Trevlig måndagskväll till er alla. Här sitter vi i soffan helt utmattade efter en dag i skolan från 08.00 till 19.45 med endast ett par lediga timmar på dagen. Vi har denna måndag deltgit i ytterligare ett par kurser som vi kommer gå här, som t.ex literaturvetenskap och lite politikvetenskap. Undervisningsmetoderna skiljer sig väldigt mycket från kurser till kurser. Vissa föreläsare föredrar endast att verkligen föreläsa utan att skriva något på tavlan eller ha powerpoints eller dylikt, medan andra föreläsare har powerpoints som är lätta att följa med (att föredra). Det gäller att följa med ordentligt när allt går på tyska, man får verkligen koncentrera sig för att snappa upp viktiga punkter. För tillfället känns skolan ändå helt okej. Första veckan har absolut kännts bättre än vad jag hade väntat mig och bara man lite kommer in i systemet kan det bara bli bättre. Bra så!

Ovan ser ni först en bild från centrumet här, sedan lite bilder av vårt skolcampus och sista bilderna är från platsen som heter Mathildenhöhe som är en sevärdhet här i Darmstadt som vi bor nära. Tänkte att det kanske är roligt om jag lite berättar så man bättre kan få en uppfattning om bilderna. Nu ska jag äta kvällsmål och imorgon har vi skola från 9.50-16.05 och sen står det träning på schemat. Ha en skön kväll🌺

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan igen! Sitter i soffan och adrenalinet har just slutat pumpa efter att handbollslaget som min pojkvän spelar i, BK-46 tog sig till final i finländska mästerskapen i handboll. Det var en väldigt spänd match och kändes som att jag själv var med på planen. Grannarna undrade säkert vad som hände eftersom jag oftast har svårt att vara tyst under spännande matcher..

Nåväl, ovan ser ni bilder från en av våra föreläsningssalar som vi besöker som rymmer över 500 personer. Väldigt mäktigt att se eftersom vi i Åbo inte alls har lika stora utrymmen. Kursen som gick av stapeln i denna sal heter Theroie und Gesellschaft I och är en kurs i sociologihistoria. Faktiskt riktigt intressant när man inte har fördjupat sig i ämnet tidigare. Efter lektionen drog vi till gymmet och sedan lagade vi mat och studerade när vi kom hem. Idag började vi dagen med gym och var och storhandlade. Så skönt att gå två gånger i veckan istället för att gå varje dag och handla något smått helatiden. Helgens planer är att träna, shoppa, gymma och laga middag! Vädret här har varit ritkigt tråkigt med regn, snö och moln och man har inte haft någon energi för att hitta på något. Vi skulle så gärna sitta ute på någon uteservering men i och med detta regnväder får det vänta lite.

Nu ska vi kolla någon film och ha en riktigt skön kväll, det hoppas jag ni också har!
På återseende🌸

Likes

Comments

Hej där ute igen. Här har det varit lite fullt upp de senaste dagarna. Helgen spenderade jag som nämnt ensam med lite film och städas och skrivas. På måndagen var det helgdag och ösregn och allt var stängt. Jag satte mig ändå på bussen och åkte iväg till gymmet och sprang en timme. Skönt så. Påvägen till och från gymmet var det så gott som tomt överallt på gatorna och i stan. Folk tar det tydligen väldigt lugnt på helgdagar och rör sig inte ute mycket. På måndagskvällen kom Amanda och hennes föräldrar till Darmstadt och vi gick ut och äta till Ratskeller som är både ett bryggeri och en restaurang här i Darmstadt. Det var väldigt mysigt! Efter det gick vi alla till oss och vi visade lägenheten ett varv. Klockan blev mycket och vi somnade båda gott utan att hinna stressa för mycket inför skolstarten som skulle komma på tisdag.

På tisdagen vaknade vi tidigt, grymt trötta och tänkte jaha, här har vi varje dag vaknat tidigt och väntat på att skolan skall börja, och nu skulle det ha varit väldigt skönt att få sova. Typiskt. Nåväl, vi steg upp och började forska i vart vi skulle gå. Universitet vi studerar vid har två olika campus, ett inne i stan och ett lite utanför. Vi har våra lektioner i campuset inne i stan, vilket är skönt för det är ungefär 1-2 km från oss till skolan, lite beroende på dagarna och vilka lektioner vi har, eftersom vissa av lektionerna är i byggnader längre bort. Campuset här i stan har alltså 24 olika byggnader bara det (som ni kan se på kartan ovan) så ni kan förstå att det är lite orienteras såhär i början. Tillslut hittade vi vart vi skulle gå och inledde dagen 9.50 med lite språkvetenskap som sedan följdes av sociologi och avslutades 16.05 (observera vilka tider) med mera språkvetenskap. Vi var väldigt trötta i huvudet efter dagen och allmänt utmattade av allt nytt. När man inte suttit på föreläsningar på länge och nästan alla våra föreläsningar här är endast på tyska, så blir det väldigt mycket för hjärnan att ta in på några timmar. Vi var ändå nöjda att allt kommit igång och verkar fungera som det ska.

Idag steg vi upp till snöväder! och drog till gymmet. Vädret här är riktigt oppochner och vet inte riktigt vad det vill. Efter gymmet kom vi hem och gick på lektion 16.15-17.55, igen ganska rolig tid. Efter det lagade vi mat och nu ligger vi i soffan och ska äta frukt och kolla något program. Skönt avslut på dagen. Imorgon bitti har vi lektion igen 9.50-11.30, då blir det en annan sociologikurs. Intressant. Efter det har vi gym och skrivas på schemat. Dagarna flyter på och man har inte mycket överloppstid, men helt skönt så. Nu ska jag avrunda, hörs igen!

Likes

Comments

Hej där ute. Här ligger jag ensam i lägenheten och äter choklad och ser på lite olika serier. Skönt så, men saknar nog min kära Amanda som drog och mötte sina föräldrar till Frankfurt. Jag ska vara hela 1,5 dagar ensam här nu och på måndag kommer dom alla hit vilket ska bli väldigt roligt! Imorgon ska jag ha en ordentlig städ- och skrivdag och på måndag ska jag träna lite. Låter väl riktigt bra.

Denna lördag spenderade jag och Amanda i stan och vi underhöll oss med lite shopping och mat. Väldigt mysigt. Dagen har varit grå och regning men mysigt så! Har haft videosamtal med nära och kära vilket även så är riktigt mysigt. Älskar att man kan vara så långt borta men ändå så nära på samma gång. Nu ska jag släpa mig från soffan för att hämta lite mera choklad. Jag hoppas ni har en mysig kväll!

Likes

Comments

Hej där ute. Jag och Amanda sitter i soffan med huvudvärk båda två efter två tröga dagar. Nu har vi varit 3 veckor i Tyskland. Skolan har inte dragit igång än utan börjar först nästa vecka, så dagarna går lite trögt nu när vi har allt fixat här. Lite hemlängtan och även det att vi har uppgiften som borde skrivas leder till att huvudet är tungt. Vädret har de senaste dagarna inte heller varit på vår sida, utan det har varit ganska molnigt och kallt.

Vi har upptäckt hur vissa saker är väldigt billigt här som t.ex cokis, 1.5l för 0,89€ är riktigt störande när man icke ska dricka den goda drycken varje dag. Även det faktum att folk här är väldigt sociala och pratglada mot helt främmande männsikor är också något man inte är van med i kära Finland. Inget fel på det, men att folk stirrar väldigt mycket är jag inte speciellt bekväm med. Särskillt inte på t.ex gymmet. Unga som gamla, som kan få en att känna sig riktigt obekväm. Inte trevligt. Tycker inte att jag kännt av det på samma sätt i Finland. Dock är det tydligen något man får börja vänja sig med här.

Imorgon är det fredag och det betyder träning och bio på kvällen! Ser framemot en bättre dag med lättare huvud. Hoppas ni har det bra, så hörs vi igen❤

Likes

Comments

Hejhej från ett varmt Darmstadt. Fåglarna kvittrar, dörren står öppen till balkongen och pizzan är i ugnen. Väldigt väldigt skön kväll med andra ord.

Gårdagen spenderades som sagt i Frankfurt med god mat och bra shopping. Vi var inte de enda som tyckte att just denna lördag skulle passa bra för shopping, eftersom det kändes som att hela Tyskland var på ett och samma ställe. När det till och med blir trångt att gå ute på gatan, då är det mycket folk. Det stoppade dock inte oss utan vi traskade glatt på och fick kassarna fyllda med smått och gott, bland annat fina fina tygkassen och jeansrocken på bilderna ovan. Vi satte oss sedan och åt på samma ställe som förra gången, Café Hauptwache, eftersom det var riktigt bra mat där då, och även likaså nu. Vi skålade med en öl och njöt av kvällen.

Imorse hoppade vi på tåget tillbaka till Darmstadt. Efter en halvtimme var vi framme, tog snabbt våra handdukar och solkrämen under armen och begav oss till favoritparken 2 minuter från oss. Där låg vi och njöt hela dagen. Dagen avslutades med ett bra träningspass och nu ska vi avsluta helgen med lite film och pizza. Verkligen ett skönt avslut på en helg som började i katastrof.

Imorgon väntar våra uppgifter och gymmet på oss igen och om solen visar sig blir det lite mera stek för kräftorna! Nu ska jag njuta av kvällen och hoppas ni gör det samma. Vi hörs igen!

Likes

Comments

Hej alla, här är det dyster stämning efter händelserna i Stockholm. Min pojkvän är i Stockholm med handbollslaget, alla oskadda som tur. Skulle mer än gärna vela hålla hårt om honom nu. Finns inga ord för att förklara hur hemskt det är och tanken av vad som händer i världen gör en verkligen ledsen.

Bilderna ovan är de flesta från torsdagen då vi hade lite administrativt arbete som skulle uträttas och Welcome Day på schema. Vi kollade på tavlan över alla skolans byggnader och orienterade oss till den vi skulle till. Väl där gick allt bra och vi fick underskriften vi behövde. Det enda problemet var dock att det upptäcktes att inga av de ekonomikurser vi planerat gå (och som de själva skrivit under att vi kan gå...) kommer gå av stapeln denna vår. Även det faktumet att det inte heller går några andra ekonomikurser som vi kan delta i gjorde vår start på dagen väldigt grå. Det vi hade sett framemot; bra ekonomikurser med bra föreläsare.

Vi studerar alltså tyska som huvudämnet inom linjen för ekonomi och läser således olika kurser inom tysk språkvetenskap och ekonomi. Detta betyder att vi måste plocka in andra kurser istället för ekonomikurserna, som egentligen blir helt onödiga för oss. Trevligt när de som ska ha koll på saker inte har koll på saker och så är det vi som lider. Nåväl, får gå lite ekonomikurser i höst i Åbo istället och hitta någo intressanta kurser här.

Efter detta var vi båda lite trötta och bittra och gick hem och vilade förrän vi drog till Welcome Day. Vi kom dit och träffade lite andra utbyteselever som vi inte träffat förut och hittade två andra finländare som även är här på utbyte. Rektorn och några andra viktiga personer höll fina välkomsttal och efter det var det mingel på schemat. En riktigt okej dag. Efter programmet hade vi båda huvudvärk och gick hem och slängde oss i soffan.

Jag har sen några dagar tillbaka nyst och pyst som bara den. Näsan har runnit och huvudet har värkt lite. Jag har dammallergi och som jag tidigare nämnt var här inte så dammfritt, så tror att det kan ha sin inverkan. Även det faktum att allt blommar här nu kanske också gör sitt. Hoppas bara det går om snarast..

Denna dag har gått ut på att städa, gymma och skriva lite. Men när dagen plötsligt färgades svart så tog orken slut. Nu blir det bara att ta det lugnt och tankarna går till alla de drabbade. Imorgon ska vi dra till Frankfurt. Hemskt att man ska behöva känna sig orolig för att ta sig till stora städer, även om man inte borde. Hoppeligen blir vistelsen ändå fin.
Kramar till alla där ute ❤

Likes

Comments

Hejsan alla och ursäkta för lite dålig uppdatering. Här flyter dagarna förbi, vi går lite på stan, drar till gymmet, skriver, äter, tvättar och avslutar kvällen med netflix. Det är faktiskt riktigt skönt att ta det lugnt. Känns att efter en hektisk höst med alltför mycket skola och slit och släng är det bra att lite få ladda batterierna.

Bilderna ovan är ett litet ihopplock av vardagen. Darmstadt är en mysig och fin stad, glada och hjälpsamma människor överallt, sånt är så fint. I butiker och i köpcenter har det redan plockats fram massa påskpynt, så trevlig stämning!

Imorgon har Welcome Day på schemat och före det måste vi få lite papper angående kurser underskrivna (igen en gång) och sedan blir det introduktion med lite skolorientering. Ska bli ritkigt intressant och mycket bilder ska knäppas! Ska skriva om dagen i nästa inlägg.

Ha det så bra och på återseende, gonatt!

Likes

Comments

Gokväll på er, här är det slött folk i soffan. Gårdagen bestod av morgonmål på ett café i närheten och sedan började vi gå an med att tvätta kläder, torka damm, dammsuga och moppa lägenheten, eftersom det inte ritkigt hade städats så noggrannt som vi hade velat (nej vi är inte ens kräsna). Efter att vi i 3 timmar hållit på drog vi in till stan och handlade lite till kvällen. Sedan kom vi hem, kockade tortillas och njöt hela långa kvällen med godis och Game Of Thrones. Jag och Amanda har erkännt för oss själva att vi älskar lugna hemma kvällar mer än något annat. Känns som att man faktiskt börjar bli gammal, och jag älskar det.

Idag har vi skrivit på vår kära uppgift, varit till gymmet och tagit det lugnt. Nästan allt är stängt här på söndagar så passar bra med vilodag även för oss. Dagen har gått lite trögt framåt men ser framemot en ny vecka och nya planer. Imorgon ska vi skriva, sola, träna och veckohandla. Ritkigt fint.

Nu ska de kollas Good Wife och sen börja dras till sängs. Hoppas ni haft en fin söndag, kramkram!

Likes

Comments

God lördagsmorgon! Gårdagen bestod som ovan skrivet av solgass och spring, men även lite studeras. Vi steg upp tidigt och satte oss och fortsatte med uppgifterna, varefter vi packade väskorna och gick till parken här på andra sidan kullen. Solen gassade och i 23 graders värme lå vi och njöt. Solkräm tänkte jag att var onödigt (smart som man är) så lämnade det gladeligen borta. Vilket jag ännu nu denna morgon ångrar. Ansiktet hettar men är dock inte så rött. Vi lärde oss en läxa igen helt enkelt..

Efter solbadandet fortsatte vi hem, åt lite och lät maten sjunka förrän vi begav oss mot gymmet. Att komma till ett nytt gym tycker jag allmänt är lite jobbigt. Man vet inte var saker är, hur de ser ut och hur allt fungerar. Att få träningen att löpa här kommer säkert ta en tid, men hoppas på att man snabbt skulle komma in i det. Nåväl, vi begav oss dit, båda lite trötta, och bestämde oss istället för att köra endast på löpbandet. Vi stationerade oss på löpbanden som finns en mängd av och körde på i en timme, houh! Efter det passet var hela kroppen helt slut, och vi satte oss på bussen hem. Jag glömde att ta bilder så tills nästa gång. Kroppen fick nog en liten chock med allt solas och springas allt på en gång men vad gör det. Vi tankade vatten och bra kvällsmål efter så nu är kroppen med en igen!

Här är klockan nu 20 över 8 på morgonen och vi har städdag framför oss. Före det ska vi bege oss till ett bageri på ett gott morgonmål och ikväll ska vi kocka tortillas, i väntan på det!
Hoppas ni får en bra lördag!

Likes

Comments