I början av sommaren tog jag tag i träningen igen efter en lång paus, till hjälp hade jag Hugo Rosas bok "Superkroppen". Hade inga förväntingar och tänkte att jag kör så gott jag kan, men boken överträffade verkligen alla förväntingar! Gjorde tre pass i veckan i 8 veckor, helt enligt bokens schema. Passen är väldigt varierande vilket gjorde att det aldrig blev tråkigt, och tre gånger i veckan är ganska passligt för att få in en rutin. De flesta pass kunde dessutom göras hemma vilket betyder att man slipper betala för gym, och det är ju verkligen super! 

Efter att jag kört klart alla bokens pass har jag fortsatt sätta ihop egna crossfit-inspirerade pass, och även det har fungerat jätte bra. Känner mig mer taggad på träningen än någonsin förr, och jag känner verkligen att jag mår så mycket bättre både fysiskt och psykiskt av att röra på mig regelbundet. Känns som om jag skaffat mig en bra grund att bygga vidare på, resultaten får komma i den takt de kommer - viktigast är att man försöker. Framförallt är jag både glad och stolt över att jag äntligen har hittat en träningsform där passen känns både utmanande och roliga varje gång, och att jag orkat hålla rutinen i mer än 10 veckor snart. Jag är taggad på att bli starkare, snabbare och se kroppen formas där efter. 

Planen är att till hösten fortsätta träna åtminstone tre pass i veckan, helst fyra, eller till och med fem, om jag orkar och hinner. Tänker fortsätta varva konditionsträning och styrketräning, viktigast är att alla pass känns roliga och lagom tunga. Vill fortsätta må bra och känna mig stark! Det är som man säger - viktigast är att få träningen att bli en självklar del av vardagen. När jag flyttar tillbaka till Åbo tänker jag även få mera rutin på mina kostvanor, äta mera regelbundet och framförallt nyttigt! Efter en relativt onyttig sommar har jag massor med inspiration.

Hur som helst, jag rekommenderar verkligen alla att prova på funktionell träning. Hugo Rosas bok är helt super att börja med för att få inspiration. Då har man färdigt alla pass framför sig och behöver inte sätta ihop själv. På så vis är det enkelt att hålla sig disciplinerad och motiverad, tills man fått in rutinen. Kör hårt! =)

Lite inspiration från Pinterest

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gällande mina studier är planen att detta läsår göra klart min kandidatexamen i logopedi samt höja mina gymnasiebetyg så att jag komma in på något psykologprogram i Sverige till nästa höst. Om jag inte bestämmer mig för att ta något mellanår innan jag börjar. Det hade passat rätt så bra. Siktet är väl inställt på psykologi sedan, men planerar att gå några kurser inom andra ämnen under vintern. Finner jag något annat intressant så kan det mycket väl bli det istället, vi får se helt enkelt. 

Jag blev ju antagen till juristprogrammet i Umeå nu i somras, men beslöt att inte börja. Juridik har alltid intresserat mig, men efter att ha läst på lite mer insåg jag att möjligheterna för mig att arbeta i Finland med en svensk juristexamen (och dåliga kunskaper i finska) är nästintill mikroskopiska. Åtminstone behöver jag ett år till på mig att fundera på saken, så jag valde att göra klart min utbildning här först. Eller klart och klart kan man väl inte säga, jag kan ju inte jobba som talterapeut ännu efter bara tre år, men det känns ändå säkrare att göra kandidatexamen klar så att jag inte mister studiepoäng om jag vill ta upp studierna igen i ett senare skede. Börjar jag studera psykologi får jag dessutom antagligen en hel del kurser till godo. Så det känns som ett klokt beslut, samtidigt som det känns fel eftersom jag egentligen vill studera något annat. Motivationen är inte riktigt på topp med andra ord, men det är så det kommer bli. Kändes fel att tacka nej till studieplatsen i Umeå, men skulle kännas fel att börja också då framtiden med jobb är så osäker.

Min fina vän Ida blev däremot antagen till Arkitektprogrammet, och kommer flytta till Umeå om några dagar! Är såå glad för hennes skull, hon har kämpat för det länge och förtjänar det verkligen! Ska passa på att träffa henne i veckan innan hon åker, kommer självklart sakna henne allt för mycket då hon är där uppe. Får åka och hälsa på så fort jag har möjlighet!

Jag blev också antagen till en halvårig reseledar-utbildning som hade startat nu till hösten, men valde att tacka nej där också. Vill hellre gå en kortare kurs, och det kändes inte rätt. Det är svårt att tänka sig att lämna pojkvännen och allt här hemma. Att jobba som reseledare några år har alltid varit en dröm jag haft, likaså att jobba på flygfält. Älskar miljön och stämningen på flygfält, det känns som hemma. Skulle också vilja jobba utomlands med hästar, på en ranch.. Det har också alltid varit en dröm jag haft. Problemet är bara att sätta drömmarna i rullning.

Problemet med mig är att jag är för ambitiös, samtidigt som jag är rastlös. Jag har så mycket jag vill göra, men det känns som om jag inte kommer någonstans. Allt ska gå fort fort, humöret svänger från dag till dag och allt känns överväldigande. Helst skulle jag gå fem utbildningar paralellt så jag slapp välja. Och säkert bo i fem olika länder samtidigt.

Jag vet inte om det var rätt eller fel beslut att stanna i Åbo ett år till och göra klart något jag ändå inte vill, jag vet inte. Det känns klokt på ett sätt, men ändå helt fel. Samtidigt som alla andra alternariv också kändes fel. Känns som att mitt liv går till spillo, fast jag vet att det inte är så. Samtidigt blir man äldre och äldre, studiestödet minskar och det känns som om man står på samma ställe som för tre år sedan, om möjligt ännu mer förvirrad. Fan, att det ska vara så svårt.

Likes

Comments

Sommaren 2016 har varit helt fantastisk! Känns som om vi har hunnit göra en massa, men ändå är det mycket som fått bli lämnat till nästa sommar. Jag längtar redan haha! Tyvärr är ju verkligheten den att största delen av sommaren går till jobb, men denna sommar har jag verkligen njutit av att ha lediga helger och kvällar. Man har kunnat njuta mycket mer på det viset! Eftersom jag inte hunnit blogga på ett bra tag tänkte jag i vanlig ordning sammanfatta lite vad som hänt sedan sist.

Under Baltic Jazz spelade min bror med sina kompisar på lite olika ställen här omkring så en kväll tog jag och pappa bilen ut till Högsåra och Farmors café för att lyssna på dem. Var superlänge sedan jag hörde honom spela så det var jättekul, de är alla såå himla duktiga!! Fast jag inte är världens jazz-fan annars så gillade jag verkligen musiken. Vädret var inte på vår sida och det ösregnade och stormade, men såhär i efterhand tycker jag det var bara mysigt.

På fredagen efter jobbet åkte vi först ner till Dalsbruk med Plymouthen med I, A och F. Kollade runt lite på jazzen och tog sedan båten ut till Hitis. På stugan hade vi hamburgerkväll vilket var jättemysigt. S kom över en sväng och vi satt uppe länge och pratade.

På lördagen var vi en sväng till Hitis by på en glass, mötte upp S och visade runt I och A lite. Tillbaka på stugen solade vi lite och simmade från båten. Senare fixade vi oss färdiga och åkte vidare till Dalsbruk. Mötte upp A, R, J och K och hade en jättelyckad kväll på Skippers takterass bland annat. Vi firade min födelsedag och dessvärre blev det lite för många (stora) shottar med flicksen innan vi skulle hem, vilket ledde till att jag inte mådde något vidare bussen hem hehe.. Vi hade bestämt på förhand att ta bussen hem till Kimito redan vid 1-tiden så att jag skulle vara pigg och glad på min födelsedag. Det var nog en bra plan men man kan säga att min 21 års dag blev firad riktigt ordentligt kvällen innan, men så ska det väl vara!

Vaknade upp hemma med F på söndagen och mådde inget vidare, men det lättade lyckligtvis till eftermiddagen då mamma hade fixat världens godaste tex-mex buffet och min gudmor, I, A och A kom på besök. På kvällen var vi ännu på brorsans konsert till Westers och det var verkligen super, igen en gång! Fick till och med en egen sång födelsedagen till ära hihi! Efteråt hann vi ännu hälsa på pappa en sväng som ett fint avslut på dagen. Jag hade verkligen världens bästa 21-årsdag, hade inte kunnat önska något mer! Kände mig så lycklig.

Veckolsutet efter var vi med F till Nagu och hälsa på mamma, hon har hyrt en stuga i Kirjais av våra bekanta. Vi tillbringade ju alltid hela sommrarna där då jag var liten så det var verkligen nostalgiskt att vara där igen. Så mysig stämning, älskar det! Vi åt på Bystrand, besökte bokstugan och badade bastu. På söndagen åkte vi hemåt rätt så tidigt för att hinna på lilla L's dop, det vill säga F's brorson. 

Jobbade på under veckan i vanlig ordning och så F's stuga till helgen. På lördagen ordnade F's syster och P gemensam 30 års fest på Rosala, utefest med tema, grillning och lekar. Super kul! På natten tog vi båten hem med K och satt sedan ännu hemma på bryggan och pratade till efter 5 på morgonen.

Helgen efter tog vi det lite lugnare och hade faktiskt inget extra program alls förutom F's systersons 1-årskalas på söndag. Däremot följande helg hade vi fredagen ledig och tog morgonbåten till Åland! Hade en helt fantastisk helg på Åland med I och A. På fredag gick vi omkring lite i Mariehamn, besökte Stallhagens bryggeri och handlade mat. Hemma hos A hade vi tacokväll, helt underbart gott! 

På lördagen tog vi A's båt till Klosterviken, en vik med massor av höga klippor där folk ofta samlas. Man kan hoppa i havet från olika höjder, 16 meter som mest! Jag var lite badkruka dock och simmade inte alls, men pojkarna hoppade från 10 meters klippan vilket kändes såå högt haha! Vi hade lite picknick på klipporna, och tog sedan båten vidare till Kobba klintar, några små öar långt ute i havsbandet där det förr bodde lotsar. Nuförtiden finns där däremot ett café, vi delade på en Ålandspannkaka med F. =) 

Tillbaka hemma hos A fixade han och I såå god Skagen-röra och ugnspotatis, mums alltså det var verkligen supergott! Passligt lulliga fixade vi oss i ordning för en utekväll i Mariehamn. Vi satt länge ute i Arken Garden och kollade på Ålänningar och dansade sedan oss svettiga inne på cluben. Kvällen slutade med kebab och taxi hem. På söndagen hann vi ta en glass i Mariehamn innan vi lämnade Åland för denna sommar. Stort tack till våra fina vänner för en superhelg!

Veckan efter var min sista på Almahemmet och det firades med besök av A och R i skären, så kul efter att inte ha setts på allt för länge! Vi grillade, spelade spel, drack Sangria och badade tunna på kvällen med L, P, K och R. Dessvärre avslutades kvällen med en liten olycka som hade kunnat sluta så mycket värre.. Usch. Tror alla lärde sig att inte vatten och elektricitet går ihop.. Men innan det var stämningen super.

Denna vecka har jag jobbat i Kasnäs igen som omväxling. Har jobbat kvällar och även lördag, så vi åkte till stugan först efter det. Hade sedan en mysig helg där ute med F och svärföräldrarna. Njöt av att jag äntligen kommer få ha lite ledigt fram tills skolan börjar i mitten av september. Sedan lördagen har dock också ett svart moln legat över tillvaron då jag fick dåliga nyheter gällande min älskade farmor i Belgien. ♥ 

Försöker skjuta tankarna ifrån det och tänka på annat istället. Som att jag och F har fått en lägenhet i Åbo. Våran första alldeles egna tvåa. Kan inte fatta att vi äntligen kommer få bo tillsammans! Har väntat på den dagen sedan vi blev ett par. Att få dela ett hem tillsammans och inte behöva sakna varandra under veckorna.. kommer bli underbart!

Som jag redan nämnde har det varit en helt fantastisk sommar. Massor har hänt, en hel del har jag fått uppleva och det känns som om jag vuxit mycket som människa under dessa månader. Sommaren gör verkligen mirakel. Målet var att vila upp mig och det känner jag att jag fått göra, trots en hel del jobb. Sommaren är inte riktigt över ännu och jag har lyckligtvis några veckor på mig att försöka göra undan saker på min to-do lista och njuta av det sista innan skolan kör igång igen. Ser framemot att få ordentliga rutiner igen och få ha ordning på mina saker i vår egen lägenhet. Samtidigt kommer jag sakna alla här hemma och sommaren så fruktansvärt mycket, får en klump i magen bara jag tänker på det. 

 

Likes

Comments

Hej på er!

Just nu ligger jag på bryggan och njuter av det soliga vädret och att det är lördag. Hör Hitisroddarna ropa i bakgrunden haha.

Vi kom ut igår efter att jag slutat jobbet vid två. Satt först i Kasnäs på terassen med svärföräldrarna ett tag och åkte sedan ut med dem. För en gångs skull har vi inte så stora planer för helgen vilket är perfekt för att hinna fixa lite på stugan. Ikväll ska vi bjuda de andra här på grillmiddag och imorgon är det Filips systersons ettårs-kalas.

De senaste veckorna har varit helt fantastiska och jag har så mycket att berätta, men det får bli ett eget inlägg. Njut av helgen sötisar!

Likes

Comments

Har haft en underbar långhelg ute i skären med min älskling. Jag hade ledigt i fredags eftersom jag jobbade midsommarfredagen, så vi åkte ut redan på torsdag kväll. Hade holmen för oss själva, grillade fyllda paprikor och åt ost och drack vin ute på berget i solnedgång. Var så vindstilla och vackert, så mysigt. Jag och min
finaste. <>

På fredag jobbade F lite med elritningar och jag grejade lite ett och annat. Strök ättika på terassen för att få bort alger, vilket faktiskt är ett superhett tips. Blanda ättika och vatten 50/50 och stryk på terassen med en målar-roller, inom några dygn har alla alger dött och terrassen är inte längre grön. Billigt, naturligt och enkelt. Kan lukta lite ättika ett tag efter men annars inga problem. Sedan målade jag även ett bord och en soffa, vilket tog flera timmar haha. På kvällen kom A, P och R ut. R var på bushumör och hamnade i vattnet med kläder på haha. Sedan åt vi middag alla tillsammans på terassen.

På lördag slappade vi och busade med R. Han simmade och vi var ut både med kanot, vilket var lagom vingligt eftersom vi var tre personer i hehe, och sedan också med roddbåt. Lyckades äntligen få lite sol, skönt! På kvällen kom även L och L och A hade fixat supergoda pulled pork hamburgare. Mums! Efter det tog jag och F båten över till Hitis på Brandkårsfest. Mötte upp S, D och R där, var inte så mycket folk annars men blev iallafall en och annan snapsvisa, lite för många öltorn och en dans med min fina. Vid närmare 1 skjutsade vi S till D med båt och kröp sedan ner under täcket i stugan. Bara fem minuter efter öppnade himlen sig och det öste ner vatten och åskade. Vi kom hem just i rätt tid med andra ord haha!

Söndagen blev lugnare som vanligt, vi åt, skrattade och slöade. På kvällen styrde vi båten hemåt i det fina vädret, skulle kunna stanna där ute för evigt men tyvärr kallar jobbet igen. Hos F redde vi upp lite i hans rum i källaren där vi sover, satte upp TVn och städade lite i F's flyttlass.

Körde till jobbet i morse och jobbade till kl 3, åkte sedan och hälsade på pappa och A-S och senaste tillskottet - Kajsa, en urgullig Jack russel valp! Ååh som jag också vill ha en hund! Men det måste helt enkelt vänta ett tag ännu. Vi satt ute i trädgården tills A-S och valpen reste vidare. Nu har jag uträttat ett och annat här hemma, ska ta och träna lite så småningom efter min tjockis-helg. Känner mig riktigt utvilad och glad efter helgen, det behövdes verkligen. Fyra dagar jobb väntar nu innan det blir ledigt igen. Längtar så! 

Bjuder på lite blandade mobilbilder

Likes

Comments

För några månader sedan firade vi vappen i min och A's lägenhet i Åbo tillsammans med I, A, R, F, M, C, J, A m.fl. Blev en jättelyckad kväll med grillning på balkongen och drinkar. På natten var vi en sväng ut på stan och snurrade, men som vanligt är förfesten roligast. Super lyckad kväll i vilket fall!

1:a maj åt vi grillmatsrester på balkongen med A och R, vädret var såå fint och det var över 20 grader varmt. Sedan var vi på en glass eller två till parken och åka pariserhjulet på tivoli med A och R. Så fin dag det också!

Likes

Comments

HEEEJ underbaringar! Alldeles för länge sen som vanligt haha! Men jag saknar verkligen att blogga, och mest att kunna gå efteråt och läsa bakåt i tiden om sådant man gjort. Kanske ska försöka sammanfatta vad som hänt sedan sist i ett eget inlägg sedan. Men nu kör vi!

Sommarlovet från skolan har börjat och för första gången sen säkert fjol somras känner jag mig riktigt lycklig. Lycklig in i stjälen. Är omgiven av fina människor och vi har så kul ihop. Allt känns bra igen, och jag försöker förtränga att sommaren någonsin kommer ta slut. Började jobba genast i maj och jobbade ca en månad innan jag böt till mitt andra jobb för några veckor sedan. Det har varit helt okej faktiskt! Skönt att få jobba självständigt och ha lediga helger och kvällar.

I helgen firades min favorithögtid på hela året, nämligen midsommar! Jobbade först till kl 1, åkte hem och duscha och packa bilen full, plockade upp I och sedan A, R och K och körde sedan vidare till Genböle. Vi alla plus F, J, A, D och L åkte sedan ut till Röivik och sedan med nya båten till stugan. S kom också över och vi grillade, drack och spelade spel. Guud så man fick skratta! När vi alla var passligt lulliga plockade vi upp ännu lite mer folk och åkte båt till Kasnäs för o dansa lite. Blev en hel del trassel där. Ännu en sjuk men samtidigt oförglömligt rolig kväll! Måste definitivt göras om! Jag har så fina vänner <>

F och jag blev och sova i båten och de andra åkte hem kring tre tiden. Mannen min kunde knappt sova stackarn, först var det så mycket kaos innan man fick ut allt folk från båten och sedan blev det så ljust då solen gick upp haha. Dessutom var det super dimmigt.. Nåja, vi körde sedan hemåt vid nio på morgonen och låg i stugan till nångång tre-fyra... sedan var det typ full gång igen med firandet haha! Vi som hade tänkt ta det lugnt med F efter fredagens festande.. 

Först åt vi såå god grillmat med A och P på deras terass, då kändes livet verkligen perfekt. God mat, bra sällskap och heelt underbart sommarväder! Solnedgång och alldeles vindstilla, inga myggor och passligt varmt. Såå fint! Efter det sökte vi oss till badtunnan där K, J, M, D och M redan satt och trängdes. Prata, drack, skratta och njöt av det perfekta vädret. Så smångingom gick dom andra och sova men F, J, K och jag satt uppe länge ännu och tönta oss haha. Gick åt en och annan vinflaska men vi hade roligt! F gav upp efter fem-tiden nångång men jag satt uppe ett tag till och höll låda med kararna. Blev aningen sent med andra ord, men fasiken vad fint det var att se solen gå upp igen. Blev ett nattdopp till och med!

Behöver jag säga att jag sov som en stock till kl 12 på söndag? Den dagen blev det inte så mycket uträttat.. S kom över en sväng och prata lite och på kvällen sökte vi oss hemåt. Längtar redan till nästa helg! Förutom en del blåmärken, båtproblem och lite annat drama var det en super helg! Hoppas på många fler sådana i sommar, stämingen var super verkligen. 

Blev och sova i Genböle och imorse kl 7 var jag tillbaka på jobbet. Brorsan har en kompis från Tyskland här och A var här just för och gå igenom helgens sjuka händelser lite. Nu ska jag prova om jag skulle orka träna lite, sedan duscha, ringa älskling, och försöka gå tidigt och sova. Tack till alla som var med och gjorde helgen oförglömlig igen en gång

Likes

Comments

Vaknade upp till snö (!!!) utanför fönstret imorse. Lyckligtvis gick det att köra med sommardäck ändå, och det mesta har smultit bort under dagen. Skönt, vill ha sommar!

Nu är jag alldeles slut efter flera timmars shoppande, men kul hade vi! Måste göras om snart igen, fast plåmboken ekar tom såhär till sommaren. Borde ta fram boken ännu ikväll men hur ska man orka..? Imorgon blir det nog tidig väckning och effektiv läsning hela dagen. Ska på feedbackmöte om en uppsats vid fyra och på kvällen blir det ridning, hoppas på bra väder och så. Kram på er fina vänner!

Likes

Comments