprogrammet årskurs2 som ni kanske vet och det krävs mycket tid till skolan, jag går långa dagar, kommer hem och gör små uppgifter som vi fått och sedan är jag helt slut.

Jag finner inte orken till någonting längre. Jag sover för det mesta och när jag är vaken äter jag eller tränar. Min fritid är katastrof!! Jag måste finna en ny rutin så att jag inte sover hela tiden, det bidrar till att jag blir latare än vad jag redan är.

Ha en underbar dag så hörs vi!

Kram.

Likes

Comments

Hej!

Hoppas allt är bra med dig, med mig är allting underbart just nu. Skolan har dragit igång, vädret börjar komma tillbaka, umgängeskretsen ökar och jag mår i allmänhet oerhört bra just nu.

Idag är det lördag och den årliga marknaden här där jag bor. Jag ska hjälpa till med att jobba vilket blir en hel dag. Senare mot kvällningen tänkte jag bege mig till Tierp då de har en torgfest där idag/kväll. Många utav mina vänner ska dit, hoppas jag har ork så att även jag kan få vara där.

Igår när jag kom hem från skolan var jag helt slut, jag var trött kände mig illamående och hade ont i halsen. Mina föräldrar åkte och hjälpte till inför marknaden och jag blev ensam hemma. När jag är ensam mår jag oftast som bäst, jag känner en enorm frihet. Igår slog det mig att jag måste träna. Jag har försökt hålla igång min träning denna vecka för att inte behöva börja om från noll hela tiden.

Jag jobbar väldigt mycket på min kondition just nu, vilket många säger är onödigt. De tycker att jag ska lägga den största punkten på styrka istället. Jag håller med er helt och hållet och från och med nästa vecka ska jag börja kombinera både styrka och kondition i mina träningspass.

Förut gick jag mycket på gym, men eftersom mitt självförtroende inte är det bästa så blev det att jag slutade då andra kunde se vad jag gjorde och påpeka det.

Detta blev ett väldigt långt inlägg i jämförelse men vad de brukar bli. Jag ska försöka ta lite bilder från torgfesten ikväll och publicera de senare. Nu ska jag byta om för att sedan åka och jobba i det strålande vädret.

Ha en bra dag!

Kram.

Likes

Comments

Hej!

Hoppas allt är bra med er. Jag skäms så oerhört för att jag inte har varit aktiv här. Enda sedan jag slutade på mitt sommarjobb så har jag gjort någonting varje dag fram till skolan började i torsdags.

Jag har nu börjar mitt andra åt på ekonomiprogrammet på Högbergsskolan i Tierp. Det har kommit många nya ettor och jag känner igen hur vilsen jag var när jag började som ny på gymnasiet.

Jag har umgåts mycket med vänner, familj och ägnat mycket tid till träning under tiden jag har varit frånvarande här. Jag ska bli bättre med uppdateringen här igen. Det är mycket i skolan men jag ska göra mitt bästa.

Ha det bra så länge!

Kram.

Likes

Comments