Hallelujah! Känns verkligen som att sommaren är på ingång. Äntligen kan man klä sig lätt och bara känna den varma luften runt om sig. Hoppas detta väder kom för att stanna. I morgon är jag ledig och tänkte ta mig ut med två kollegor och paddla kajak, hur nu det ska gå (har aldrig paddlat förut).. Men det ska bli kul och härligt.

Jag har massvis med projekt i mitt huvud som jag ska ta tag i de kommande veckorna. Har flera personer som vill bli fotograferade av mig, vilket jag tycker är så himla kul. Jag har börjat ta emot bokningar via email - majaf96@hotmail.com och på instagram - hmfpictures för de som vill fotograferas. KÄNNER MIG SÅ MOTIVERAD att verkligen ta tag i min roll som fotograf. Tveka inte att höra av dig om du är sugen på en fotografering. Det kan vara porträttbilder, familjebilder, sportbilder - you name it!
Kram till er alla❤

Likes

Comments

Hej mina vänner!

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen den senaste veckan. Har haft mycket på gång och känt lite stress över att blogga, det blir väl lätt så. Men idag tänkte jag slänga upp lite bilder från dagen. Min kära lillasyster Ingrid kom förbi med sin bästa kompis och ville att jag skulle ta några bilder, det var superkul och mycket uppskattat! :)

Här får ni några guldkorn från dagens fotografering;

Likes

Comments

Jag är så tacksam. Så otroligt tacksam att jag har min familj runt om mig. Utan dessa människor i mitt liv skulle jag inte vara den jag är. Jag har uppfostrats till en vettig och klok kvinna - tack vare mina föräldrar, bonusmammor, morföräldrar, min moster och mina fina systrar. Jag vet att inte alla har lika tur som jag - finns många där ute som växt upp i misär eller föräldrar som missbrukat sin viktiga roll just som föräldrar. Det faktum att inte alla haft en trygg och kärleksfull uppväxt skär i hjärtat på mig.. Att ta vara på och verkligen uppskatta den gåva man fått är så himla viktigt. Många tar sin familj för givet.

När jag tänker tillbaka på tonåren kan jag verkligen skämmas över hur jag stundvis betedde mig illa mot mina föräldrar och övrig familj, jag antar att det ingick i processen att hitta sig själv och att bli vuxen. Och jag har under de senaste åren förstått mer och mer att hålla hårt i de som står en närmast.

Min yrkesroll har givit mig en djup insikt i hur betydelsefullt och skört livet verkligen är. Jag har varit med när mina patienter gått bort, tagit hand om dom efteråt, stöttat förkrossade anhöriga, sett deras tårar falla ned längst kinden, känna klumpen i magen - trots att jag inte tillhör deras familj. Att ta hand om så sjuka människor får mig att komma närmare min egen familj. Jag har verkligen förstått att man aldrig kan förutse när någonting tragiskt händer. Har aldrig skrattat så mycket som jag gör när jag umgås med la familia, aldrig känt så starkt för någonting annat.

Min familj - Mamma, Pappa, Eva, Mummu&Taata, Stina, Ingrid, Sigrid, Hanna. Jag lovar - det finns inget finare än er. Ni, just ni är anledningen till att jag finns kvar här. Så många gången jag bara velat sjunka under ytan, för många gånger. Alldeles för många gånger. Men just ni, får mig att vilja kämpa vidare, och jag vet att ni inte skulle klara er utan en sån tokig tjej som mig. För jag får ju er att må bra också, det vet jag. Vi är fantastiska tillsammans och inget kan någonsin komma emellan oss. Jag älskar er.

Jag ber er alla från djupet av mitt hjärta att någon gång ibland berätta för er familj/bästa vän/annan anhörig/kontaktperson eller vem man än har hjärtat närmast, vad dom/hen betyder för just dig. Det är viktigt att visa kärlek, uppskattning och tacksamhet. Vi alla blir starka tillsammans och tiden går snabbare än man tror - plötsligt kan det vara för sent. Jag tror på den goda människan i oss alla. Vi måste bara lära oss att förmedla kärlek på rätt sätt. Att kunna göra gott. Det kan vi alla, tro mig.

Likes

Comments

Igår fyllde jag år! Jag bjöd hem några vänner och hade en supertrevlig kväll. Kunde inte haft en bättre födelsedag! Jag slänger in lite bilder från kvällen. I nästa inlägg skriver jag om dagens firande med familjen och tänker även dela med mig av en massa bilder. Kram till er alla.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Igår åkte jag ut till Hjulsta för att fotografera min otroligt snygga vän!

Jag som person är väldigt kreativ och får mycket idéer av miljön runt omkring oss. På vägen blev jag superfascinerad av ljuset från rulltrappan vid tunnelbanan och fick direkt tusen olika tankar om hur denna fotografering skulle gå tillväga. Att fotografera i svart/vitt är något jag föredrar, älskar de olika kontrasterna och det stilrena. Trots det färglösa får dessa bilder min mage att bubbla av lycka, stolthet och motivation. Motivation till att fortsätta kämpa och sträva efter att bli en sån duktig fotograf som möjligt. Det är galet hur bilder kan få mig att må så bra, det är som att alla mina bekymmer bara dunstar bort när jag börjar fotografera. Fokus läggs på högprestation, att ha kul och kunna skapa någonting nytt och inspirerande. Nya, fräscha idéer föds, vilket får mig att se ljust på framtiden. Nog om det. Här är gårdagens best of. Enjoy!

Likes

Comments

Jag tänkte skriva av mig lite. Berätta lite om mig själv. I detta inlägg lite mer om mitt yrke.

Jag heter Hanna-Maja. Jag fyller 21 år nu på lördag den 6 maj. Jag jobbar som undersköterska på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Mitt jobb är det som håller mig ovan ytan. Jag arbetar på en kärlkirurgisk avdelning där vi tar hand om våra patienter innan och efter operation/undersökning. Hos oss vårdas patienter med kärlsjukdomar, bland annat claudicatio (förträngningar i kärlen), carotis stenos (förträngning på halspulsådern) och aneurysm (utbuktning av kärl). Åldern på våra patienter varierar, men oftast är de i åldrarna 60-80 år. Många av våra patienter är också diabetiker, vilket medför komplikationer som svårläkta sår, då på grund av cirkulationsbrist. Jag som undersköterska jobbar tillsammans med sjuksköterskan närmast patienten. Jag, sjuksköterska och läkare jobbar i team för att kunna ge och förmedla bästa möjliga vård till patienten. Jag sköter nästintill all omvårdnad och ser till att patienten kan komma till ro. Jag brinner för att hjälpa och ta hand om människor - tacksamheten och kärleken man får i gengäld går inte ens att jämföra med pengar.

Jobbet är min frizon. Tillsammans med underbara/roliga/fantastiska kollegor och patienter blir min vardag meningsfull. När jag mår som sämst, vilket tyvärr är alltför ofta, känns det helt otroligt att kunna luta sig tillbaka till en sådan plats som jobbet. Jag vet - det låter helt sjukt att man kan gilla en arbetsplats så mycket. Men jo, det är faktiskt sant. Man - som människa växer något enormt i sig själv av att jobba med andra människor. Det man får i utbyte av vården man ger fyller hela mitt hjärta med kärlek.

Det förekommer mycket fördomar när man pratar om undersköterskor/sjuksköterskor. Att det ska vara så slitigt, dåligt betalt, att man bara torkar bajs hela dagarna etc. Jag vet. Det förekommer, självklart. Men i sin stora helhet finns det en anledning till att vi alla fantastiska vårdarbetare fortfarande gör det vi älskar. Det står så mycket skit om sjukhusen i tidningarna. Allt är katastrof och hopplöst. DET ÄR HELT FEL! VI har en fantastisk sjukvård i Sverige, verkligen! Helt fantastiskt! Jag önskade att jag kunde skriva ner och spara alla fina ord man får från patienter och anhöriga. Jag lovar, det skulle bli en väldigt tjock bok tillslut.

Sen finns det självklart jobbiga sidor med att jobba på ett akutsjukhus. Allt är inte frid och fröjd all the time. Patienter går bort, vissa som man själv kommit väldigt nära. Att se någon lida, se och nästan känna all smärta. Anhöriga som är oroliga och ringer 24/7. Patienter som klagar på maten (vilket jag tycker är konstigt då vår mat är god), överbeläggningar, hotellpatienter (patienter som inte får plats på sin hemavdelning), jobba övertid, bli beodrad att jobba när man egentligen varken kan eller orkar. Skitlöner. Stress. Tidiga mornar. Knapp sömn. Ja, listan kan bli lång. Men trots detta - älskar jag mitt jobb mer än någonting annat. Och skulle aldrig, aldrig vilja jobba med någonting annat än med människor.

Nu ska jag ladda mina batterier för morgondagens kvällspass. Tror och hoppas ni fått en liten finare syn på svensk sjukvård. Godnatt.

  • Om mig

Likes

Comments

Jag spenderade min sista dag i april i Uppsala. En väldigt vacker stad med mycket folk och fest. I alla fall denna tid på året. Jag själv ville åka till Uppsala för att fotografera* - inte för att festa. Men det blev lite fest trots allt. Okej, mer än lite.. Hoppas ni alla hade en underbar valborg. Kram

*Personerna/hunden i bild har självklart godkänt sitt deltagande av att bli fotograferad.

Likes

Comments