Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lycka är en konstig sak. Den där bubblande känslan i magen, nästan precis som att magsäcken gör ett glädjehopp. Jag kan få lyckokänslan från ingenstans, från en riktigt bra låt, en extra solig dag eller efter ett extra härligt skratt. Jag kan inte riktigt förklara varför den känslan är sådär extra härlig eller varför jag får den men jag vet att jag känner den dagligen nu för tiden. Jag vet även att det är den lyckan som håller mig vaken denna kväll.

Likes

Comments

Idag åkte jag, Ann-Sofie och Ella, två av tjejerna i lägenheten, till Ikea. Det blev en riktigt mysig dag. Det började med lite köttbullar med mos och en kanelbulle på Ikea, sen lite högläsning i ett av de mysiga display rummen. Vi fick även handlat lite nya saker till lägenheten så den är nu snäppet mysigare. Det handlades även lite svensk ost och knäckebröd, vilket kändes bra för en liten Hanna. Kvällen avslutades sedan med mycket skratt, musik och kortspel.
Jag tog även denna fina bild på himlen, här på andra sidan jorden, påväg hem.

Likes

Comments

Shit nu är det en månad sedan jag skrev senast, tiden går verkligen läskigt fort. Här rullar allting på, jag trivs fortfarande lika bra. Idag var jag ute och bara gick åt håll jag inte gått innan och det slutade med att jag gick med en bubblande lycka inombords för att allt var vackert. Jag fick även en liten känsla av hemlängtan då jag bara vill att alla där hemma ska få se med egna ögon hur vackert det är här. Det går liksom inte att ta in för att det är så vackert. Jag pratade med Jenny i telefonen hela promenaden, stackaren fick bara höra mig säga "alltså åh, det är såå vackert". Jag tror nog att jag skickade ett tiotal bilder till henne. Men det var mysigt, det kändes nästan som att hon gick bredvid mig. Det ända som saknades var doften av hennes perfym. Åh vad jag saknar min fina fina syster.

Här är lite bilder från månaden och idag.

Likes

Comments

Nu var det väldigt längesedan jag skrev något här. Jag har fått ett jobb som servitris på en nyöppnad norsk restaurang, "norsk door". Väldigt kul då det är många svenskar som kommer dit för att äta så jag får prata lite svenska på jobbet lite då och då. Det är lite mysigt.
Annars har det varit väldigt regnigt och blåsigt här ett tag. Helt sjukt. Man var ute i 10 sekunder och det var som att någon hade hällt en hink med vatten över huvudet på en. Helt sjukt. Jag har aldrig varit med om ett sånt regn tror jag!! Men nu är det fint igen :))

Bilderna på Darling Harbour är från häromdagen när jag gick till jobbet. Fatta att jag ser den vyn varje dag. Helt sjukt vackert!!

Likes

Comments

Igår flyttade jag äntligen in i lägenheten!! Det känns verkligen så skönt. Jag gillar verkligen att den ligger så nära Darling Harbour, det är så mysigt där.
Så jag ägnade hela dagen åt att fixa iordning i mitt rum, gå och handla och städa lite. Det är så skönt att bara komma i ordning direkt tycker jag. Jag och tjejen jag delar rum med hann även klämma in en film där emellan.

Igår var Laylas och Lauras sista kväll, innan de åker vidare mot Melbourne, så på kvällen gick jag, Layla och Laura till "O bar". Det är en supermysig restaurang/ bar som är på 47:e våningen och roterar och därför ger en vy över hela Sydney. Det var verkligen så fint där uppe ifrån. Speciellt nu när Vivid festival pågår. Det är verkligen mitt favoritställe hittills.
Det kändes super sorgligt att säga hejdå till mina fina britter.. Vi har verkligen klickat så bra och haft helt sjukt kul så det kändes super sorgligt när jag skulle lämna dem och gå bort mot lägenheten. Men jag mådde väldigt fort bättre när jag satte på musik i hörlurarna och gick över bron i Darling Harbour.
Jag kommer nog aldrig tröttna på kontrasten mellan de höga skyskraporna och det reflekterande vattnet.

Likes

Comments

I fredags startade Vivid festival här i Sydney. Det är en ljud och ljus festival som i år kommer pågå i tre veckor, en av de största hittills tydligen. Så jag, Layla och Laura, två tjejer från Friser Island, gick runt och kollade på alla saker som hände i stan. Vi började i Darling Harbour, där var det en vatten föreställning i hamnen vilket var väldigt coolt med fyrverkerier och häftiga ljus. Vi gick sedan bort till opera huset och botaniska trädgården där vi kunde se hela Sydney skyline lysa upp i olika färger vilket var otroligt vackert. Men det finaste måste ändå varit Harbour bridge, som lös upp av olika skiftande färger, och operahuset, som skiftade i olika mönster och ljus. Jag tycker att Vivid festival är en himla kul festival då det är den ända gången staden verkligen får uttrycka sin riktiga skönhet. Bilderna är verkligen inte rättvisa men det var i alla fall otroligt roligt att ha sett.

Dagarna efter det har jag bara legat hemma i sängen och varit sjuk så det har inte varit så kul. Men nu börjar det äntligen gå åt bättrings vägen.
Imorgon flyttar jag in i lägenheten!! 💃

Likes

Comments

De sista dagarna spenderade vi Cairns. Vi hade hört mycket dåligt om det och hade därför inga förväntningar alls. Vi blev därför väldigt förvånad när det visade sig att vi älskade Cairns. Vi snorklade och dök vid barriärrevet, solade lite, festade och mös. Dagarna vara flög iväg och helt plötsligt stod vi på Cairns flygplats och skulle gå på två olika flygplan. Ett flygplan som flög hem till Sverige med Sofia, Kristina och Rebecca på det och ett flygplan som flög till Sydney med lilla jag.

Efter 56 dagar tillsammans med Sofia och Kristina och 99 dagar tillsammans med Becca skiljdes vi alltså åt. Det kändes så konstigt och sorgligt samtidigt som jag inte riktigt kände någonting. Det var först när jag lämnade över mitt boarding pass till kvinnan i gaten som det brast för mig. Även om jag kunde se dem stå och vinka till mig bara några meter ifrån så saknade jag dem redan då. De meterna kändes alldeles för många.

När jag kom fram till Sydney kändes det riktigt bra. Jag har verkligen saknat Sydney. Det har faktiskt inte varit så läskigt att vara här själv som jag trodde att det skulle vara. Jag har gjort mycket på dagarna. Jag har hittat en lägenhet och har varit på en arbetsintervju. Imorgon ska jag på en till intervju så ni får hålla tummarna.

Igår var jag på musikalen " We will rock you" då jag fick gratis biljetter av det hostel som jag bor på. Det var väldigt kul då jag älskar musikaler.

Likes

Comments

Det tog lång tid innan jag kunde dela med mig av denna sjuka upplevelsen. Jag var nämligen tvungen att ha tillgång till min dator för att komma åt bilderna, vilket jag ÄNTLIGEN har.

Som ni kan se så hoppade jag och Becca alltså skydive i Mission Beach, Australiens högsta för att vara exakt. Det var nog bland det sjukaste jag har gjort. Jag trodde aldrig att det skulle vara så roligt som det faktiskt var.

Jag var konstigt nog inte så nervös, allting kändes så overkligt. Inte ens när jag insåg att jag skulle hoppa först blev jag nervös. Jag var mest taggad och förväntansfull. Det kändes så konstigt att kolla ut från det lilla planet och se ner på den stora stranden, som därifrån såg väldigt liten ut, och tänka att jag inom bara några minuter skulle hoppa ut och falla fritt genom luften.

Det fria faller gick såå fort. Luften trycktes upp i ansiktet så fort att jag nästan fick svårt att andas för att det kom så mycket luft. Jag skrev av lycka genom hela fallet tror jag. När skärmen sedan fälldes ut blev det alldeles tyst och det var först då jag kunde tänka på den fina utsikten. Den var helt magisk. Solen hade precis kommit fram så den värmde härligt när jag hängde där i luften.

När jag hade landat sprang jag bort till Becca och vi kunde inte fatta vad som hade hänt. Det kändes som att man hade vaknat från en dröm för sen återgick allt liksom tillbaka till det vanliga och ingen, som inte visste, kunde se att jag bara några minuter innan hade fallit från 14000 feet höjd. Det ända jag ville var att göra om det direkt igen.

Likes

Comments

Whitsunday var helt underbart. Whitehaven Beach var bland det vackraste jag har sett i mitt liv. Det är världens finaste sand, helt kritvit och så ren att man kan borsta tänderna med den, något jag såklart provade. Vattnet var turkosblått och hur klart som helst så där filmade vi många filmer med gopron. Stranden var så lång att man inte såg slutet på den och solen stekte på oss. Det vara bara HELT perfekt.

Vi var 25 personer, med de två som jobbade på katamaranen, och alla sov uppe på däcket på natten, så vi somnade under en helt sjukt klar stjärnhimmel och vaknade med solen. Vi seglade, snorklade, lyssnade på musik, solade och åt massor med god mat. Solnedgången var, som allt annat, helt magisk och jag bara njöt av att få vara ute på havet.

Nu när vi är tillbaka i Airlie Beach känner jag mig lite melankolisk när jag tänker tillbaka på våra två senaste dygn för det var nästan för bra. Det kommer vara svårt att toppa dessa dygn.

Imorgon åker vi till Mission Beach där det kommer hända lite saker som jag skriver mer om sen.

Likes

Comments