Under dagen har Amanda och jag haft nästintill oroväckande mycket flyt. Imorse hann vi med en Monorail som anlände till KL Sentral 10.37 så att vi hann köpa biljetter till flygbussen som gick 10.40. Vi slapp bilköer och kom till flygplatsen i god tid. Innan check-in öppnade kunde vi växla pengar och när vi kom till self-check-in var det fortfarande inte någon kö. Vi blev dessutom det sista sällskapet vid vår check-in counter, som stängde och gjorde så att köerna började växa.

Utan problem kom vi igenom security och fick passera tullen som sista personer innan vår disk stängde och köerna återigen började växa. (Här började vi lägga märke till alla dessa tecken) Då vi var i god tid till flygplatsen kunde vi roa oss med att boka transport till och boende i Sihanoukville, som vi imorgon styr vår kos mot.

Vi gick till vår gate och fick ladda våra mobiler bakom personalens disk och hamnade därmed typ först i kön vid boarding. Sedan fick vi dessutom ett tre-säte för oss själva.

Märker nu att det är lite svårt att förklara vad som egentligen hände och hur vi kände, men vi hade helt enkelt lite för mycket flyt.

Baksidan med denna reflektion, var att jag lät mitt huvud spela mig ett spratt och var därför riktigt rädd under hela flygresan (något som inte hänt mig innan). Jag hamnade i onda tankar och fick för mig att någon olycka skulle inträffa, men allt gick bra!

Nästa steg/utmaning var tullen i Kambodja där vi skulle söka visa, en process som vi fått för oss skulle vara lite klurig. Detta visade sig dock vara lätt, eftersom vi var förberedda med både foto och pengar. Jag är helt övertygad om att personalen skrattade åt oss i smyg. Två tjejer som var nervösa och nästintill vägrade lämna ifrån sig sina pass och ännu mindre släppa dem ur sikte. Alla var dock var väldigt snälla och hjälpsamma.

Turen slutade inte här. Våra väskor kom direkt och på knappt en timma efter landning, hade hittat en taxi och anlänt till Billabong Hotell & Hostel här i Phnom Penh. När vi skulle checka in sa de att det blivit ett misstag och att det endast fanns en ledig bädd i deras Female dorm. Istället för att rätt och slätt gå med på att bo i en så kallad Mixed dorm, såg Amanda en möjlighet och spelade på att vi hade valt detta hostel just av anledningen att de hade ett kvinnligt rum.

Det hela slutade med att vi fick ett privat dubbelrum för oss själva!

Lyxigt värre!

Vi har även hittat myggmedel och hunnit ladda upp med vatten och mellanmål inför morgondagens bussresa som verkar kunna ta allt mellan 3-6 timmar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter att ha tillbringat morgonen med att planera vår framtida resa (preliminärt) satte vi oss på monorailen till KL Sentral och köpte bussbiljetter till Genting Highlands.

Där åkte vi cable car upp till toppen och åt lunch. Resan upp var lite skrämmande, då jag började fundera på vad som skulle hända om vi fastnade eller föll ner. Trots regnigt väder var det dock en häftig upplevelse och vyerna blev lite mer mystiska!

Innan vi begav oss tillbaka till hostlet kompletterade vi våran "första-hjälpen-väska" med plåster och antiseptisk salva. Det enda som fattas för att den ska bli "fulländad" (eller åtminstone helt ok) är myggmedel, men det kommer vi köpa i Kambodja, på grund av att de inte har sk DEET myggmedel här, vilket vi blivit rekommenderade.

Likes

Comments

Tidigare idag fick jag slutbetygen i samtliga av de kurser som jag läst det hör halvåret på RMIT. Jag blev riktigt nöjd med resultaten och det känns fantastiskt att ha klarat den här terminen!

Amanda och jag blev rekommenderade att besöka en kinesisk restaurang vid namn Din Tai Fung av två andra här på hostlet. Det skulle vara en något finare restaurang, så vad passade bättre än att gå dig och fira en avslutad termin?!

Väl där fick vi ett bord omedelbart (vi hade fått höra att det skulle kunna vara långa köer). För att få lite olika rätter bestämde vi oss för att dela lite blandade sorter. Det var riktigt gott och för bara cirka 100kr var (dyrt här men billigt hemma) fick vi en lyxig måltid!

Var tog vår mat vägen?!

Efter middagen hittade vi en gångtunnel som ledde hela vägen bort till Petrona Towers, även kallade Twin towers, så vi trotsade regnet för att titta på de majestätiska byggnaderna.

I gallerian där restaurangen låg var det julskyltning för hela slanten. Jag hade riktigt svårt att slita Amanda därifrån!

Likes

Comments

Idag tog vi tåget till Batu Caves. Batu caves är ett kalkstensberg där det finns både grottor och hinduistiska grott-tempel. Det var vackra skulpturer och mäktiga grottor. Det enda negativa var att även här var mycket under konstruktion, vilket förtog intrycket en aning.

Åter tillbaka vid KL Sentral, började regnet vräka ner. Tror knappt att jag har sett så mycket regn någon gång. Det började även åska och blixtra så vi bestämde oss för att röra oss tillbaka mot vårt hostel.

Vi har nu duschat samt tvättat kläder och ska nu vila lite och försöka hitta en restaurang med bra utsikt till ikväll!

Över hela området var det apor som oskyggt hoppade fram till alla turister. Måste säga att jag tycker de är obehagliga och oberäkneliga så medan andra matade dem hade jag fullt fokus på alla trappsteg och att inte bli skrämd.

Likes

Comments

Vaknade till regnet som öste ner, men vi lät oss inte stoppas. För att få en bättre överblick över staden bestämde vi oss för att ta hop-on-hop-off bussen genom stan och förbi de mest närbelägna sevärdheterna.

Lunch åt vi på ett ställe som vi fått rekommenderat kallat Hoppers.

Vi begav oss sedan till Central market som var en mycket lugn och mysig marknad. Amanda och jag köpte varsitt armband för att på något sätt skapa ytterligare ett minne från den här resan. "På resande fot".

Ikväll gav vi oss till en gata med massvis av olika matstånd. Det är en känd gata som stängs av på kvällen för att ge möjlighet för restaurangerna att duka upp sina uteserveringar. Vi fick god mat och var noga med att be om sugrör och att få maten extra tillagad.

Likes

Comments

Efter fjorton timmar kan vi nu äntligen krypa ner i våra sängar här på Sunshine Bedz hostel i Kuala Lumpur. Dagen har varit lång och har lite svårt att förstå att jag nu lämnat Australien förgått, i alla fall för den här gången.

Jag har tyvärr fått lite ont i halsen, men håller tummarna för att det bara är kortsiktigt. Ett lite jobbigare är att jag fått skoskav av mina flippflopp så har lite svårt att gå.

Nu ska jag äntligen sova och längtar till morgondagen! Vi får se vad vi hittar på och det ska bli kul att se mer av staden!

Likes

Comments

Efter att ha anlänt till Sydney klockan 06.00 i måndags morse letade vi upp ett cafe för att kunna ta frukost, då bussen mot surf camp inte skulle gå förrän tre timmar senare. Vi hittade ett mysigt cafe och beställde båda in "Porridge with honey and seasonal fruits". Denna rätt kostade $8 vilket gjorde att våra förväntningar höjdes en aning. Vi blev faktiskt chokade när två skålar med havregrynsgröt, tillagade i micron, och en halvbanan ställdes fram framför oss. Besvikelsen var ett faktum, men butiksbiträdena verkade inte bry sig om detta, men vi blev i alla fall mätta.

Under bussresan till Seven Mile Beach ringde Amanda och jag runt till olika myndigheter och försökte få klarhet i hur vi ska kunna kräva vår deposition tillbaka, men tyvärr utan någon större framgång. Vi behöver nämligen veta vår hyresvärds adress för att kunna göra en anmälan och den verkar omöjlig att få tag på. Dock fick vi veta att en av våra grannar driver frågan vidare i Melbourne, så vi får se vad det hela slutar.

DAG 1:
Första dagen på surf camp har varit över förväntan. Vi möttes av ett gäng, något överentusiastiska, instruktörer som försökte få gruppen på cirka hundra personer att komma igång. Det är kul att för en gångs skull befinna sig på "andra" sidan och inte vara instruktör utan elev. Jag har lagt mycket tid på att studera instruktörerna och analysera deras beteende och hittar många likheter med hur vi leder seglarskorna hemma.

Efter en timma teori på land, där vi bland annat gått igenom lite säkerhet och övat på de första stegen, gav vi oss ut i vattnet och kände på vågorna. Jag har väldigt stor respekt för vågorna, efter vår Bali-resa, men den här stranden är verkligen en bra nybörjarstrand med långa och inte allt för kraftiga vågor. Jag kände mig sakta men säkert mer trygg i vattnet och är positivt överraskad. Jag lyckades ställa mig upp ett par gånger, men tekniken och tajmingen kan förbättras mycket.

Vi hamnade i grupp 1, vilket innebär att vi kommer följa det tidigare schemat den här veckan med start klockan 07.00 varje morgon. Detta är dock inte mig emot, eftersom jag tycker att det är skönt att komma upp och dessutom är vattnet lite lugnare på morgonen.

DAG 2:

Dagen bjöd på strålande solsken och helt okej vågor. Under förmiddagen hade jag tyvärr en bräda med uppsprätta kanter, vilket resulterade i skadade händer.

Det var riktigt kul att surfa under dagen och kände verkligen att jag blev bättre på att ställa mig upp på brädan och ha balans. Jag fick till och med hjälp av en av instruktörerna att fånga en så kallad "grön våg", dvs en våg som ännu inte brutits.

DAG 3:
Idag har det varit mycket tuffare surfningsförhållanden och det blev inte lättare av mina mindre skador och trötta muskler. Det påminner lite om skidåkning, dag tre brukar vara den jobbigaste. Under förmiddagen var vågorna kraftlösa och lågvatten, medan eftermiddagen präglades av stark "on-shore-wind". Vi fick idag välja om vi ville surfa på eftermiddagen eller gå på ett yogapass. Jag valde att surfa tillsammans med fyra andra från vår grupp, för vill passa på att öva så mycket som möjligt, men avbröt lite tidigare på grund av blåsorna på mina händer.

Efter en kopp te begav Amanda och jag oss upp till poolen. Vi köpte varsin glass och låg och lyssnade på ljudböcker fram tills middagen.

Vi har idag pratat mycket om en så kallad surf check, vilken ska genomföras innan varje pass. En surf check innebär att man kollar på förhållandena avseende: wind, waves och tide.

DAG 4:
Idag har vädret varit riktigt dåligt och det vågorna har varit som en "tvättmaskin". Det har varit riktigt svårt att surfa... Får hoppas på bättre väder imorgon!

DAG 5:
Sista dagen har bjudit på lite surfning. Det har varit soligt och härligt väder, men tyvärr strömmar och "tvättmaskins-vågor". Tycker dock att det gick bättre idag än igår. En av instruktörerna tyckte att jag skulle prova att göra en 360-graders hopp på brädan, men ett flertal försök resulterade bara i att jag gjorde en piruett..

Överlag är jag nöjd med surflägret! Vi har haft lite otur med vågor och strömmar, men har lärt mig grunderna någorlunda.

Amanda och jag har känt oss lite gamla, men det beror nog mest på att vi inte är nyanlända backpackers som såg detta som en festerna. Har dock träffat kul människor och definitivt fått en bra första upplevelse av surfning!

Likes

Comments

Nu sitter vi på bussen från Melbourne och imorgon bitti anländer vi till Sydney!

Eftersom vi ringde bussbolaget imorse för att dubbelkolla vår bokning lyckades vi få platser bredvid varandra och allra längst fram.

Likes

Comments

Idag är sista dagen här hemma i Melbourne. Ikväll sätter vi oss på bussen mot Sydney och en veckas surfcamp.

Vi har tyvärr haft lite otur med vår hyresvärd, då han inte dök upp igår för att göra vår besiktning och skriva under depsitionaavtalet. Dock tänker vi kämpa vidare med detta under veckan!

Nu blickar vi framåt mot nya äventyr och livet i en backpackingryggsäck!

Likes

Comments