När PISA undersökningar och opinionssiffror blev viktigare än elevens hälsa bör verkligen det nya betygssystemet ifrågasättas.

"Det skall löna sig att plugga och det skall löna sig att vara flitig. Fler steg i betygsskalan gör det lättare att höja betyget genom att man lägger in en extra växel" menar Jan björklund. Men en extra växel kanske inte alltid är vad som krävs för bättre betyg så som det är nu, då mycket ska komma ifrån en själv och en egens tankar, dessutom så tillåter det nya betygssystemet oss inte att ha en dålig dag. Och att bli dömd efter ens sämsta sidor, hur kul är det?

Att ha ett betygssystem där våra sämsta sidor och svagheter betonas är inte särskilt kul, och att alltid prestera sitt bästa är omöjligt, det de kräver av oss är orimliga krav och vilken stress utsätts vi inte för när vi inte har utrymme för att misslyckas, inte ens en enda gång? För när A A A A A E = D, kan man verkligen säga att det de kräver av oss är orimliga krav. Dessutom visar statistik på att var tredje 16 åring är kroniskt stressad. Om det har någon sammankoppling med just det nya betyssystemet kan jag inte uttala mig om, men jag skulle med säkerhet kunna säga att det är så i många av fallen.

Med det nya betygssystemet och stressen i skolan kan jag verkligen intyga att det här är något som borde prioriteras, elevers hälsa. För jag anser att bra betyg inte borde väga tyngre om man inte har sin hälsa i behåll. Att gå till skolan ska vara krävande, utmanande och tidskrävande, men det ska inte leda till hälsobesvär, stress och ångest.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har spenderat helgen med kompisar, plugg, städat, träffat min mormor över fika och med världens finaste pojkvän! Även om jag gärna vill ha helg lite till känns det skönt med måndag i morgon, då jag vill bland annat satsa på att komma igång med träningen igen, och har även som vanligt lite grejer att fixa den här veckan och även lite kul inplanerat! Ha det så bra, så hörs vi. Puss

Likes

Comments

(Källa: http://sportkostblogg.se/och-vem-fan-ar-du-som-tro...)

Om det är något jag stört mig på sista tiden, så är det just det här. Om ni läser bilden ovanför så har den här tjejen hittat något hon verkligen brinner för, och jag menar ni som också har gjort det, hur underbart är det inte? När ni känner att precis alla bitar i ert liv faller på plats, helt enkelt.

Varför ska det vara så här då? Att man måste följa idealen i samhället, bli placerade i fack och sträva efter att vara precis som alla andra? Och om kvinnor har kraven på sig att vara smala, ha kurvor osv, ska man hellre göra sig attraktiv för mannen än att följa sitt hjärta? Jag tillhör även de som alltid blivit placerad i "liten och söt" facket. Men måste jag verkligen bete mig därefter? Jag har förvånat många med att jag faktiskt kan springa och gå ganska fort för att vara så "liten", att jag kan ta tunga vikter på vissa maskiner på gymmet, och att jag inte är rädd för saker som tjejer generellt sätt "borde" vara rädda för, småkryp har aldrig skrämt mig, inte heller att gå själv på kvällen, hur sent eller mörkt det än är, så är det en sak som aldrig riktigt skrämt mig.

Om det nu var så att jag verkligen brann för att styrketräna, så skulle jag göra det. Och jag förstår de som gör det, och jag förstår hur jobbigt det måste vara att få höra sådana kommentarer som tjejen ovanför konstant fick höra. För jag vet hur det är att bli placerad i dessa fack.

"Jag minns när jag började på gymmet här, då var du en liten och söt tjej men nu.." Var ännu en kommentar den här tjejen fick. Tänk er att hon har kämpat på gymmet, och får höra detta? Det är även något jag är trött på att få höra, jag vet inte hur många gånger jag gymmat och på en viss maskin tar jag ganska mycket. Det har hänt att killar kommit för att överglänsa mig på just den här maskinen, när de sedan märker att jag tar mer än dem så drar de, för de står inte ut med att lilla jag faktiskt kan ta mer än dem. Självklart vet jag inte om de har tänkt så i alla fall detta har hänt, men många av gångerna har detta märkts ganska tydligt.

Tycker allt detta borde få ett slut nu, är så trött på kategorisering av människor, att ständigt följa idealen och särskilt alla fördomar. Varför är det så svårt att acceptera människor som de är och varför ska man inte få göra det man vill utan att andra människor ska lägga sig i?

Mvh en Hanna trött på fördomar

Likes

Comments

Fick sluta tidigare idag, vilket resulterade i ännu ett biblioteksbesök för plugg, denna gång med Linn. Fick faktiskt mycket gjort och det känns verkligen skönt! Åkte sen hem till Gabi och var där några timmar, åt lite och bara snackade, eftersom vi inte har setts så mycket på sistone då vi båda vart upptagna på annat håll. Blev även att träffa killen en stund på kvällen ♡

Nu ska jag alldeles strax sova, sov så gott, så hörs vi!

Likes

Comments

Blev sjukt nöjd med resultatet, och framför allt så skönt att ha kortat ner dem!!

Likes

Comments

Länge sen sist jag bloggade, har hunnit med bla. att "fira" allhelgona med släkten och träffat vänner och finaste killen! Idag var jag i alla fall och äntligen fixade mina naglar tillsammans med Izabelle, så skönt!! Blev även att äta på c&l en stund på kvällen. Han även med att snabbt fika med killen en stund också, sen hem och göra några mattetal, så nu är jag ikapp igen!!

Likes

Comments

Drev mest runt på stan idag med Izabelle, tror vi har vart precis överallt man kan vara här i stan, haha. Tänkte även ta en spontanare till Norrpan, men det får bli en annan dag! Lunchade även på McDonalds, fikade på c&l osv. Sen så beställde vi även tid för att göra om våra naglar på onsdag, behövs verkligen nu!!

Sen på kvällen blev det att åka hem till killen igen, åh vad jag tycker om honom ♡

Likes

Comments

Det här är vad jag handlade i stockholm, en halsduk från Gant och jättebra mineralpuder från Laura Mercer!! Är i alla fall jättenöjd med inköpen, då det är saker jag velat ha länge. Känns ju så mycket skönare att spendera pengarna på sånt man verkligen vet man vill ha.

Likes

Comments

Tog tåget till stockholm idag med killen, åt bla. sushi buffé, gick runt på stockholms gator och shoppade på NK, hade i alla fall en jättebra dag med världens finaste kille.

Ber även om ursäkt för dålig uppdateringen senaste dagarna, och vill även tillägga att det är så kul att så många tittat in här de senaste dagarna!!

Gårdagen spenderades i alla fall först med Natalie på sushi corner, för lunch, sen bar det av till biblioteket för att plugga, sen hem till killen, därav dålig uppdatering.

Nu blir det sängen som gäller, är verkligen hur trött som helst, dessutom förkyld. Sov gott alla, puss

Likes

Comments

Firade en månad med finaste killen idag, så spenderade såklart dagen tillsammans med honom! Vi var bla. hemma hos mig, honom, fikade på Dufweholms herrgård, åt på resturang osv, bra dag helt enkelt!! Så glad att jag har honom ♡

Likes

Comments