Header

En sak jag upptäckt är att trädens löv är så himla gröna här i Australien. Dom är liksom gröna på ett annat sätt en i Sverige. Precis som när man lagt på extra mycket färg eller mättnad på en bild så är det fast i verkligheten. 

Vi har nyss käkat frulle och satt igång en maskin tvätt. Älskar att jag som ovan tvättare gått och förberett mig på att jag ska tvätta i 40 grader och så kommer jag hit och så finns det inget sätt att se vilken temperatur man tvättar i??:-) Står istället "cold, warm, hot". Fett oklart men men återstår att se om det blir bra eller inte.

Planen nu är att boka en great ocean road tour (vägen har öppnat igen!!) och antagligen åka på torsdag. Därför behöver vi boka en extra natt på hostlet. Annars har vi rätt lösa planer för dagen. Det är fint väder iallafall och ska bli upp mot 20 grader under dagen så nu kan mn äntligen använda kortare byxor. Weho!!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Återigen lite uppdatering ifrån Australien. Igår fick vi fixat det sista gällande våra bankkonto och våra medicare cards. Efter två dagar av att ta in massor av ny information och dessutom försöka förstå sig på den var vi helt slut. Resten av dagen spenderade vi genom att cykla genom stan vilket var sämsta idén någonsin. Är knappt van vid att cykla hemma och här kastades vi ut bland alla bilar i vänstertrafik också. PANIK. Vi lyckades iallafall ta oss, gående med cyklarna, till Adelaide Botanic Garden. Där strosade vi runt en stund och sedan begav vi oss till floden. Efter det cyklade vi hem för att sedan köpa mat och käka. Det som varit på menyn hittills är pasta med valfri sås. Så varierande!!!!

Klockan är just nu tio och vi har hunnit käka frukost än så länge. Vi läste precis att våra nästa mål, The Great Ocean Road, är avstängd på vissa ställen så vi får försöka se hur pass mycket det hindrar oss att åka den. Annars är planen för dagen bara att ta det lugnt. Varken jag eller Melinda är speciellt pepp på livet så därför passar det nog rätt bra att bara chilla.

Två saker jag reflekterat över:
1. Alla varnar alltid om alla farliga djur som finns i Australien. I stort sett alla som fått höra att jag skulle hit har lagt kommentaren "VET DU ATT 9/10 VÄRLDENS FARLIGASTE DJUR FINNS DÄR?!?!". Dock har jag hittills bara sett varningar om fåglar??
2. Vid övergångsställen tar det seriöst typ två sekunder när väl gå-gubben slagit om från rött till grönt för att bli röd igen. Man har typ två sekunder på sig att ta sig över vägen, känns det som.

Likes

Comments

Nu är vi ÄNTLIGEN framme och på plats!! Flygningen på 21 timmar gick faktiskt väldigt fort?? Lyckades sova 3/4 av tiden på 12 timmars flygningen så var asnajs. Ett tag höll vi på att förlora hoppet gällande våra väskor då vi stod och väntade i vad som kändes som en evighet meeen tillslut fick vi dom tack och lov.

Vi sitter just nu på hostlet och tar det lugnt efter en dag på stan. Hittills har vi hunnit fixa bankkonto till oss båda och nya SIM-kort. Varmt är det dessutom, 30 grader?? Var inte beredd på det då väderprognoserna tidigare visat typ 14 grader och regn.

Känns fortfarande fett stört att jag sitter på andra sidan jorden och skriver detta. Medan klockan närmar sig halv sju här borta så är klockan typ tio i Sverige. Så jäkla stört?? Tycker dock det är så märkligt att tidsskillnaden är 8 1/2 timme. Liksom varför en halvtimme extra? Detta gör att det blir ännu jobbigare att räkna om tiden speciellt innan inatt när man var trött och lite jetlagged. Aja, nu ska vi fixa tax-file numbers och någon gång vid halv åtta ska vi käka på hostlet. Var tydligen gratis middag idag så vi passar på att utnyttja det haha.

Likes

Comments

1. I helgen var jag i Stockholm för att äntligen få träffa två av min bästa vänner som jag inte sett på år och dar. 2. Och idag hade jag hej då middag med mina bästa tjejkompisar.

Så var jag plötsligt här, vid dagen med stort D, avresedagen. Jag har gått och föreställt mig hur denna dagen skulle vara, vad jag skulle känna, vad jag skulle hitta på. Egentligen har det känts som vilken dag som helst samtidigt som jag för varje timme som gått insett att jag bara kommit närmre och närmre. I skrivande stund har jag cirka 13 timmar kvar i Sverige. Tyckte nyss det var 100 dagar kvar men nu är det alltså bara 13 timmar kvar. 13 jävla timmar.

Om tre timmar ska jag upp och om fyra timmar lämnar jag Malmö. Kan ej förstå att det händer, att det är dags nu?? Nästa gång jag skriver är jag i Australien och förhoppningsvis har allt gått bra.

Vi hörs.

Likes

Comments

Här har det ekat tomt i snart nio månader men nu är jag tillbaka. Det har hänt en del sedan jag skrev sist. Det viktigaste som egentligen hänt att jag mår bra nu. För nio månader sen mådde jag rent ut sagt skit men nu jävlar, nu är jag på rätt spår. Jag fick iallafall tagit studenten och sjungit om hur den ljusnande framtiden är vår. Varit en sväng i London och besökt Zakynthos. Firat en del födelsedagar inklusive min egen. Haft total panik över plugget och sista terminen i trean men tagit mig igenom det på något sätt. Jag har jobbat som ett djur för att få ihop pengar inför AUSTRALIEN vilket också är the main reason att jag börjar blogga här igen. Ville ha någon plattform där jag kunde kombinera bilder med text och låta folk ta del av det så tänkte att varför inte ta min gamla blogg och fortsätta på den?

Nu är det iallafall inte långt kvar. Om åtta dagar drar jag och säger hej då till Sverige på obestämd tid. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var livrädd för tillfället och att jag gång på gång undrar VAD FAN JAG GETT MIG IN PÅ. Samtidigt är detta vad jag velat så fruktansvärt länge och samtidigt som jag sitter i panik över mitt beslut så kan jag inte låta bli att le. Jag ska fan göra detta?

Likes

Comments

Jag föreslår er verkligen att sätta upp ljusslingor i ert rum. Det gör allt så himla mycket mysigare. 10/10 rekommenderar. Dessutom kan man ju leka lite tumblr och ta fina bilder osv.

Min dag har bestått av skola, fotografera (har börjat tycka det är kul igen??) och lite skitplugg. Inget speciellt med andra ord. 

Hoppas allt är bra med eeeer.

Likes

Comments

1. Jag gillar verkligen inte snö men måste erkänna att det lyser upp vår skolgård nu under den mörkare delen av året. // 2. Fredagshäng på biljardhuset med Alice.

I skrivande stund ligger jag i sängen och borde egentligen ta bort sminket men är för lat för det. Kvällen har spenderats i stan med Ellenor där vi fikade på Pronto. Det som väntar imorgon är plugg tråkigt nog. Det enda som motiverar mig är att det är absolut sista terminen på gymnasiet och att jag om 142 dagar kan säga att jag har tagit studenten.
Aja ska tvätta bort sminket och se ett avsnitt new girl. Gonatt!

Likes

Comments

Sista dagarna på lovet som spenderas genom att plugga och umgås med vänner. Senast igår var jag, Johanna och Ellenor på lilla kafferosteriet och satt där i fyra timmar och bara pratade. Idag bär det av till Emporia för att luncha med Alice. Är dock så himla trött då jag somnade runt halv sju imorse. Har så himla svårt att somna nu för tiden. Förstår verkligen inte??

Likes

Comments

Bilder från nyår som enligt mig blev väldigt bra! Vad som var synd dock var att det regnade vilket gjorde att mina lockar blev obefintliga efter tolv-slaget. Men aja jag fick spendera nyår med mina bästa vänner vilket var guld värt eftersom det kanske var det sista. Vid nästa nyår är vi kanske inte ens i samma land, vem vet??

Likes

Comments

​Senaste dagarna har bestått av stressplugg som resulterat i tårar och huvudvärk, julavslutning som firades på vespa och julstress gällande julklappar och inslagning. Men nu är jag klar och det som väntas imorgon, eller egentligen idag, är julfirande med familjen. Är så himla glad att jag faktiskt ser fram emot det detta året. Förra året hade jag mest velat skita i det och ligga i sängen hela dagen. Julen är ju en så himla stressad och pressad tid på året för allt ska ju verka så himla bra och perfekt och att alla ska vara tillsammans dock är det ju inte alltid det blir så vilket jag tror är viktigt att komma ihåg. Egentligen är det viktigaste att ta hand om varandra.

Nu ska jag försöka sova. Gonatt och god jul på er!

Likes

Comments