Wanderlust

Idag har vi kommit fram till vår första destination - Rasdhoo Island. Det är helt fantastiskt obeskrivligt här, vattnet är blåare än vad man kan visa på bilderna, stränderna är vackrare och det är så många uttryck att ta in att man håller på att svimma.

Vi åkte från Köpenhamn till Dubai i det största planet jag sett, det var i två våningar och jag tillsammans med Alexandra fick nästan prestationsångest över att vi ville hinna se så många filmer. Ingen av oss hann med en hel film så vi misslyckades lite på den aspekten.

Vi åkte från Dubai 04.20 och var sedan framme i Malé 09.30. Värmen slog oss som en rak höger. Vi satt oss på första båtresan vilket var ut till vårt Dive Center.

Rasdhoo Island är en ö med ungefär 600 invånare och med en dresscode att allt måste täcka axlar och knä pågrund av en lag som skapats efter den muslimska tron.

Igår gick vi runt på hela ön och fick lite mer lokalkännedom. Vårt rum ligger perfekt och mitt emot vårt Dive Center. Vi hann även med att sola och bada på den privata stranden som finns på ön och med Night Fishing. Detta kommer inte gå att förklara med ord men när vi log på taket av båten under en stjärnklar himmel så började havet lysa. Alger kom upp till ytan och lös i en blå nylonfärg. Helt otroligt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

​Nu börjar det närma sig. Snart åker jag iväg och får äntligen träffa solen. Innan jag åker iväg har jag verkligen mycket att ordna, allt ska packas, jag ska hinna träffa Joel, åka till Stockholm med mormor och jobba färdigt mina arbetspass. Jag tillsammans med familjen försöker hinna träffas så mycket som möjligt innan jag åker iväg. Jag ska dock bara vara iväg i 5 veckor men är man familjekär så är man. Nu när familjen börjat diskutera om/när jag ska flytta hemifrån så informerar jag dem om att jag kommer kidnappa med min syster Ebba. Kommer inte klara mig utan henne. 

Likes

Comments

Vardag

Igår hade jag lagt mig otillgänglig för att jag under hela veckan gått och känt mig sjuk. När jag vaknade upp kändes det helt okej vilket resulterade i att jag äntligen fick träffat Ida. Vi lunchade på en relativt ny resturang i Ängelholm för att testa någonting nytt. Även fast vi inte riktigt vet vad vi åt så njöt vi och kommer antagligen testa någon ny maträtt där någon gång. Därefter åt vi Nutella pizza på Torstens för att sedan åka till veterinären med Idas katt. Det var precis en sådan dag jag behövde, bara ta det lugnt och få snacka ut på riktigt. På kvällen fick jag även träffa Paulina och vi satt och pratade hela kvällen alla tre - jag, Paulina och Ida. Vi fick till och med pausa filmen vi tänkt kolla på för att vi pratade för mycket. Precis så det ska va. Precis vad jag behövde. Tyvärr hjälpte det inte idag och jag har vaknat upp hela natten med feber så idag ligger jag hemma. Precis vad jag inte behövde.

Likes

Comments

Vardag

Nytt år och då var det tid att ta tag i bloggen ordentliges igen. Denna blogg har jag egentligen endast för att minnas själv och bli bättre på att fånga ögonblick i bilder. Så detta året ska jag kunna se tillbaka varje månad med massa bilder och minnen som aldrig kommer glömmas. Än så länge har jag hunnit med att arbeta en hel del, spontant resa upp till Stockholm, fikat och ätit på en massa olika restoranger och massa ny mat. Men året har bara börjat och att åren går så fort är väldigt skrämmande. Igår arbetade jag och därefter så kom mormor & morfar för att äta middag och sedan se på gamla videos. Att se på dessa gamla videos från uppväxten ger blandade känslor och det fanns många tillfällen man fick trycka tillbaka tårarna. Idag har varit en ledig dag och tillbringades hemma för att fixa saker som jag egentligen aldrig tar tag i. Därefter väntade Tres Amigos med tre fantastiska tjejer.

Likes

Comments

Vardag

Helgen i Stockholm har varit underbart. Jag älskar verkligen att umgås med Joel och Louise. Det kvittar om vi gör ingenting eller en massa så har lika roligt. Både jag och Louise kände att vi behövde detta avbrottet från jobbet för att hinna julmysa lite.

Den 1:e december kom vi upp till Stockholm vid lunch tid. Joel bjöd på lunch i sin lägenhet och sedan begav och jag och Louise oss till Barkarby för att shoppa. Det lyckades vi med och på vägen hem kröp ångesten fram om hur vi skulle transportera hem allt detta. På kvällen handlade vi tacos och bara mös vilket var precis vad jag behövde.

Den 2:e december jobbade Joel hela dagen så jag och Louise åkte till stan själva för att julmysa. Att vi har fått se Stockholm under nästan alla årstiderna detta året är fantastiskt och måste säga att deras julpynt gjorde oss inte besvikna. Vi stannade tillsammans med barnen utanför NKs skyltfönster och bara njöt. Därefter mötte vi upp Joel och förberedde oss för kvällen som bestod av utgång. Vi hade så roligt hemma att vi knappt ville åka iväg men när vi väl åkte hade vi lika roligt ute och oj vad vi dansade.

Den 3:e december spenderades på Skansen med Joel. Vi nördade ner oss med pensionerna och barnfamiljerna och gick på julmarknad. Joel kan även väldigt mycket om hur det har förr i tiden så det var som att gå en privat guidad visning hela tiden i sin egen takt vilket inte är mer än vad jag skulle kunna begära. Det var extremt mysigt men tyvärr hann vi inte med hela Skansen då vi var klädda för att gå på museum inomhus. Så tillslut behov vi oss mycket nöjda och belåtna hem för att möta upp Louise och gå ut och äta. Alla var tröttare än vad vi hade förväntat oss så tanken om utgång försvann snabbt utan vi åkte bara hem för att kolla på parlamentet.

Den 4:e december var det julmarknad på Gamla Stan som gällde. Tyvärr och även uppenbart så var vi inte de enda som tänk denna tanke så det var fullt med folk. Detta resulterade till att vi begav oss ganska snabbt så för att strosa runt lite och tillslut sätta oss och fika. Sedan var det bara att bege sig hem till Joel för att försöka stänga den överfulla väskan. Lyckligtvis lyckades båda jag och Louise så nu sitter vi på tåget hem. Känns extremt konstigt att det gått så snabbt för man hinner inte med. Det är som att jag inte vill somna för då vet jag att jag kommer missa en massa tid.

Likes

Comments

Vardag, What I love

Dessa låtarna går på repeat denna kväll som består utav att packa och plugga. Speciellt den första låten som precis i början påminner mig och mamma så extremt mycket om pappa. Jag kommer aldrig glömma första gången jag hörde den. Ögon tårades av någon oförklarlig anledning men antog att det endast var för att jag är en känslig person och han som sjunger är otroligt begåvad. Sedan visade jag den för mamma och då förstod jag. Vid första ordet öppnades mammas ögon precis som att hon hörde något hon inte hört på flera år. Det var helt otroligt hur känslosamt det ögonblicket var när jag och mamma tittade på varandra med tårar i ögonen och båda tänkte på samma sak. Pappa. Jag kan inte låta bli att tänka på mamma och pappas historia som en film i huvudet med den låten som bakgrundsmusik. De var så perfekta. De är så perfekta. Min mamma och pappa. Tanken av dem är mitt ideal av en kärlekshistoria.

Likes

Comments

Vardag

I lördags var vi hos Paulina och hade drinkkväll. Alla gjorde vars en drink eller snacks så sammanlagt blev det 5 drinkar vilket var väldig roligt och mysigt. Någonting jag gärna vill göra igen. Jag gjorde en helt vanlig sangria eftersom jag inte planerat att handla något till drinkkvällen och fick komma på något spontant. Den blev dock väldigt lyckad och hjälpte till när alla drinkar var slut eftersom jag råkat göra ett helt bål. Det fanns drinkar med lime, blåbär, passion och mycket annat. Detta är någonting som jag ska göra fler gånger och jag ska även köpa en polaroidkamera efter att vi tagit en massa bilder med Saras och de blev mer än underbara.
Idag har jag jobbar, imorgon ska jag jobba och på onsdag ska jag jobba fram tills torsdag då jag äntligen ska åka till Stockholm med Louise och "julmysa" med Joel. Längtar.

Likes

Comments

Vardag

I lördagskväll efter jobbet fick jag äntligen träffa Jasmine innan hon beger sig till Costa Rica. Kvällen bestod av skatt och dans precis som vanligt och det gjorde väldigt ont i hjärtat när jag kramade Jasmine för kanske sista gången på de närmaste året. Även fast min tanke är att komma och hälsa på henne så kan man inte vara säker på när detta kommer bli av, livet kommer kanske mellan. Direkt när jag stängde dörren efter dem så tårades ögonen.

Söndagen spenderades med Sara och Ida med en söndagsbrunch precis så man vill att en söndag ska se ut. Även fast jag var tvungen att bege mig till jobbet så var energin på topp efter att jag fått träffa dessa tjejerna. De har en tendens att alltid få mig glad.

Idag ligger jag i sängen med en förskräcklig förkylning som ger mig andnöd och ont i halsen. Inte så roligt när allt jag egentligen behöver gör är att jobba och träna men det fick jag lägga på hyllan idag och vila står på schemat. Jag ska försöka uträtta några ärenden och göra de saker man gärna undvika att göra när man jobbar så som att exempelvis städa.

Likes

Comments