Efter två dagar av väntan anlände vi äntligen till Boracay den 28:e december. Dagen gick mer eller mindre helt åt till att resa och strax innan klockan 18.00 anlände jag till Frendz resort hostel. Frendz visade sig vara ett livligt hostel med mycket festglada människor. Mina tre nätter på Boracay har därför präglats av mycket musik och spring, men jag har kunnat sova ändå. Tror verkligen att hostlet kan vara riktigt kul att bo på med kompisar och även om man reser själv. Det beror bara på vad man känner för att göra.

Frida och Simon hade en heldag på ön och ville utnyttja den till fullo. Efter frukosten strosade vi upp längs white beach till ett cafe/hotell kallat Spider house, där vi tillbringade ett par timmar och spelade kort. Sedan bestämde vi oss för att ta en tricycle och åka runt ön. Frida och Simon hade bestämt sig för att prova på paragliding i solnedgången så vi hade lite mindre än två timmar på oss.

Första stoppet blev Puka beach, som vi alla gillade riktigt mycket. Den var lite lugnare jämfört med White beach. Nästa stopp blev Billabong beach där det kryllade av vind- och kitesurfare. Det var häftigt att se så mycket människor ute på vattnet som tränade samtidigt. Där fanns alla olika nivåer, från nybörjare till mer rutinerade utövare.

Jag fick följa med ut på vattnet för att kunna fotografera Frida och Simon. Dock hamnade vi ute på en flotte och satt och väntade i över fyrtio minuter, vilket inte var något som vi hade blivit förvarnade om. Till sist blev vi upphämtade av en annan motorbåt och körda vidare till ytterligare en plattform. Det visade sig att organisationen beslutat sig för att lämna över oss till en av deras konkurrenter på grund av den långa väntetiden.

Efter många om och men, var det dags för Frida och Simon att segla upp i luften. Jag satt nere i båten med kameran i högsta hugg och lyssnade på musik tillsammans med besättningen. Fräckt såg det ut att vara, men Frida sa efteråt att hon hade önskat att det skulle ha gått lite snabbare.

Min sista heldag på Boracay tillbringade jag på Puka Beach och strosades längs White beach. Dagen var skön, men får erkänna att jag lite gick och väntade på att den skulle gå för att kunna komma igång med min packning och förbereda mig på hemresan.

Frendz skulle ha ett Pre-New years eve- party, ville tjat inte kände mig så taggad på. Jag gick därför och satte mig på en grekisk restaurang nere vid vattnet och tittade på allt folk som passerade och skickliga elddansare.

Väl tillbaka på hostlet försökte jag sova, men ljudnivån utanför gjorde det hela svårare. Sedan kom en av de andra tjejerna in i rummet och fick för sig att hon ville berätta om hela sin resa för mig. Jag fick se alla hennes bilder och höra om hennes dagar på Boracay. Det var faktiskt roligt, även om hon var lite berusad och inte fick någon röd tråd i berättandet!

Kort och gott vill jag ändå säga att vistelsen på Boracay har varit bra. Visst skulle det ha varit kul att ha haft ett par dagar till där och kanske skulle det ha passat mig bättre att bo på ett lugnare hostel. Dock vill jag säga att jag har haft riktig mysiga morgnar på Frendz. Jag har vaknat tidigt och kunnat sätta mig ute i det gemensamma utrymmet och lyssna på ljudbok samtidigt som jag ätit pannkakor med banan!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments