Hejsan!

För lite mer än 1 månads sen åkte jag upp till Norge för att jobba. Tanken var att jag skulle åka upp ca 2 gånger i månaden och jobba. Det blev inte riktigt så.. Det fanns inte lika mycket jobb som de trodde till mig så nu är jag hemma igen. Jag har börjat jobba som vikarie på mitt gamla jobb på skolan. Det känns som ett stort steg bak faktiskt.. Jag börjar tänka sjukt mycket på framtiden nu och jag börjar få lite smått panik över vad jag ska göra. Ska jag plugga eller inte? Jag fyller 22 i år och snart är man ju vuxen på riktigt!! Jag måste verkligen tänka ut vad jag vill jobba med och ta tag i det. Man tappar verkligen all motivation till att hitta ett bättre jobb när man hela tiden får ett nej på dom jobb man har sökt till. Men någonstans måste man fortsätta kriga om man ska komma dit man vill. Men frågan är bara vart vill jag komma?!

Om ca 1 vecka åker jag upp till Sälen med familjen för att åka skidor och veckorna efter det jobbar jag i Norge igen. Sen får vi se hur det blir..

Kram H

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Förlåt för väldigt dålig uppdatering.. Ibland springer vardagen förbi alldeles för fort och man hinner inte med allt man vill göra. Sista inlägget jag skrev var när jag skulle åka till Norge och jobba. Vad som hände med det och allt annat om jobb kan jag ta i ett helt annat inlägg. Ibland blir det inte riktigt vad man hade tänkt sig helt enkelt.

Förra veckan lagade jag en pastarätt som nog väldigt många gillar och som är väldigt enkel. Att laga mat är något jag älskar och jag gillar att experimentera i köket. Det finns säkert många olika sätt att laga carbonara på men detta receptet är väldigt enkelt. Dessutom otroligt gott.

Det du behöver är:

300 gram valfri pasta

140 gram bacon (skivad el. tärnad)

1 gul lök

1-2 klyftor vitlök

1 dl matlagningsgrädde

2 ägg

100 gram riven grana padano

Salt och peppar



Gör så här:

Koka pastan. Stek bacon knaprigt, lägg åt sidan. Stek sedan löken och vitlöken i "baconfettet". Lägg det tillsammans med baconen. Vispa lätt ihop äggen med grädden. Tillsätt osten, bacon och löken. Salta och peppra. Blanda pastan med såsen. Klart!


Detta är en superenkel rätt som alla kan lyckas med. Och den är supergod. Ni måste prova!

Kram H

Likes

Comments

Godmorgon!

Sitter just nu på bussen upp till Norge där min syster bor. Jag ska faktiskt börja jobba där. Min syster jobbar inom en kedja som heter Europris och det är som Öob eller rusta här i Sverige. Hon och hennes pojkvän åker runt i hela Norge och bygger upp dessa butiker. Jag ska alltså följa med nu på ett projekt då jag inte längre jobbar kvar på mitt gamla jobb i Sverige. Jag jobbade som fritidspedagog på en skola innan. Men jag kände att det var dags för något nytt och lite nya utmaningar. Det ska bli väldigt spännande!!

Kram H ♡

Likes

Comments

En sak jag verkligen älskar att göra på kvällarna är att kolla runt på pinterest. Man hittar så mycket inspiration där. Man glömmer bort verkligheten lite och fastnar i alla fina bilder, men det är skönt ibland. Ni får gärna följa mig där https://www.pinterest.se/hannamller95/

Likes

Comments

Jag älskar pastan på vapiano och min favorit är själklart scampi et spinacci. Förra fredagen ville jag prova göra den hemma och gud vad god den blev. Nästan bättre än den riktigta;) Jag ska faktiskt göra den imorgon när vi får gäster. Måste bjuda alla jag känner på denna smarriga pasta. Ni måste göra denna hemma! Här kommer receptet:

Du behöver:

• Olivolja

• Chiliflakes

• 1 solo vitlök

• 1 gul lök

• 5 dl grädde

• 1-2 dl riven grana padano

• 1 näve bladspenat

• 3-4 teskedar pesto (beror på hur mycket du vill att den ska smaka)

• 1 burk med skalade räkor (170 g)

• Valfri pasta (Jag hade bavette)


Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Börja sedan att göra vitlök och chilioljan. Häll upp några matskedar olivolja i en liten skål och blanda ner några chiliflakes och 1 solo vitlök. Hacka sedan 1 gullök och fräs den i oljan. När löken är mjuk och glansig häller du ner grädden och osten. När det börjar bubbla tillsätter du en stor näve med bladspenat och peston. Smaka av. Tillsätt mer pesto, bladspenat och vitlök om du vill. När såsen har fått koka ihop sig rör du till sist ner räkorna. Sedan är pastan klar. Toppa med riven ost och några bladspenat. Smaklig måltid!

Likes

Comments

Hejsan!

Detta är alltså mitt första inlägg på denna bloggen. Så spännande!! Jag älskar mode, att laga mat och att inreda min lägenhet. Det kommer ni se mycket av i min blogg. Jag ser fram emot att dela med mig av min vardag och massa roliga saker.

Kram på er!

Likes

Comments