Hanna Longum

Hejsan!

idag vaknade jag och gick till skolan för att möta upp Hanna och så gick vi och åt lunch som vanligt, men sen skulle jag till skolan och insåg att jag är ledig idag, så typiskt att det inte är skola när jag väl går dit, men men!

Så nu är jag hemma, och ska typ ta en nap för jag har sån matkoma haha!

i helgen hade jag det jätte trevligt, på fredagen så var jag med Hanna och vi tog ett glas vin bara, super mysigt. Och i lördags så drog jag och Hanna på en avskedsfest för en kompis, men innan det så tog vi några glas, och när vi satt och väntade på vagnen så var vi med om det sjukaste någonsin, en kille med sitt killgäng kom fram och störa oss genom att försöka ta på oss och sa sexistiska saker och även kränkande saker och vi skrev gå här ifrån extremt många gånger och sen kom ett gäng tjejer fram som var underbara och bad honom att gå, men då knäpper han upp byxerna och tar sig innanför kalsongerna, så då brast det för alla oss och alla vi började skrika på dom, och sen gick dom på samma vagn som oss, men som tur var så följde dom tjejerna vi träffade med och stog upp för oss när våra röster inte var nog. Och dom tjejerna berättade att dom hade haft polisen på telefon hela tiden och även filmat händelsen, så nu är en polisanmälan gjord av dom tjejerna, tillsammans är vi starka!! pussypower.

så det var en vidrig händelse, men utöver det så var den kvällen super rolig. Nu ska jag i allafall ta en nap.

P&K

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En sak som jag tror är svårt för många att förstå är det här med dysmorfobi, då dom flesta bara tar det för dåligt självförtroende. Och att gång på gång behöva lotsas som ingenting när någon tar en oförberedd bild på mig, att jag bryter ihop när jag blir påmind om hur jag faktiskt ser ut, att veta att dom såg den bilden även fast dom satt brevid, att veta att dom såg hur ful jag är. Att jag känner mig tvingad att skatta och bete mig som att det ”bara va en ful bild” när det det igentligen får mig att gå sönder. Jag får ständigt höra att jag ska sluta överreagera eller att jag borde säga tack istället eller att det är osexigt att ha så lågt självförtroende. Det är det som är problemet, detta handlar inte om lågt självförtroende det handlar om att jag ser mig själv på ett sett, ett sett som jag är livrädd för att någon annan ska se mig på. Jag ser fel på mitt utseende som ger mig sån ångest att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det är svårt att förklara hur det är för någon som inte vill förstå, för när någon som efter jag har berättat säger ”men säg inte så du är jätte fin” vad ska man svara, tack? När det enda jag tänker på är ifall dom driver med mig när dom säger så, att dom tycker att det är kul att säga att jag är fin när jag vet att jag inte ens är i närheten av fin? Så vad ska jag säga tack till? Tack för att du tycker det när jag vet att du ljuger? För det är det mina tankar intalar mig till att tro. Jag jobbar varje dag på att försöka hålla mig ifrån att inte dra ner på kalori intaget, eller att inte hetsäta för att sen inte äta på så många timmar som möjligt, jag försöker varje dag att intala mig själv att jag är bra, men oftast går det inte. Jag vill att folk ska förstå att bdd ( body dysmorphic disorder ) inte handlar om att man har lite dåligt självförtroende eller att man är självupptagen när man måste gå in i badrummet och sminka sig var tionde minut. Det handlar inte om att man är utseendefixerad, det handlar om att man ser sig själv på ett sånt sätt att man skäms när man vistas bland folk, att jag när jag är hemma ser mig själv i spegeln när jag är helt ofixad och bryter ihop, eller att jag ser mig själv i spegeln när jag är helt fixad och bryter ihop. Det är inte så att jag tycker att det är kul att få en panikattack när jag är bland folk för att jag är rädd att dom kollar på mig och ser det jag ser. Så förlåt att jag ses som jobbig, osexig, barnslig osv osv när jag ursäktar mig själv för hur jag ser ut. Det här med psykiskohälsa måste pratas om mer öppet. Det finns så många som känner sig så ensamma för att dom skäms för att prata om det högt, det finns folk som väljer att ta sitt liv för att dom har hållit det inom sig och när dom väl fått hjälp så har hjälpen inte varit tillräcklig. Så vi måste börja prata högt och öppet om psykiskohälsa, så att vi kan hjälpa varandra, och hjälpa utomstående att förstå.

Likes

Comments

Hej!
Idag var jag i skolan, jag klarade nästan hela lektionen så det känns bra. Efter jag hade slutat så mötte jag upp Hanna och så gick vi och åt lunch tillsammans, och sen satt vi och pratade innan det var dags för henne att gå in på lektion, och då gick jag hem. Så nu är jag hemma och ska ta ett varmt bad, för jag är så frusen, eftersom att det är typ 3 grader ute. Sen ska jag möta upp Paulina på hennes jobb!
P&K

Likes

Comments

Hejsan!

idag började jag kl 12.00 men var endast där en stund för att jag känner mig så yr, det började redan igår så jag gick och la mig vid åtta typ, men jag hoppas att det blir bättre under dagen. I helgen hade jag super kul, var med Paulina under lördagkvällen och på dagen under lördagen var jag en stund med min granne och även bästavän Hanna. Så det var en bra helg. hela fredagen låg jag dock i sängen och vilade upp mig, tror jag behövde det i och med att jag har varit ute så mycket det senaste. Men idag har jag ingen aning om vad jag ska göra, tror nog att jag ska ligga i sängen hela dagen och kolla på film.

P&K

Likes

Comments

Hej!
Igår så tog jag några glas vin med Paulina och sen kom några andra! Och det var super trevligt, idag är tanken att jag och Paulina och Frida, ska ta några glas och sen sjunga karaoke haha! Det är verkligen en sån rolig grej. Dock får jag se om jag ens klarar att ta mig upp ur sängen.
P&K

Likes

Comments

Hej!
Jag nu är det konstaterat, jag är sämst på att blogga! Men nu ska jag verkligen försöka uppdatera. En kort liten sammanfattning om skolan, jag har ju då börjat plugga ikapp igen i skolan, så jag går två timmar om dagen, och jag har redan sen jag började efter sommarlovet gjort klart fyra ämnen så nu har jag ett ämne kvar (!!!) så förhoppningsvis så är jag klar med det ämnen snart. Nu så är jag påväg hem, och ska sen möta upp Paulina på hennes jobb. Men först ska jag hem och försöka städa mitt rum, haha!

P&K

Likes

Comments

Jag undrar hur många gånger jag har tagit pauser från bloggen? Nu ska jag börja blogga igen i alla fall! Det har hänt mycket i mitt liv sen senast jag bloggade, nummer ett, Jag har fyllt 18(!!!) så kul fyllde den 27de juli, så bara det är en jätte rolig sak. nummer två är att jag har fått mitt första jobb, som jag tyvärr ska sluta på, för att jag vill gärna fokusera på att börja skolan igen när sommarlovet är slut. Sen har jag gjort massa roliga saker nu i sommar. Men nu ska jag börja blogga igen och det ska bli jätte kul!

Likes

Comments

Hej!

idag har jag inte bara haft mensvärk utan också haft sån ångest, en sån ångest när jag inte vet riktigt vart jag ska ta vägen. Den ångesten när alla dåliga tankar kommer ikapp än. Usch jag hatar den känslan, den finns dock där hela tiden men ibland så blir det för mycket. Jag klarade i alla fall av att gå till skolan idag vilket känns bra, jag var till och med där i en och en halv timme, det kanske låter som ingenting för andra, men för mig är det stort. Jag hoppas att jag klara av skolan imorgon också. Nu ligger jag i sängen och äter chokladbollar och försöker komma på en bra film, det känns som jag har sätt alla filmer haha. Men jag ska nog sova snart, och ja klockan är inte ens halvnio men jag går på sömntabletter och då somnar jag oftast ganska tidigt.

P&K

Likes

Comments

Jag tror inte att vi förstår hur mycket vi påverkas av människorna runt omkring oss, att allt vi hör lämnar ett avtryck inom oss.

MAT, mat är något som det pratas väldigt om, eller snarare matvanor, eller dom matvanorna som inte ska finnas. Vi ger varandra komplimanger när någon gått ner i vikt, men om man har gått upp i vikt så får man en liten peak. Vi nedvärderar folk utan att ens tänka på det, vi dömer folk utan att ens tänka på det. Att prata om vikt och utseende kan vara väldigt triggande för vissa, det är väldigt triggande för mig. Vi är så desperata efter att passa in, varför? Varför vill vi passa in i ett så trångsynt och kränkande samhälle? varför är det något vi strävar efter. Vi tävlar i smyg med alla runt omkring oss, om vem som är smalast, vem som är finast, vem som är mest populär, som om att det faktiskt spelar någon roll. Jag tänker i alfafall inte låta samhällets ideal påverka mig och min kropp, för jag har något som ingen någonsin kan ta ifrån mig, MIN KROPP, och jag tänker inte låta samhällets normer ta den ifrån mig. Det är dags att vi slutar döma och börja stötta varandra.

Jag ser fel på varenda kroppsdel varje gång jag kollar mig själv i spegeln och jag vill inte det, jag vill älska min kropp, och inte bara älska den när jag ser att jag gått ner 5 kg. Vi måste börja behandla våra kroppar som dom borde behandlas, och nu pratar jag inte om att äta ”bra” eller ”eat clean” NEJ! för det är just sånna kommentarer som upprätthåller strukturer som förstör människor.

Jag pratar om att vi måste börja ge våra kroppar kärlek. Alla pratar om att alla kroppar är vackra men sen kan dom kalla sig själva ”tjocka” på ett nedvärderande sätt, vart är logiken? Jag är så trött på att bråka med mig själv, att jag varje dag bråkar med mig själv om hur många kalorier jag tillåter mig själv att äta. Kroppshets finns exakt överallt vart vi i en är, i skolan, på jobbet, på internet, när vi går på stan och kollar i affärer, överallt! Det är inte konstigt att vi påverkas. Men jag har bestämt mig för att göra allt jag kan för att älska min kropp.

Likes

Comments

Hej!

nu var de ett tag sen jag bloggade, men jag vill gärna komma igång nu. Jag var ju i paris nu för två veckor sen ungefär, och de var super kul att få träffa Max i och med att vi inte hade sätts sen han var hemma på jullovet. Dock så tyckte jag att det var jätte jobbigt, jag är ju mycket för rutiner så därför stannade jag på hotellrummet ganska mycket. Men det var jätte mysigt endå. Nu har jag precis varit ute på en powerwalk, och ska nu lägga mig i sängen och kolla på film.

P&K

Likes

Comments